Jump to content

Ako si drugachiji ti si Antihrist?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Gledam film koji se zove Antihrist, radio ga je danski reditelj Lars Von Trier.

Pogkledajte pa ce te znati o chemu se radi. I tako mi padne na pamet stvar koju je radio Merilin Menson, Antichrist Super Star.

Izvrsna stvar ko se malo biolje razume u muziku. I onachim ja na onaj blazeni forum, kad ono vidim nema pesme. Neko skinuo post. Postavim ponovo, kad opet ista pricha. Vidim da sam nekome zasmetao. Postavim ja ponovo i ogasi se glaveshina foruma. Kaze nemoj da kachish satanistu.

Ostao sam bez teksta. U momentu nisam znao o chemu se radi. Posle nekoliko trenutaka sam video shta se zapravo desilo.

Merilin Mesnon je nekome zasmetao. Muzichar, koji ima vishe obrada nego svojih tekstova, ali muzika mu je zaista impresivna. Moram priznati. Ne slusha ga vishe jer sam ga prerastao, bio je to period 8 razred, a gimnazije. Obozavao sam ga prosto. Akcenat je bio na tekstu pesama, naravno.

Malo gledash neke intervjue, malo chitash, posmatrash stvari i dodjesh do odgovarajucih zakljuchaka.

Okarakterisan je kao satana. To je bio vrhunac ljudske gluposti u tom trenutku mog zivota.

Shvatio sam jednu stvar, samo zato shto su ljudi drugachiji, izlaze iz sreteotipa, ne prihbataju sistem u kojem zive, automatski su otpadnici drushtva. Samo zato shto su bili drugachiji, ljudi su ih etiketirali.

Josh jedan vrhunac ljudske gluposti, verujte ima ih na kilograme, je kada sam gledao dok. Paradise Lost, kada su trojica klinaca navodno ubili nekog osmogodishnjaka, vishe ni sam ne mogu da se setim o chemu se radilo. Nego, uhapsheni su i pritvoreni. Razlog slushali su metal, oblachili su se u crno, imali duge kose, nosili martinke.

Josh jedan vrhunac ljudske gluposti i tupavosti, je kada sam gledao isto neki dok. zaboravih mu ime kada je bila jedna od pucnjava u SAD-u. Klinci prsli, nisu vishe znali shta da rade sa svojim zivotom, sreca pa se oruzje tamo moze kupiti na trafici. I klinci upadoshe u shkolu i izreshetaju desetak dece. na kraju su se poubijali i oni sami. E fora je u tome shto su oni slushali Mensona i zato su to uradili?

Ko je ovde lud?

Ti,budalo!Zamišljaš da ja cvetam da bih bio viđen?Cvetam zbog sebe,jer mi to pričinjava zadovoljstvo,ne zbog drugih!Moja radost se sastoji u mom postojanju,mom cvetanju!

Подели на овим сајтовима

Да невероватно , која коинциденција сви су слушали жешћу музику и Менсона. 0202_238

Менсон је једаред нешто реко што ми се врло млого свидело.

Наиме требао је да дође у Хрвацку да свируцка ту своју мјузику , меџутим браћа нам по материни из лијепе њихове му забране долазак , односно откажу концерт , јербо је свећенство католичке цркве најавило масовне протесте уколико овај чудновати каубој дође да свируцка.

И шта вели Менсон на то , па каже следеће :"Јадна им је та њихова вера , када је ја могу пољуљати."

И заиста је у праву.

Јербо ако ће неки тамо каубој , мало ексцентричан пољуљати веру једног католичког народа, поставља се питање под којим условима и на који начин они уопште верују.

Подели на овим сајтовима

Жељко, занимљиво. Ја не познајем Менсона и његову мјузу. Али, у праву си за то пољуљавање вере. То и мени увек било фасцинантно код верника, како нека музика или нека особа може да им пољуља веру.

Подели на овим сајтовима

Не гадим се на ту музику , чак напротив веома ми је занимљива , нарочито та његова ексцентрична обрада разних песама.

Међутим , не видим њега као оличење сатане , нити неког вајног сатанисту.

Мени више делује као неки јадник , како и сам сведочи , који је имао одређених проблема са својом слободом у једној каубојско-пуританској средини, те је мало флисно тражећи излаз.

Бат сад да ми он буде узор у потрази за слободом, мени србенди и потомку славних хајдука и четника, заболе ме баш.

Па ми смо увек барем за десет у главу блесавији од свих њихових могућих блесана које ће они икада измислити.

bu

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван Цветковић

Пошто је наш пријатељ Винстон мене прозвао, зато што сам брисао Менсона, ред је да кажем коју:

Да, јадна је вера онога кога пољуља Менсончић, са својом, опет по мом укусу, врло безвезном музиком, некреативном, копирајућом итд... Он мене никада не може да пољуља, али може оне који су чули о њему те приче, па још кад види на једном православном форуму спот Мерлина Менсона... хм, биће осуда, биће проглашавања сатанистима, овима и онима, а то никако не помаже мисији Цркве. Верујем Винстоне да Тебе и не занима мисија Цркве и имаш потпуно право на то, али мене занима, као што занима многе људе који воле Бога свим својим срцем. Заправо, зашто си баш од толико супер песама одабрао песму antichrist superstar ? Ја могу то да схватим као провокацију, а можда и није. Ко зна. Најбоље Ти да нам одговориш.

Подели на овим сајтовима

Не бих рекао да Мерлин Менсон може пољуљати вјеру јер он није толико интелектуално ни духовно јак.Мислим да на такве као што је он не треба обраћати пажњу.

Његова музика као и спотови представљају искушења.Гледање таквих сцена изазива гадост или успаљивање,а што би ико од Хришћана тежио да се успаљује и да се гади?

Сјећам се групе Кредл оф Филт коју сам слушао у средњој-сатанисти.Слушао сам је како бих обухватио све жанрове музике а заиста никакву љепоту нисам видио код као ни код Менсона.Менсон је једноставно ружан човјек,није га лијепо виђет.

Подели на овим сајтовима

Јован Глигоријевић  рођен 1785. године у Сјеници у Старом Влаху.

Сад ће вероватно сви рећи - шта је ово.

Ево шта је , Јован је чувени српски хајдук , војевао је са својим голаћима( хајдуци дошли из босне којима су турци учинили такав зулум да су их оставили буквално без ичега, значи сем што су их потпуно опљачкали , они су им побили све живо).

Војевао је као велики хајдук српски , на граници према босни , на дрини реци.Погинуо у боју на Равњу.

Даклем у време најгорих злочина над србима од стране турака, у време устанка против тих истих турака, у најгоре могуће време , Срби једног свог хајдука коме је рођено име Јован Глигоријевић зову ни мање ни више него - ЗЕКА БУЉУБАША.

0202_238

Овако нешто нећете наћи нигде у америчкој повести , нити у и једном холивудском спектаклу, нити код било ког екцентичног уметника, ово могу само СРБИ!

Подели на овим сајтовима

Мени је пак интересантна следећа ствар.

Наиме већина оних који обожавају ту тежу музику све заједно са том сценографијом , што наравно не мора да буде ал ипак нешто значи, јелте, када на пример са њима разговарам о рату , овим из 90-их или другом свецком о четницима и партизанима. О нашим јунацима из овога сада рата, они се еееекссстреееемнооо саблажњавају , све нешто у фазону , фуј ти прљави и одвратни гибаничари који су тамо негде по забитима клали људе.

А с друге стране сами причају о некаквом убијању људи као нечему тотално кул,ин и све тако.

Дакле ајте молим вас да ми неко објасни овај феномен.

Наиме зашто је бољи неки откачени клинац из америке који од обести не зна шта ће него потегне пиштољ па уцмека своје другаре из разреда и на крају себе, од једног српског борца за слободу, који је имао (на његову личну несрећу ) ту прилику да уцмекава људе скоро 4 до 5 година сваки дан ?

Подели на овим сајтовима

Моје мишљење  и мој одговор на ово питање је - Зато што је таквима којима су ти клинци оправдана појава( за разлику од једног српског борца) исто такав живот као и тим клинцима, јадан , шугав и празан.

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest nikolastojanoviccuprija

brate Zeljko jedan Srbski borac nije ubijao ljude iz objkesti ili ko zna cega nego da bi bar nekad ako da BOG spojili sve srpske krajeve u jednu teritorijalno povezanu drzvavu !

Naravno osudjujem svaki zlocin i one koji su kroz tu borbu izvlacili samo svoje interese !

Подели на овим сајтовима

• Гости

Хајде да се вратимо на тему. Шта заправо значи ово: Ако си другачији, ти си Антихрист? Ако мислиш на Менсона ја кажем да јесте сатаниста. Човек који на концертима цепа Библије, који каже да ће се убити на 666 концерту (то можда неће, његова ствар), који пљује по Христу (наравно не схватајући тиме да га признаје) није ништа друго него сатаниста, коме још слуђена маса плаћа за те гадости. Он моју веру никад неће да пољуља, напротив, само ме још више утврђује у Христу. Оно пта је разлог брисања његовог спота јесте погрешна тема где је постављен. Не пада ми напамет да некоме препоручујем да слуша њега у Песми дана, али немам ништа против да се овде постави његов спот, интервју или шта већ, јер је ово тема где то може, а где се неће погрешно схватити, нарочито код оних који чекају сваку милисекунду да нас осуде за ово или оно. Иначе, његово уметничко име је састављено од имена серијског убице Чарлса Менсона и холивудске глумице Мерлин Монро.

За мене, онај који другачије мисли од мене не значи да је антихрист, како си то рекао Винстоне. То је, заправо, онај највећи проблем са којим се Црква суочава у комуникацији са младима. Ти и треба да будеш другачији од мене јер те тако створио Бог (како ја верујем). Но, онај који има предрасуде о Цркви и свештеницима као тупавим, застарелим, који немају појма, онда ће и да поступе на овај начин. Пријатељу, мислим да нисам баш толико тупав (опет моје мишљење, има многих који другачије мисле) и да разумем прилично добро проблеме младих. Што се тиче музике, имам бар неко елементарно знање (бавећи се музиком преко 10 година активно), а за Менсона потврђујем да је сатаниста и да је један тешки и несрећни јадник, али Бог и њега воли и чека његово покајање. Ко зна, можда се то и деси. Можеш ако желиш да погледаш тему о гитаристи и глаvном стубу бенда Korn, Brian Headu, који се труди на путу ка Христу. Што, опет значи да има шансе за Менсона.

Ево теме

http://www.svetijakov.org/forum/index.php/topic,1172.0.html

Подели на овим сајтовима

да, занимљиво размишљање.

ја сам престао да слушам НИН и Дипеш Мод, због провокативних песама, тачније по једну од сваке групе.

НИН је отворено прозивао Христоса, а Дипеш Мод суди светом Јовану Крститељу како је раздвојио народе и заратио планету хришћанством.

има ту добрих, чак одличних песама, ал све падне у воду, због ова два, што се мене тиче.

можда нисам у праву, и дешава ми се да певушим, док се не опоменем, јер цео свој свесни живот сам слушао њихову музику, ал то не значи да ћу да их ширим даље баш зато.

што се саме теме тиче, антихрист је за мене онај који отворено или прикривено и активно ради на мржњи против човека, било ког у ширем смислу, у ужем директно против Јединог Човекољупца.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Иначе Антон Шандор Лавеј је оснивач сатанине "цркве" . Вероватно бих овде требао да поставим филм о ритуалним убиствима деце, да би бар мало Винстон кренуо да размишља, ко су припадници ове "цркве" коју баш готиви Мерлин Хју Менсон.

Подели на овим сајтовима

brate Zeljko jedan Srbski borac nije ubijao ljude iz objkesti ili ko zna cega nego da bi bar nekad ako da BOG spojili sve srpske krajeve u jednu teritorijalno povezanu drzvavu !

Naravno osudjujem svaki zlocin i one koji su kroz tu borbu izvlacili samo svoje interese !

????? ?????? ?? ????? ?? ???? ??? ??? ?? ?? ??????.

? ???? ??????? ????? ??? ??????? ?????????? , ??? ???????, ????? ?? ???????? ?????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...