Јаков. Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Nešto gledam šta da jedem i birkam po špajizu, i rekoše mi da je trapava sedmica... ja nisam ni znao... Jedina trapava za koju sigurno znam i koju "ispoštujem" jeste ona odmah nakon Vaskrsa. Ove ostale...ako mi neko kaže pa ja proverim i eventualno ne postim, ali u principu ne obraćam mnogo pažnju na to. E sad kažu da to negde u kanonu nekom crkvenom stoji da se mnogo zeznuo onaj ko bude postio na trapavu sedmicu... Šta da radim? Izgleda da se uvek mnogo zeznem. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Nešto gledam šta da jedem i birkam po špajizu, i rekoše mi da je trapava sedmica... ja nisam ni znao... Jedina trapava za koju sigurno znam i koju "ispoštujem" jeste ona odmah nakon Vaskrsa. Ove ostale...ako mi neko kaže pa ja proverim i eventualno ne postim, ali u principu ne obraćam mnogo pažnju na to. E sad kažu da to negde u kanonu nekom crkvenom stoji da se mnogo zeznuo onaj ko bude postio na trapavu sedmicu... Šta da radim? Izgleda da se uvek mnogo zeznem. nisi sam 0110_hahaha ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Booba Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 жму и ја у среду постили па само пуцало! јуче смо видели да је трапава. а црквени календар на асталу. порашћемо и ми Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 некако нам увек неко каже на време Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Никад не погрешим кад су трапаве... 4chsmu1 Srdasce је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Увек јаве у цркви код мене. 4chsmu1 У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Gde se ne setim... 4chsmu1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сара Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Никако да заборавим 4chsmu1 Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог. Псал., 45:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Auuu Vlado,gde me nađe prstgore iskrena da budem,nekad znam,nekada ne...da,znam izlet ali zaista je tako.Za ovu sam znala,ali eto,desi se... bangin 4chsmu1 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 Nešto gledam šta da jedem i birkam po špajizu, i rekoše mi da je trapava sedmica... ja nisam ni znao... Jedina trapava za koju sigurno znam i koju "ispoštujem" jeste ona odmah nakon Vaskrsa. Ove ostale...ako mi neko kaže pa ja proverim i eventualno ne postim, ali u principu ne obraćam mnogo pažnju na to. E sad kažu da to negde u kanonu nekom crkvenom stoji da se mnogo zeznuo onaj ko bude postio na trapavu sedmicu... Šta da radim? Izgleda da se uvek mnogo zeznem. 4chsmu1 Па премрси једно два, три поста да избалансираш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 17, 2011 Пријави Подели Написано Јун 17, 2011 a sto se zove trapava? 0212_rolleyes Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 26, 2011 Пријави Подели Написано Јун 26, 2011 не морам да се сетим, кажу ми на Литургији ил погледам у календар ... план и програм рада правим унапред 4chsmu1 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађо Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Е, стварно... Да ли неко зна што се ове седмице у којима се не посте среда и петак зову трапаве? Имам утисак да је то неки народни израз који је ушао у општу употребу. И још нешто: Покладе? Распитивах се и нико није умео да ми објасни зашто се дан уочи почетка поста зове тако. Делује ми да је то неки грчки или словенски израз који се временом искварио. ''ЈЕР САМ УВЕРЕН ДА НАС НИ СМРТ, НИ ЖИВОТ, НИ АНЂЕЛИ, НИ ПОГЛАВАРСТВА, НИ СИЛЕ, НИ САДАШЊОСТ, НИ БУДУЋНОСТ, НИ ВИСИНА, НИ ДУБИНА ,НИ НИКАКВА ДРУГА ТВАР НЕЋЕ МОЋИ ОДВОЈИТИ ОД ЉУБАВИ БОЖИЈЕ, КОЈА ЈЕ У ХРИСТУ ИСУСУ ГОСПОДУ НАШЕМ.'' (Рим. 8, 38-39.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Čini mi se da je ova tema najbolji odgovor zašto se zovu trapave sedmice Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Steim ih se samo kad se sapletem http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука