Драган Јашић Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 Морам да се прикључим дискусији у вези ове теме и страшно је то што се дешава нашем јадном народу на Косову и ја бих лично отишао доле да се борим ако треба да се поврати Косово , али сада ћу вам свима испричати шта ми је наш Србин одоздо испричао , човек који је пореклом са Косова иначе живи у Београду преко тридесет година и који је дао велики новац за изградњу цркве у његовом селу Стајковац . Дошао је данас са Косова и човек плаче неможе да се смири и каже да ће му све доле разрушити и дедину кућу стару преко сто година и цркву коју је сазидао сами наши Срби а не Албанци и куне се у дедин гроб да зна ко је убио , небитно младића од 22 године који се десио јуче -прекјуче незнам баш тачно јер ме боли више глава од тога и нисам баш све пратио , кажем да ми је жао шта се дешава на Косову са нашим народом , да ли је убијен момак од 22 годиме из КПС Албанац и да су лично Албанци платили нашима 1500 еура да тако нешто направе , ја немогу да верујем али човек који има близу 65 године то прича и ако он лаже онда и ја лажем . Шта онда рећи . Знам да ће ме сада сви напасти одавде са ЖРУ-а за изношење овакве приче али браћо моја Христова децо запитај мо се за нас саме и наш морал и етику . Нека нам је свима Бог на помоћи ! B) prstgore slava3 dada dada :mad: :mad: :mad: :( :( Лаже матори...нема шансе да зна... Брате Аве ја сам напоменуо да ако човек лаже онда и ја лажем , ја ништа нетврдим само констатујем. А право да ти кажем односно свима да кажем да је човек јако озбиљан и ради у државним институцијама , у пореској управи за град БГД , мада је и он један од жутаћа . Мојима је доста помогао у неким стварима па ...... ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 Мирослав Лазански Извините, драги Срби И после свега тога, ми у Србији и даље очекујемо разјашњења ставова Запада око Косова, очекујемо да нам објасне све око тих административних прелаза? Из књиге Карла Крауса знамо да су неки на Западу некада узвикивали „Србија мора умрети“. Данас, из понашања Запада у вези са Косовом, испада да неки на Западу Србе још увек сматрају варварима, заосталим народом, са ножем међу зубима. Ту слику, наравно, стално подгревају наши хулигани са фантомкама, који пале административне прелазе за Србе, а граничне прелазе за Албанце. Што, логично, и није европски, јер европски је било срушити Берлински зид и све граничне прелазе између две немачке државе. Будући да су се ти прелази налазили између два дела немачког народа. Јариње и Брњак се очито не налазе између два дела српског народа, па су прелази логични, бодљикава жица такође, и проглашена је још и војна зона на тим прелазима. Нема мајци шале, Кфор ће одмах да пуца бојевом муницијом на сваког ко је против границе у овом делу Балкана. А Европа и границе, ма то је нешто друго. Зато је и заменик начелника Генералштаба наше војске хитно позвао заменика команданта Кфора да дође у Ниш, и тамо га упозорио да војска Србије неће скрштених руку посматрати евентуално ново насиље над Србима на северу јужне српске покрајине. Браво, генерале Бјелица, тако се то ради. А не као наше политичке странке, које од питања ко је иницијатор и ко ће све дати потписе за ванредну седницу због најновијих догађаја на Косову у ствари исмевају парламент. Да ми и наша власт мислимо најозбиљније, сведочи и увежбавање наших војника у Украјини, где управо ових дана у оквиру програма Партнерства за мир НАТО-а једна јединица војске Србије проиграва сценарио мировних мисија. У Африци. У међувремену, амерички амбасадори у Приштини и Београду различито тумаче јесу ли специјалци Приштине кренули на север Косова са знањем Вашингтона, Кфора, Еулекса, УН – или нису. Баш као што се у време бомбардовања СР Југославије 1999. Ричард Холбрук пожалио једном руском дипломати: „Говорио сам ја Мадлени да није требало да цели врх српске власти оптужимо за ратне злочине, са киме сада да водимо преговоре.“ Рус је, као наивно, упитао: „Зар их није оптужио трибунал у Хагу?“ Холбрук је намрштено одмахнуо: „Уозбиљите се, човече“. Не знам ко све треба у Србији коначно да се уозбиљи око Косова, но – да ме дежурни политичари, министри и атлантисти не би одмах прогласили за „паликућу“ – цитираћу само неколико изјава, које можда објашњавају сву нашу „неинформисаност“, гурање главе у песак, незнање, или можда чак и химеру. Дванаестог јануара 1999. немачко министарство иностраних послова дало је следеће мишљење Административном суду у Триру: „Експлицитно политичко прогањање албанског становништва не може бити утврђено на Косову, акције српских снага безбедности нису уперене против косовских Албанаца као етнички дефинисане групе, већ против војних противника и њихових стварних или наводних присталица.“ У интервјуу римској „Републици“, под насловом „Не, независном Косову“, у јуну 1999. Марти Ахтисари каже да ,,основа свега, а самим тим и основа мира, јесте предуслов да Косово остане део Савезне Републике Југославије и Србије“. У јуну 2000. године спољнополитички одбор Доњег дома енглеског парламента закључио је да је интервенција НАТО-а на Косову била незаконита на темељу међународног права, али оправдана са моралне тачке гледишта. Чак и у ери новог империјализма ово је запањујући закључак. Том Кенигс, један од заменика Михаела Штајнера, специјалног представника генералног секретара УН на Косову, каже за лондонски „Фајненшел тајмс“ у децембру 2003. „да су УН дошле на Косово да спрече рат, створе стабилну тржишну привреду, успоставе демократију и државу, и то је све“. Аутор тог текста, Џон Лојд, пише да је НАТО стигао на Косово да би га ослободио од „крвожедне српске војске“. И после свега тога, ми у Србији и даље очекујемо разјашњења ставова Запада око Косова, очекујемо да нам објасне све око тих административних прелаза? Који су за Французе, Американце, Британце и остале, не административни прелази, већ прави међудржавни прелази. И то нам западњаци отворено поручују, док се ми позивамо на Резолуцију 1244 УН и дипломатију. Колико год нам то звучало непријатно, досадашња стратегија УН на Косову је пропала, мултиетничко друштво на Косову је илузија. Запад је свесно игнорисао разорну снагу питања статуса јужне српске покрајине, а Србију и даље понижавају, без обзира на демократске промене. Зашто? Немам јасан одговор на ту дилему, можда је има власт? Мирослав Лазански објављено: 30.07.2011 facebook twitter stampanje пошаљите коментар коментари (135) Последњи коментари Иван Карамазов | 31/07/2011 11:50 Ми имамо ту особину да вјерујемо ријечима, вјерујемо другом на ријеч, а о дипломатији не знамо много нити смо јој вични. Наша власт је млака и уплашена, недовољно образована и недовољно српска. Наша власт просто нема достојанство народа који води, па нас отуда и понижавају међународни чимбеници. Они нас одвећ познају и знају да је нама понос најслабија тачка. Сматрам да ми једноставно не треба да се бакћемо проблемом Косова, јер је то њихов и албански проблем. Они нас не могу истјерати, а ми можемо да се инатимо још једно 400- 500 година. Но, нисам сигуран да наша власт има те капацитете и ту храброст, па да не поклекне пред обећањима и уцјенама са Запада. Господину Лазанском честитке на сјајном тексту. Srdjan Savic | 31/07/2011 13:56 Svaka cast Miroslave! СРПКО МЕДЕНИЦА | 31/07/2011 16:26 Центар свеколиког зла је српски комунизам. Метастазе, постоје,још како, и данас. Иза свега овог гвире,Петар Стамполић,Душан Чкребић,Добривоје Видић,Дража Марковић,Александар Ранковић,Мијалко Тодоровић..... Подрепаш до подрепаша! пошаљите коментар коментари (135) Повезани текстови Рапорт у Хагу Сред пушака, митраљеза Четврти светски рат Време нових хероја Одмазда је извршена Бомбе за празник Тихомир Пурда суперстар Проклетство арапске нафте Перестројка међу Арапима Глембајеви међу Србима Берлин на северу Косова Ко нас то завади Дошло цара до дувара Купари, 20 година после Како доказати квалитет војске ,,Хајат” у НАТО-у Сибирска нафта није опште добро Чек-поинт Србија Рушење Либије БИОГРАФИЈА Мирослав Лазански Рођен 1950. у Карловцу. Дипломирао на Правном факултету у Загребу, где је и започео новинарску каријеру, прво у „Полет-у“, касније у „Вјеснику“, „Старту“, „Данасу“, „Политици експрес“, „НИН-у“, „Вечерњим новостима“ (1996-2001). Године 1991. Лазански прелази у „Политику“ где и данас ради. Извештавао из ратова у Авганистану, Чеченији, Конгу, Ираку, Ирану, Либану, Јемену и Либији... Интервјуисао два врховна команданта НАТО-а, три маршала СССР, шефове КГБ-а, КХАД-а, педесетак министара одбране и начелника генералштаба светских армија, између осталог начелнике генералштаба руске, кинеске и јапанске армије. Једини југословенски новинар који је пловио на атомској подморници, америчкој "Таутог", летео на авиону Ф-14, био на носачу авиона "Џон Ф. Кенеди" и на Миг-29. Био гост војних академија Русије, Јапана, САД, Аустралије, Италије, Велике Британије, Немачке, Румуније... Имао је редовну колумну у грчком листу "Катимерини", јапанском "Секуритариан" и "The Diamond Weekly". Аутор је десет књига и десетак великих тв-серијала. Војни рок служио 1977. године у Битољу у 41. пешадијској дивизији ЈНА. Одликован је Медаљом за војничке заслуге. Остале колумне аутора уводник Столтенбергов изузетак http://www.politika.rs/pogledi/Miroslav-Lazanski/Izvinite-dragi-Srbi.sr.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 Зато је и заменик начелника Генералштаба наше војске хитно позвао заменика команданта Кфора да дође у Ниш, и тамо га упозорио да војска Србије неће скрштених руку посматрати евентуално ново насиље над Србима на северу јужне српске покрајине. Браво, генерале Бјелица, тако се то ради. А не као наше политичке странке, које од питања ко је иницијатор и ко ће све дати потписе за ванредну седницу због најновијих догађаја на Косову у ствари исмевају парламент. what ? B) prstgore slava3 dada s obzirom da je ministar vojske u Skupštini izjavio da " treba da se borimo mirnim putem" vojni udar ? :mad: Kad vojska nastupa samostalno, to je ozbiljan razlog civilnim strukturama vlasti da se zabrinu o sebi. dada ako ovo nije novinarska patka :mad: Nije vojni udar tajna diplomatija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 ОБРАЋАЊЕ СРБА СА КОСМЕТА!!! ПОМОЗ БОГ БРАЋО И СЕСТРЕ СРБИ СА СВИХ СТРАНА ОТАЏБИНЕ,СРБСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ,КО И ВАМА БРАЋО ИЗ ЗАПАДНИХ ЗЕМАЉА!!! СВИ ВИ КОЈИ СЕ КРСТИТЕ ТРИМА ПРСТИМА ПРАВОСЛАВНО,КОЈИ НИСТЕ ЗА ПАПУ ,КОЈИ КОСОВО ОСЕЋАТЕ КАО СВОЈУ ЗЕМЉУ! СВИ ВИ КОЈИ СТЕ ПОНОСНИ ПОТОМЦИ СВЕТИХ НЕМАЊИЋА ,СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА ,СВЕТИК КОСОВСКИХ ЈУНАКА! СВИ ВИ ЈУСТИНОВЦИ, НИКОЛАЈЕВЦИ, АРТЕМИЈЕВЦИ... СВИ ВИ КОЈИ ОСЕЋАТЕ НЕПРАВДУ НАШУ КАО НЕПРАВДУ СВОЈУ!!!! МОЛИМО ВАС СКРУШЕНО И СМЕРНО... ДА: 1.АКО СТИГНЕТЕ И КАД СТИГНЕТЕ ,ОДВОЈИТЕ ОД СВОГ СЛОБОДНОГ ВРЕМЕНА ,ПРОЧИТАЈТЕ КОЈУ РЕЧ МОЛИТВЕ ЗА НАС ГРЕШНИКЕ 2.АКО НАМ ЗАТРЕБА ХЛЕБА И ВОДЕ,ШАЉИТЕ 3.АКО НАМ ЗАТРЕБА ОРУЖИЈЕ,ПРОБАЈТЕ ДА НАМ ДОСТАВИТЕ 4.АКО ВАМ ШАЉЕМО ДЕЦУ ЈЕР НИСУ БЕЗБЕДНА,ЧУВАЈТЕ ИХ У НАШЕ ИМЕ 5.АКО ВАМ НИЈЕ ТЕШКО,ОПЕТ И ОПЕТ БОГУ СЕ НАС ПОМОЛИТЕ 6.АКО ВАМ НИЈЕ ТЕШКО,И АКО НЕ ТРАЖИМО МНОГО,СВИ НА ИСПОВЕСТ...ДА НАС БОГ ПОКАЈАНЕ,КАО НАРОД ПОМОГНЕ 7.НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА НЕ ГЛАСАЈТЕ 8.НЕ ЗОВИТЕ НАМ ПАПУ,ЕВРОПСКУ УНИЈУ,НАТО...МИ НА КОСОВУ ЖИВИМО СА СВИМЕ ОВИМ ,ПА НАМ НИ МАЛО НИЈЕ БОЉЕ НЕГО ВАМ, НАПРОТИВ 9.НЕ СЛУШАЈТЕ НИШТА ВЛАСТИ,АКО ИЗДАЈУ НАС ВИ СТЕ СЛЕДЕЋИ 10.КО МОЖЕ НЕК ДОЂЕ НА БАРИКАДЕ 11.КО НЕ МОЖЕ НЕК СЕ МОЛИ ЗА НАС 12.НЕ ЗОВИТЕ НАС У КАМПОВЕ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ,НЕ ОБЕЋАВАЈТЕ НАМ РАЈ УЗ ДУШЕК И ПАШТЕТУ,НЕ ШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ ДА СМО ВЕЋ ИЗГУБИЛИ 13.ПОШТУЈТЕ НАШУ ОДЛУКУ,АКО ЖЕЛИМО ДА УМРЕМО ЗА СВЕТО КОСОВО...ЗАВИДИТЕ НАМ,БОГ НАС ЈЕ НЕДОСТОЈНЕ ,УДОСТОЈИО ДА СЕ ЖРТВУЈЕМО ЗА СВЕ ВАС 14.НЕ ЗАБОРАВИТЕ НАС..НА КОСМЕТУ НАС ИМА ЈОШ 150 000! http://www.dr-tatjanadjordjevic.com/index/88-simvol-vere/1084-obraanje-srba-sa-kosmeta?tmpl=component&print=1&page Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 Kakav debilizam u tom tzv proglasu; sa sve spominjanjem onoga koji se dok Kosovo krvari bori da zaradi malo gasterbajterskog novca pa sa svojim kriminalcima obilaze zabludele i otpale srpske crkve po Canadi i USA; jer je ocito njegovom sefu i guruu u Solunu novca ponestalo. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 ОБРАЋАЊЕ СРБА СА КОСМЕТА!!! ПОМОЗ БОГ БРАЋО И СЕСТРЕ СРБИ СА СВИХ СТРАНА ОТАЏБИНЕ,СРБСКЕ ЦРНЕ ГОРЕ И РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ,КО И ВАМА БРАЋО ИЗ ЗАПАДНИХ ЗЕМАЉА!!! СВИ ВИ КОЈИ СЕ КРСТИТЕ ТРИМА ПРСТИМА ПРАВОСЛАВНО,КОЈИ НИСТЕ ЗА ПАПУ ,КОЈИ КОСОВО ОСЕЋАТЕ КАО СВОЈУ ЗЕМЉУ! СВИ ВИ КОЈИ СТЕ ПОНОСНИ ПОТОМЦИ СВЕТИХ НЕМАЊИЋА ,СВЕТОГ КНЕЗА ЛАЗАРА ,СВЕТИК КОСОВСКИХ ЈУНАКА! СВИ ВИ ЈУСТИНОВЦИ, НИКОЛАЈЕВЦИ, АРТЕМИЈЕВЦИ... СВИ ВИ КОЈИ ОСЕЋАТЕ НЕПРАВДУ НАШУ КАО НЕПРАВДУ СВОЈУ!!!! МОЛИМО ВАС СКРУШЕНО И СМЕРНО... ДА: 1.АКО СТИГНЕТЕ И КАД СТИГНЕТЕ ,ОДВОЈИТЕ ОД СВОГ СЛОБОДНОГ ВРЕМЕНА ,ПРОЧИТАЈТЕ КОЈУ РЕЧ МОЛИТВЕ ЗА НАС ГРЕШНИКЕ 2.АКО НАМ ЗАТРЕБА ХЛЕБА И ВОДЕ,ШАЉИТЕ 3.АКО НАМ ЗАТРЕБА ОРУЖИЈЕ,ПРОБАЈТЕ ДА НАМ ДОСТАВИТЕ 4.АКО ВАМ ШАЉЕМО ДЕЦУ ЈЕР НИСУ БЕЗБЕДНА,ЧУВАЈТЕ ИХ У НАШЕ ИМЕ 5.АКО ВАМ НИЈЕ ТЕШКО,ОПЕТ И ОПЕТ БОГУ СЕ НАС ПОМОЛИТЕ 6.АКО ВАМ НИЈЕ ТЕШКО,И АКО НЕ ТРАЖИМО МНОГО,СВИ НА ИСПОВЕСТ...ДА НАС БОГ ПОКАЈАНЕ,КАО НАРОД ПОМОГНЕ 7.НА СЛЕДЕЋИМ ИЗБОРИМА НЕ ГЛАСАЈТЕ 8.НЕ ЗОВИТЕ НАМ ПАПУ,ЕВРОПСКУ УНИЈУ,НАТО...МИ НА КОСОВУ ЖИВИМО СА СВИМЕ ОВИМ ,ПА НАМ НИ МАЛО НИЈЕ БОЉЕ НЕГО ВАМ, НАПРОТИВ 9.НЕ СЛУШАЈТЕ НИШТА ВЛАСТИ,АКО ИЗДАЈУ НАС ВИ СТЕ СЛЕДЕЋИ 10.КО МОЖЕ НЕК ДОЂЕ НА БАРИКАДЕ 11.КО НЕ МОЖЕ НЕК СЕ МОЛИ ЗА НАС 12.НЕ ЗОВИТЕ НАС У КАМПОВЕ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ,НЕ ОБЕЋАВАЈТЕ НАМ РАЈ УЗ ДУШЕК И ПАШТЕТУ,НЕ ШАЉИТЕ НАМ ПОРУКУ ДА СМО ВЕЋ ИЗГУБИЛИ 13.ПОШТУЈТЕ НАШУ ОДЛУКУ,АКО ЖЕЛИМО ДА УМРЕМО ЗА СВЕТО КОСОВО...ЗАВИДИТЕ НАМ,БОГ НАС ЈЕ НЕДОСТОЈНЕ ,УДОСТОЈИО ДА СЕ ЖРТВУЈЕМО ЗА СВЕ ВАС 14.НЕ ЗАБОРАВИТЕ НАС..НА КОСМЕТУ НАС ИМА ЈОШ 150 000! http://www.dr-tatjanadjordjevic.com/index/88-simvol-vere/1084-obraanje-srba-sa-kosmeta?tmpl=component&print=1&page Шта је, бре, ово?! Ј... вас папа више и странчарење и скупљање поена на рачун туђе муке. И то за кога- за политичаре?! Зар ни у оваквој муци не могу да се превазиђу подјеле, а хоћемо да зовемо Бога у помоћ?! Како, на основу чега? Маните се више подјела. Јесте ли свјесни у каквој муци су наша браћа доље? Ове вијести што стижу не приказују ни десети дио стварних дешавања. То ко је гдје побјегао и шта је ко радио оставите, ако већ не можете да прескочите, за неко боље вријеме. Ако је тачна, а јесте, она Његошева "На муци се познају јунаци" онда тешко нама. Маните се више политичара. Ако од њих очекујемо, небитно која је странка у питању, тачно ћемо правити избјегличке кампове. Нашом кукњавом како неко није поступио, а таквих има доста, како је требало да поступи нећемо ни мало помоћи нашој браћи доље. Знамо шта им треба. Вода, млијеко, боце са кисеоником... Ајде фино да се организујемо, па да видимо шта можемо да урадимо. Ја се надам да ће из Црне Горе лакше моћи да се пренеси све то што буде требало. На сајту Делија је неко поставио рачун преко кога може да се уплати неки динар, колико ко може, да им се помогне доље. Ајмо сви по мало. То мало од свих нас, биће доста за нашу браћу. Рачун у банци интези Динарски 160-347920-36 Удружење је Јефимија. Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 Potpusiujem PG. Ima jedan bizaran intervju gde one mucenice sa Stjenika objasnjavaju da su napustile Crkvu radi kalendara. Njima jos niko nije objasnio da SPC jos uvek na staroim klanedaru. A muka mi je ovih koji koriste sukob da nanesu poraz tadicu, patrijarhu i da skupljaju politicke poene u celoj ujdurmi. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 Evo, hvala Bogu, otvorili su Brnjak. Ali robu i dalje ne puštaju http://www.radiokim.net/?cid=3,7,11673 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 evo i Jarinje je otvoreno http://www.radiokim.net/?cid=3,7,11675 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dasho3 Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 Jarinje 31.07.2011 Fudbal na Jarinju, pogledajte slike: http://twitpic.com/5yzkgx http://twitpic.com/5yzk0u http://twitpic.com/5yzkpi slava3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 http://srpskaplatforma.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1212 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 slava3 319.gif slava3 slava3 slava3 slava3 slava3 slava3 slava3 slava3 slava3 slava3 slava3 slava3 slava3 slava3 ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dasho3 Написано Јул 31, 2011 Пријави Подели Написано Јул 31, 2011 KOSOVO, Svadba na barikadama! 30.07.2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Август 1, 2011 Пријави Подели Написано Август 1, 2011 Преносим са: www.srbizasrbe.org Хуманитарна организација Срби за Србе позива на свеопшту мобилизацију свих својих пријатеља, чланова, донатора и добрих људи широм целог света да се у предстојећим данима окупе око само једног циља а то је опстанак српског народа на Косову и Метохији који је тренутно изложен невиђеном притиску војних формација да се преда и потчини окупаторима. Српском народу на Косову и Метохији тренутно прети тотална хуманитарна катастрофа јер су стране силе својим блокадама изазвали да у пекарама нема хлеба, на пијацама нема воћа и поврћа, у апотекама нема лекова, у болницама нема кисеоника и санитетског материјала, на трафикама нема новина, почеле су и рестрикције воде... А поврх свега, нема СЛОБОДЕ! По први пут као организација јавно позивамо на свесрпску слогу и јединство широм света јер ћемо само на тај начин спасти и сачувати наш народ у јужној српској покрајни од новог погрома, Олује, нове кристалне ноћи и могућег окупатрског освајања. Наша хуманитарна организација Срби за Србе ће у својим могућностима урадити апсолутно све како би се потребна хуманитарна помоћ допремила Србима на северу Косова и Метохије. Времена за чекање више нема. Од данас, Хуманитарна организација Срби за Србе започиње са прикупљањем финансијских средстава које ћемо искористити за допремање неопходне помоћи угроженом српском народу на северу Косова и Метохије. Планирамо да алармирамо све наше пријатеље широм света како би се укључили у акцију прикупљања неопходних финансијских средстава и тиме макар делимично покушали да ублажимо новонасталу хуманитарну катастрофу. Овом приликом позивамо и све наше братске хуманитарне и друштвене организације да нам се прикључе, да нас подрже и да се у својим редовима организују и алармирају своје људе у окружењима у којима се крећу и раде. Од кукања, протеста и плакања нема много користи, као што смо имали прилике да видимо у последњих 20 година. Зато покрећемо ову свеопшту акцију за помоћ српском народу у којој се надамо да нећемо остати сами. Такође, желимо да позовемо све електронске, писане, интернет, радио и друге медије да пренесу ово саопштење наше организације и тиме допринесу да се наше ''звоно за узбуну'' чује широм света што пре. Сви планови, акције и финансијски извештаји о достављеној хуманитарној помоћи Српском народу на Косову и Метохији биће доступни на званичном сајту наше организације: www.srbizasrbe.org као и на сајту наше организације у САД: www.serbsforserbs.org. Отворене су следеће могућности за донацију: - динарски рачун у Србији: 160-279491-71, Banca Intesa, Београд - девизни рачун у Србији: IBAN:RS35160005080002381269, SWIFT: DBDBRSBG, Customer: Srbi za Srbe - путем PayPal система за Европу: [email protected] - путем PayPal система за САД: [email protected] - путем Moneybookers система: [email protected] - рачун за Европску унију у Аустрији: Account: 10364339, BLZ: 32000 - рачун за Европску унију: IBAN:AT973200000010364339, SWIFT: RLNWATWW, Customer: Serben fur Serben, Raiffeisen Bank, Stadtpark 9, A-1030 Wien, Austria - рачун у Швајцарској: Account: 85-419625-6, IBAN:CH4609000000854196256, SWIFT:POFICHBEXXX, Customer: Serben fur Serben - куповином мајици ''НЕМА ПРЕДАЈЕ'' Контакт са представницима организације можете остварити путем емаила: [email protected] Са вером у Бога, Хуманитарна организација Срби за Србе Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Chevalier Написано Август 3, 2011 Пријави Подели Написано Август 3, 2011 U albanskoj kući svadba, u srpskoj - požar 03. avgust 2011. | 12:43 | Izvor: Srna ORAHOVAC - U selu Zočište na Kosovu, u opštini Orahovac, zapaljena je kuća porodice Petrović, a vatrogasci su na mesto požara stigli tek nakon sat vremena, javlja KiM radio. Kuća je zapaljena sinoć oko 19 časova, a dok je gorela, u njenoj blizini čula se glasna albanska muzika koja je dopirala sa svadbe u jednoj od susednih albanskih kuća. Požar na kući Petrovića, koja je gorela i u junu 1999. godine - kada su je zapalili pripadnici OVK, juče su primetili monasi manastira Sveti vrači u Zočištu. Predsednik opštine Orahovac Marjan Šarić osudio je ponovno paljenje kuće Petrovića, navodeći da je to vjerovatno namerna provokacija Albanaca, kojom su želeli da zaplaše povratnike. "Ovo je još jedan vid pritiska na povratnike kojima su kuće bile demolirane, poskidana vrata i prozori, a kojima nije uključena struja i voda. Ovaj požar u kući Petrovića, koja je paljena nekoliko puta 1999. godine, jasna je poruka da žitelji sela Zočište ne žele povratak Srba", rekao je Šarić. Porodica Petrović napustila je kuću 1999. godne - kada je iz Zočišta otišla većina meštana, a prema saznanjima KiM radija, u toj kući lokalni Albanci držali su seno za stoku. http://www.rtv.rs/sr_lat/hronika/u-albanskoj-kuci-svadba-u-srpskoj-pozar_266519.html ...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука