дибидусрус Написано Јануар 14, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2011 па јесте....боље је тако, ко Грци... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Вазда у 9 Бањалучка епархија И београдско-карловачка Архиепископија :229229229: Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 па јесте....боље је тако, ко Грци... А јел то Грци иду у 7 на литургију :229229229: Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 U Americi u 95% crkava pocinje u 10 ujutro. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Код нас радним данима у 7.30, а недељом у 8... Прерано... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 па јесте....боље је тако, ко Грци... А јел то Грци иду у 7 на литургију 1000000001010 Иду на јутрењу у Неђељу, пре Литурђије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
slobodanmiric Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 Код мене у 8 почиње недељеом. Прерано! За мене не, али многи неће у недељу кад се одмарају и то им је прилика да дуже спавају, да устану у 8 сати! Кад би била у 10 било би више људи, то гарантујем! не замерам теби, већ ћу употребити твој пост да мало елаборирам своје мишљење.елем, шта је то прерано? ја сам некад ишао у манастир на крај београда и сваке недеље устајао у 4 да би стигао на бус у 5 и 20 и тамо био пред почетак Литургије у 6 и 30, а Литургија кретала у 7. некима ни у 12 не би било довољно. труд је потребан а не мажење по глави и нема изговора ни на децу, јер деца устају у цик зоре ко вампири 1000000001010 океј бебе и ти мањи вампири, па нек дођу родитељи са лилипутанцима макар на причешће а некима је то опет изговор ни да се не појаве. не мош човеку угодити, па треба ставити неко пристојно време и за Цркву и за човека и крај. за мој појам, 9 је више него у реду за велики град и због велике слабости, манастир има свој типик, и амин. Брате фино си изнео тачне фактове. Проблем је у људима који су преразмажени и у највећем броју случајева ни не контају суштински литургију. Црква никако не треба да се прилагођава људима који су неспособни. На пример моја ћера (4. год) и ја смо били данас међу првима у храму у 5 до 9, већина људи без деце 85 посто су дошли у најбољем случају на пола, и онда као орлови нагрну на путир као да се причешће осваја на силу, исто тако и за нафору, нема смирења и да не кажем основног људског понашања. Но живимо где живимо даће Бог да се мало култивишемо и схватимо као народ (Срби) тајне наше вере да престанемо да будемо Хришћани који у кући у највећем броју случајева немају Јеванћеље, а који га имају и не читају, а камоли Свете оце и остале учитеље Цркве који нас уче како живети по Јеванђељу, основни проблем је тотална непросвећеност, а то се види у приступу Литургији.. www.facebook.com/home.php?#!/pages/Novi-Sad-Serbia/Mirici/115386398553?ref=ts iliti http://slobodanmiric.blog.rs/blog/slobodanmiric Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 па јесте....боље је тако, ко Грци... А јел то Грци иду у 7 на литургију :cheesy: Иду на јутрењу у Неђељу, пре Литурђије. Зар у Србији, у већина цркава не служи се јутрење прије литургију? Па ја сам мислио да се то догађа само у Скопској Епархији (расколничкој). Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јануар 16, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2011 па јесте....боље је тако, ко Грци... А јел то Грци иду у 7 на литургију 0110_hahaha Иду на јутрењу у Неђељу, пре Литурђије. Зар у Србији, у већина цркава не служи се јутрење прије литургију? Па ја сам мислио да се то догађа само у Скопској Епархији (расколничкој). 0110_hahaha U vecini crkava se, koliko znam, sluzi jutrenje u sklopu bdenija (vecernje + jutrenje), to znaci u subotu popodne... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука