Дејан Написано Август 1, 2011 Пријави Подели Написано Август 1, 2011 Трогир – Одборница Социјалдемократске партије у градском већу Трогира Хелена Новак, нашла се на удару због ставова које је објавила на Фејсбуку, ау којима оцењује да је независност Косова грешка и упозорава на неприхватљиво понашање Албанаца који живе у Трогиру, пише недељник Национал. „Демократија подразумева територијалну целовитост и сувереност међународно признате Србије. Косово је српска аутономија и по међународном и по националном праву покрајинској скупштини је надлежна Републичка Скупштина. „А ако ћемо причати о Шиптарима, има их у Трогиру, имају златаре, пекаре, посластичарнице. Варају, лажу, шверцују, дилују, пуцају, обрачунавају се на свој начин. Они су све само нису поштени, вредни и добри. То је смешно . Али немам ја ништа против њих. Ја причам о Косову – српској аутономној покрајини „, писала је Новакова, користећи далматинску лексику. „Косово је Србија, а то што се неко прави паметан у ЕУ, а никад на овим просторима није био, то је проблем. И то су нацисти новог доба“, пише Хелена Новак. „Косово је српска територија откад је света и века, а ово ће се ЕУ разбити о главу, јер су дозволили Албанцима да имају још једну мафијашку државу“, пише Новакова. Она сматра и да „Хрвати и Далматинци нису исти народ и што ћемо сад? Хоћемо ли се одвојити?“ Новакова је у изјави за Национал указала да преписка на Фејсбуку исказује њене ставове према самосталности Косова, истичући да су они њена приватна ствар и да се никако не би смели протумачити као ставови СДП-а. „Навела сам Косово само као пример, јер сматрам да је ЕУ направила грешку са признањем те државе, па се отворила могућност да још неки народи почну да траже своје право на осамостаљење, што по мени није добро“, каже Хелена Новак. Заједница Албанаца Сплитско-далматинске жупаније протестовала је код градоначелника Трогира Дамира Риље. (извор: Вести Онлајн) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 1, 2011 Пријави Подели Написано Август 1, 2011 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 1, 2011 Пријави Подели Написано Август 1, 2011 Zvonko Bogdan - O Jelo, Jelena ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Август 1, 2011 Пријави Подели Написано Август 1, 2011 Albanci drze gotovo celu Istru, na primer u Porecu kada se ide najlepsom Dekumanskom ulicom sa leve i desene strane albanci drze zlatare. Mislim da su cak izasli sa nekim predlogom o dobijanju autonomije u okviru Istre Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Август 1, 2011 Пријави Подели Написано Август 1, 2011 Zvonko Bogdan - O Jelo, Jelena 1000000001010 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Август 1, 2011 Пријави Подели Написано Август 1, 2011 Albanci drze gotovo celu Istru, na primer u Porecu kada se ide najlepsom Dekumanskom ulicom sa leve i desene strane albanci drze zlatare. Mislim da su cak izasli sa nekim predlogom o dobijanju autonomije u okviru Istre Sve bi išlo glatko kad bi napravili Oslobodilačku Vojsku Istre. Posle bi se mogla bombardovati Hrvatska i poslati NATO trupe u ime zaštite civila. Da samo osmislimo neki human naziv operacije i možda čak i zatražimo mandat UN. Možda operacija Sloboda i demokratija. Šta da se radi, mi zauzesmo najatraktivnije ime. Imate li vi neki (dobar) predlog? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука