Jump to content

10 Pitanja ateiste na koja svaki hrišćanin mora da odgovori?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Zasto to mislis?

Zato sto je to jedan od najgorih naucnika svih vremena, ne zna se dal je gori kao biolog ili filosof

Nije talenat za filosofiju, previse prepusta slucaju, priznajem.

Pa nije bas ni za biologiju uglavnom koristi lazne podatke za odbranu ateizma i evolucionizma
Подели на овим сајтовима

Ne mogu to reci za sebe, mada bih volela da budem, zato sam sebi i nadenula taj nik  0102_laugh.

Znaci, agnostik ...  319.gif

Ma nemam pojma vise...deklarisem se kao teoloski pogubljeni biolog evolucionista koji bi voleo/la mozda jednog dana da bude vernik... 0102_laugh :group111: 0102_laugh, samo bez predrasuda  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Zasto to mislis?

Zato sto je to jedan od najgorih naucnika svih vremena, ne zna se dal je gori kao biolog ili filosof

Nije talenat za filosofiju, previse prepusta slucaju, priznajem.

Pa nije bas ni za biologiju uglavnom koristi lazne podatke za odbranu ateizma i evolucionizma

Koje lazne podatke?

Подели на овим сајтовима

Ne mogu to reci za sebe, mada bih volela da budem, zato sam sebi i nadenula taj nik  0102_laugh.

Znaci, agnostik ...  319.gif

Ma nemam pojma vise...deklarisem se kao teoloski pogubljeni biolog evolucionista koji bi voleo/la mozda jednog dana da bude vernik... 0102_laugh :group111: 0102_laugh, samo bez predrasuda  0102_laugh

Pa ti si biolog pa sto ne kazes
Подели на овим сајтовима

ja sad upadam, ali zanemarite

mrachnjak:

"Ovde zapravo isticem ideju da izmedju verujucih i inovernih nema ama bas nikakve razlike u ponasanju. To sto pripadaju religiji, vernike ne cini nista vise upoznatim sa konceptom ljubavi, dobrote i smirenosti nego bilo kojeg ateistu..."

nema u ponashanju," upoznate" su obe strane, samo shto vernici pokushavaju to da utkaju u svoje bice, to je 0102_laugh dozhivotni, uporan i krvav o tome su pisali svi sveti Oci. Motiv za napredovanje:

vernik zna zbog Koga i zashto zheli da dostigne savrshenstvo (zheli ali je jako teshko "voleti neprijatelje svoje - procitaj knjigu starac Siluan, predivna je)

vernik ima sliku ideala kojeg treba da dostigne i putuje neprestano.

Inovernik je na nekoj nepomichnoj liniji s usvojenim pojmovima "ljubav, dobrota, smirenost" ali poshto je on sam sebi kriterijum, usvojeni modeli su...relativni...jer se nema za model Lichnost koju vernik stalno ima pred ochima i u poredjenju s Kojom vidi vazda svoju nishtavnost i nesavrshenost.

A CILJ je da se mala nasha lichnost STOPI s tom Velikom i jedinom shto nije moguce ako se Njoj ne upodobljavamo, tj pokushavamo da budemo savrsheni "Kao sto je nash Otac"

jesam li uspela???????

d'objasnim, mislim...... 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Uspela si da objasnis teoriju ali od prakse ni traga...

Uspeal si da objasnis ali nisi uspela da se "stopis" ... zapravo niko to jos nije uspeo.. a posle 2000 godina to je prilicno los rezultat... ponizavajuc zapravo...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Evo, kazem  0102_laugh. Ti, je l si kolega koji pokusava da pobije teoriju ili jednostavno volis da citas?

Nisam al volim tako da slusam rasprave evolucija vs kreacija i naravno da citam

Me 2  :group111:. EVOLUTION  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

a to shto ima svakakvih "vernika" pa chuj, normalno je...kamo srece da smo svi visoko na lestvici savrshenosti, ali mi smo samo-ljudi.

Uostalom svako snosi odgovornost za svoje ponashanje i (ne)napredovanje.

Vernici su na sasvim razlichitim stepenicama duhovnog razvitka...u pochetku slabo ko vidi dubinu svojih grehova i ne daj Bozhe da vidi odjednom, umro bi.

kako pokazuje ZHELJU da otkriva dubine svoje lichnosti, tako mu se otvaraju duhovne ochi i chovek pochinje da se postepeno cisti, s tim, shto brzhe napreduje vidi sve vishe i vishe svoje "necistoce".

Naporedo s tim saznaje, primenjuje, uchi, stiche smirenost, ljubav, toleranciju, uchi od naprednijih i pushta one koji zele da uche od njega...

mnogi se danas deklarishu kao "vernici" ali, kao sto si rekao ne razlikuju se uopste od ateista osim spoljnim manifestacijama svoje vere "da bi se videlo"

ima svega i svachega i ne treba generalizovati, nego svakom ko zheli pruziti ruku ali chuvati i braniti dostojanstvo svoje vere. Nije verniku zabranjeno biti oshtar kad je u pitanju vera i kad se predju limiti poshtovanja iste.

Подели на овим сајтовима

Uspela si da objasnis teoriju ali od prakse ni traga...

Uspeal si da objasnis ali nisi uspela da se "stopis" ... zapravo niko to jos nije uspeo.. a posle 2000 godina to je prilicno los rezultat... ponizavajuc zapravo...

---------------------------------------------------------------------------

ih da se stopim...

pa ni najveci sveci istorije na samom kraju zhivota nisu bili uopshte sigurni da su KRENULI na dobar duhovni put a kamo li da kazhu da su USPELI, stopili se i shtajaznam..

to je TEEEEEEESHKOOOOOOOOO choveche....a razlika je izmedju tebe i mene shto ja pokushavam koliko god mogu a tebe bash brigE  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

xexexee...otkud znash da NIKO nije uspeo???

Doshanuo ti neko o'zgo???

Pa nije valjda nas budala na milione da pokushavamo neshto shto nema svrhe uopshte, a?

A?

A????????????????????

A ko je uspeo?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...