Ивана Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Узгред, оно што је покушао Мирољуб да ти каже, је веома слично тумачењима светих отаца. Вероватно га ниси довоњно слушао или си унапред био затворен за одговоре које је покушао да ти да. Да се размемо ни ја га баш не волим али у твом случају је био у праву, ако верујемо светим оцима.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 18, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Узгред, оно што је покушао Мирољуб да ти каже, је веома слично тумачењима светих отаца. Вероватно га ниси довоњно слушао или си унапред био затворен за одговоре које је покушао да ти да. Да се размемо ни ја га баш не волим али у твом случају је био у праву, ако верујемо светим оцима.... Нажалост, Мирољуб нема ама баш икакве везе са Светим Оцима. Човек који вређа иконе називајући их сатансим измишљотинама као и који вређа Пресвету Богородицу не може да буде православни хришћанин. А добру причу имају и будистички монаси, но то нема везе са православљем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ивана Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Наравно, Али ни наш колега у покушају да дискутује није се показао баш као православац. Не браним Мирољуба, као што рекох, ни ја га не волим, али оно што је покушао да каже у конкретном дијалогу није било ни лоше ни страшно. Постоји наравно и шестоднев од св. Василија и ова књига што рекох а и само Свето Писмо, па уз молитву да нам Бог отвори ум и срце да разумемо, вероватно ћемо и разумети. Тражити одговоре на таква питања код Мирољуба или будистичких монаха је неозбињно за једног православца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 18, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Да, мислим да смо објавили Шестоднев Светог Василија Великој у дигиталном идању. Нема он баш неке везе са овим што прича Мирољуб. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ивана Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Нема много али није имало ни везе оно што је наш православац говорио, напротив показао је незнање и неупућеност а с Мирољубом се мора разговарати наоружан знањем и подацима. И не само са њим него са сваким ко покуша да нас одведе са правог пута.. Ако имате ову књигу од Јеромонаха Серафима Роуза поставите, јако је корисна. Имам је ја у ел. облику, па ако желите ставићу је, само ако ми кажете како :-). Не бих да одмах првог дана будем сматрана за опортунисту па нећу више да коментаришем на ову тему. Прво да се упознамо да не стичемо погрешне утиске једни о другима :-). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 18, 2011 Гости Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Имаш право на своје мишљење и о питањима које потеже Мирољуб (мислим на научна питања) постоје различита мишљења. Што се тиче верског дела, ту је мени ствар јасна. Ја мирољуба познајем лично и он је заиста добар човек али везе нема о Православљу. То му не даје за право да вређа нашу Цркву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Септембар 18, 2011 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2011 Нема много али није имало ни везе оно што је наш православац говорио, напротив показао је незнање и неупућеност а с Мирољубом се мора разговарати наоружан знањем и подацима. И не само са њим него са сваким ко покуша да нас одведе са правог пута.. Protagoras nije pravoslavac vec ateista. Ако имате ову књигу од Јеромонаха Серафима Роуза поставите, јако је корисна. Имам је ја у ел. облику, па ако желите ставићу је, само ако ми кажете како :-). Ima ovde. http://svetosavlje.o...njePostanja.htm A i nije bas korisna buduci da je u pitanju ista pseudonauka kao i kod Miroljuba. Dobrodosla. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Октобар 22, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 22, 2011 Baljezganje Miroljuba Petrovica i Ducija Simonovica i njihovih sledbenika: http://www.youtube.com/watch?v=LpzglDT1B5s Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Октобар 23, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 23, 2011 Tebi se Duci bas zamerio? Nije on kriv sto njegove knjige zloupotrebljavaju razne psihopate. nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Октобар 23, 2011 Гости Пријави Подели Написано Октобар 23, 2011 ovakva tema već postoji https://www.pouke.org...__fromsearch__1 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 pa i logican je odgovor, jer lakse je stvoriti bilione i bezbroj galaxija, nego planetu Zemlju na kojoj treba da zivi covek i sve ostale zivuljke i biljke itd Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 Tebi su izgleda Miroljub i Dr Tatjana opsesija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 24, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2011 eno dobio si odgovor od MP, nisi racuno na takav odgovor a? :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 "Nisu ateisti bas lutke u rukama demona. Demoni znaju Bibliju, ali im je u interesu da ateisti budu sto gluplji, jer mnogi ateisti su dobronamerni ali zaglupljeni." Каже и Мирољуб по коју паметну. Међутим, мислим да мржњу према безбожништву преноси и на атеисту. То ипак не би смео, и на људе би требао да више гледа кроз савршено откривење кроз Христа љубави Божије према човеку, а мање кроз старозаветне "сенке" Онога Који је долазио (тј. Христа). Добро зна да је и сам раније био атеиста М.П. је геолог који заступа крајњи креационистички став, и то је у реду, и на то има право, а има и аргументе, неки су побијени, а неки нису. Међутим, поједина исповедања која су далеко од хришћанске вере, а сачињавају суштину вере, далека од исповедања било које хришћанске заједнице, а ближа само јересима секте тзв. Јеховиних сведока, јесте оно што без милоcти треба код њега разобличити. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Децембар 25, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2011 Аутор питања "Како изнервирати вероучитеља" је под стварањем Земље подразумевао стварање и живота и свега што чини ту Земљу, а Мирољубу је да би скренуо причу са питања, рекао како је го камен (Земља по његовом) настао неколико минута по почетку стварања. Ни у ком случају није глуп, али да ли је луд, или се прави, то треба открити и то је моја опсесија. Што се квази-др Татјане тиче, биће препуцавања и са њом. izvini al da te osujetim u opsesiji, ne pravi se on nista, on veruje u to sto prica, zaukao se on jos pre 15ak godina, pratim ga od kad je poceo javno da tripuje, sad kulminira Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука