Jump to content

Оправданост смртне казне и евентуално увођење исте у вашу државу???

Оцени ову тему

Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?  

83 члановâ је гласало

1. 1. Да ли бисте подржали увођење смтрне казне у вашу земљу?

• Да
      15
    • Не
      52
    • Већ постоји
      3
    • Никако
      12

Препоручена порука

• Одговори 417
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Po cemu je on nagradjen ako ga drustvo osudi na privremenu smrt?

Самоубице у присуству свести одлучују се на тај корак да би скинули баласт са својих плећа, ослободили се гриже савести, побегли од живота и хиљаду проблема не размишљајући на коначни Божији суд. Често је и зубобоља тешка, скоро неподношљива бољка. 

Зашто би човек постао убица када ће свакако последњи суд бити Божији? До тада, убицу треба пустити да живи овоземаљским животом (прописано); мора га заболети душа до привремене смрти, макар као лекција за друге.

Подели на овим сајтовима

Самоубице у присуству свести одлучују се на тај корак да би скинули баласт са својих плећа, ослободили се гриже савести, побегли од живота и хиљаду проблема не размишљајући на коначни Божији суд. Често је и зубобоља тешка, скоро неподношљива бољка. 

Зашто би човек постао убица када ће свакако последњи суд бити Божији? До тада, убицу треба пустити да живи овоземаљским животом (прописано); мора га заболети душа до привремене смрти, макар као лекција за друге.

NEZAPAMĆEN ZLOČIN ŠOKIRAO I POLICIJU

Monstrum: Satarom odsekao glavu sedmogodišnjem sinu

glavni-odsekao%20glavu%20sinu.jpg

TIBODO - Tridesetogodišnji Amerikanac Džeremaja Li Rajt (Jeremiah Lee Wright) priznao je policiji da je satarom odrubio glavu bolesnom sedmogodišnjem sinu. Priznavši ubistvo, šokiranim policajcima je ispričao i na koji način je to učinio i kako je ostavio odsečenu glavu pored puta, nedaleko od kuće kako bi majka ubijenog deteta mogla da je vidi kad se vraća kući.

Glavu malog Džorija Lireta prva je videla grupa motociklista koja je odmah obavestila policiju.

Neki od policajaca koji su prvi došli na uviđaj bili su toliko šokirani prizorom da su s mesta zločina odmah otišli na razgovor kod dežurnog policijskog psihologa.

Policija Tibodoa, gradića u američkoj saveznoj državi Luizijana, saopštila je da je otac doslovno rasparčao sina u sudoperi kuće u kojoj je živeo s mališanom i njegovom majkom Džeslin.

Odsečene dečačićeve šake i stopalca zavio je u plastične kese i pobacao ih nedaleko od kuće.

Njegov sin je bio teško oboleo od cerebralne paralize i hranio se pomoću cevčice, a kada su ga pitali zašto je to učinio otac je rekao da je bio "umoran od brige o bolesnom sinu".

Majka ubijenog deteta shrvana je bolom zbog suludog i iznenadnog gubitka sina. U trenucima kada se tragedija događala majka Džeslin bila je van kuće - odvezla je kola na popravku kod automehaničara.

Policija tereti oca za teško ubistvo. On je u pritvoru i određeno mu je jemstvo od pet miliona dolara.

http://www.glas-javnosti.rs/clanak/svet/glas-javnosti-17-08-2011/monstrum-satarom-odsekao-glavu-sedmogodisnjem-sinu

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Ако осудимо убицу на смрт, по чему смо онда бољи од њега?

:group111:

Ако утамничимо отмичара, по чему смо онда бољи од њега?

Слабо је такво размишљање...

Не морамо СВАКОГ убицу осуђивати на смрт. То није замисао готово нигде.

А и није нам циљ да се такмичимо са злочинцима у томе ко је бољи.

Сем тога, увек смо бољи од убице утолико што ми поштујемо закон а он га крши.

Против сам смртне казне. Њеним чином човек скраћује муке убице и тиме га, условно речено, награђује.

Аха, то је она прича да је смртна казна превише блага.

Добро, ако постоје и казне које су горе од смртне да ли то значи да, за неке лакше злочине, можемо да се смилујмо и досудимо само смртну казну?

Подели на овим сајтовима

Зашто би човек постао убица када ће свакако последњи суд бити Божији?

Зато што је Бог и човеку дао моћ суђења.

До тада, убицу треба пустити да живи овоземаљским животом (прописано)

Прописано? Где је то написано? У манифесту Њу Ејџа?

Подели на овим сајтовима

Одакле таква аналогија? Смрт прекида све животне функције а циљ није да злочинац не осети терет због почињеног злочина већ супротно. 

Добро, ако постоје и казне које су горе од смртне да ли то значи да, за неке лакше злочине, можемо да се смилујмо и досудимо само смртну казну?

Против сам смртне казне тако да не значи.

Али не и дозволу за убијање.

Прописано? Где је то написано? У манифесту Њу Ејџа?

"прописано" се није односило ни на какав законски акт већ на прописани начин издржавања казне.

Подели на овим сајтовима

Одакле таква аналогија? Смрт прекида све животне функције а циљ није да злочинац не осети терет због почињеног злочина већ супротно.

И онда ме питаш одакле таква аналогија...

Заправо, дао му је и то.

"прописано" се није односило ни на какав законски акт већ на прописани начин издржавања казне.

Па, ако ћемо већ да гледамо шта је прописано - "прописано" је да је најдужа казна 40 година затвора.

Подели на овим сајтовима

И онда ме питаш одакле таква аналогија...

И даље те питам.  facenew22222222

Заправо, дао му је и то.

Ех, сада! Дао му је, али му је дао и могућност да бира.  4chsmu1

Па, ако ћемо већ да гледамо шта је прописано - "прописано" је да је најдужа казна 40 година затвора.

Све је подложно променама па и прописи, штавише у овој ствари промене су неопходне.

Подели на овим сајтовима

Заправо, дао му је и то.

Ех, сада! Дао му је, али му је дао и могућност да бира.  1000000001010

Не, не. Дао му је дозволу за убијање. Буквално.

Све је подложно променама па и прописи, штавише у овој ствари промене су неопходне.

Наравно да су неопходне. Потребно је вратити смртну казну.

Подели на овим сајтовима

Смртна казна-ДА, али за најгори олош друштва као што су убице, манијаци, перверзњаци, лопови итд...

и како се онда разликујеш од убица, манијака, перверзњака, лопова или оних што су хтели да каменују блудницу?

da ,kako i kakva razlika???????
Подели на овим сајтовима

animal030

Против сам смртне казне. Њеним чином човек скраћује муке убице и тиме га, условно речено, награђује. Ово под условом ако је човек свестан, ментално здрав. У супротном, такав би морао бити смештен на доживотно лечење у установу затвореног типа.

Да се вратим на свесног убицу. Доживотна робија уз максимални рад: убица мора да ради и да заради кору хлеба и чашу воде. Њега морају сваки дан подсећати шта је учинио и нека гледа сцену. Да ли ће се кајати, ми то не знамо чак и када бисмо видели да се моли. Његово име и лице морају бити објављивати у одређеним интервалима у медијима који су први пута објавили његово злодело.

па то је горе од овог:

Clockwork Orange Scene 2

A-Clockwork-Orange.jpg

Подели на овим сајтовима

Prica o dozivotnoj robiji i "nekakvoj rehabilitaciji" ubice i silovatelja npr.trogodisnje devojcice;

je proizvod svetskih liberalno-demokratskih NVO tendencija i nekakvog skoro pa ateistickog hipi pogleda na svet.

Jer posle takkve nase drzavne egzekucije nad njim, svakako posle ide Bozija konacna presuda ubici i silovatelju tog deteta.

animal030 mocart 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

па шта мислиш шта ти ради Бог, твојој грешној души оптерећеној смртним гресима?  .mislise.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=15890.msg505092#msg505092 date=1313436680]

Ja bi to skraćivanje za glavu posmatrao kao rat,nužno zlo.

Ako imaš kriminalca koji ugrožava zajednicu i neće da  se smiri itd...

Prvo probaš da ga kultivišeš a ako je totalno zastranio onda tu bolest samo ilovača leči  animal030

а Бог је у том случају - шта, егзотично острво?  mocart 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha 0110_hahaha

Ubrzanim postupkom ga posaljes Bogu na konacnu presudu, ne vidim problem u tome. 0110_hahaha

па ни ја не видим проблем да онда тебе следећег лансирамо ка Богу, пошто си постао убица  0110_hahaha

и тако око за око, док цео свет не ослепи.

што никако људи да се скрасе да пусте Бога да буде Судија, него оће свако мало да ували гузицу у тај престо? 0110_hahaha

Svakako,evo sad kad neko dođe ta ti rokne majku ti ćeš pasti na kolena i prepodbno sve prpustiti Bogu  0110_hahaha

Ako neko ugrožava zajednicu spolja ili iznutra a nema nameru to da prekine ima ko će to da prekine...

не пада ми на памет да постанем убица, нити да ме неко посредно тиме направи, и да учествујем у општем умножавању такве гордости па ни мислима, а камоли речима или делима да подржим такав криминал/сатанизам.

Ti si verovatno jedan od onih koji u vreme rata odbija da nosi oružije,imaš progovor savesti

не, ја сам један од оних који у рату носи оружје да се брани, а не да хладнокрвно ужива и да се свети и наплаћује изигравајући Судију.

Подели на овим сајтовима

моћ разлучивања добра од зла, а хендикепирани грехом мисле да ће да избегну ''не убиј'' заповест.

сети се да по канону свештеницима скидају мантију за убиство, а мирјанин добија епитимију - рат или не, самоодбрана или не.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...