Иван Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 Цитат vecina tih NE bi se pretvorilo u DA, da si malo konstruktivnije proucio sta sve kaze, prvo prouciti temu pa onda ocenjivati- ovo nije uvredljiv komentar niti slicno, nego savet ako cemo realno Ма, јок, каква увреда. 0110_hahaha Хајдемо, једно по једно "НЕ": зашто да постане "ДА"? Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 Цитат Цитат A najvise se plasim tih sto radi za opste dobro i to isticu na svakom koraku. pored pljuvanja si poceo i da lazes, napredujemo nema sta A ti malo pripazi na svoj jezik, zasto postajes agresivan kada ti neko dira tvoje bozanstvo. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 kaze mi ko? ko jezik moze da koristi umesto metle, batali Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 Pa umesto sto ujedas pitaj tvog strucnjaka gde ce da prikupi novac koji tako olako deli. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 pitaces ga licno kad dodje na forum Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 upravo mi odgovorio na poziv na forum: HVALA NA IDEJI. NAŽALOST, NEMAM VREMENA. DAN I NOĆ RADIM NA PODIZANJU JEDNE VELIKE MEĐUNARODNE MREŽE. SITUACIJA NA SVETSKOM TRŽIŠTU JE KATASTROFALNA. OČEKUJE SE RASPAD FINANSIJSKOG SISTEMA SVETA. NALAZIMO SE PRED VELIKIM CUNAMIJEM. STALNO SAM NA TRŽIŠTU. MNOGO PUTUJEM I OBILAZIM FABRIKE PO SVETU. UDRUŽUJEMO SE DA BI NAPRAVILI NOVU EKONOMIJU- PODRŽAVAM SVE RASPRAVE. ALI NAMA TREBAJU - KONKRETNA DELA. RADIM NA TOME DA NAPRAVIM MEDJUNARODNU KOMPANIJU U GLOBALNOM TRŽIŠTU. TEŠKO JE VODITI RASPRAVE SA LJUDIMA KOJI SU NESTRUČNI,KOJI NISU NIKADA BILI NA SVETSKOM TRŽIŠTU I KOJI NIKADA NISU ZARADILI NIJEDAN EVRO ILI DOLAR NA TOM TRŽIŠTU. KAO BANKAR BIH REKAO - KO SE NIJE BUDIO SA ŽIRO RAČUNOM U STOMAKU,KO NIJE ISPLAĆIVAO PLATE RADNICIMA I IZVOZIO ROBU NA SVETSKO TRŽIŠTE TEŠKO DA RAZUME O ČEMU PIŠEM I PRIČAM. RADIM 27 GODINA NA TRŽIŠTU,BEZ DRŽAVNE POMOĆI, ZBOG MOJIH EKONOMSKIH STAVOVA NIKO NE SME DA ME POZOVE NA RTS ILI JAVNU RASPRAVU. PUNIH 27 GODINA PUNIM BUDŽET DRŽAVE I ONDA MI KORISNICI BUDŽETA DRŽE PREDAVANJA. NAŽALOST, NASTAVLJA SE DALJE UNIŠTAVANJE SRBIJE. SAMO OSLOBADJANJEM MEDIJA, KONKURENCIJOM IDEJA I STRUČNJACIMA KOJI IMAJU REFERENCE IZA SEBE MOŽEMO SPASITI SRBIJU. BEZ MORALNE OBNOVE,NEMA NAM SPASA. NOVI LJUDI ZA NOVO DOBA POZDRAV Branko Dragaš Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 Poštovanje... 0102_laugh Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 Жив нам био! ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 Iskreno, ne znam ko je covek o kome pricate, ali bih malo prokomentarisala ideje... Te zlatne i srebrne poluge su jedino sto jos nije zalozeno i prodato i nadam se da ce tako ostati, bar u skorije vreme! Dalje, koliko razumem, autor bi bazirao buduci razvoj Srbije na poljoprivredi sto moze biti ok, ali nikako ne kao jedina opcija... Na kraju, prvi utisak mi je da je vecina stvari ovde "demagogija" jer kad cujem "mere za podsticanje izvoza", "kompenzaciju uvoza", "podsticanje investicija"...odmah mi "skepsa" skoci na 100... Nego, mogli bi krenuti polako da komentarisemo jednu po jednu ideju, pa da vidimo koliko "piju vodu", a sigurna sam da cemo svakako nesto nauciti bez obzira koliko se (ne)slagali... Ej, DA... I previse, previse, previse i previse regulacije za moj ukus... Ne verujem u liberalizaciju koja se uvodi povecanjem regulacije... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Август 19, 2011 Пријави Подели Написано Август 19, 2011 Цитат Iskreno, ne znam ko je covek o kome pricate, ali bih malo prokomentarisala ideje... Te zlatne i srebrne poluge su jedino sto jos nije zalozeno i prodato i nadam se da ce tako ostati, bar u skorije vreme! Dalje, koliko razumem, autor bi bazirao buduci razvoj Srbije na poljoprivredi sto moze biti ok, ali nikako ne kao jedina opcija... Na kraju, prvi utisak mi je da je vecina stvari ovde "demagogija" jer kad cujem "mere za podsticanje izvoza", "kompenzaciju uvoza", "podsticanje investicija"...odmah mi "skepsa" skoci na 100... Nego, mogli bi krenuti polako da komentarisemo jednu po jednu ideju, pa da vidimo koliko "piju vodu", a sigurna sam da cemo svakako nesto nauciti bez obzira koliko se (ne)slagali... Ej, DA... I previse, previse, previse i previse regulacije za moj ukus... Ne verujem u liberalizaciju koja se uvodi povecanjem regulacije... Ustvari razmisljas vrlo zrelo i inteligentno. Slazem se sa tobom 98% 0304_smile4 Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Dyna bre, iskuliraj. Ljudi iznose komentare na ono sto je paste-ovano na prethodnoj stranici diskusije. Jel to zabranjeno? Nego ajmo stavku po stavku da seciramo pa da vidimo dokle cemo da stignemo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Moze li neko za pocetak da nam kaze ko je B.Dragas... Ja bas sada gledam malo na guglu, ali bi bilo lepo ako neko ima malo "blize" info? https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 20, 2011 Пријави Подели Написано Август 20, 2011 Evo i biografije sa njegovog sajta... http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=11&Itemid=33 "1992. Na poziv predsednika države Dobrice Æosiæa napisao ekonomski program za ekspoze premijera Milana Paniæa." "1990-05.10.2000. Zabranjivan od strane režima kao ideolog kapitalizma, pa je održao bezbroj predavanja i nastupa na tribinama i lokalnim medijima." 0102_laugh Interesantno...Iskreno, sto vise citam, sve mi se manje svidja... No, however, sto bi rekle kolege sa BBC-a , daj da vidimo kakve ideje ima covek... Btw, imamo li info sta se uradilo u Trsteniku dok je on bio gradonacelnik? Cini mi se da sam i to videla u njegovoj biografiji... https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Август 21, 2011 Пријави Подели Написано Август 21, 2011 Kapitalizam grešan kao i komunizam IZVOR: DOJČE VELE Berlin -- Bes mladih širom sveta, naslov je teksta u Zidojče cajtungu koji konstatuje da mladi s pravom ne vide budućnost za sebe u društvo koje ih odbacuje. Ni mere koje najavljuju i sprovode pojedine zemlje ne ulivaju nadu. Špigel piše o milijardama koje će Nemačka morati da daje u zajedničku kasu, ako se uvedu evro-obveznice. Nemiri u Engleskoj su imali jednu grešku, naime pretvorili su se u besmisleno, rušilačko nasilje. Glupost nasilnika je vladi olakšala da i sama ostane glupa. Međutim, mladi u drugim zemljama su svojim vladama otežali posao: oni demonstriraju mirno za demokratiju, za društvo koje i njima nudi budućnost. Srča je počišćena, izlozi zastakljeni, u njima su ponovo izložni televizori i patike. Pale su i prve teške presude za rušilačke nemire po glavnom gradu Velike Britanije. Premijer Dejvid Kameron je mlade pljačkaše proglasio bolesnim i najavio „ozdravljenje“ tako što će njihovim porodicama ukinuti socijalnu pomoć. Uvodi se i porodični kućni pritvor. Britanskoj vladi ide na ruku to što su protesti bili neartikulisani, nasilni i destruktivni. Na socijalnu dezintegraciju reaguju isključivo represijom. Protesti u Madridu možda deluju naivno, ali oni artikulišu opšte nezadovoljstvo u društvu, oni su izraz ogorčenosti zbog socijalne nepravde. Šta mladi imaju od društva: statistike o broju nezaposlenih kažu im ono što i sami znaju, da žive u jednom društvu kojem očigledno nisu potrebni i koje nema para da tu nešto promeni. Nema jer mora da štedi i jer te pare koje ima mora da izda za spasavanje finansijskih tržišta. Takav pogled na zapadna društva je možda pojednostavljen, ali svakako ispravan. Taj osećaj i to iskustvo dele mladi u mnogim zemljama, i u onim u kojima ne izlaze na ulice da protestuju. Kapitalizam je grešan kao što je bio i komunizam. Kapitalizam se ogrešio o čoveka i državu. U poslednje vreme mu je uspelo da natera države da plaćaju njegove dugove – zbog navodne odgovornosti države za sve, za celokupno društvo. Kapitalizam je uspeo da natera druge da urade ono što nije sam u stanju da uradi. Kapitalizam tako može neverovatne stvari, kao na primer da od slame pravi zlato. Taj zanat, ta umetnost ima razna imena – jedno od poslednjih koje smo čuli je – blanko prodaja (prodaja akcija, robe, deviza, koje onaj koji prodaje ne poseduje u trenutku prodaje). Troškove ovakvog sistema snosi srednja klasa koja je i sama poljuljana, oštro napada one na dnu društva koji žive od poreza srednje klase i jer su je prevarili bogati koji poreze uopšte ne plaćaju. Država bi mogla da smanji privilegije bogatih, ali ne to ne čini. Pre tri godine, na vrhuncu mislili smo da doživljavamo čistilište kapitalizma To je međutim bila varka. Isto tako smo, razočarani, morali da konstatujemo da tržište nije ukroćeno. Dakle od kapitalizma sa ljudskim licem smo i danas veoma udaljeni, baš kao i 2008. piše Zidojče cajtung. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Август 22, 2011 Пријави Подели Написано Август 22, 2011 "Kapitalizam tako može neverovatne stvari, kao na primer da od slame pravi zlato. Taj zanat, ta umetnost ima razna imena – jedno od poslednjih koje smo čuli je – blanko prodaja (prodaja akcija, robe, deviza, koje onaj koji prodaje ne poseduje u trenutku prodaje)." Priznaj da ti je srce malo "zaigralo" dok si kacio ovaj tekst 4chsmu1 0110_hahaha https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука