Jump to content

Помолимо се Анђелу чувару :)

Оцени ову тему

Препоручена порука

света је и трпељива љубав једног Анђела чувара који из љубави према Богу и човеку пристаје да служи и чува наша тела и душе од првог даха после крштења, али и дружбује и подели сваку радост и тугу и из исте безразложне љубави и пријатељства никад не напушта.

због тога мислим да је лепо сетити се такве посвећености, али и дужност сваког хришћанина да се моли таквој личности која стоји у Божје име испред нас.

јутарња молитва Анђелу чувару

Свети Анђеле, који стојиш уз моју јадну душу и гледаш мој страсни живот, не остави ме грешнога, нити одступи од мене због моје неуздржљивости. Не дај места злом демону да овлада мноме помоћу насиља овог смртног тела. Ојачај моју бедну и слабу руку, упути ме на пут спасења. О, Свети Анђеле Божији, чувару и покровитељу моје јадне душе и тела, опрости ми све чиме те увредих у све дане живота свога; и ако што сагреших ове прошле ноћи, заштити ме данас, и сачувај ме од сваког искушења ђаволског, да не бих никаквим грехом прогневио Бога, и моли се за мене Господу, да ме учврсти у страху Своме и покаже ме достојним слугом Своје доброте.

Амин.

• Волим 2
Подели на овим сајтовима

• Одговори 200
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Свети Анђеле, који стојиш уз моју јадну душу и гледаш мој страсни живот, не остави ме грешнога, нити одступи од мене због моје неуздржљивости. Не дај места злом демону да овлада мноме помоћу насиља овог смртног тела. Ојачај моју бедну и слабу руку, упути ме на пут спасења. О, Свети Анђеле Божији, чувару и покровитељу моје јадне душе и тела, опрости ми све чиме те увредих у све дане живота свога; и ако што сагреших ове прошле ноћи, заштити ме данас, и сачувај ме од сваког искушења ђаволског, да не бих никаквим грехом прогневио Бога, и моли се за мене Господу, да ме учврсти у страху Своме и покаже ме достојним слугом Своје доброте.

Амин.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

да, заборавих да напоменем да молитва Анђелу чувару није резервисана само за јутарње часове, а можете да ставите коју год желите верзију пошто их има мноштво  :291291291:

Подели на овим сајтовима

MOLITVA ANĐELU ČUVARU

Anđele Hristov, čuvaru moj sveti i pokrovitelju duše i tela moga, oprosti mi sve što zgreših u današnji dan, i izbavi me od svakog lukavstva neprijateljskog mi protivnika, da ne bih nikakvim grehom razgnevio Boga mog, no moli se za mene grešnog i nedostojnog slugu, da me pokažeš dostojna dobrote i milosti Svesvete Trojice, i Matere Gospoda moga Isusa Hrista, i svih svetih. Amin.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Sveti Anđele,koji si uvek prisutan kod moje okajane duše i moga strasnog života,ne ostavi me grešnu,niti odstupi od mene zbog neuzdržljivosti moje;ne daj mesta zlome demonu da preovlada mnome,ovladavši ovim smrtnim telom.Osnaži bednu i slabu moju ruku i vodi me na put spasenja.O,sveti Anđele Božiji,branitelju i pokrovitelju moje oslabele duše i tela,oprosti sve čime sam te uvredila kroz sve dane života moga.Ako sam zato sagrešila ovoga dana,zakrili me ove noći i sačuvaj od svakog protivnog iskušenja,da nikakvim grehom ne razgnevim Boga i moli se Gospodu za mene,da ojača moje osećanje greha i da me pokaže kao dostojnog slugu svoje dobrote.

Amin.

• Волим 1

Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš!

Starac Porfirije Kavsokalivit

Подели на овим сајтовима

Молитва Анђелу Чувару

Анђеле Христов, чувару мој свети, и заштитниче душе и тела мога, опрости ми све што сагреших у данашњи дан, и избави ме од свакога непријатељског ми противника да не бих никаквим грехом разгњевио Бога мог, но моли се за мене грешног и недостојног слугу да ме покажеш достојна доброте и милости Свесвете Тројице, и матере Господа мога Исуса Христа, и свих Светих. Амин.

Подели на овим сајтовима

Свети Анђеле Христов,

падајући ничице пред тобом молим ти се,

Чувару мој свети,

који си мени грешном дат од крштења, да ми чуваш душу и тело.

Својом љеношћу и својим рђавим навикама ја разгњевих твоју пречисту Свјетлост,

и отјерах те од себе својим гадним дјелима,

лажима, клеветама, завишћу, осуђивањем,, охолошћу, непокорношћу, мржњом на браћу,

злопамћењем, среброљубљем, прељубом, јарошћу, тврдичлуком, ненаситим преједањем,

опијањем, празнословљем, рђавим и лукавим мислима, гордошћу, и похотљивим бјеснилом,

имајући вољу за сваку тјелесну пожуду.

Да, то је моја зла наклоност какве нема ни у бесловесних животиња!

Како можеш погледати на мене, или приступити мени као смрдљивом псу?

Анђеле Христов, каквим ћеш очима погледати на мене,

када сам се ужасно заплео у одвратана дјела?

Како ћу моћи да молим за опроштај за своја горка, зла и рђава дјела,

у која падам сваког часа даноноћно?

Но молим Ти се, падајући ничице пред тобом,

чувару мој свети,

смилуј се на мене грешног и недостојног слугу твога,

буди ми помоћник и заштитник од мог злог противника.

Светим твојим молитвама,

учини ме учесником у царству Божијем са свима светима;

свагда и сада и увек и кроза све векове. Амин.

Подели на овим сајтовима

Амин.

Подели на овим сајтовима

Anđele Hristov, čuvaru moj sveti, i pokrovitelju duše i tela moga, oprosti mi sve što zgreših u današnji dan, i izbavi me od lukavstva neprijateljskog i protivnika, da ne bih nikakvim grehom razgnevila Boga mog; no moli se za mene grešnu i nedostojnu sluškinju, da me pokažeš dostojna dobrote i milosti Svesvete Trojice i Matere Gospoda moga Isusa Hrista, i svih svetih. Amin. :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Sveti Anđele,koji si uvek prisutan kod moje okajane duše i moga strasnog života,ne ostavi me grešnu,niti odstupi od mene zbog neuzdržljivosti moje;ne daj mesta zlome demonu da preovlada mnome,ovladavši ovim smrtnim telom.Osnaži bednu i slabu moju ruku i vodi me na put spasenja.O,sveti Anđele Božiji,branitelju i pokrovitelju moje oslabele duše i tela,oprosti sve čime sam te uvredila kroz sve dane života moga.Ako sam zato sagrešila ovoga dana,zakrili me ove noći i sačuvaj od svakog protivnog iskušenja,da nikakvim grehom ne razgnevim Boga i moli se Gospodu za mene,da ojača moje osećanje greha i da me pokaže kao dostojnog slugu svoje dobrote.

Amin.

Подели на овим сајтовима

Anđele Hristov, čuvaru moj sveti i pokrovitelju duše i tela moga, oprosti mi sve što zgreših u današnji dan, i izbavi me od svakog lukavstva neprijateljskog mi protivnika, da ne bih nikakvim grehom razgnevio Boga mog, no moli se za mene grešnog i nedostojnog slugu, da me pokažeš dostojna dobrote i milosti Svesvete Trojice, i Matere Gospoda moga Isusa Hrista, i svih svetih. Amin.

Подели на овим сајтовима

МОЛИТВА АНЂЕЛУ ЧУВАРУ

Анђеле Христов, чувару мој свети и покровитељу душе и тела мога, опрости ми све што згреших у данашњи дан, и избави ме од сваког лукавства непријатељског ми противника, да не бих никаквим грехом разгневио Бога мог, но моли се за мене грешног и недостојног слугу, да ме покажеш достојна доброте и милости Свесвете Тројице, и Матере Господа мога Исуса Христа, и свих светих. Амин.

МОЛИТВА АНЂЕЛУ ЧУВАРУ II

Свети Анђеле, који стојиш уз моју јадну душу и гледаш мој страсни живот, не остави ме грешнога, нити одступи од мене због моје неуздржљивости. Не дај места злом демону да овлада мноме помоћу насиља овог смртног тела. Ојачај моју бедну и слабу руку, упути ме на пут спасења. О, Свети Анђеле Божији, чувару и покровитељу моје јадне душе и тела, опрости ми све чиме те увредих у све дане живота свога; и ако што сагреших ове прошле ноћи, заштити ме данас, и сачувај ме од сваког искушења ђаволског, да не бих никаквим грехом прогневио Бога, и моли се за мене Господу, да ме учврсти у страху Своме и покаже ме достојним слугом Своје доброте. Амин.

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

Амин.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Amin.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...