Jump to content

Rock&metal i pravoslavlje.Mogu li zajedno ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

То о чему ти причаш је нешто друго, то су култна боемска места,где је таква екипа људи излазила,типа клуба књижевника,или  кафанице из скадарлије  и слично.

Али суштина мог излагања је била у томе,да рокен рол свет није склон ексцесима ,јер само уживање у музици се испољава на један сасвим други начин,без лупања чаша ,сече вена, и рушење инвентара,јел, што је склоност класичне кафанско-сплаварске гранд-гуча- популације,која је од деведестих узела примат у земљи Србији,и то првенствено код младог нараштаја...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Ma tu je stvar do publike i gotovo rokeri, hevi metalci to su ljudi sa kojima prakticno nikada neces da imas probleme. Jedino malo pankeri odskacu od ove slike oni su malo agresivniji. A ovi sto slusaju narodnjake uvek

ces sa njima da imas konflikt sta je ce se bijes, sto si namignuo mojoj devojki uvek se iskidam od smeha kad

prodjem pored takvih lokala ge se narodnjaci pustaju

Подели на овим сајтовима

А тек народна музика ? Могу ли народњаци и православље ? "коловођа ђаво,а у колу ја"...  Какви су то текстови ?

Људи обично пљују пар метал бендова,не знајући да постоје и другачији бендови који немају агресивне текстове.

Са друге стране,метал је агресивна музика,а techno ? Ни то баш није лагана музика. Па онда може ли techno i православље ?

Подели на овим сајтовима

А тек народна музика ? Могу ли народњаци и православље ? "коловођа ђаво,а у колу ја"...  Какви су то текстови ?

Људи обично пљују пар метал бендова,не знајући да постоје и другачији бендови који немају агресивне текстове.

Са друге стране,метал је агресивна музика,а techno ? Ни то баш није лагана музика. Па онда може ли techno i православље ?

U naziv teme sam prvenstveno stavio rok i metal,jer je ta muzika otvoreno satanistiska za razliku od drugih.Postavio sam i video koji se detaljno bavi time.

Izgleda da je klasika najsigurnija i najkorisnija za coveka.

Подели на овим сајтовима

U naziv teme sam prvenstveno stavio rok i metal,jer je ta muzika otvoreno satanistiska za razliku od drugih.Postavio sam i video koji se detaljno bavi time.

Nije sva Hard 'n' Heavy muzika satanisticka...  greengrin

Подели на овим сајтовима

Хеви метал није сама по себи сатанистичка музика,осим блек метала,нема правца у хеви металу који је сам по себи сатанистички. Па чак и у блек металу има људи који нису сатанисти.

То да је рок сатанистички нема чак ни везе са смислом,рок је настао од блуза,а ни рок сам по себи није сатанистички већ то могу бити поједини бендови.Као и у хеви металу.

Ево пар занимљивих песама

Stryper To Hell With The Devil

Све је питање укуса,тај бенд који си цитирао није сатанистички бенд. Проблем је што људи врте 5-10 метал бендова,(од којих пола и нису сатанистички бендови већ имају поједине песме које су мање или више сатанистичке). При томе има стварно сатанистичких бендова,који очигледно нису интенресантни другима јер нису толико комерцијални.

Да ли си прочитао текст групе коју постављаш ?

Let there be rock

http://acdcwillie.tripod.com/let.htm

Шта ту има сатанистичко ?

Да ли је боље да слушамо ово ?

Jami - Zbog tebe bi vila ostala bez krila, Prslook Again

Подели на овим сајтовима

Хеви метал није сама по себи сатанистичка музика,осим блек метала,нема правца у хеви металу који је сам по себи сатанистички. Па чак и у блек металу има људи који нису сатанисти.

То да је рок сатанистички нема чак ни везе са смислом,рок је настао од блуза,а ни рок сам по себи није сатанистички већ то могу бити поједини бендови.Као и у хеви металу.

Ha,navedi koji to rock bendovi ne koriste simbole zla i smrti,a znamo ko je njihov izvor? I nesto zaista zanimljivo,zasto bas koriste simbole zla,smrti i satanizma?Zasto propovedaju hedonizam seksualnu raspustenost,alkohol,drogu.Zasto od svih religija napadaju bas Hriscanstvo i ismejavaju ga.Mnogi mi pricaju da su vecina tih muzicara ateisti,ali ako ne veruju u nista natprirodno i sve im je to glupo i zele "zivot bez okova iluzije",zasto se kite satanizmom,kada po ateistima ni sotona ne postoji ?Ima tu nesto.Takodje hocu da znam kako su se satanizam i simboli zla uopste pojavili u muzici i zasto?Nisu tu cista posla.

Подели на овим сајтовима

Ha,navedi koji to rock bendovi ne koriste simbole zla i smrti,a znamo ko je njihov izvor? I nesto zaista zanimljivo,zasto bas koriste simbole zla,smrti i satanizma?Zasto propovedaju hedonizam seksualnu raspustenost,alkohol,drogu.Zasto od svih religija napadaju bas Hriscanstvo i ismejavaju ga.Mnogi mi pricaju da su vecina tih muzicara ateisti,ali ako ne veruju u nista natprirodno i sve im je to glupo i zele "zivot bez okova iluzije",zasto se kite satanizmom,kada po ateistima ni sotona ne postoji ?Ima tu nesto.Takodje hocu da znam kako su se satanizam i simboli zla uopste pojavili u muzici i zasto?Nisu tu cista posla.

Прво наведи који су текстови сатанистички. Проповедају хедонизам ? Не сви. Ако ћемо том линијом,што не промениш наслов теме,па и народна музика позива просто тера човека на буран живот ?

Има хеви металаца који су хришћани и певају о Христу,као што има исто тако и рок бендова. Има и атеиста који су оставили јако важне и добре текстове,у хеви металу.

Ајде нађи ми који бенд је оставио добре текстове који су слични са овим рецимо

Death - Genetic Reconstruction

Extending a life with total resistance

To fatal disease, future methods of science

Replacing what is real by using technology

Population control, selecting those who will breed

A specific type of form chosen for the unborn

A mind without emotion

Progressive anatomy

Genetic reconstruction

Evolution in production

[solos: Murphy, Shuldiner]

Producing a race of human machines

A new age of existence the world will see

Replacing what is real by using technology

Population control, selecting those who will breed

A specific type of form chosen for the unborn

A mind without emotion

Progressive anatomy

Подели на овим сајтовима

Да ли си прочитао текст групе коју постављаш ?

Jesam.Pogledaj spot malo dublje,videces da pevach propoveda kao svestenik i ismejava tekst o stvaranju iz Biblije(on doduse svesno),Gitarista Angus kao "andjeo"..........svi kao svestenici.

Подели на овим сајтовима

Jesam.Pogledaj spot malo dublje,videces da pevach propoveda kao svestenik i ismejava tekst o stvaranju iz Biblije(on doduse svesno),Gitarista Angus kao "andjeo"..........svi kao svestenici.

Pitao sam te za tekst,a ne za spot.

Okej,on čovek ismejava hrišćanstvo,ali kažem ti,da ima pravih satanističkih bendova koji očigledno nikog ne interesuju,već se svi drže AC DC i sličnih i prema njima sude o celom hevi metalu.Što je krajnje smešno.

Kao što ima i hrišćanskih orjentisanih hevi metal bendova koji nikog ne interesuju.

Ili recimo AC DC koji imaju na primer 20 albuma,i sad treba o celom bendu da sudimo po dve ili tri pesme.Da li misliš da je to pošteno ?

Подели на овим сајтовима

Прво наведи који су текстови сатанистички. Проповедају хедонизам ? Не сви. Ако ћемо том линијом,што не промениш наслов теме,па и народна музика позива просто тера човека на буран живот ?

Nisam rekao da su svi tekstovi satanisticki,vec da je imidz prepun simbola zla i smrti,kod nekih otvoreno satanisticki,takodje imidz i ta "rok kultura" je hedonisticka i po principu "zivi brzo,umri mlad i budi lep les" kao i "rock'n'roll sex drugs alcohol".Upravo je sa rok i punk muzikom pocela "omladinska seksualna revolucija" kao i devijantno ponasanje mladih.Turbo folk takodje smatram losom muzikom.Ima i dobrih bendova,ali oni su kao igla u plastu sena.Evo jednog:

Подели на овим сајтовима

Nisam rekao da su svi tekstovi satanisticki,vec da je imidz prepun simbola zla i smrti,kod nekih otvoreno satanisticki,takodje imidz i ta "rok kultura" je hedonisticka i po principu "zivi brzo,umri mlad i budi lep les" kao i "rock'n'roll sex drugs alcohol".

Неко је талентован за музику,да ли би он требао да продаје пљескавице или ради у трафици ? Свако умножава свој дар,а не видим зашто би било проблем да постоји један Цане или неко други ко пева о Христу кроз своју музику.

Рок култура није хедонистичка сама по себи,већ је тако неки представљају.

Проблем је што ти је данас додир са било којом врстом музике,осим класичне и духовне,има везе са хедонизмом,тако да цела ова наша прича,по тој логици,пада у воду.

Дакле све зависи од појединца,не од саме музике.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...