Jump to content

УЧЕШЋЕ ДЕЛА РИМОКАТОЛИЧКОГ КЛИРА У УСТАШКОМ ПОКОЉУ СРБА

Оцени ову тему

Предање

Препоручена порука

Пошто видим да су модератори променили назив теме а мислим да је и сада одговарајући, ипак хтео бих још нешто да додам.

У тим покољима чеда Христових заиста су учествовали само појединци али је наредба или одобрење долазила "одозго". Дакле имали су "благослов" од папе за своја недела. А пошто видимо да су 1998. године и поред све одговорности за почињене злочине прогласили "блаженим" Алојзија Степинца значи да покајања и савести код римокатоличких поглавара још увек нема.

Ево један кратки текст са Википедије:

"Чим је на власт 1990. године дошла партија председника Фрање Туђмана, домаћа Католичка црква у њој је пронашла савезника, а тиме су се обновиле и шпекулације о насилној смрти кардинала Степинца. Суђење и читав процес против Степинца проглашен је монтираним процесом против хрватског народа и римокатоличке цркве од стране комуниста. Долази до издавања великог броја књига и публицистичких дела о Степинцу. Почело је да се прича да су надбискупа, тачно 1.864 дана тровали чајем од олеандра иако је обдукција после Степинчеве смрти 1960. године показала да је надбискуп умро од последица тешке упале бубрега. 1993. године је направљена нова обдукција и довела до наводно фрапантних открића. Један од најморбиднијих навода је гласина да приликом друге аутопсије у телу није било срца. Тражени су многи детаљи из живота да би се личност Алојзија Степинца уздигла на пиједесталу мученика вере. Појавиле су се и приче како је Степинац учествовао у спашавању Јевреја од Холокауста. И поред објективне одговорности за злочине у Другом светском рату папа Јован Павле II га је 1998. године прогласио “блажеником”, што је први корак ка проглашењу за свеца.

Постављена слика

"Мошти" Алојзија Степинца

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 52
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Е јадни смо ми народ, фратри и усташе кољу Србе , а ми се свађамо због тога, мислим смешно, уствари јадно.

Да то су историјске чињенице.

Али брате Костадине неможемо рећи да су нам Хрвати једини непријатељи, тај однос између Срба и Храват који је настао у време краљевине Југославије је један несретни сплет околности, нит смо ми познавали њих нити они нас.

Оно што заиста боли је то да су нас они таманили као муве и да су реално у историји за сад они једни који су победили Србе.

Са свима осталима смо се како тако раскусурали, Турке смо протерали са балкана, Шифтари ће сами побећи са Косова само да их Амери алале, са Бугарима смо делили мегдан и за зулуме смо им увек враћали мило за драго , мада смо једаред заратили с њима без разлога.

Немце смо потпрашили дваред и све тако.

Ал са Хрватима су нам остали нерашчишћени рачуни, они су на наш рачун направили своју државу , извршили су геноцид над Србима, и још су се потрудили да нас сатанизују у целом свету, што су на крају и успели, но опет не би успели да тај свет (западни) томе није био склон.

У данашње време су по Србији отворили безброј својих фирми ( док ми код њих немамо ни једне) , користе се нашим бенефицијама са Русијом да извозе у Русију исто као и Словенци.

Дакле куку нама.

А шта ми радимо , па ето ми се мало овде кољемо међусе.

Е баш куку нама.

Највећи кривац за Српско страдање су пре свега српски политичари лихвари , који би и маму продали за паре, док год будемо имали такве вође моћи ће да нас коље ко год хоће, и дам нам продаје децу да им ваде органе за трансплатацију, док год наши политичари у нашем народу не виде своје рођене него стоку за клање и шишање неће нас ни други боље третирати.

Ту је кључ проблема а не у вашљивим усташама.  

Подели на овим сајтовима

??????? ?????? ?? ?????? ???????? ?? ??? ????? ?????? ?????????? ??????? , ???? ?? ? ???? ??????? ?? ????, ??? ??? ?????? ????? ????? ???? ???? ?? ?? ??? ???? ?? ??? ????, ? ??? ??? ??????? ???? ?? ?? ???? ?????? ?? ??????????????, ??? ??? ???? ?????????? ? ????? ?????? ?? ???? ????? ?????? ???? ????? ?? ????? ? ?????? ???? ??? ?? ????? ???? ?????????. ?? ?? ???? ???????? ? ?? ? ???????? ????????.

????????? ?????? ???? ? ??????? ????? ?????.

Подели на овим сајтовима

Slazem se ja zeki sa tobom, al tu vlast bira taj isti narod sto ce reci da je refleksija naroda.

Ma bre problem kod Srbalja je sto njih danas vise nema.Imamo Jugovice koji misle da su Srbi, jer su im preci bili Srbi.A u stvari su suprotni Srbima.To sto si rekao za prodaju si u pravu, pogledaj dan su svi cetnici, a do pre 20 godina su svi bili verni skojevci...mislim sta reci..tako ce sutra iste te budale biti veliki ' rvatiKo god kaze da mu je jedan kurvat brat il jedan sipac za mene je teska budala.Kako moze hrvat nekom da bude brat kad ga je opljackao, izmasakrirao, satanizaovao ???Po cemu???Brat u hristu?Ni to ne moze , jer nam nasa vera(crkva) i njihova religozna zajednica ne propovedaju isto.Isto vazi za sipce.I 'ajde sam mocarte molim te javi se  i ispravi mi post jer sam Albanca nazvao Sipcem.Evo za tvoje oci cu da napisem sledece"Smrdljivi i trulezni smecari Siprtarcine i okreceni gorobovi iz  Vatikana".

Jesu li ti nasi slavni preci bili ujedno i nacinalisti i pravoslavci-jesu.I zato nam niko nije mogao ni prici, jer su se svoga drzali tudje nisu dirali.Danas svoje odricu ko da je ......., a tudji smrad prihvataju .Iponovo ce da nas kolju, da nam otimaju,jer smo tesko budale sklone prebrzom oprastanju i zaboravljanju.Samo me zanima ko nam dade pravo da mi oprastamo umesto nekokoga(citaj zrtava)???

Evo 14 godina je roslo od pada RSK, Srbi vec zaboravili na sve, aoni iako nam nevidjeno zlo naneli jos se nislu zadovoljili, malo je jos treba Srbin da strada....

Ova danasnja Srbadija je najveca bruka posle Brankovica, pardon mala jugoslavija

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Гости

Hrvati su monstrumi i treba ih razoblicavati na svakom mogucem koraku.

Монструми су оне усташе које су предводиле и учествовале у клању деце, жена, одраслих људи, а као што знамо усташе су биле обичан талог хрватског народа-добар део Хрвата није подржавао марионетски и монструозни усташки режим( ако се о таквом брлогу може уопште говорити као о неком политичком режиму). Многи поштени Хрвати, католици као и римокатолички свештеници су немо посматрали овај ужас, нису учествовали у истоме, али нису имали снаге ни да се побуне. Они који су се бунили су завршили у Јасеновцу и на сличним местима. Опет, зар ми у огромној већини нисмо ћутали( у ствари и нисмо, ми Срби смо већином били у првим редовима кад је требало да се велича `највећи син наших народа и народности`) када је комунистичка аждаја под Хрватом Брозом растакала српско национално биће, а самим тим и Цркву.

Хоћу рећи, не треба правити погрешне генерализације-нису сви Хрвати монструми, а ни сви ми, Срби нисмо цвеће.

Подели на овим сајтовима

???? ????, ?? ????? ??????? ???????? ??????????????-???? ??? ?????? ?????????, ? ?? ??? ??, ???? ????? ?????.

? ?????????? ?? ?????? ? ?? ???? ??????. ?????? ?? ????? ??????????????, ??? ?? ???????????? ?????? (? ???? ??????? ??????? ???? ?? ?????? ? ????? ????????????? ?????????? ???????? ??? ???????????? ??????? ?????) ?? ????? ??? ????, ???? ?? ?? ??? ???????.

Подели на овим сајтовима

????????? ?? ??? ?????? ???? ?? ?????????? ? ??????????? ? ????? ????, ????, ???????? ????, ? ??? ??? ????? ?????? ?? ???? ?????? ????? ????????? ??????-????? ??? ?????? ???? ????????? ??????????? ? ??????????? ??????? ?????( ??? ?? ? ?????? ?????? ???? ?????? ???????? ??? ? ????? ?????????? ??????). ????? ??????? ??????, ???????? ??? ? ????????????? ?????????? ?? ???? ?????????? ???? ????, ???? ??????????? ? ??????, ??? ???? ????? ????? ?? ?? ?? ??????. ??? ???? ?? ?? ?????? ?? ???????? ? ????????? ? ?? ??????? ???????. ????, ??? ?? ? ???????? ?????? ????? ??????( ? ?????? ? ?????, ?? ???? ??? ??????? ???? ? ????? ???????? ??? ?? ??????? ?? ?? ?????? `??????? ??? ????? ?????? ? ??????????`) ???? ?? ???????????? ?????? ??? ??????? ?????? ????????? ?????? ?????????? ????, ? ????? ??? ? ?????.

???? ????, ?? ????? ??????? ???????? ??????????????-???? ??? ?????? ?????????, ? ?? ??? ??, ???? ????? ?????.

??? ?? ???? ???? ???????????? ? ????? ??????? ????? ??????, ???? ?? ??? ???? ?????? ?? ???? ?? ????????? ?????? , ??? ? ??? ??? ?? ?? ?????? ????????? ? ????? ???????? ? ??? ?? ? ???????? ???? ? ???????? ?? ?? ????? ?????? ?????????.

??????? ????????? ?? ?? ??????? ?? ???? ??????? ? ??????? ??????? ????? ?????????, ???????? ?? ????????? ???????? , ????? ????? ??????.

?????????? ?? ?? ???? ???? ??????, ???????????? ?????? ???? ?????, ?? ?? ???? ????? ?????-??????????  ?????? - ????????? ?????? ??????????? 20 ????.

??????? ?? ?????????? ?? ?? ?? ???? ???? ??????????.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Највећи кривац за Српско страдање су пре свега српски политичари лихвари , који би и маму продали за паре,

Наши политичари су одраз духовног стања нашег народа-какав народ, такви и политичари!

Подели на овим сајтовима

??????? ?????? ?? ?????? ???????? ?? ??? ????? ?????? ?????????? ??????? , ???? ?? ? ???? ??????? ?? ????,

???? ?????????? ?? ????? ???????? ????? ????? ??????-????? ?????, ????? ? ??????????!

???????? ?? ???? , ??? ?? ? 100% , ??? ?? ????? ?????????? ?? ?????? ?????? , ??????????? ???????? ? ???????????, ???????? ???.

???????? ?? ?????? ?? ????? ??????? ???? ?? ?????? ? ????? ??? ?????????? ??????? ? ?????????? ??? ? ???? ????? ???????????? , ?? ???? ????????? ?? ?? ?????? , ?????? ???? ?? ??? ???? ??????, ???? ?? ????? ?? ? ??????? ? ?? ?????? ???? ??????? ????? ?????? ?? ?????????.

Подели на овим сајтовима

Hrvati kao Hrvati su dobri ljudi ali najveci sljam medju njima su pokatoliceni srbi.AKO JE TURCIN KRVAV DO LAKATA, POTURICA MORA BITI DO RAMENA=NEMA VECEG USTASE OD SRBSKOG USTASE.Meni je otac hrvat i ziveo sam u Hrvackoj.Ono sto hrvatima fali jeste pokajanje.

Подели на овим сајтовима

И шта сад?????

Да се радујемо, размишљамо, плачемо....шта предлажеш брате у Христосу?

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

? ??? ????????

?? ?? ????????, ??????????, ???????....??? ????????? ????? ? ?????????

Da se okrenemo Hristu, da radimo pomene za zrtve, da postimo za njihove duse, da ne ulazimo u savez sa katolickom stokom....a ako se kojim slucajem odluce da krenu na nas da im ztremo i seme i pleme.Imamo pravo na samoodbranu. joooj
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

? ??? ????????

Da se okrenemo Hristu, da radimo pomene za zrtve, da postimo za njihove duse, da ne ulazimo u savez sa katolickom stokom....a ako se kojim slucajem odluce da krenu na nas da im ztremo i seme i pleme.Imamo pravo na samoodbranu. joooj
???????? ???????? ??? ?????, ??????? ? ?????? ?? ?? ????, ????? ?? ?????????????? ?????? ???? ????? ???? ?? ??????, ?? ??? ???? ?? ???? ?? ???????????, ???????? ?? ???, ???? ?? ????......??? ???? ??? ????????

??? ?? ?? ?????, ??? ?? ?? ???? ????? ???????? ?????, ?????? ? ?????, ? ????? ???? ???????, ????????? 51, ?? ?????? ????????? ?????, ? ?? ????????? ????, ???? ???? ??? ?? ? ?????? ?????? ? ??????? ?????? ??????? ????????????? ????????, ???? ?? ????? ????? ?? ?? ?????? ??? ?? ????? ????????? ??????.....?? ????? ????? ??? ??? ???? ??????, ? ???? ?? ? ????.....

? ??? ?? ?????? ?? ?????, ???????

??????? ?????....

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

? ??? ????????

Da se okrenemo Hristu, da radimo pomene za zrtve, da postimo za njihove duse, da ne ulazimo u savez sa katolickom stokom....a ako se kojim slucajem odluce da krenu na nas da im ztremo i seme i pleme.Imamo pravo na samoodbranu. 8084.gif
???????? ???????? ??? ?????, ??????? ? ?????? ?? ?? ????, ????? ?? ?????????????? ?????? ???? ????? ???? ?? ??????, ?? ??? ???? ?? ???? ?? ???????????, ???????? ?? ???, ???? ?? ????......??? ???? ??? ????????

??? ?? ?? ?????, ??? ?? ?? ???? ????? ???????? ?????, ?????? ? ?????, ? ????? ???? ???????, ????????? 51, ?? ?????? ????????? ?????, ? ?? ????????? ????, ???? ???? ??? ?? ? ?????? ?????? ? ??????? ?????? ??????? ????????????? ????????, ???? ?? ????? ????? ?? ?? ?????? ??? ?? ????? ????????? ??????.....?? ????? ????? ??? ??? ???? ??????, ? ???? ?? ? ????.....

? ??? ?? ?????? ?? ?????, ???????

??????? ?????....

Od Hrista smo jos uvek daleko, jer da nije tako, nebi bili podeljeni vec slozni oko Saborne crkve.U savez sa katolicima smo usli u raveni kad smo priznali primat pape.O kakvoj ti samoodbrani bato moj pricas kad ne odbranismo srce Srbije(Kim), pa rsk, rs, cg???Jel odbrana mozda Bgd?

A sta da radim ja brate, vec sam ti napisao zrtve moje porodice u zadnjem ratu, a u drugom mi ujak Ilija(iako bi po godinama mogao da mi bude djed) streljan od komunista '42 u 21 kao zarobljeni cetnik.Sta radim kad mi djed  Petar umalo nije platio glavom kod prekog suda jer je izjavio da ce nekim mostom u d;lamaciji prvi da prdje Kralj pero??? sta cu Kad mi pradjed Damjan ostavio kosti u Solunu.

Sta cu ja kad su u Cikagu skoro svi moji, znas ti dobro koji 319.gif

imena sam ostavio ako je u mogucnosti da se i za njh izvrsi pomen na sluzbi, ne znam jesu li bili krsteni.

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...