Jump to content

Неуспео покушај фалсификовања српске историје

Оцени ову тему

Препоручена порука

Неуспео покушај фалсификовања српске историје

deccani.jpg

Пећка Патријаршија

БУДВА – Министар спољних послова Србије Вук Јеремић рекао је данас да је један број земаља у Комитету УНЕСКО-а за заштиту културне баштине јуче покушао да издејствује преименовање српске културне баштине у косовску, али да тај покушај није успео.

„То се на срећу није догодило, али оно што се јесте догодило, јесте да је у протекла 72 сата у Паризу вођен прави дипломатски рат у вези с овим питањем”, рекао је Јеремић новинарима после састанка Процеса сарадње у југоисточној Европи (СЕЕЦП) у Бечићима.

Он је рекао да се Србија јуче одбранила „од покушаја да нам се украде идентитет и фалсификује историја”.

Према његовим речима, државе које су нам помогле да се тако нешто не догоди су Русија, Кина, Бразил, Јужна Африка, Нигерија, Мали, Египат, Камбоџа и Мексико.

„Манастири српске православне цркве нису и не могу бити културни споменици Косова”, нагласио је Јеремић.

Он је додао да докле год будемо поносни на оно што јесмо и будемо имали воље да бранимо своје право да будемо онако како се осећамо, дотле ће покушаји да се фалсификује историја бити неуспешни.

У Паризу је од 19. до 29. јуна заседао Комитет УНЕСКО-а за заштиту светске баштине, чији је задатак да допуњава листу светске баштине.

политика

Подели на овим сајтовима

kako to pa kosovo  i se podrazumijeva da albanski narod tu drzavu sada ima ,kako moze  taj narod koji nema veze sa hriscanstvom neki  hriscanski manastir ili crkvu da za svoju istorijsku il sta znam usvoji hahhahahha bolji vic nisam ni cula odavno ,stace islamskom svijetu pravoslavni hram  ojee 

Подели на овим сајтовима

"Према његовим речима, државе које су нам помогле да се тако нешто не догоди су Русија, Кина, Бразил, Јужна Африка, Нигерија, Мали, Египат, Камбоџа и Мексико."

Zanimljivo bi bilo znati i koje  su drzave bile sa suprotne strane?

Da pogadjamo?

Am....a

Ne....a

Au.....a

..... ko hoce moze da nastavi spisak ....

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

"Према његовим речима, државе које су нам помогле да се тако нешто не догоди су Русија, Кина, Бразил, Јужна Африка, Нигерија, Мали, Египат, Камбоџа и Мексико."

Zanimljivo bi bilo znati i koje  su drzave bile sa suprotne strane?

Da pogadjamo?

Am....a

Ne....a

Au.....a

..... ko hoce moze da nastavi spisak ....

En....a

Al.....a

Fr.....a

Bu....a

Hr....a

Tu...a

U.A    ...

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

Po UNESCO sada, zahvalom diplomatije Tadića i Jeremića, Kosovo je i dalje u sastavu Srbije...

Ma da nije Tadica, ne znam sta bismo...

Ne znam zasto se jos nije izvinio sto su to uopste srpski manastiri a ne neciji drugi...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Po UNESCO sada, zahvalom diplomatije Tadića i Jeremića, Kosovo je i dalje u sastavu Srbije...

Ma da nije Tadica, ne znam sta bismo...

Ne znam zasto se jos nije izvinio sto su to uopste srpski manastiri a ne neciji drugi...

girl_jumping  Како је то све срамно и тужно.

Подели на овим сајтовима

И  додала бих  само  да  би сви  ми  одавде, из Србије,и са Балкана требали да се придружимо  Грцима који  храбро  бране  своје  домове од  личне демонкратије, а видећемо на шта ће све да се обрне...

Док њихови богаташи  пребацују своје  јахте  по туђим лукама у свету, и своје луксузне базене прекривају  цирадама да избегну  плаћање  пореза...

Шта раде наши након храбре дипломатије, тек ћемо чути...

Подели на овим сајтовима

Nije to pokušaj krađe srpske istorije, njima ne treba naša istorija, njima treba naša zemlja, a put do naše zemlje je to da se pokaže pred svijetom da na Kosovu nema ničeg srpskog. Neka im Bog sudi.

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Мала дигресија.

Албанци су хтјели "српску" земљу (а запитајте се чија је то земља била прија балканских ратова). Јесу ли је отели или су је Срби продавали Албанцима? Колико ја знам за случајеве по ЦГ(значи, то не важи за све случајеве јер је било тјерања са кућног прага), многи су дебело уновчили одлазак са Косова. И не намјеравају тамо да се врате никада.

Друга је прича за манастире и метохе. Треба се сврстати у културну баштину онога народа који је све то стварао. И нема проблема.

Православна цркво наша драга, надо свију нас,

у теби је Црногорац нашао свој спас!

Подели на овим сајтовима

Мала дигресија.

Албанци су хтјели "српску" земљу (а запитајте се чија је то земља била прија балканских ратова). Јесу ли је отели или су је Срби продавали Албанцима? Колико ја знам за случајеве по ЦГ(значи, то не важи за све случајеве јер је било тјерања са кућног прага), многи су дебело уновчили одлазак са Косова. И не намјеравају тамо да се врате никада.

Друга је прича за манастире и метохе. Треба се сврстати у културну баштину онога народа који је све то стварао. И нема проблема.

facenew22222222

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Колико ја знам за случајеве по ЦГ(значи, то не важи за све случајеве јер је било тјерања са кућног прага), многи су дебело уновчили одлазак са Косова. И не намјеравају тамо да се врате никада.

ма не, него треба да изгубе главу за парче земље, за које није ни сопствена држава заинтересована?  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Мој је прађед (тачно стотину година старији од мене) из Америке дошао 1914. да би бранио, као и остали Црногорци, али и Срби из Херцеговине, Црну Гору. Када је на Бадњи дан брод наишао на подморску мину, мој прађед је успио да преживи јер је знао да плива, док су неки који то нијесу знали, нажалост, остали вјечно у водама Јадрана. Све паре, злато, прстен имао је око струка и када је дошао на обалу онесвијестио се и све са њега су поскидали Арбанаси. У родни крај је дошао умотан у ћебе. У рату је рањен у шаку која је до краја живота била деформисана.

Толико су се Срби са Косова бусали у своје српство, толико су руководстава смијенили по бившој Југи да би се учврстила власт диктатора како би он своје болесне замисли, уз подршку злотвора из  двије републике, спровео у дјело. По Црној ГОри се пјевало "Идемо на Косово", пјевале се пјесме о Косову, митинговало. И знате колико је људи пошло тамо да помогне тамошњим Србима и Црногорцима? Погађајте.

Тако да иза приче о Косову се крије кукавичлук, неискреност,лицемјерство. Није никоме до Косова стало. За оно до чега ти је стало није тешко ни пушку носити, а камоли помагати око хране, воде, струје. Сви су за Косово реторички, мало ко дјелом.

МИЛАНЕ, власт бирају грађани. Значи, ни грађани нијесу заинтересовани за Косово. Јер да јесу, не би гласали за оне који Косово више не сматрају српском територијом (што она није од 1999.).

Све је ово жива истина, и сви ово знају. Но, политичарима је милије да мажу очи обичном народу.

Православна цркво наша драга, надо свију нас,

у теби је Црногорац нашао свој спас!

Подели на овим сајтовима

молим те, мани ме романтике кад причамо о политици.

друго, ајде ми само погледај у презиме па ће ти подоста бити јасније, ако иоле знаш црногорску историју, како скорашњу тако и претходну.

а што се тиче власти, о овом косову можемо само да причамо из перспективе слоболеона, а не из конкретне и садашње, јер га ови сад нису ни изгубили а прилично га добро и држе с обзиром на то кога су све упртили да се бави тиме, ако ћемо ни по бабу ни по стричевима.

тако да можемо да причамо о томе само не губећи из вида корупцију слоболеона и његових шрафова у таквој диктатури, и никако не можемо да причамо о некаквој демократији тог времена.

а ако ћемо да причамо о конкретним стварима, да није српске дијаспоре и њених невладиних организација које лобирају за ово већ пар година, не би ни овај шраф вук јеремић могао нешто да уради.

исто тако, прва је српска емиграција америке својим финансирањем и личним трудом поставила цело то наслеђе на ноге, класификовала га, пописала и направила документацију, чак и почела да га обнавља, што онај бивши владика и садашњи монах артемије није урадио за 30 година тамо јер није била ни једна фотка појединих манастира којих сад више ни нема.

могу само да се похвалим да сам био један од пионира на таквим пројектима у таквој невладиној организацији.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...