Jump to content

Најмање саблажњавајући протестанти?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Која протестантска "Црква" је најмање саблажњива за хришћане православног обреда?

По ономе што сам чуо од људи који су шуровали са њима у Србији...

веома лепа искуства имали су 90'тих са пентићима. (Пенткосталци)... не сећам се сад шта ти уче

Баптисти су ми по нечему што сам раније читао прилично кул

Суботари су бљак

Јехове жасу

Назарени... шта знам...има их у Војводини... видео сам једну цркву њихову (мислим да је у Купинову), ваљда су онако...

???

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Лутерани и англиканци

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Лутерани и англиканци

Ваљда што су кул и нема их у Србији??

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Можда и због тога :-) Али пре свега догматски, чак и литургички. Ипак, лутерана има у Србији, и једна од верских настава у школама је лутеранска. У Суботици имају факултет.

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Luterani imaju recimo 11 000 razlicitih grupacija iako 95% cine ULCA i Missoury Sinod. Ovi potonji su njihovi ziloti i liturgicki su pre 30 godina bili jako bliski PC. Oni se sa anglikancima smatraju tradicionalnim protestantima; ili prevedeno drugim recima jedinim koji imaju koliko toliko normalna ucenja.

Pentakostalci su ludaci koji se bacaju po binama; baptisti misle da su pravoslavci najgora sekta na svetu; adventisti su nesto najogavnije i odvratnije sto vas moze zadesiti a jehovini svedoci i mormoni su slucajevi za ludnicu, a relano gledano tesko ih je i nazvati hriscanima.Naravno postoje i tele evandjelisti 'Jesus will save you, if you send some money on our account". Sve u svemu drzi se podalje od vecina njih.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Molim vas lijepo, Jehove vole da se sami nazivaju kršćanima i još više vole kad ih drugi tako zovu ali oni u stvarnosti s kršćanstvom NIŠTA ZAJEDNIČKO nemaju, za prvo zbog toga što PORIČU božstvo Kristovovo. Zato ih ne nazivajte kršćanima.

1335_womens

Подели на овим сајтовима

Evo šta većina njih misle o nama pravoslavnima i katolicima, izuzetak su naravno luterani i anglikanci koji misle skoro to isto ali su kultivovaniji i pristojniji, neće vam to sasipat u oči već će vas ogovarat iza ledja. Oni misle da smo mi idolopoklonici i da kod nas cvjeta idolatrija. - to zbog našeg ikonoklazma.

http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Russian_Orthodox/orthodox_idolatry.htm

Prije je tamo bila i slika Patrijarha +Pavla, sad su je zamjenili za sliku Patrijarha +Irineja.

Подели на овим сајтовима

Zayron

Када читам овакве сајтове..тачно помислим да је време за нови КРСТАШКИ поход...

..ал један заједнички...

Tek sada da je nekom konačno upalilo zašto sam ja ovdje, hahahaha! A šta tek neopagani, neonacisti i satanisti?  1335_womens

Подели на овим сајтовима

kako tako svi sto vjeruju u isusa se tako  vec dvije hiljade svadjaju i sta znam sve jedni  druge  tako  odbijaju i vrijedjaju a u istoga vjeruju,kako kod muslimana to nema pa koliko imali i bili razliciti u njih je samo jedan bog i nema svadje i rasturanja u tom smislu kao  kod hriscana ili krscana il kako god

Подели на овим сајтовима

kako tako svi sto vjeruju u isusa se tako  vec dvije hiljade svadjaju i sta znam sve jedni  druge  tako  odbijaju i vrijedjaju a u istoga vjeruju,kako kod muslimana to nema pa koliko imali i bili razliciti u njih je samo jedan bog i nema svadje i rasturanja u tom smislu kao  kod hriscana ili krscana il kako god

Opusti se Suzo, to ja i Ave mislimo samo na apologetiku prave vjere, jel de Ave da je to tako, hahahaha!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...