Jump to content

Да ли политичари у Србији узимају у обзир Црквене људе као своје гласаче?

Оцени ову тему

Да ли политичари у Србији рачунају на гласаче из Цркве ?  

20 члановâ је гласало

1. 1. Да ли политичари у Србији рачунају на гласаче из Цркве ?

• Веома ретко
      6
    • Још су то комуњаре
      5
    • Не, они изједначују патриоте са Црквеним људима
      3
    • Рачунају и те како
      6
    • Не знам
      0

Препоручена порука

Да ли политичари у Србији узимају у обзир Црквене људе као своје гласаче?

Када наступају јавно или када пишу говоре, када дају интервјуе, да ли воде рачуна и о Црквеним људима као потенцијалним гласачима или не ?

Подели на овим сајтовима

Неки узимају неки не.

Као и у Америци ,свако има неке своје циљне групе.

Црквени људи су сигурно неком циљна група,неким другима су хомосексуалци итд...

Подели на овим сајтовима

Воде, али не у контексту вредности. Све се сведе на сликање у цркви, са  свештенством и томе слично. А и код нас постоји чудно уверење да политика и вера не смеју да се мешају. Једно је "прљаво", друго "чисто". У сво моје неслагање са политиком "Двери" скидам им капу што успешно разбијају такве предрасуде.

Подели на овим сајтовима

Зависи од тога шта тачно подразумеваш под црквеним људима...

Ако ту подразумеваш оне чија се црквеност своди на кафанско четниковање, преждеравање на Светог Николу, мржњу према Рватима и Турцима, бусање у патриЈотске груди по фејсбуку и форумима - наравно да узимају, будући да су такви у Србији већина, и сваки политичар осим можда Чеде би волео парче тог дела бирачког тела.

Уосталом, сећаш се да су и митинзи ДОСа пред крај одржавани на православне празнике, а да је последњи говорник испред скупштине 5. октобра пре покојног Батића био Жарко Гавриловић.

Сви остали су занемарљива мањина за коју боли ћошак не политичаре, него и оне којима је посао да брину о њима.

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Сви остали су занемарљива мањина за коју боли ћошак не политичаре, него и оне којима је посао да брину о њима.

sHa_sarcasticlol 0102_laugh 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Питао сам искључиво о Црквеним људима , патриоте сам раздвојио на анкети од црквених људи ( мада је то заправо немогуће на тај начин раздовијити) , патриоте по занимању и православце по идеологији нисам помињао ни мислио , мислим само и искључиво на црквене људе, оне који постоје у Цркви.

И да, нисам питао за "православце" да се разумемо.

Подели на овим сајтовима

Тешко је повући границу између црквених и нецрквених људи.

Политичарима су вера и Црква каo фолклор врло прихватљиви, о томе се води рачуна. И до мишљења СПЦ као установе од највећег поверења је свим политичарима јако стало.

Али кад су вредности у питању онда - не. Мислим на основне хришћанске вредности и заповести.

Подели на овим сајтовима

Тешко је повући границу између црквених и нецрквених људи.

Политичарима су вера и Црква каo фолклор врло прихватљиви, о томе се води рачуна. И до мишљења СПЦ као установе од највећег поверења је свим политичарима јако стало.

Али кад су вредности у питању онда - не. Мислим на основне хришћанске вредности и заповести.

Не , питање је мало шире, не сводим га само на етичко.

Него уопште на права Црквених људи у друштву, црквених као религиозне заједнице, као што се рецимо води рачуна о другим религиозним заједницама у Србији , рецимо на тв се објашњава шта је то Рамазан , како се пости , онда шта је Халал храна , итд. Док рецимо на половини производа за Црквене људе где пише да је посно углавно је лаж у питању.

А кад почне васкршњи пост тада на сцену наступају неки небулозни кувари и певаљке на тв-ју који причају којекакве небулозе о неким њиовим специјалитетима који се не једу ни у Хајат хотелу кад је гала вечера, за Бајдена и сличну делегацију.

Такође политичари су веома коректни када је у питању фолклор , "традиција" и традиција, али када је у питању вера онда из њих избија онај комунизам из 46' , презир према вери  ниподаштавање верника( част изузетцима) .

Ти исти политичари касније очекују да се за њих гласа. Ајд на страну што су сви они ђутуре издували за следеће изборе , али генерално су издували и код Црквених људи.

Шта су то Црквени људи?

Ово питање ми се већ попело на главу.

Па то су бре они људи које видиш недељом у Цркви и који су макар катихизис прочитали, не говорим о теолозима , нити о људима који завире у Цркву једном у животу и запале свећицу ( по могућности ону најмању) за срећу и здравље.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...