Zayron Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 Pomaže presjedanje s konja na magarca, s tvrdog alkohola na vino i greengrin piwo isprva. Ma ne pijem ja samo rakiju,najvise pijem ,a rakiju iskljucivo domacu sto u mom mestu ima na tone (zato i kazem da naziv teme treba da se promeni).Problem nastaje kada se covek "zagreje" sa malom kolicinom pa smatra da mu nece skoditi jos malo i sve to prati nagovaranje ostalih, i sto je jos gore,svestenik u nasem mestu voli da pije i to bas rakiju.Tu naravno pocinje ono "Ako za njega kao popa to nije greh sta ti onda izvodis hoces da budes veci katolik od pape" ili ono poznato "Znam ja jednog nije ni pio ni pusio pa umro od raka,a ja evo me ne znam kako izgledaju vrata od bolnice i sta mi fali".....Treba veoma mudro postupati u takvim situacijama.Ne uvrediti ni Boga ni domacina u cijoj ste kuci sto nije lako u praksi. To onda riješiš tako da kad niko ne gleda svoju čašicu izvrćeš gdje prije stigneš ako misliš da ti je previše, samo nemoj u saksiju, ni cvijeće baš ne voli puno alkohol. Isto tako ako te tjeraju preko mjere jesti, povedi cuku pa mu dole davaj ispod stola, ko Marko Kraljević pola sebi pola Šarcu, džukcu daje, hahahaha. Inače što se tiče rakije možde najbolje bude sa sobom uvijek voditi tasta i taštu, roditelje od žene pa njima uvijek nekako da drugi ne vide prilit iz svoje čašice u njihove, ti se nećeš prepijat ni prežderavat a njima dvoma učiniš radost a to veliku, pa vuk sit i sve koze na broju. A nikog tako ne uvrijediš. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 Код нас у Босни у неким крејевима има незгодан обичај испијања "славске" ракије приликом резања славког колача. Наиме иде прво ракија па два пута вино... Вјерујте да неки из мање чаше пију воду него што они сипају ракију... и тако једем ја послије ону супу а она једе мене greengrin такође има обичај "три улазне - три излазне" што значи да када некоме дођете рецимо на Славу, крштење или пак покривање куће треба да попијеш три на улази и три на излазу....не прави се питање ако си пошао "споради себе", попи три па изађи, ако којим случајем нећеш особа задужена за облокавање почне да нариче и прозива те "да смо ми знали", те "зар тако мислиш домаћину", те "ваља се, ако одбијеш неће на добро" кућа/крштење или шта већ.. иначе овај обичај је мање више везан за наше људе са брда и планина... нису они ни лоши ни злонамјерни само не контају да не може свако да потегне ко они... с њима се ни Рус не би могао носити... мени се ово десило два пута на нашој планини Мањачи, од тада не идем горе ГЛАДАН никад, наједем се код куће па онда, гладан ако пођеш вратиш се за два дана док дођеш себи од улазне и "славске" ракије 4chsmu1 иначе обичај петљања ракије са славом и уопштено православљем је јако неповезив ал ај ти објасни нашим људима одма би било "сикирање" 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 Ma naravno da to nema veze ni sa pravoslavljem ni sa ničim, ovi dole Mađari i Irci i su katolici a valjaju se isto ko i pravoslavci kad su zrihtani i pijani ko treske. Two really drunk Hungarians setting up a tent at VOLT festival (Krétakör?) Two really drunk Hungarians setting up a tent at VOLT festival (Krétakör?) hahahaha, prave šator, iz koliko komada je samo, ja to ne bih savladao ni trijezan a kamo li ovakav drunk irish vs redneck (Knock Out) malo irskog folklora, hahahaha, džin s Guinnessom i bokserske rukavice, hahahaha Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 ESO - Horila sosna palala Ova rusinska polka iz istočne Slovačke je jedna od prvih koju sam se naučio kao dijete od svoje bake. Ustvari ta postoji i na Moravi samo sa malo drugačijim riječima i neznatno modifikovanom melodijom. Lepší být mladý, pěkný, ožralý a chytrý nežli starý, škaredý, střízlivý a blbý. kriminalac Horila sosna palala 1. Horila sosna palala, horila sosna palala pid ňou divčina stojala, pid ňou divčina stojala. 2. Pid ňou divčina stojala, pid ňou divčina stojala, rusavu kosu česala, rusavu kosu česala. 3. Oj, kosy, kosy, vy moji, oj, kosy, kosy, vy moji, dovho služili vy meni, dovho služili vy meni. 4. Biľše služiť nebudete, biľše služiť nebudete, pid bilyj šlajer pidete, pid bilyj šlajer pidete. 5. Pid bilyj šlajer pid chustku, pid bilyj šlajer pid chustku, už nepidete za družku, už nepidete za družku. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 Волео би да се сретнемо да попијемо по једну, две.. facenew22222222 Ja također, vrlo rado a sad barem ovako pustimo bar neku tu muziku. Košt (degustacija) slivovice Vápenky 2010 - Neni také poléčko to su pjesme sa južne Morave, tamo odakle su porijeklom bili moji prije nego što su se preselili na Balkan V tomto videu účinkuje Horňácka cimbálová muzika s primášem Liborem Supem a priatelia zo Starej Turej, Myjavy, Javorníka a Louky. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 Evo sad ponovo ove pjesme iz tog posta ispred ali sad je pjevaju muzikanti a ne ti pijani degustatori šljivovice, koja to već razlika u ritmu i intonaciji, hahahahaha! Myjavska cimbalovka Neni take polečko, kač kač kačena, ked sem išeu išeu 1312_womens Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 Jujuju, načapao sam neke Holanđane na You Tube kako sviraju te naše slovenske stvari, hahahahaha! Baš ista ta moravska igra, verbunjk - odozgor: Neni take polečko. Sad vidite koliko se to da iz nota naučit! A hladni su ko led ledeni, nikakvog osjećaja za to nemaju, u njihovoj izvedbi je to prije pogrebni marš. OMG! Poslije su još probali i makedonsko Oro i neke još poljske i slovačke polke i tance, ti su im išli bolje malo bolje, nekako se dalo to slušat a ta njihova holandska verzija Makedonskog Ora je legendarna izgleda, hahahaha! Není také polečko To je ta stvar odozgor, strašno nešto! Mlitavo i hladno, ko crknuta riba! Poslije vam pokažem i to Oro. greengrin Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 Od makedonskog ora napravili makedonsku polku, hahahaha, OMG! Legenda forever! Šta još neću čuti u životu! Nejde im 3-2-2 ritam, preokrenuli na neku "podivljalu jazz-polku", hahahaha! Makedon oro Rondedans uit Macedonië in 7/8 maat. greengrin greengrin Meer nummers te zien onder "more from this user". Ostala njihova videa možete pogledati ovdje, vidiet je koliko se trude, a sviđa im se ta muzika, tako nešto živo oni tamo u Holandsku nemaju: http://www.youtube.com/user/debendevanrodezora#g/u greengrin Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 26, 2011 Пријави Подели Написано Јул 26, 2011 Ovo mi nećete povjerovati dok ne čujete, nekakva kombinacija bugarske rodopske i američke filmske western muzike. Tu sad imate Ennia Morricone i bugarske Rodope 2 in 1. Hahahaha! De bende van Rode Zora Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука