Jump to content

Mesto na kome umire srboljublje, a postuje se Svetosavlje

Оцени ову тему

Препоручена порука

Manje vise tako je maltene u svim Crkvama u Nemackoj. Cak dapace Srpski su zamenili Nemackim jezikom u pojedinim parohijama.Ali naravno Nemcka je velika tako da je nemoguce to i znati.

Druga stvar koja je vazna je upravo davanje Slava novokrstenim stranicma. Recim zamislite kada jedan Nemac ili Holandjanin slavi Svetog Bonifacija Apostola Germanije i Frislanda kao svetitelja. Pa gde ces bolje od toga.

Sve zavisi od paroha ali i parohijana kakvo ce uredjenje biti u Crkvi.

Ora et labora

Подели на овим сајтовима

Manje vise tako je maltene u svim Crkvama u Nemackoj. Cak dapace Srpski su zamenili Nemackim jezikom u pojedinim parohijama.Ali naravno Nemcka je velika tako da je nemoguce to i znati.

Druga stvar koja je vazna je upravo davanje Slava novokrstenim stranicma. Recim zamislite kada jedan Nemac ili Holandjanin slavi Svetog Bonifacija Apostola Germanije i Frislanda kao svetitelja. Pa gde ces bolje od toga.

0110_hahaha 0102_laugh :D
Подели на овим сајтовима

Љубав не зна за смрт. У мом срцу нема места за умирање љубави према Србима.

п.с. иако знам да ће ми Срби доћи главе.

Да, прича је дивна... али наслов теме ми је мало чудан...

И Православље (Светосавље) и србољубље.  0311_womens

"Господ је пастир мој, ништа ми неће недостајати. На зеленој паши пасе ме, води ме на тиху воду. Душу моју опоравља, води ме стазама праведним, имена ради својега. Да пођем и долином сјена смртнога, нећу се бојати зла; јер си Ти са мном; штап Твој и палица Твоја тјеши ме. Поставио си преда мном трпезу на видику непријатељима мојим; намазао си уљем главу моју и чаша је моја препуна. Да! Доброта и милост Твоја пратиће ме у све дане живота мојега, и ја ћу наставати у дому Господњем за дуго."

Подели на овим сајтовима

A od avgusta Željko Bilbija pripada meni, wieni i vladici Irineju Bačkom.. 0311_womens

I naravno da od pravoslavnih Nemaca i drugih naroda u okviru naše pomesne Crkve (Francuzi, Katalani i drugi, jer Srpska Pravoslavna Crkva nije samo srpska Crkva, ali o ovome se retko piše) ne tražimo da budu Srbi niti smo ikad tražili.

A pa mi vec odavno idemo u Innsbruck u Crkvu iz Italije. Ona nam je najbliza. U italiji je u Vicenzi mislim najbliza ali do nje imamo preko 200km , a do Innsbrucka svega 60km.

algabacaju

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

0442_feel

Cemu u naslovu "umire srboljublje"? Jel' to nesto lose voleti bliznjeg svog? Naravno i nemce, italijane, svajcarce...al' zasto ne voleti Srbe?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Onda je to mazohizam , dragi brate, ako voliš svoje.

što reče, pok.Lenon,"dajmo šansu miru!"

a niko se ne pita kakvom miru i čijem miru.

I kakav je to svijet bez granica..

Dali je iko shvatio tu pjesmu na pravi način??

Upravo kad pročitah ovo uvodno pisanije, sjetih se toga, i svi za rukice lepo u ...

"mesto bez granica".

Подели на овим сајтовима

:krstix:

Cemu u naslovu "umire srboljublje"? Jel' to nesto lose voleti bliznjeg svog? Naravno i nemce, italijane, svajcarce...al' zasto ne voleti Srbe?

U pitanju su obicne frustracije, nista strasno... 4chsmu1

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Voleti svoju zemlju, kulturu i narod je jedno.

Stavljati sve to iznad svega ostalog je vec nesto drugo...Pogotovo ako si pravoslavac u pravom smislu te reci ne mozes da "srpsko" stavljas ispred svega ostalog....

O ovim problemima jeste do sada diskutovano na forumu ali nekima to nije uslo u glavu.

Druga stvar. Mozda ste vi na forumu svesniji gde je problem, ali zivot u crkvenim opstinama u dijaspori je mnogo drugaciji. Tamo ponegde otvoreno pricaju o "Srbiji do Tokija".  Zbog toga i naslov da umire srboljublje, ali ono negativno srboljublje....

Informacije radi...Dragi.. Drugi Manastir je vec osnovan. Otac Justin je presao sa jednim iskusenikom vec tamo.

omnea mea mecum porto

Подели на овим сајтовима

Баш тако брате,

моје прво искуство са домаћом Википедијом је била свађа са модератором који је форсирао историјски доказано нетачну и политички обојену причу о богумилима на Балканском полуострву, а на мој коментар да му је једина референца уџбеник неког македонског комунистичког професора из 1953 док се ја позивам на референце са међународне странице на којој су референце релевантни историјски пројекти Оксфорда и сличних уважених ауторитарних универзитета добио сам одговор "то је њихова, ово је наша", и то притом међународна верзија је апсолутно сведена и објективна, док је "наша" само политикантска верзија злоупотребљивана како у доба комуизма, тако и дан данас.

Као да живимо у некаквом паралелном свијету у којем историја има посебну димензију, тачније милион димензија, изузев оне истините и објективне.

Туга и јад.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Али дословно.

Буквално чланци о неким људима (пише се по нету о њима и нису баш небитни ликови) просто нестају преко ноћи, а имате чланке о неким тотално анонимним плесачима, старлетама, трећеразредним глумцима, квазинаучницима итд.

Рецимо управо данас сам читао чланак о Билдерберг групи, и без обзира што се већ отворено свуда прича да су најмоћнији политички картел, тачније да de facto владају свјетским монетарним и политичким токовима, едитовање је онемогућено, а у чланку стоје тотално испрани, блиједи и немушти подаци, а шлаг на торту јесте што је едитовање чланка закључано.

Дакле, постоје већ разрађене стратегије и лобирања шта желиш да пише на одређеној теми и на тај начин утичеш на јавно мњење већ размажено и навикло да релевантне податке купи са те "свезнајуће омнипотентне енциклопедије".

Ниђе везе.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

confused1

То су неки савремени неолиберални псеудохришћански трипови.

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Живио сам у близини манастира у Гаилнау прије више од 13 година, тамо се крстио и ја и дјеца, вјенчао се. Један стари Архимандрит отац Максим, велики духовник је рекао када је дошао први пут у Скит Св.Спиридона Чудотворца, овде се постаје Светац. Нека Бог чува оца Василија и оца Пајсија (чуо сам да гради цркву у Фулди) и нека им подари на многа љета. Амин

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...