Jump to content

Провоцирање Игумана Макарија и објављивање лажи по медијима

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 74
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Макарије је једно простодушно сељаче које је чувало овце и козе у Студеници и касније на Плешу...

Nije na Plesu, nego u Plesi... A ovce i koze nikad nisu imali... Sta si hteo time da kazes?

...сазидаћу Цркву своју, и врата пакла неће је надвладати...

Подели на овим сајтовима

Браћо и сестре олако коментаришемо ову шкакљиву тему,О.Макарију сада је најтеже, мислим да су му немиле сцене догађаја нон-стоп пред очима,узели су му мир.Јеванђеље нас учи да трпљењем спасавамо душу своју,тако да О.Макарије да може да врати "филм" у назад сигурно то неби поновио.Шта ће мо браћо и сестре са другим образом!обрачунавати се са неистомишљеницима физички показујемо да се у ничему не разликујемо од незнабожаца.Нека милостиви Господ погледа на слугу својега Макарија.

Подели на овим сајтовима

Администраторима:На овом форуму Слава Богу сви имају приступа,католици,протестанти,атеисти и сви износе своје ставове и мишљења зато ми је и драг.Мислим да се превише критички односите према писању ИванаЈ и Мудрова и да их лако банујете,исључивост неводи никуда, аргументима треба одговарати аргументима и у случају вређања упозоравати.Па шта је у томе лоше да се у разговорима укључе и људи који подржавају вл.Артемија,сви знамо да је тај раскол чисто административни,није догматски.Опростите мени грешном немам никакву лошу намеру само износим свој став.

Подели на овим сајтовима

Ne znam na osnovu cega si zakljucio da je raskol administrativni a ne dogmatski. Ja koliko znam Artemitska grupa optuzuje celu SPC pa i celo Pravoslavlje da su izdali nekakve ideale "pravog " pravoslavlja; pozivaju ljude da se ne pricescuju, na kraju krajeva da ne dolaze u hramove SPC. To su klasicni primeri sektaskog delovanja jedne kombi  grupice koja je sebe proglasila za jedinu ispravnu i pravoslavnu crkvu na svetu.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Администраторима:На овом форуму Слава Богу сви имају приступа,католици,протестанти,атеисти и сви износе своје ставове и мишљења зато ми је и драг.Мислим да се превише критички односите према писању ИванаЈ и Мудрова и да их лако банујете,исључивост неводи никуда, аргументима треба одговарати аргументима и у случају вређања упозоравати.Па шта је у томе лоше да се у разговорима укључе и људи који подржавају вл.Артемија,сви знамо да је тај раскол чисто административни,није догматски.Опростите мени грешном немам никакву лошу намеру само износим свој став.

Пријатељу, овакве поруке уопште нису за тему. Њима је место на темама где се питају уредници.

Иначе, добро знамо шта радимо, не брини. Овде ни под којим притисцима нећемо дозволити да неко исмејава канонско свештенство, чинећи то плански и са веома јасним циљем. Можда си приметио да имамо огромну толеренцију према свима и то је смисао овог форума. Оно што никако не толеришемо јесте ширење расколништва, међуверске мржње, фашизам, намерно троловање и спамовање тема и на крају вређање Администрације. Налосв теме који је "мудров" поставио јесно инсинуира да су "новотарци" батинаши а што уједно провлачи да оно што тзв. "новотарци" говоре нема никаквог смисла, те због тога сви треба да одемо у раскол за монахом Артемијем или већ киме. Наравно, то нећемо дозволити јер ситуација је сасвим другачија.  Нема потребе да више спамујемо тему са доказивањем ко је у праву, ко није. Јасно је као дан шта управо такви појединци раде упркос нашој љубави према њима да им уопште дозволимо учешће у дискусијама.

Наравно, не мећем све у исти кош и нису исти ИванЈ и Мудров. ИванЈ је добио форумску опомену из јасног разлога, такође.

Зато, оставите Адинистрацију да ради свој посао а ви се трудите да својим присуством подарите квалитет и радост овом месту. Хвала.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Макарије је једно простодушно сељаче које је чувало овце и козе у Студеници и касније на Плешу...

Nije na Plesu, nego u Plesi... A ovce i koze nikad nisu imali... Sta si hteo time da kazes?

Јасно је шта је хтео да каже...
Подели на овим сајтовима

Када бисмо више читали Нови Завет и одмеравали себе,а не друге,трудећи се да извадимо балван из свог ока не бисмо тако лако и тако брзо стизали до догматских расправа.Кад размишљамо о сопственим гресима тешко да ће нам засметати ентеријер у цркви.

Јесмо ли примили Христа у своје срце,да ли нам је Христ мера свега?То треба да се пита верник.

Најсимпатичније ми је кад се нађем са неким познаницама из цркве и чујем њихове "теолошке" расправе,страхове од опасности екуменизма,од отворених двери и слично ;)Откуд њима те идеје?

Онда оду код духовника па га питају :оче овај свештеник чита неке молитве наглас,кажу да је новотарац,да ли да идем у храм где он служи?  А духовник им насаветује да не иду тамо где се саблажњавају,да би оне затим тај савет учиниле универзалним правилом и проповедале да тај духовник одваја народ од тог свештеника.А ја рецимо знам друге вернике којима је исти духовник дао благослов да кад оду на рад у иностранство где нема православних храмова слободно недељом оду на мису у католичку цркву,па какве логике има да забрани посету православној цркви ако благослови посету римокатоличкој?

Зато кажем да треба себе исправљати и чувати се од жеље да друге подучавамо и од подучавања оних који су  подлегли тој жељи иако немају довољно образовања а што је трагичније,немају довољно љубави.

То што је дотични господин који је добио батине дао себи за право да критикује игумана говори нам какав став игуман има према верницима,тј, да имају слободу да му се обрате и са бесмисленим идејама.Али и он је само човек,вероватно му је дозлогрдило.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Када бисмо више читали Нови Завет и одмеравали себе,а не друге,трудећи се да извадимо балван из свог ока не бисмо тако лако и тако брзо стизали до догматских расправа.Кад размишљамо о сопственим гресима тешко да ће нам засметати ентеријер у цркви.

Јесмо ли примили Христа у своје срце,да ли нам је Христ мера свега?То треба да се пита верник.

Најсимпатичније ми је кад се нађем са неким познаницама из цркве и чујем њихове "теолошке" расправе,страхове од опасности екуменизма,од отворених двери и слично facenew22222222Откуд њима те идеје?

Онда оду код духовника па га питају :оче овај свештеник чита неке молитве наглас,кажу да је новотарац,да ли да идем у храм где он служи?  А духовник им насаветује да не иду тамо где се саблажњавају,да би оне затим тај савет учиниле универзалним правилом и проповедале да тај духовник одваја народ од тог свештеника.А ја рецимо знам друге вернике којима је исти духовник дао благослов да кад оду на рад у иностранство где нема православних храмова слободно недељом оду на мису у католичку цркву,па какве логике има да забрани посету православној цркви ако благослови посету римокатоличкој?

Зато кажем да треба себе исправљати и чувати се од жеље да друге подучавамо и од подучавања оних који су  подлегли тој жељи иако немају довољно образовања а што је трагичније,немају довољно љубави.

То што је дотични господин који је добио батине дао себи за право да критикује игумана говори нам какав став игуман има према верницима,тј, да имају слободу да му се обрате и са бесмисленим идејама.Али и он је само човек,вероватно му је дозлогрдило.

Да, и игуман је само човек а не полигон за будале и чанколизе. fmqmtx

Подели на овим сајтовима

A ja opet ponavljam; da li ovaj covek ima ikakve dokaze da ga je neko udario? Da je njega neko pesnicom oborio na zemlju, ljudi moji da li znate sta je to; on bi sada imao ogromnu masnicu na glavi. Oboriti coveka nije tako jednostavno.

Ja sam ubedjen da laze; da ga iguman nije pipnuo.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Гости

A ja opet ponavljam; da li ovaj covek ima ikakve dokaze da ga je neko udario? Da je njega neko pesnicom oborio na zemlju, ljudi moji da li znate sta je to; on bi sada imao ogromnu masnicu na glavi. Oboriti coveka nije tako jednostavno.

Ja sam ubedjen da laze; da ga iguman nije pipnuo.

Овим кавзиревнитељима не верујем ни реч, јер једини циљ им је да обрукају Цркву зарад својих умишљених интереса. Из свега што је написао протиница Валентина јасно је какав је човек о. Макарије.

Подели на овим сајтовима

Браћо и сестре олако коментаришемо ову шкакљиву тему,О.Макарију сада је најтеже, мислим да су му немиле сцене догађаја нон-стоп пред очима,узели су му мир.Јеванђеље нас учи да трпљењем спасавамо душу своју,тако да О.Макарије да може да врати "филм" у назад сигурно то неби поновио.Шта ће мо браћо и сестре са другим образом!обрачунавати се са неистомишљеницима физички показујемо да се у ничему не разликујемо од незнабожаца.Нека милостиви Господ погледа на слугу својега Макарија.

Sigurno je ocu Makariju najteže, ali šta ćemo sa onim "ko šibu štedi, taj sina svog ne ljubi"? U ovom slučaju otac Makarije je duhovni otac svojoj pastvi, a kako su sva deca danas prilično razmažena tako su i duhovna deca (pastva) samovoljna i svi sve najbolje znaju. Kod duhovne dece to izgleda nema veze sa godinama starosti. Naprotiv, ovi stariji izgleda misle da znaju bolje i od patrijarha. Uopšte ne osuđujem oca Makarija, ako je istina da se ovo dogodilo, samo mi je žao što je uopšte bio izložen "pametovanju" ovog brata koje ga je sa razlogom izbacilo iz takta.

Подели на овим сајтовима

Овакви "верници" су једном дошли и код мене и на пола Литургије почели да галаме, да шетају по цркви да позивају народ да изађу из Цркве итд... на крају су ми одржали "лекцију" како треба да се служи и како је то служио свети Владика Николај и свети Јустин ћелијски. Када сам их питао да ли се баве теологијом и литургиком и ко је од њих теолог добио сам одговор од једне госпође: Ја сам правник ија знам како треба да се служи литиргија. То је мени рекао мој духовник и ја сам то испитивала! Ви ћете да уведете католичку службу! Зато и читате заједно "Оче наш" и "Верујем", фали вам још само да се ухватите и држите за руке!

После ових речи, нисам имао шта са њима да разговарам. Видео сам да не вреди са таквима причати.

Какве незналице! Није ваљда да су критиковали што се заједно чита  "Оче наш" и "Верујем"...Међутим, страшно је то што ти људи несамо да немају осећај за Цркву и црквеност, него и за заједницу....Па кога су они то духа онда?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...