Jump to content

Папа и Ведрана

Оцени ову тему

Препоручена порука

Tebi je najbitnije da se papa napada, nema veze zbog čega i zašto. Ova novinarka nije naklonjena ni pravolsavlju, ali to tebi nema vezer, tvoja duhvonost je antikatoličanstvo. tvoj identitet je zasnovan na pljuvanju katolika. Eto ti i ova novinarka ste u istom korpusu 1405_love  Kad bi neko rekao za patrijarha Irenaje da je zločinac ja bi mu dao otkaz.

Pa jel imao seriju Mea Culpa predhodni Papa ili nije? I zbog cega ako nije bilo razloga?

Не знам, чему овакава питања и овакво опхођење према госту форума (католику) ?

Зашто се не угледате мало на о.Ивана, патр. Павла, Иринеја ?

Они не разговарају са неистомишљеницима на овај начин...

Када ћемо почети да поштујемо друге и да ум указујемо љубав ?

Prijatelju sve si lepo rekao, samo jedno si pogresio, ja nisam rimokatolik.

То "католик" се односи на Леонтијева, а све остало на тебе/Вас ...  0442_feel

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 52
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Tebi je najbitnije da se papa napada, nema veze zbog čega i zašto. Ova novinarka nije naklonjena ni pravolsavlju, ali to tebi nema vezer, tvoja duhvonost je antikatoličanstvo. tvoj identitet je zasnovan na pljuvanju katolika. Eto ti i ova novinarka ste u istom korpusu 1405_love Kad bi neko rekao za patrijarha Irenaje da je zločinac ja bi mu dao otkaz.

Pa jel imao seriju Mea Culpa predhodni Papa ili nije? I zbog cega ako nije bilo razloga?

Не знам, чему овакава питања и овакво опхођење према госту форума (католику) ?

Зашто се не угледате мало на о.Ивана, патр. Павла, Иринеја ?

Они не разговарају са неистомишљеницима на овај начин...

Када ћемо почети да поштујемо друге и да ум указујемо љубав ?

Prijatelju sve si lepo rekao, samo jedno si pogresio, ja nisam rimokatolik.

То "католик" се односи на Леонтијева, а све остало на тебе/Вас ...  0442_feel

A,pa dobro, ja sam bio u zabludi i pomislio da sam meta kritike a ustvari to je bio Leontijev...

0442_feel

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ма у реду, нема проблема... то је Твој начин саопштавања истине. Када бисмо сада повели питање шта је то јерес код римокатолика сигуран сам да би знао да набројиш све, зар не?

Наравно Оче...мада би требао Меду да питам прво...па да одговорим  :)

Лично мислим да није то борба за чистоту вере, јер одакле одједном Твоја жестока подржшка оном прокомунистичком тексту о Цркви https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,14685.msg458461.html#msg458461 ако нам је заиста стало до Цркве. Пре ће бити да је у питању неразумевање онога што Црква јесте (шта беше оно Црква? ).

Оче мислим ипак да сам за ових 15 година добро научио шта је Црква и "Црква" и да читајући неке ћитабе могу да разлучим шта је Хришћанство...а шта је тумачење Хришћанства од стране теолога..који нагињу на једну, другу или трећу страну...

Када бисмо наступали овако како ти наступаш тешко да бисмо имали и једну реч дијалога, па макар то било о кромпиру и парадајзу. Наравно, имаш слободу да разговараш са неистомишљеницима како желиш (не на форуму него уживо, јер овде има граница и нема вређања саговорника). Када би мени неки римокатолик рекао да сам јеретик НИКАДА не бисмо разговарали о вери. Такође и ја не желим да било којег римокатолика легитимишем као јеретика већ као некога са ким треба да разговарам и да разлике које постоје превазиђемо у љубави. А за љубав нису потребне тешке речи.

Иначе, хајде нека неки модератор подели тему, јер ово је отишло потпуно на другу страну до почетне теме.

Да мислим да је мало времена утрошено на дијалог који је дао толико плодова  confused1

..мислим да би Црква требала мало да се позабави својим народом...јер верника који иду у Цркву има 1%..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Гости

Сав свет је "циљна група" Цркве, јер овај свет је и створен да постане Црква, тј. заједница Бога и човека. Не треба да Ти причам, надам се, да је Христос дошао да спасе изгубљено и да се сва небеса више радују када се спасе један изгубљени него за 99 праведника зар не?

Видиш, наш сајт је управо такав. Мукотрпан је то рад, можда је најбоље и да не постоји нешто овако-сигуран сам да би многи на тај начин умирили своју савест, али мене боли што смо тако као Цркве безобзирни према онима који не мисле као ми. Зато се трудим заједно са сарадницима да створим здраво место за разговор где ће се Црква приказати у правом светлу. И да: уопште се не бојим да ће мене или неког православног хришћанина променити у вери. Не. Такође, не маштам о томе да преводим римокатолике или муслимане или атеисте у Православље. То није циљ. Циљ је да се ми православни учврстимо у вери и да кренемо путем Литургије, а да они који нису православни виде да смо ми веома срећни због тога што смо ово што јесмо и да ту радост живота желимо да поделимо са свима.

Нећемо сада да улазимо у питања граница Цркве и о томе да Дух дише где хоће- бојим се да би далеко отишли. Једино желим да имамо више обзира према онима који не мисле као ми. Зато према њима лично поступам много блаже него према онима који се декларишу као православни хришћани. Чак, према онима који себе смарају православним хришћанима а овде долазе да свештенику одговарају као да је он неки бећар или муфљуз,реагујем веома строго. Опет, то би опростио ономе који не зна шта је православни свештеник (муслиману, атеисти, римокатолику). Према онима који нису наши примењује се икономија, према онима који су православни хришћани примењује се акривија.

Ето, навео сам неколико аргумената због којих мислим да је веома битно да ублажиш Твој став према људима који не мисле као ми. Не брини се много за чистоту вере- њу нам нико не може одузети њу браним целим својим бићем. Само они који нису утврђени у вери плаше се да им неко не поквари веру. Мислим да си Ти као хришћанин оравославац учвршћен у вери те нема поребе за злобним подругивањем онима који не мисле као православци.

За крај, наводим ти речи светог преп. Силуана, богоносног атонског старца, чији је

живот описао свети старац Софроније:

"Обе Христове заповести- љубав према Богу и љубав према ближњем- сачињавају јединствен живот. Зато, ако неко сматра да живи у Богу и да воли Бога, а мрзи брата, пребива у заблуди. Тако нам друга заповест омогућава да проверимо у коликој мери стварно живимо у истинитом Богу.

Хвала на пажњи

Подели на овим сајтовима

Сав свет је "циљна група" Цркве, јер овај свет је и створен да постане Црква, тј. заједница Бога и човека. Не треба да Ти причам, надам се, да је Христос дошао да спасе изгубљено и да се сва небеса више радују када се спасе један изгубљени него за 99 праведника зар не?

Видиш, наш сајт је управо такав. Мукотрпан је то рад, можда је најбоље и да не постоји нешто овако-сигуран сам да би многи на тај начин умирили своју савест, али мене боли што смо тако као Цркве безобзирни према онима који не мисле као ми. Зато се трудим заједно са сарадницима да створим здраво место за разговор где ће се Црква приказати у правом светлу. И да: уопште се не бојим да ће мене или неког православног хришћанина променити у вери. Не. Такође, не маштам о томе да преводим римокатолике или муслимане или атеисте у Православље. То није циљ. Циљ је да се ми православни учврстимо у вери и да кренемо путем Литургије, а да они који нису православни виде да смо ми веома срећни због тога што смо ово што јесмо и да ту радост живота желимо да поделимо са свима.

Нећемо сада да улазимо у питања граница Цркве и о томе да Дух дише где хоће- бојим се да би далеко отишли. Једино желим да имамо више обзира према онима који не мисле као ми. Зато према њима лично поступам много блаже него према онима који се декларишу као православни хришћани. Чак, према онима који себе смарају православним хришћанима а овде долазе да свештенику одговарају као да је он неки бећар или муфљуз,реагујем веома строго. Опет, то би опростио ономе који не зна шта је православни свештеник (муслиману, атеисти, римокатолику). Према онима који нису наши примењује се икономија, према онима који су православни хришћани примењује се акривија.

Ето, навео сам неколико аргумената због којих мислим да је веома битно да ублажиш Твој став према људима који не мисле као ми. Не брини се много за чистоту вере- њу нам нико не може одузети њу браним целим својим бићем. Само они који нису утврђени у вери плаше се да им неко не поквари веру. Мислим да си Ти као хришћанин оравославац учвршћен у вери те нема поребе за злобним подругивањем онима који не мисле као православци.

За крај, наводим ти речи светог преп. Силуана, богоносног атонског старца, чији је

живот описао свети старац Софроније:

"Обе Христове заповести- љубав према Богу и љубав према ближњем- сачињавају јединствен живот. Зато, ако неко сматра да живи у Богу и да воли Бога, а мрзи брата, пребива у заблуди. Тако нам друга заповест омогућава да проверимо у коликој мери стварно живимо у истинитом Богу.

Хвала на пажњи

Oče Ivane, vi pripadate najboljima koje Srbija ima! Bog Vas blagoslovio i sačuvao!
Подели на овим сајтовима

Ма дај...

Ne znam što se bunite. Ja samo iskreno iznosim svoje mišljenje. Vaša misija nije jednostavna ni laka, trebate lomiti razne predasude i mitove na kojima su se generacije odgajale. Bilo je lakše učiti pastvu o grešnosti drugih, nego pokajanju. Mnoge devijatnosti koje su dovele da većina doživljava Pravoslavlje kao ideologiju su duboko ukorjenjene u narodu. Čitajući razmišljanja mnogih ovdje nism našao da oni radosno žive svoju vjeru. Ne, oni vjeru shavćaju kao antagonizam prema drugome. Zato me raduje Vaše shavtanje stvari, jer je uistini zdravo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...