Jump to content

Потрага за доказом микробиолошког живота на Марсу

Оцени ову тему

Да ли верујете да је ова мисија стварност или је намештаљка?  

30 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да је ова мисија стварност или је намештаљка?

• Стварност је
      13
    • Намештаљка је
      8
    • То се мене не тиче
      7

Препоручена порука

pa po logici verovatnoce, jer svemir je prilicno velik... iako kakve to veze ima sa nama?!

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Услови под којим космос еволуира једнаки су у сваком видљивом подручју. Вода постоји у огромним количинама у многим сунчевим системима, и стално се сједињује са планетама кроз сударања - пример су комете од леда.

Постојање воде у течном стању на егзопланети величине Земље која је у ,,златној зони'' удаљености од сунца, омогућава настанак живог света попут нашег на Земљи. Вероватноћа да постоје такве планете је заиста значајна и може их бити на хиљаде у нашој Галаксији.

Вероватно ће људи ,,одлазити'' једног дана на такве планете као што су одлазили на друге континенте. Да ли на тим планетама постоји само биљни свет, или само услови да човек развије животну средину, или пак постоје цивилизације - то све треба да буде откривено.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

brate nije fazon da otkrivamo neke druge planete a ni nasu nismo jos otkrili, bacanje para i smisla postojanja, ustvari sramota

te sve pare i ljudstvo itd da se ulozilo u boljitak planete a ne unistavanje iste, ma leba preko pogace

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Услови под којим космос еволуира једнаки су у сваком видљивом подручју. Вода постоји у огромним количинама у многим сунчевим системима, и стално се сједињује са планетама кроз сударања - пример су комете од леда.

Постојање воде у течном стању на егзопланети величине Земље која је у ,,златној зони'' удаљености од сунца, омогућава настанак живог света попут нашег на Земљи. Вероватноћа да постоје такве планете је заиста значајна и може их бити на хиљаде у нашој Галаксији.

Вероватно ће људи ,,одлазити'' једног дана на такве планете као што су одлазили на друге континенте. Да ли на тим планетама постоји само биљни свет, или само услови да човек развије животну средину, или пак постоје цивилизације - то све треба да буде откривено.

a kako je to po evolutivnom modelu zemlja bas dospela u tu ,,zlatnu zonu,,?

Подели на овим сајтовима

brate nije fazon da otkrivamo neke druge planete a ni nasu nismo jos otkrili, bacanje para i smisla postojanja, ustvari sramota

te sve pare i ljudstvo itd da se ulozilo u boljitak planete a ne unistavanje iste, ma leba preko pogace

Постоји једна зачкољица у свему томе. Цео свет пати од енегретске зависности и у стању смо (сви ми људи) да зарад преживљавања (због зиме, исхране, кретања итд.) потрошимо сва расположива средства и ако треба, загадимо све до крајње мере.

Једино механизам као идеалан међусоларни погон кроз свемир, конкретно пружа добијање енергије на изузетно неопходан (еколошки) начин за опстанак људи на Земљи. То су два повезана интересовања - истраживање погона кроз свемир и енергетска ''неограниченост''.

Развој човечанства иде у таквом правцу због самог начина постојања. Економија је такође заснована на сталном развоју и никакве пере нису бачене у истраживању космоса, него су све те паре остале на Земљи стварајући корист за економију.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

dada to su price teoreticara, reci ti meni iskreno koje misljenje imaju Sveti oci o ovom pitanju?

Подели на овим сајтовима

to su price teoreticara, reci ti meni iskreno koje misljenje imaju Sveti oci o ovom pitanju?

Који свети Оци? То је као да питаш шта су свети Оци мислили о путовању преко атланског или тихог океана.

Као што се нико није бавио о америчком континенту, тако се нико није бавио ни о егзопланетама. Постојали су само они језуити који су прогањали физичаре и космологе који верују у могућност постојања егзопланета сличних Земљи.

Зато треба схватити да наука у целини није противник библијске вере, осим оне протестантске креационистичке. Наука иде својим Богом датим путем и ту не би требало да изолујемо себе као хришћане.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

znas o cemu pricam, nemoj mi neke leve fore, pitao sam konkretno i zahtevam konkretan odgovor, kosmologija je bila u toku kad je bilo Svetih otaca, tako da ocu konkretan odgovor

Подели на овим сајтовима

Не знам на основу које логике?

Nista strasno... objasnicu.

Zivot je oduvek bio rezervisan samo za jednu planetu. Ovu nasu. Ni jedno ispitivanje okolnih planeta nije dalo razultate koji bi naveli na pomisao da je na nijima nekada bilo ili sada ima zivota.

Svemir je toliko velik da ljudski um nije u mogucnosti da ga pojmi. I u njemu postoji toliki broj planeta da na zemlji nema toliko zrna peska.

Nama je bilo ocigldno da treba mnogo uslova da se "pogodi" da bi planeta bila podobna za zivot, verovali smo da bi tek svaka milionita mogla da ima nesto nalik zivotu (proizvoljna brojka). Medjutim ako se ispostavi da zivot postoji na prvoj susednoj (!) samo zamislite koliko je drugih takodje ovencano zivotom.

Tadodje... kad se kaze zivot ne misli se na civilizaciju nego na proste zivotne oblike...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

a kako je to po evolutivnom modelu zemlja bas dospela u tu ,,zlatnu zonu,,?

То је статистика. Није само наша планета у ,,златној зони'', пронађена је и друга планета у тој зони погодној за постојање воде у текућем стању, али та планета није слична - по величини - Земљи.

Све је то ствар космолошке еволуције. Наше ,,пало стање'' (смртно и зло) препуштено је законима вероватноће у целом том кретању ка општој смрти, а сада се налазимо на том ступњу еволуције када се одигравају пресудни догађаји који ће трајати извесно време - можда још један дан а можда још милијарду година.

Хришћанин је позван само да чека Други долазак Христов, који ће да буде незамислив јер ће све да буде поново створено новим. Ми - током историје - треба да деламо по промислу Божијем а не да доносимо некаква верска решења по физику и космологију попут језуита.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

znas o cemu pricam, nemoj mi neke leve fore, pitao sam konkretno i zahtevam konkretan odgovor, kosmologija je bila u toku kad je bilo Svetih otaca, tako da ocu konkretan odgovor

Али тада се није знало да је наше Сунце само једно од милијарди других у нашој Галаксији. Претпоставка да постоји непознат континент између тихог и атланског океана не би била чудна, али претпоставити да постоји други сунчев систем било би чудно.

Тек од 15. и 16. века полако се долази до сазнања о начину постојања сунчевог система. То је страшно погодило језуите и инквизиција је спалила или прогањала многе људе који су говорили о томе.

Сунчев систем у просеку садржи једну планету, тј. негде нема таквих тела да буду планете а негде има по више планета као што је у нашем Сунчевом систему. То значи да у нашој Галаксији има отприлике сто милијарди планета, а утврђено је да већина њих јесу мање планете попут Земље или Марса.

То су сазнања новијег времена. Ми сада треба да се бавимо тиме.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

zasto se vatas za 16ti vek, i zasto se ljudi uvek vataju za to sto im odgovara, a kako znas da ti to odgovara?! daj mi misljenja otaca iz 20og veka

Подели на овим сајтовима

Мораш да схватиш да мишљење које износи неко у име хришћанства, по физици и космологији не игра никакву меродавну улогу. Ја нисам наишао да неко говори у 20. веку на начин како су то радили језуити - у смислу да нешто није могуће што космологија претпоставља.

Знам да постоје неке поуке у вези таквих питања, али то је све било према одређеним личностима које су постављале питања - када духовно чедо пита оца за поуку. У томе нигде није било говора на такав начин да се питања модерне космологије доводе у сумњу.

Ја ћу се радије држати светог Николаја Жичког који је имао ширину за модерна питања која је унео у свој духовни поглед према целој творевини. Али потребно је далеко сложеније и дубље истраживати Молитве нашег Николаја како бисмо опазили такве детаље.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Приближавамо се најтежем делу целе мисије - слетању на Марс. Погледајте само колико је то компликовано: објашњење у минут:

http://www.nasa.gov/...module=homepage

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Код светог Адама је постојао само анаболизам.Не беше катаболизма.

Јер катаболизам је разградња и црпење енергије из распада.

А у свету где све беше добро нема распада.

Катаболизам настаје као последица ПАДА.

Улазак небића,смрти,ентропије и у људски свет.

И од тада катаболизам "влада"-смрт је доказ,и путефакција леша.

А узроци су аутолитички прицеси,ћелијски,и бактерије.

Значи НИГДЕ НЕЋЕТЕ НАЋИ ЖИВОТ мимо Земље.

Јер бактерије имају свој ЛОГОС,да врате земљу земљи.

И то је посао који им је подарио Бог.

А да ли ће се наћи места и за њих у будућем веку.

Па хоће,и тамо ће се пити Вино Живота.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...