Михајло Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 10.15 - Срби из Звечана и Косовске Митровице телима блокирали пут и спречили 15 оклопних возила немачког контигента Кфора да из Лепосавића оду у Приштину. Немачки контигент се вратио у Лепосавић. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Добар опис, слажем се. Него браћо, хоћете ли опет изабрати ону тетку за предсједника да можете још који пут овако нешто написати на форуму? 4chsmu1 Ја сам за Коштуницу гласао.. prstgore Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 I na Brnjaku embargo na srpsku robu Predsednik opštine Zubin potok Slaviša Ristić potvrdio je Tanjugu da su Kfor i takozvani kosovski carinici na administrativnom prelazu Brnjak počeli da primenjuju odluku kosovske vlade o zabrano ulaska robe iz Srbije. Ristić je rekao da je zabrinut zbog novonastale situacije i naglasio da sve to može prouzrokovati nestanak hrane lekova i osnovnih životnih namirnica kojima se sever Kosova sabdeva. Na ovom prelazu ulazak putničkih automobila i autobusa kontorlištu pripadnici kosovske policijske službe, ali kontrolu vozila koji prevoze robu iz Srbije vrše kosovski carinici, koji, kako javlja Tanjug, jutros nisu dozvolili ulaz kombi vozilu koje je prevozilo robu iz Srbije. Podstimo, situacija na Kosovu počela je da eskalira nakon nedavne odluke vlade Kosova da uvede embargo na uvoz robe iz Srbije, nakon koje je rasporedila specijalne jedinice kosovske policije ROSU na dva administrativna prelaza ka Srbiji, Jarinje i Brnjak. Kao odgovor na takve poteze, kosovski Srbi organizovali su blokade puteva, na kojima se i dalje nalaze, a ektrmisti za koje se predpostavlja da su srpske nacionalnosti zapalili su administrativni prelaz Jarinje. Predstavnici Vlade Srbije, koji su otišli na sever kosova odmah nakon zauzimanja administrativnih prelaza, i dalje su na terenu pokušavajući da sa komandantom Kfora pronađu rešenje za ta dva administrativna prelaza. Kfor i NATO Jarinje i Brnjak proglasili su za zabranjenu ratnu zonu, a kako je saopšteno, imaju ovlašćenja i da koriste municiju. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=07&dd=29&nav_category=640&nav_id=528581 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
brana Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 http://www.facebook.com/republicofkosova?sk=wall Evo једна Шкипетарска група именом Косово има око 70 тисућа људи, сваки други пост је фак сербиа. Ко је Србин а имаде фејса нек пријави ову групу . Поззз ma, pusti narod nek piše, nek pokaže kulturu, nek obogate virtuelni svijet svojom bogatom kulturom i sadržajima. Ja im nebi branila, pa demokracija je, sloboda govora, štampe i da ne nabrajam. ja imam obraz nemam fejs pa ih ni tehnički ne mogu prijaviti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Добар опис, слажем се. Него браћо, хоћете ли опет изабрати ону тетку за предсједника да можете још који пут овако нешто написати на форуму? 4chsmu1 Ја сам за Коштуницу гласао.. prstgore nasao si drvo na koje ces da se oslonis 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Марко Јакшић: Наоружани смо, бранићемо се 28.07.2011. КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Ситуација на прелазима Брњак и Јариње врло је тешка, људи на барикадама су напети јер нам је јасно да нам је Београд окренуо леђа, али без обзира на све, борићемо се за своју земљу и своју децу, каже за „Правду“ Марко Јакшић, потпредседник Скупштине заједнице општина Косова и Метохије. Шта се дешава после повлачења припадника „Роса“ са прелаза Јариње и Брњак? – Спремни смо да останемо на барикадама све док се и последњи припадник „Роса“ не склони, јер нећемо дозволити да се направи граница са Србијом. Каква је ситуација у Митровици после увођења ванредног стања? – Радње и ресторани раде скраћено, људи су с разлогом забринути за себе и своје породице. Сви су позвани да иду на барикаде и не дозволе да припадници „Роса“ да крену према Јарињу. Имају ли Срби на северу КиМ чиме да се бране, имају ли оружје? – Сви смо спремни да се боримо ако буде требало, много је људи наоружано, али верујем да Албанцима није циљ рат са Србима на северу, већ успостављање државне границе, а Београд им је то дозволио. Борислав Стефановић и министар Богдановић јасно су рекли да од границе неће бити ништа. – Зар мислите да њима неко верује? Борко Стефановић је послат да да Албанцима границу, јер је то, како каже, боље него да Срби на Космету доживе још један 17. март и погром. Београд нас је продао за кандидатуру за ЕУ, али ми се нећемо предати и борићемо се за оно што је наше. С. Миловановић Извор: Правда Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 "Marko Mirkovic: Izvestaj sa lica mesta:americki konvoj kfora od 16 oklopnih vozila je iz Jarinja krenuo ka K.Mitrovici,ljudi iz Lpeosavica telima brane barikade.Predstavnik amerikanaca je rekao da nemaju pravo i da ce upotrebiti silu,potom se povukao u svoje vozilo." "U toku su pregovori,stiglo je jos tv-ekipa.Ispred ljudi koji prave zivi stit je jedno vozilo vlade Srbije." пре 2 мин. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vucicdr Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Брате, јеси ли то на терену? confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 13:38 Кфор jе дао Србима 2 сата да уклоне барикаде или ће у супротном да их пробиjаjу. Иза броjних барикада од шодера, балвана, jедне камионске приколице стоjи живи штит сачињен од људи, Срби су одлучни у томе да не дозволе кфору да прође Наjновиjа вест са барикада СНП 1389 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Брате, јеси ли то на терену? confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> На жалост нисам....за сада... али висим на сајтовима...који дају инфо...а и зивкам рођаке на КиМ-у! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vucicdr Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Знаш како је мене један Шиптар, прилично образован човјек, архитекта, из Призрена иначе, питао:'' Шта је то Метохија?''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Stefanzivkovic Stefan Živković VAZNO: Cuju se sirene za uzbunu u Zvecanu. Idem na lice mesta Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Знаш како је мене један Шиптар, прилично образован човјек, архитекта, из Призрена иначе, питао:'' Шта је то Метохија?''. confused Мене једана из Пећи..али Туркиња(етничка)..питала.. јел то правимо аеродром код Пећи ekstra ја реко.. што? Па каже..ено равнају околину... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 једна од бољих изјава у задњих 100000 година.. Zamislimo da Srbija ima solidnu vojsku i policiju, i da napravi mobilizaciju, te da nekoliko desetina hiljada vojnika pošalje na jug blizu prelaza na koje atakuju Tačijevi „momci“. Da se odmah oglasi predsednik, ali ne sa gandijevskim izjavama, da se u Beogradu podignu svi na noge, i da svi politički faktori budu jedinstveni po pitanju odbrane Srba na Kosmetu… http://www.pecat.co.rs/2011/07/srbija-na-kosovskoj-prekretnici/ Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 29, 2011 Пријави Подели Написано Јул 29, 2011 Ееееееееееј СРБИЈО...Словенци confused ekstra bangin Rudare: Stigli američki i slovenački KFOR. Srbi legli na asfalt 29.07.2011. 14:07 Pripadnici američkog i slovenačkog KFOR-a stigli su u mesto Rudare kod Zvečana gde lokalni Srbi drže barikade. Kako javlja novinar KIM radija, Srbi su legli na put kako bi sprečili vojnike da probiju barikade. Situacija je trenutno mirna, ali neizvesna. Vojnici su od barikada udaljeni stotinak metara. Za sada, kako kaže naš izveštač, samo stoje jedni preko puta drugih. „Srbi su ispred barikada polegali na asfalt i ne dozvoljavaju vojnicima da prođu“. Oni su odlučni da ne dozvole prolazak vojnicima KFOR-a. Kažu da mogu proći samo preko njihovih tela. Čitava slika sa barikada deluje prilično dramatično, javlja novinar sa lica mesta. Sastanak komandanta KFOR-a Erharda Bilera sa predstavnicima Vlade Srbije Borkom Stefanovićem i Goranom Bogdanovićem još nije počeo. http://www.radiokim.net/?cid=3%2C7%2C11616 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука