jelena_jelena Написано Јул 18, 2011 Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Ne znam ima li ovakvo nesto vec na forumu ali evo nesto korisno da pitam. Zna li neko postoji li tako nesto svima dostupno sa naucnim istrazivanjima na nasem jeziku nasih magistara, doktora nauka, profesora i slicno. Malo sam trazila na google ali to moje trazenje nije donijelo ploda sHa_sarcasticlol Mislim nesto poput sciencedirect.com ili springerlink.de.....rade li uopste ti nasi profesori ista na istrazivanjima ili samo kuliraju na ispitima i predavanjima????? confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> .mislise. umri prije smrti dok jos nije prekasno!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 18, 2011 Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Има мало њих који раде, али велика већина кулирају. И нема смисла да их тражиш на нашем језику (осим самих др и мр теза, али оне немају никаквог значаја ако резултати нису публиковани у међународним признатим часописима). Практично сви најјачи светски часописи су на енглеском. Има изузетака као што је Angewandte Chemie, али чак и овакви изузеци имају своја интернационална издања на енглеском. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 18, 2011 Пријави Подели Написано Јул 18, 2011 Европа је грчка реч, а ми нисмо Грци. Ајде, Драги, прекини да се глупираш више с тим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jelena_jelena Написано Јул 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Oprostite Vi koji pricate turski, pa ste mi odmah pitanje shvatili. Ako Vi pricate turski, ja ne. Nazalost turski mi ne ide, mislim da bi sad znanje i japanskog i kineskog dosta pomoglo. Ali snaci cu se za pocetak sa engleskim, njemackim i ceskim. Evo imam i neko cudo na francuskom ispred sebe, sreca pa prirodne nauke, tako da se da sta tu izabrati victory78 Ipak cu da se zabavim onim sto vrijedi na engleskom confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' /> A na ovu temu ako neko zna jos neki savjet gdje da trazim neka pise kad stigne....moji savjeti su: www.sciencedirect.com www.springerlink.de I na google medju knjigama....Nazalost postoji problem , da nije uvjek svaki casopis dostupan, nego je zasticen za svjetske biblioteke i ne fakultete samo dostupan...a i knjige su samo na djelove kao reklama tu... umri prije smrti dok jos nije prekasno!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Јул 20, 2011 Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Задужбина Андрејевић публикује магистарске и докторске дисертације на српском. http://www.zandrejevic.rs/ Могу се релативно јефтино наручити. Иначе... енглески је међународни језик науке, и најнајнајвећи део светских научних публикација су на енглеском, чак и од Кинеза. Има код нас добрих научника, али управо такви просто немају времена да своје радове преводе на српски, кад и сви сами српски научници углавном добро знају енглески. Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jelena_jelena Написано Јул 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 20, 2011 Задужбина Андрејевић публикује магистарске и докторске дисертације на српском. http://www.zandrejevic.rs/ Могу се релативно јефтино наручити. Иначе... енглески је међународни језик науке, и најнајнајвећи део светских научних публикација су на енглеском, чак и од Кинеза. Има код нас добрих научника, али управо такви просто немају времена да своје радове преводе на српски, кад и сви сами српски научници углавном добро знају енглески. Hvala Ti za ovu informaciju, nisam znala...Nego, ako neko ima savjete i na kojim stranama su mnogi engleski naucni radovi dostupni neka ovde pise....hvala za svaki savjet jos jednom... umri prije smrti dok jos nije prekasno!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука