Јаков. Написано Јул 2, 2011 Пријави Подели Написано Јул 2, 2011 Која протестантска "Црква" је најмање саблажњива за хришћане православног обреда? По ономе што сам чуо од људи који су шуровали са њима у Србији... веома лепа искуства имали су 90'тих са пентићима. (Пенткосталци)... не сећам се сад шта ти уче Баптисти су ми по нечему што сам раније читао прилично кул Суботари су бљак Јехове жасу Назарени... шта знам...има их у Војводини... видео сам једну цркву њихову (мислим да је у Купинову), ваљда су онако... ??? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јул 2, 2011 Пријави Подели Написано Јул 2, 2011 Лутерани и англиканци "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јул 2, 2011 Пријави Подели Написано Јул 2, 2011 e bash me zanimaju te..nijanse, ako nekog ne mrzi pa ukratko o svakoj....sek..struji, sta li je.... dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Јул 2, 2011 Пријави Подели Написано Јул 2, 2011 osim o jehovama, upravo su postavili sachekushu iza zgrade..... dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јул 2, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2011 Лутерани и англиканци Ваљда што су кул и нема их у Србији?? Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Јул 2, 2011 Пријави Подели Написано Јул 2, 2011 Можда и због тога :-) Али пре свега догматски, чак и литургички. Ипак, лутерана има у Србији, и једна од верских настава у школама је лутеранска. У Суботици имају факултет. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јул 3, 2011 Пријави Подели Написано Јул 3, 2011 Luterani imaju recimo 11 000 razlicitih grupacija iako 95% cine ULCA i Missoury Sinod. Ovi potonji su njihovi ziloti i liturgicki su pre 30 godina bili jako bliski PC. Oni se sa anglikancima smatraju tradicionalnim protestantima; ili prevedeno drugim recima jedinim koji imaju koliko toliko normalna ucenja. Pentakostalci su ludaci koji se bacaju po binama; baptisti misle da su pravoslavci najgora sekta na svetu; adventisti su nesto najogavnije i odvratnije sto vas moze zadesiti a jehovini svedoci i mormoni su slucajevi za ludnicu, a relano gledano tesko ih je i nazvati hriscanima.Naravno postoje i tele evandjelisti 'Jesus will save you, if you send some money on our account". Sve u svemu drzi se podalje od vecina njih. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јул 3, 2011 Пријави Подели Написано Јул 3, 2011 Римокатолици... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 3, 2011 Пријави Подели Написано Јул 3, 2011 Molim vas lijepo, Jehove vole da se sami nazivaju kršćanima i još više vole kad ih drugi tako zovu ali oni u stvarnosti s kršćanstvom NIŠTA ZAJEDNIČKO nemaju, za prvo zbog toga što PORIČU božstvo Kristovovo. Zato ih ne nazivajte kršćanima. 1335_womens Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 3, 2011 Пријави Подели Написано Јул 3, 2011 Evo šta većina njih misle o nama pravoslavnima i katolicima, izuzetak su naravno luterani i anglikanci koji misle skoro to isto ali su kultivovaniji i pristojniji, neće vam to sasipat u oči već će vas ogovarat iza ledja. Oni misle da smo mi idolopoklonici i da kod nas cvjeta idolatrija. - to zbog našeg ikonoklazma. http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Russian_Orthodox/orthodox_idolatry.htm Prije je tamo bila i slika Patrijarha +Pavla, sad su je zamjenili za sliku Patrijarha +Irineja. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 3, 2011 Пријави Подели Написано Јул 3, 2011 Zayron Када читам овакве сајтове..тачно помислим да је време за нови КРСТАШКИ поход... ..ал један заједнички... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 3, 2011 Пријави Подели Написано Јул 3, 2011 Zayron Када читам овакве сајтове..тачно помислим да је време за нови КРСТАШКИ поход... ..ал један заједнички... Tek sada da je nekom konačno upalilo zašto sam ja ovdje, hahahaha! A šta tek neopagani, neonacisti i satanisti? 1335_womens Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јул 3, 2011 Пријави Подели Написано Јул 3, 2011 ма пртим их мало...мада су ми но.1 мухамедови.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Јул 3, 2011 Пријави Подели Написано Јул 3, 2011 kako tako svi sto vjeruju u isusa se tako vec dvije hiljade svadjaju i sta znam sve jedni druge tako odbijaju i vrijedjaju a u istoga vjeruju,kako kod muslimana to nema pa koliko imali i bili razliciti u njih je samo jedan bog i nema svadje i rasturanja u tom smislu kao kod hriscana ili krscana il kako god Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 3, 2011 Пријави Подели Написано Јул 3, 2011 kako tako svi sto vjeruju u isusa se tako vec dvije hiljade svadjaju i sta znam sve jedni druge tako odbijaju i vrijedjaju a u istoga vjeruju,kako kod muslimana to nema pa koliko imali i bili razliciti u njih je samo jedan bog i nema svadje i rasturanja u tom smislu kao kod hriscana ili krscana il kako god Opusti se Suzo, to ja i Ave mislimo samo na apologetiku prave vjere, jel de Ave da je to tako, hahahaha! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука