Jump to content

Одговори на оптужбе бившег ђакона против Владике Василија (Качавенде)

Оцени ову тему

Aragorn

Препоручена порука

Snaci predsednik srbije, ministar policije, srpska vlada, patrijarh, episkopi? Svi do grla u pedofilskoj aferi mladjanog Jovanovica na radio sarajevu?

Cudo nije ubacio Mladica i Karadzica. Bilo bi efektnije.

:) facenew22222222 facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат

Strašno, ako je ovo sve istina... tužna sam mnogo.

Ma, tuga je ovde suvisna.Bes ovde treba i sve isterati na cistac, inace cve vecito sramota da prati SPC.

Слажем се ,овакве ствари се морају изгурати до краја.Ако је ,не дај Боже ,ово истина и смртна казна је мало.

Ne zaboravite i da je Patrijarh Irinej znao za ovo a i ostali Episkopi, po ovom Jovanovicu. "Vrana vrani oci ne vadi" kako kaze... Mislite li da ovo ima veze  sa mozgom?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Цитат

Како их није срамота овако писати, свима је добро познато да и у СПЦ постоје струје, можда некоме неодговара владика па покупшавају да га макну, а држе се да циљ оправдава средства...

Пази молим те, јавља се неки ђакон, кога нико не зна, да је то Качавендин ђакон, постојале би слике, снимци са богослужења на којима су заједно, итд, и како тек тако неки ђакон на препоруку неког свештеника може да пређе из Београда, или одакле већ, у другу епархију, гдје је епископ који треба да изда канонски отпуст?

Мало се преварио око неких ствари, док је лагао...

И још нешто, запазио сам у тексту да жели да му се исплати одштета, значи све се врти око новца...

А ко зна колико је Сарајево потплатило ово, како би блатили Качавенду, до сад је био ''Четнички владика'' а сад ''педофил''

Једва чекам да се огласи Владика, па да видите праву истину о томе човјеку...

hahahahahahahah

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

Ma, tuga je ovde suvisna.Bes ovde treba i sve isterati na cistac, inace cve vecito sramota da prati SPC.

Слажем се ,овакве ствари се морају изгурати до краја.Ако је ,не дај Боже ,ово истина и смртна казна је мало.

Ne zaboravite i da je Patrijarh Irinej znao za ovo a i ostali Episkopi, po ovom Jovanovicu. "Vrana vrani oci ne vadi" kako kaze... Mislite li da ovo ima veze  sa mozgom?

Ma,jooooook...ovo je prvi slucaj takve vrste u nas....Gde li ti zivis da mi je samo znati...

Подели на овим сајтовима

Цитат

Полако народе, о оваквим стварима се не расправља олако.

Чињеница јесте да "Радио Сарајево" има мотив да блати Србе и СПЦ, а и Курир је опште познат као "поуздан" извор. Исто тако је, нажалост, чињеница да нас има свакаквих у Цркви... Ако има истине у овоме, онда ће бити пуно сведока и мора да се истера до краја.

Али то све не може да се реши овде на форуму. Ко има доказе нека иде тамо где се докази носе.

:) facenew22222222 facenew22222222

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат
  Цитат

Ne zaboravite i da je Patrijarh Irinej znao za ovo a i ostali Episkopi, po ovom Jovanovicu. "Vrana vrani oci ne vadi" kako kaze... Mislite li da ovo imak  veze  sa mozgom?

Ma,jooooook...ovo je prvi slucaj takve vrste u nas....Gde li ti zivis da mi je samo znati...

Cim su opleli po njemu na sarajehvu ba znaci da je covek na mestu. Ne daj se Vladiko Srpske Crkve.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

vlgr23.jpg

''- Мој обичај је да се не бавим залудним послом такозваног демантовања оптужби и клевета, јер лаж разобличава временом саму себе. Нека дела наша говоре уместо нас. Оно што смо заиста урадили је оно чему нам је Бог довољни, једини прави сведок. Не желим да судим другима, а други ако хоће нека ми суде, па макар и без икаквог разлога. Ја свој крст и своју судбину схватам другачије. У православљу се свештеник схвата пре као лекар, него као судија, а Црква не као судница, већ као болница душа. Лекари се, знамо, не расправљају са пацијентима, већ их гледају као оне којима је потребна помоћ, болесну браћу и патнике. И разбојник са крста може да се покаје. Знамо из оног најпознатијег примера да се један покајао, а један опет није. Злоупотреба гостопримства, жеља за зарадом, рушење кредибилитета и активирање разних сумњи и неповерења као суштина сваке пропаганде, део су пропагандног рата у који не верују само они без икаквог осећања за реалност. А овај невидљиви рат је често много прљавији и са тежим последицама од оног класичног рата. Зато јер је то рат за душе, рат за поверење народа у коме и са којим живимо. А када је о народу реч, они који ишта знају о мени упознати су са тим да ја помажем људима, не само својим парохијанима, кад год и где год се може, јер то доживљавам као своју обавезу. А када некога не помогнем или му се нечим замерим, е то је већ почетак могућег проблема. И онда се, наравно, од тога, као и од свега, може правити комедија. Посебно када све то заврши на столу уредника појединих новина и тако постане окидач за овај медијски преки суд. Само што су у комунизму директно мучили, хапсили и убијали, па тако стварали мученике народа и Цркве, а данас понижавају и исмевају - што ће имати неупоредиво теже последице. Чим почну да с вама испирају уста у јавности, унапред верујући да сте криви, пошто их нервирате по било ком основу, вама ће бити битно отежан живот и даљи рад. Уместо о најважнијим стварима, ту се одмах почиње разговор о потпуним глупостима. Ја се на то не осврћем, јер, као што рекох, знам да од правдања и објашњавања нема вајде. Када вас ставе на стуб срама и медијску ломачу, онда никог и не интересује шта ви говорите и ко сте уопште. Некада, под комунистима, ово је следовало такозваним „народним непријатељима", данас се то ради суптилније и много перфидније. Али је, очигледно, иста кухиња у питању.''

Подели на овим сајтовима

Неке ствари нису најјасније. Дотични Јовановић каже да је у Зворничко-тузланску епархију отишао као произведени чтец, да би се замонашио.

Цитат
Na drugoj godini me je patrijarh Pavle po preporuci rukoproizveo u čin čteca
  Цитат
Pokušao sam da se priberem i da donesem odluku šta dalje. Ako se vratim kući, šta da kažem posle toliko insistiranja da idem u manastir,

И чим је дошао у Бијељину, он каже да је био сведок изнетих страхота, мада не наводи да га је владика икада више сексуално узнемиравао. Он, дакле, остаје у епархији, постаје ђакон (жени се, дакле) и служи (колико дуго?) код владике Василија. Откуд то? И зашто је изашао из клира? Сигурно није због свега поменутог, јер то је већ знао првог дана кад је дошао, али му није био проблем да буде рукоположен и да служи. Не знам, има доста нелогичности у целој причи. И зашто је тек сад проговорио, и то за муслимански медиј? Да има макар зрно црквене свести или независности, то би могао да посведочи толиким србијанским медијима, који би га једва дочекали (али ипак не толико да би му дали кинту за недоказане тврдње; лакше им је овако да пренесу шта пише босанска штампа).

Није да не верујем да је то истина, ја већ двадесет година слушам приче (од мање или више поузданих извора) да је вл. Василије хомић, чак "двоцевка". Његова ДБ-овска прошлост је такође чињеница. Али све и ако је тако, треба се понашати као достојан члан Цркве и знати како реаговати. Отац Горан Арсић је у том смислу био одмеренији:

PEDOFILIJA U SRPSKOJ PRAVOSLAVNOJ CRKVI

Цитат

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат

Ovde ima ne desetine svestenika i djakona SPC. valjda se neko seca i doticnog; pa da vidimo kakav je njegov kredibilitet da izadje sa ovakvom pricom.

Зар човек који је ово написао није , заправо, бивши ђакон?

http://www.prva.rs/sr/vesti/drustvo/story/12322/Optu%C5%BEbe+na+ra%C4%8Dun+episkopa+Ka%C4%8Davende%3A+Podvo%C4%91enje+i+pedofilija.html.html

Иначе, ово је жешће сумњива прича.

Подели на овим сајтовима

И ако је истина да је некад био ђакон код вл. Василија, прије да га је владика рашчинио због нечега,...и сад наравно креће круга лажи о епископу...

Ма све је ово жалосно чиме се људи служе...

Подели на овим сајтовима

Цитат

U svoj ovoj grozoti ,Sodomu i Gomoru, ti si obratio paznju na to?

Svaka cast!

Узми ти и стави слику своју на аватар и име и презиме па онда пиши и постављај

ове клевете. Јер, све што није доказано је, уствари, клевета.

БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА...

Цитат:

Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe,

da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka...

Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu...

Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne...

Брат Оби Ван

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат

И ако је истина да је некад био ђакон код вл. Василија, прије да га је владика рашчинио због нечега,...и сад наравно креће круга лажи о епископу...

Ма све је ово жалосно чиме се људи служе...

То углавном тако иде...

Иначе, не желим да причам ништа унапред, наше је да бранимо Цркву у сваком погледу. Ако је ово клевета велика ће бити плата Владике Василија на небесима.

Мислио сам да не дозволим постављање овакве теме, али сам видео да су је објавили сви медији, зато је донекле и добро да се чује шта мисли Црква јер људи који нису у Цркви приступају оваквим информацијама пристрасно. Знам како је било када је моја слика грешком доспела на странице једног од најтиражнијих часописа.

Подели на овим сајтовима

Мени је све ово веома сумљиво.Одкуда,ако је монах-јерођакон, он у Београду "са породицом".Зашто није промјенио манастир,епархију?

Како то да се представља свјетовним именом,иако је монах?

Ако је истина/неистина ишта од овога

ГОСПОД НЕКА ИХ НАГРАДИ ПО ПРАВДИ

:)

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...