Jump to content

Зашто онда православни одабирају да буду екуменисти?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Vidi. Duh Sveti nema ni kancelariju ni link. Onog trenutka kada je Sabor SPC 1997. doneo odluku da istupimo iz tog saveza, stvar je resena istog trenutka. Saborna odluka je u punoj saglasnosti sa Duhom Svetim, tako da je odmah postala punovazna.

Odluke se daju izmeniti. A nije pravoslavno ucenje to da Duh Sveti direktno kontrolise sta ce vladike da donesu. Ako su sve odluke sabora volja Duha Svetoga, bide da Duh Sveti ima cudan obicaj da se mesa u politiku, ideologiju, da gura probleme pod tepih itd. Malo vise realnosti ne bi bilo na odmet.

Elem, ja sam ranije bio protiv ekumenizma zato sto sam smatrao da je to krsenje kanona, jeres itd. Sada sam ponovo protiv ekumenizma. Ustvari, nije toliko da sam protiv koliko mislim da su sva ta sastancenja beskorisna i da se nista nece postici. A plus prvo treba svoje svestenike, vladike i vernike da naucimo pravoslavlju, a ne da propovedamo po belom svetu a ovde ne samo vernici nego i neki svestenici nemaju pojma o veri.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 59
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Inace, SPC prakticno i NIJE u SSC-u. Nema nikakvih sastanaka, nikakvih dijaloga, nicega. To clanstvo je mrtvo slovo na papiru i nista vise.

Pa onda to znači da ste svoje članstvo zamrzli ali formalno ste još članovi, možete ga eventualno u budućnosti i u zavisnoti od prilika ili ponovo reaktivirati ili iz njih sasvim istupiti. Ili se prebaciti u posmatrače, kao i KC što ima tamo taj status posmatrača.

Подели на овим сајтовима

Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. Α сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес.“ - Св. Јустин Поповић

ухухууууууууууууу

Подели на овим сајтовима

Pa onda to znači da ste svoje članstvo zamrzli ali formalno ste još članovi, možete ga eventualno u budućnosti i u zavisnoti od prilika ili ponovo reaktivirati ili iz njih sasvim istupiti. Ili se prebaciti u posmatrače, kao i KC što ima tamo taj status posmatrača

SSC je potpuno izgubio na znacaju, tako da cisto sumnjam da ce biti bilo kakvog reaktiviranja.

Подели на овим сајтовима

„Екуменизам је заједничко име за псевдохришћанства, за псевдоцркве Западне Европе. У њему су срцем својим сви европски хуманизми, са папизмом на челу. Α сва та псевдохришћанства, све те псевдоцркве нису друго већ јерес до јереси. Њима је заједничко еванђелско име: свејерес.“ - Св. Јустин Поповић ухухууууууууууууу

"Po samoj prirodi svojoj Crkva je ekumenicna, jer je katolicna". - sv. Justin Popovic

Kad se vec gadjamo citatima... :)

Подели на овим сајтовима

Экуменическое богослужение в Архикафедральном соборе 19 января 2013, Минск

Эта молитва о единстве христиан, которая объединяет представителей

всех христианских конфессий: католиков, православных и протестантов.

Подробности: http://ont.by/news/our_news/0083321/

Подели на овим сајтовима

To je taj takozvani kurtoazni "polite" ekumenizam ali dobar je i on, taj pravi ekumenizam tek dolazi.

610x.jpg

Pope Benedict XVI (L) is accompanied by Cypriot Archbishop Chrysostomos (2nd L) during a ceremony

at Church of Agia Kyriaki Chrysopolitissa in the coastal town of Paphos June 4, 2010. (Reuters/Daylife)

Pope Benedict XVI in Cyprus, Ostale slike su ovdje: http://cantate-domino.blogspot.cz/2010/06/pope-benedict-xvi-in-cyprus.html

Подели на овим сајтовима

ухухууууууууууууу

Ja ne znam šta toliko zapomažete i kukate, to još nije ni vidjelo tog pravog ekumenizma. Ni "e" još od ekumenizma.

Šta ćete tek kad dođe onaj pravi? Ovo su samo cjelivanja, grljenja i čestitanja, taj pravi tek ima da dođe, polako s tim.

Подели на овим сајтовима

SSC je potpuno izgubio na znacaju, tako da cisto sumnjam da ce biti bilo kakvog reaktiviranja.

Ah, to je njihov projekt, bilo bi čudo da je uspio. Ne bi ni naš. Da smo mi osnovali SSC optužili bi nas za katolički  unijatizam, da ste vi optužili bi vas za pravoslavni prozelitizam. Mislim da bi bilo najpametnije i najsvrsihodnije da se transformiše u svehrišćansku dobrotvornu fondaciju koja bi imala zadatak pomagat ugroženim hrišćanskim entitetima širom svijeta, pomjesnim hrišćanskim crkvama ili zajednicama. Nije to imalo šansu na uspjeh i oni su dobili naljepnicu da guraju kroz SSC jednostrani protestantski ženevski ekumenizam što je bilo i donekle istina.

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam šta toliko zapomažete i kukate, to još nije ni vidjelo tog pravog ekumenizma. Ni "e" još od ekumenizma.

Šta ćete tek kad dođe onaj pravi? Ovo su samo cjelivanja, grljenja i čestitanja, taj pravi tek ima da dođe, polako s tim.

Ja ne znam sta vam to toliko znaci taj ekumenizam? Kao prvo oni pravoslavn koji ce se ``ujedinjavati`` bice otpadnici, u punom smislu te reci. 

Dakle sta ce vam otpadnici???? Koja ce vam biti korist od njih????

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam sta vam to toliko znaci taj ekumenizam? Kao prvo oni pravoslavn koji ce se ``ujedinjavati`` bice otpadnici, u punom smislu te reci. 

Dakle sta ce vam otpadnici???? Koja ce vam biti korist od njih????

Od koga će to oni otpast, molim te? Od ovog:

http://david-udruga.hr/novosti/bez-komentara/2010/11/20/artemije-i-spc/

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...