Jump to content

Потрага за доказом микробиолошког живота на Марсу

Оцени ову тему

Да ли верујете да је ова мисија стварност или је намештаљка?  

30 члановâ је гласало

1. 1. Да ли верујете да је ова мисија стварност или је намештаљка?

• Стварност је
      13
    • Намештаљка је
      8
    • То се мене не тиче
      7

Препоручена порука

jel moguce da orbiter ima tako los fotoaparat, pa ja bi sa mojim james bond mobilnim napravio bolje fotke

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Можда камера са сателита није могла истовремено да зумира и испрати кретање капсуле. Можда постоје и јасније слике, не бих знао.

По мени, слика са падобраном је довољно јасна. Треба да будемо задовољни и са таквим сликама, јер није баш мала ствар да имамо сателитског пратиоца слетања на Марс - треба све то подесити.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

jel moguce da orbiter ima tako los fotoaparat, pa ja bi sa mojim james bond mobilnim napravio bolje fotke

To ti je HE-MAN mobilni ako sa oko 300km postize onaj nivo detalja. Ne pricaj nikom da imas to, uhapsice te zbog spijunske tehnologije.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Та слика је уствари много крупнијег кадра, зато не можемо тражити перфектну јасноћу у детаљима. На њој се опажа о топлотни штит (у слободном паду) који се одвојио од капсуле по отварању падобрана:

673979main_PIA15993-43_800-600.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Nije to los aparat, nego se kapsula, iako sa padobranom, krece i dalje veoma brzo.

A i orbiter se krece, pa je i pored ta dva kretanja prakticno dobijena odlicna slika...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Stigle su slike sa orbitera od jutros po našem vremenu. Vidi se sve kako stoji na površini Marsa:

674236main_PIA16001-43_800-600.jpg

Rover oko koga je razmetnuta prašina tokom sletanja:

674175main_pia16000-43_800-600.jpg

Skaj kran koji se slupao kako je predviđeno:

674162main_pia15999-43_800-600.jpg

Padobran i pozadinska školjka kapsule:

674149main_pia15998-43_800-600.jpg

I toplotni štit:

674136main_pia15997-43_800-600.jpg

Skycrane je na oko 650 m od Curiosity, backshell i padobran na 615 m i heatshield 1200 m.

Ali ono sto je najbitnije, podnozje planine Sharp je udaljeno oko 6 km. Tamo ce se uskoro zaputiti rover.

Znatno bolje slike iz orbite nas ocekuju za nedelju dana. Mada i ovo je impresivno.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Pobice nas marsovci kolko smo im djubre ostavili :D

Inace veliki sam fan ove misije, s nestrpljenjem ocekujem nove informacije

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Направљен је први колор мозаик од 79 слика, где се види потпуна средина око Ровера на месту слетања. Исплати се скинути овај фајл од 38 МБ:

http://photojournal.jpl.nasa.gov/tiff/PIA16051_fig1.tif

Ово је један знатно компресован детаљ са тог мозаика:

pia16051111fig1.jpg

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Али веома фасцинантна пустиња. Одувек сам волео астрономију и истраживање космоса.

Подели на овим сајтовима

@@Milan Nikolic,

Само још да им је ваздуха да дишу и мало воде да попију и ето њих... :)

Подели на овим сајтовима

Колико Бог смета људима,не бих се изненадио да је земља у почетку заиста била равна плоча али ју је Господ уобличио у лопту само да би испунио жељу грешних срдаца и тако се и сам се сакрио од оних који Га у ствари и не желе.

П.С. У свакој шали мало је шале...остало је истина...

П.С.С. Ко ,,рогоњу" тражи најчеће га и нађе. :10500:

Подели на овим сајтовима

Исплати се скинути овај фајл од 38 МБ

Nije ni cudo da je 38 MB kad je u tiff formatu... najbolji moguci kvalitet...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...