Jump to content

ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА НА ЗВАНИЧНОМ САЈТУ СПЦ

Оцени ову тему

Препоручена порука

МИНИМАЛАН ПРОСТОР ЗА НАЈСТРАДАЛНИЈУ ЕПАРХИЈУ СПЦ ДАНАС

РАШКО-ПРИЗРЕНСКА ЕПАРХИЈА НА ЗВАНИЧНОМ САЈТУ СПЦ

Вести о страдањима наших светиња, монаштва и народа на КиМ су на сајту СПЦ (www.spc.sr) и уопште вести из Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске су толико мало заступљене да ми је стварно жао. Ево сад сам гледао - на првих десет страница обавештења има само једна вест о дешавањима (страдањима) у Рашко-призренској епархији а о Светском савету цркава (заседања и остале активности) чак три. Чак на списку епархија не постоји линк (само је набројана као епархија СПЦ) према званичном сајту Епархије рашко-призренске и косовско-метохијске. О томе сам већ једном писао овде на форуму. Шта је разлог таквом односу према заиста најстрадалнијој епархији СПЦ и да ли неко може утицати од браће са форума да се бар линкује Епархија рашко-призренска на сајту СПЦ. Тамо гдје се истински страда у име Господње и тежак крст носи и Господ је са њима. На многаја љета владици рашко-призренском и косовско-метохијском +Артемију, свом православном монаштву и народу који живе (преживљавају) и крст свој носе у вековној духовној колевци православних Срба а од којих су изгледа многи дигли руке.

Свако добро од Господа желим.

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

Е рођени, слаба ће ти реакција бити на ову погубну чињеницу.

Свако, ко се дрзне, да укаже на овакве аномалије, пре ће бити проглашен

за непослушника него за правог верника, забринутог за тело Цркве, народ верни.

Комформизам је болест која је врло заразна и брзо се шири а споро лечи.

Па лакше је извештавати са конгреса из Швајцарске, него из мрака неког манастира

на Косову или Метохију.

А владика Артемије може и сам да се бори, јер није у сагласју са братијом која

би да пожури у сусрет Европи, кроз надцркву боље речено обезхристовљену цркву.

Па ако је држава престала да мисли о страдалницима, онда се то мора пресликати

и на цркву, а то није био случај у време кад државу нисмо ни имали, него је национални

идентитет сачувала Црква.

Подели на овим сајтовима

? ??????, ????? ?? ?? ???????? ???? ?? ??? ??????? ????????.

?????, ?? ?? ?????, ?? ????? ?? ?????? ?????????, ??? ?? ???? ?????????

??????? ??? ?? ???? ????? ??????, ??? ???? ?????? ? ?????????? ?????? ?? ?????? ??????.

Подели на овим сајтовима

Вест коју је пренела Информативна служба СПЦ а која говори о томе како владика +Артемије "оптужује" државу Србију и говори њеним политичарима оно што би и сами требали знати и у складу са тим се понашати још увек је на врху странице са саопштењима иако је датумски вест требали бити потиснута према доле. Дакле имамо вест од 9. па 10. па 8. септембра. Зашто се то ради браћо? Владика +Артемије је велики борац за веру и Истину у ова смутна времена.

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Ево браћо у Христу да покушам ја да одговорим, а узгред и треба сваку конструктивну критику да дајете, јер ће то свима даће Бог бити на добро.

Датуме које видите у вестима не кројим ја, већ они коју убацују вести или на сајтове епархија или на сајт СПЦ-а.Када би променили датум који стоји у оригиналу, импровизовали би, а онда није у реду да се позивамо на извор. Све вести се скидају са сајта СПЦ-а или линкова према епархијама, како би се избегао било каква могућност да је неко отворио сајт под именом епархије, ми пренели неку вест и онда проблем огроман.

Епархија рашко-призренска се не може прозвати са сајта СПЦ-а, и то се можете и сами уверити на

http://www.spc.rs/sr/linkovi/linkovi_eparhija

Епархија рашко-призренска

* Манастир Сопоћани

* Манастир Ђурђеви Cтупови

* Манастир Високи Дечани

Може само манастир Високи Дечани где не могу скинути на српском вести из 2009, јер их нема ни у енглеској ни у српској варијанти, у архива вести...

Дакле, да не би имали "теорије завере" ево ја вас молим пошаљите ми линкове за све где мислите да можемо људе информисати, ја ћу замолити Главног и одговорног администратора да да Благослов, и решено.....

И за крај, ја сам сигурно онај који не дозвољава да му било ко натура мишљење, самим тим потпуно сам уз вашу примедбу, да се све мора знати, а људи сами нека закључују.

Праштајте и очекујем вашу помоћ

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

ОБЈАШЊЕЊЕ "ПОЈАШЊЕЊА"

Извор: http://www.spc.rs/sr/objasnjenje_pojasnjenja

На званичној Интернет-презентацији Епархије рашко - призренске појавила се 10. септембра изјава Преосвећеног Епископа др Артемија којом он „појашњава" свој одговор на последње питање из његовог интервјуа Политици од 8. септембра. Ту изјаву - у слободној, али коректној интерпретацији - преноси Политика у кратком тексту под насловом Епископ Артемије: О црквеној зависности Патријаршије, потписаном иницијалима Б. М. (11. септембар 2009, стр. 6).

По владици Артемију, његов одговор се односи на манастир Пећку Патријаршију, а не на Српску Патријаршију као синоним Српске Православне Цркве, односно Светог Синода, јер Пећка Патријаршија „директно зависи од црквене власти у Београду" и јер је „управо о Пећкој Патријаршији било речи у претходној реченици и та два питања су везана". Владика Артемије је, како тврди, хтео да каже да „Пећка Патријаршија зависи директно од црквених власти у Београду", а није имао у примисли да говори о београдској Патријаршији и њеној зависности од власти у Београду (подвлачења моја).

Ово „појашњење" је крајње неубедљиво, сумњиво, управо - чему бежати од правог израза? - лажно као и читава изјава коју наводно „појашњава". Жалим што сам приморан да, у јавном разговору, кажем да је мој брат епископ прибегао провидном, невештом и немудром софизму, па и јефтином вербалном трику.

Погледајмо поново завршни део интервјуа новинарке Биљане Митриновић са владиком Артемијем!

На њено питање како се то игуманија Пећке Патријаршије „одлучила да потпише уговор без консултација са неким", Преосвећени одговара: „Можда је имала консултације са Патријаршијом у Београду" (подвлачење моје). Следеће - и последње - питање Политикине новинарке гласи: „Да ли сте се ви консултовали са Патријаршијом у Београду?" На то Владика одговара: „Не. Патријаршијазависи директно од власти у Београду" (подвлачење моје). Ту је и крај интервјуа.

Више је него очигледно следеће: у „претходној реченици" није реч о Пећкој Патријаршији (манастиру), како он тврди, него управо о Патријаршији српској („београдској", каже владика Артемије). Дакле: Пећка Патријаршија (манастир, лавра) имала је, можда, консултације са Патријаршијом у Београду (централна тела Српске Цркве). Трећега нема! Више је него очигледно да преосвећени г. Артемије, одмах пошто је споменуо Патријаршију у Београду, управо на њу и мисли када тврди да „Патријаршија зависи директно од власти у Београду".

У његовом интервјуу, просто-напросто, не постоји реченица „Пећка Патријаршија зависи од црквених власти у Београду" нити њој има места у контексту интервјуа. Он, уосталом, не пориче аутентичност текста интервјуа објављеног у Политици од 8. септембра.

Накнадна памет овде не помаже. Речено је што је речено. Није, нажалост, речено први пут у изјавама владике Артемија. Бићу радостан, а Богу и њему благодаран ако буде последњи пут јер је заиста болно, некоректно, неистинито. Није смак света ако човек, у афекту или просто без размишљања, каже нешто погрешно и штетно. То се не дешава само владици Артемију. Дешава се и мени - и свакоме.

„Ако неко у речи не греши, тај је савршен човек..." (Јак. 3,2).

Епископ бачки др Иринеј

члан Светог Синода и председник Информативне службе Српске Православне Цркве

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Заиста су јадни и провидни напади на владуку рашко-призренског од стране великог броја медија а сада и од владике +Иринеја. По ко зна који пут.

Вероватно је све што је до сада +Артемије рекао болно зато што је истинито а не зато што је лаж. Није смак света ако човек о небитној ствари нешто "одвали" али један православни епископ говорећи о овако животним питањима за веру и народ не говори без размишљања и у афекту, то је ваљда свима јасно. Било би страшно лоше да није тако.

Нека Господ помогне и укрепи +Артемија у његовој борби за Истину и очување нашег Косова и Метохије. Бог ти помогао наш честити владико, вавек века.

Заиста не знам коме ово више треба? Српском православном народу и СПЦ не треба - нека им је свима јасно.

На сајту пљувачког БЛИЦ-а на вест о новчаним примањима владике +Артемија читаоци су дали већином негативне коментаре у вези владике +Артемија. Још сада оваква "појашњења" владикиних објашњења на званичном сајту СПЦ. Заиста некоме +Артемије веома смета и све ће учинити да га уклоне са Косова и Метохије. Јер како ће се другачије европезација и обездуховљење срба спровести у дело. Живи били па видели. А можда је боље да не доживимо таква времена браћо.

Свако вам добро желим.

Подели на овим сајтовима

Само  да Господ поживи нашег епископа Иринеја,то је наш стуб православља.Светлост Христова исијава из тог испосника и свака му је реч на месту.Шта год да је изјавио,нарочито јавно има свој смисао и веома велик разлог зашто је то урадио.

Подели на овим сајтовима

????  ?? ?????? ?????? ????? ???????? ???????,?? ?? ??? ???? ???????????.???????? ???????? ??????? ?? ??? ????????? ? ????? ?? ?? ??? ?? ?????.??? ??? ?? ?? ???????,???????? ????? ??? ???? ?????? ? ????? ????? ?????? ????? ?? ?? ??????.

? ???? ????? DEJAN-e, ?? ?????? ?????? ????? ? ??????? ? ??????.

???? ?? ????? ???????: ?? ?? ??? ??? ?? ??????? ??????? ??????? ???? ? ?? ?????? ??????? ???? ???, ? ??????? ??????? ?? ?????, ?? ?? ?? ???? ? ?? ??????? ?????????

Подели на овим сајтовима

????  ?? ?????? ?????? ????? ???????? ???????,?? ?? ??? ???? ???????????.???????? ???????? ??????? ?? ??? ????????? ? ????? ?? ?? ??? ?? ?????.??? ??? ?? ?? ???????,???????? ????? ??? ???? ?????? ? ????? ????? ?????? ????? ?? ?? ??????.

? ???? ????? DEJAN-e, ?? ?????? ?????? ????? ? ??????? ? ??????.

???? ?? ????? ???????: ?? ?? ??? ??? ?? ??????? ??????? ??????? ???? ? ?? ?????? ??????? ???? ???, ? ??????? ??????? ?? ?????, ?? ?? ?? ???? ? ?? ??????? ?????????

??????? ????? ??????,????? ?? ??? ????????.???? ??? ???? ?? ???? ?????? ??????? ?? ????????? ??????? ??????? ? ?????? ?? ?? ? ?????.? ?????? ?? ???? ????? ? ???????? ??????? ???????? ???? ????? ???? ?? ?????? ? ????? ???? ?????????? ?????? ??? ? ?????? ????? ??????????? ???????.
Подели на овим сајтовима

??????? ????? ??????,????? ?? ??? ????????.???? ??? ???? ?? ???? ?????? ??????? ?? ????????? ??????? ??????? ? ?????? ?? ?? ? ?????.? ?????? ?? ???? ????? ? ???????? ??????? ???????? ???? ????? ???? ?? ?????? ? ????? ???? ?????????? ?????? ??? ? ?????? ????? ??????????? ???????.

???? ?? ???????????? ?? ???? ?? ????????? ????? ????? ??????? ????????.

??? ??? ??????? ??????? ???? ???? ?? ????? ??????? ??????, ????  ?? ????? ??? ?? ???????? ????? ?????

??????? ????????.

?????? ?? ?? ?? ???? ?? ??????? (???? ????? ???? ??????) ???????? ???? ????? ?????? ????? ??????? (??????? ??? ????? ?????????) ? ?? ??? ??? ???? ??? ??????? ?? ?? ???? ??????????

Подели на овим сајтовима

??? ??? ??????? ??????? ???? ???? ?? ????? ??????? ??????, ????  ?? ????? ??? ?? ???????? ????? ?????

??????? ????????.

?????? ?? ?? ?? ???? ?? ??????? (???? ????? ???? ??????) ???????? ???? ????? ?????? ????? ??????? (??????? ??? ????? ?????????) ? ?? ??? ??? ???? ??? ??????? ?? ?? ???? ??????????

????? ??????,???? ?? ???? ? ????? ?? ?????.????????? ?? ?? ?? ???? ?????? .?? ?? ? ?? ?????? ?????? ????? ?? ?????? ? ?????? ???? ??????? ,?? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ?????.?? ?????? ?? ? ?? ?????? ??????????? ?? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ?????.? ??? ???????????? ??? ?????? ?? ?????????? ???? ???? ?????????? ???????? 5 ???????? ? ??? ??? ?? ?????? ? ????? ? ???? ???? ???????? ? ???????.? ?????? ?? ?? ????? ??????????? ??????????.
Подели на овим сајтовима

??????? ????????.

? ??????? ?????? ??????? ??? ???? ?????? ????? ??????? ???????? ???? ??? ?? ??????? ? ??????.
Подели на овим сајтовима

? ??????? ?????? ??????? ??? ???? ?????? ????? ??????? ???????? ???? ??? ?? ??????? ? ??????.

??? ???? ?? ?? ????, ??? ??????? ????? ?? ?????? ?? ?? ???? ????? ?????.

? ???? ?? ????? ??????? ?????? ???? (??? ????? ?? ??????? ???? ???????? ???????????? ???????????) ? ???? 

???? ?? ?????? ? ????? ? ?????????? ???

????? ?? ????? ???? ??????????  ???? ??? ???? ?? ?????.

Подели на овим сајтовима

??? ???? ?? ?? ????, ??? ??????? ????? ?? ?????? ?? ?? ???? ????? ?????.

? ???? ?? ????? ??????? ?????? ???? (??? ????? ?? ??????? ???? ???????? ???????????? ???????????) ? ???? 

???? ?? ?????? ? ????? ? ?????????? ???

????? ?? ????? ???? ??????????  ???? ??? ???? ?? ?????.

?? ??? ????? ??? ??? ????,?? ??? ?????? ????????????? ?????? ?? ?????? ?? ?????????.????? ?????
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...