cloudking Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Ah da, to sam zaboravio... ateisti su komunisti... how mature.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Ah da, to sam zaboravio... ateisti su komunisti... how mature.... Нису сви србомрзитељи и христомрзитељи комунисти... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Onda bi ova tema trebalo da se preimenuje u "Osnove etnofiletizma"... girl_jumping.gif' class='bbc_emoticon' alt='girl_jumping' /> Manite ateiste... sta da rade sad Srbi koji su muslimani? Sta cemo sa jevrejima? Ju! A cigani?? Postoji li neko konacno resenje kojim bi resili ovaj problem nepravoslavnih "Srba"? Ti si vec odavno hriscanin, samo ti jos to nije jasno... tako da nema sta da se sekiras... girl_jumping Pu, pu ... daleko bilo! Ne d'o bog! Vo imja oca i sina... Коначно решење можеш да тражиш код итлера и ружно је да православцима приписујеш "коначно решење" и безобразно. Али то је још један у низу трипова и предрасуда које атеисти баштине...изађите већ једаред из мрачног средњег века у који вас је увела ком.партија то су трипови њени , ви сте ваљда неки други атеисти , или сте можда подмладак ком.партије! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Oh boze... ti pricas o predrasudama girl_jumping Svako poredjenje ateizma sa komunizmom je neuko i nezrelo tako da se necu vise obazirati na takve komentare... sto se tice itlera... nisam ja taj koji ovde velica konkretnu naciju... girl_jumping izadjite iz mracnog srednjeg veka i pruzite ruku covekoljublju... srboljublje ostavite obrazu ili radikalima girl_jumping пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Oh boze... ti pricas o predrasudama girl_jumping Ово је најјачи доказ да си пун предрасуда, ти се ваљаш од смеха, зато што твојој глави пуној предрасуда никако не може бити јасно како један Хришћанин може тебе побогу прозивати за предрасуде када си ти атеиста. Шта рећи... Svako poredjenje ateizma sa komunizmom je neuko i nezrelo tako da se necu vise obazirati na takve komentare... Ти си неук у својој уображености, речник , појмови паралеле којима се служиш је типичан за ком.партију, када се ослободиш предрасуда које си покупио од ком.партије, онда можемо да причамо о теби као о неком аутентичном атеисти, до тада girl_jumping си само комуњара sto se tice itlera... nisam ja taj koji ovde velica konkretnu naciju... girl_jumping Нађи ми један цитат где ја величам нацију . Или још боље потражи моје цитате где ја критикујем нацију и тада ћеш схватити колико си пун предрасуда . izadjite iz mracnog srednjeg veka i pruzite ruku covekoljublju... srboljublje ostavite obrazu ili radikalima Ово се вероватно односи на некога ко је радикал или образовац , пошто нисам ни једно ни друго узећу ово за пример још једне твоје предрасуде. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Možeš da budeš Srbin ako nisi Hrišćanin, ali nisi dobar Srbin. girl_jumping mozes da budes dobar srbin i ako nisi hriscanin-ako se ne deklarises kao hriscanin...a ako se ne deklarises kao hriscanin,to opet ne znaci da nisi hriscanin...poenta je biti dobar covjek,a ako to jesi znaci da si Hristov i da si hriscanin,ni ne moras toga biti svjestan...jer ne postoji dobro mimo Boga... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Ти си неук у својој уображености, речник , појмови паралеле којима се служиш је типичан за ком.партију, када се ослободиш предрасуда које си покупио од ком.партије, онда можемо да причамо о теби као о неком аутентичном атеисти, до тада girl_jumping си само комуњара Ja nemam veze sa komunizmom... naravno, da se to shvati potrebno je prilicno malo sive mozdane mase. Zato cu tebi ponoviti jos jednom (aleksandru ponavljam vec par meseci tako da sam navikao da baratam sa predrasudama) Ja nisam komunista i nisam "ateista srbije"... eto to su dve stvari koje ovde na forumu niko ne ume da razgranici... a to je moj bato skolski primer predrasude koja medju pravoslavnima uziva svoju najvecu renesansu, to je jasno i to se vidi... Sa tudjim predrasudama umem da baratam... ali sa kompleksima nikako, zato necemo vise pricati o tome.. bolje je... Mozes samo, ako si covek da se izvinis sto me pogrdno nazivas "komunjarom"... mada i ne moras... prastam ti. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Ти си неук у својој уображености, речник , појмови паралеле којима се служиш је типичан за ком.партију, када се ослободиш предрасуда које си покупио од ком.партије, онда можемо да причамо о теби као о неком аутентичном атеисти, до тада girl_jumping си само комуњара Ja nemam veze sa komunizmom... naravno, da se to shvati potrebno je prilicno malo sive mozdane mase. Zato cu tebi ponoviti jos jednom (aleksandru ponavljam vec par meseci tako da sam navikao da baratam sa predrasudama) Ja nisam komunista i nisam "ateista srbije"... eto to su dve stvari koje ovde na forumu niko ne ume da razgranici... a to je moj bato skolski primer predrasude koja medju pravoslavnima uziva svoju najvecu renesansu, to je jasno i to se vidi... Sa tudjim predrasudama umem da baratam... ali sa kompleksima nikako, zato necemo vise pricati o tome.. bolje je... Mozes samo, ako si covek da se izvinis sto me pogrdno nazivas "komunjarom"... mada i ne moras... prastam ti. То што ти себе не видиш у комунизму који је прошао и сад је демоде или што ниси атеиста србије, шта се то мене тиче, ти користиш терминологију југословексог бробено атеистичког комунизма, њихове фразе и тезе и по томе си њихов наследник, а да ли још приде и верујеш у ту идеологију мене сасвим миндеђ. Што се тиче предрасуда , превише их је код тебе и то сватко са страна лепо види сем тебе. Што се тиче вређања саговорника, ти си први почео( што би рекла мала деца) а сад још поред коначног решења помињеш и недостатак мождане масе , тиме си генерално увредио све жене са форума јер је доказано да оне имају мању мождану масу од мушкараца, дакле сем што си комуњара још си и мушки шовиниста. Поред свега си додао и комплексе. Још само и да објасниш својом стручно предрасудном терминологијом и о каквим комплексима се ради па да и то додамо у збирку твојих предрасуда на овоме форуму. Е кеве ти зар заиста мислиш да су сви религиозни људи туке и дебили, ако то мислиш шта радиш овде , изиграваш мазохисту или се трипујеш да си фаца ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Е кеве ти зар заиста мислиш да су сви религиозни људи туке и дебили, ако то мислиш шта радиш овде , изиграваш мазохисту или се трипујеш да си фаца ? Faca sam... sto pitas? A pritom sam i Srbin... i to pravi! Iako sam ateista... i mozes ti sa svojom "bracom" ovde do sutra da siris pseudonacisticke torije o nepostojanju srpstva bez pravoslavlja to nece da promeni cinjenicu da sam Srbin... A ne slavim slavu i ne idem u crkvu... nikad! Ali sam srbin i ti tu ne mozes nista... girl_jumping Upravo je ovo razlog zasto se crkvi ne dozvoljava da bude u vlasti... bolje da ne zamisljam kako bi drzava "Srbija" izgledala kad bi ideologija poput "nisi srbin ako nisis pravoslavac" bila na vlasti.. boze sacuvaj i sakloni... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Oh boze... ti pricas o predrasudama girl_jumping Svako poredjenje ateizma sa komunizmom je neuko i nezrelo tako da se necu vise obazirati na takve komentare... sto se tice itlera... nisam ja taj koji ovde velica konkretnu naciju... girl_jumping izadjite iz mracnog srednjeg veka i pruzite ruku covekoljublju... srboljublje ostavite obrazu ili radikalima Најлепше је кад атеиста призива Бога... girl_jumping Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Oh boze... ti pricas o predrasudama girl_jumping Svako poredjenje ateizma sa komunizmom je neuko i nezrelo tako da se necu vise obazirati na takve komentare... sto se tice itlera... nisam ja taj koji ovde velica konkretnu naciju... girl_jumping izadjite iz mracnog srednjeg veka i pruzite ruku covekoljublju... srboljublje ostavite obrazu ili radikalima Најлепше је кад атеиста призива Бога... girl_jumping Uzimam zalud ime njegovo 0311_womens drago mi je da ti se svidja 0311_womens пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 @Dragi- izvini ali mi deluje kao da si upao u temu bez citanja... pricas mi stvari koje nisam nnigde ni pominjao, sto znaci da menjas teze a to ne vodi nicemu. Nigde ja nisam rekao da je lose biti "Srboljub" naprotiv ako bole pogledas videces post u kome ponosno isticem da JESAM srbin... ili nisis lepo procitao ili namerno pravis tenziju.. Problem je u tome sto, kako vidim, ne mozes da budes dobar srbin ako nisis pravoslavac... ovakav stav je uvreda za svakog coveka koji zivi na teritoriji nase zemlje, a zalosno je sto kreatori ovakvog misljenj ne uvidjaju njegovu pogubnost vec ga slave kao neki mentalni podvig... ...ceg se pametan stidi... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 ШТА ЗНАЧИ БИТИ ДОБАР СРБИН Не може нико бити добар Србин, а да, пре свег, није добар човек Добар Србин, си ако имаш слатку душу краља Владимира, издржљивост Немањину, христољубље Савино, ревновање Милутиново, кротост Дечанскога, смерност Урошеву, пожртвовање Лазарево, витештво Страхињино, правдољубље Марково, срце Југовића мајке, поуздање Миличино, благост Јевросимину, милост Косовке девојке, трпељивост поробљеног србског робља, видовитост слепих гуслара, мудрост србских свештеника и калуђера, стидљивост народних девојака, надахнуће народних певача, даровитост народних занатлија, отменост народних ткача и везира, јасноћу народних пословичара, одмереност и умереност српских сељака, сјај Крсне Славе свих крштених Срба. Ваистину и основа и подлога свему набројаном јесте вера Христова. Ако ти немаш у себи ниједну побројаних врлина славних ти предака а ипак се називаш Србином, онда си само једна чувена фирма на празном дућану. А то, мислим, не желимо ни ја теби ни ти себи. Реци некоме : буди добар Србин, а вера је споредно, исто је што и рећи једној овци : буди ти угојена, а паша је споредна. Не може нико бити добар Србин, а да, пре свега, није добар човек. У свету, пак, нити је било нити има какве силе, која може човека учинити савршено добрим, осим силе вере Христове. Немој, дакле, желети Србство без садржине. Не био ти човек без памети путовођа, ни Србин без вере ортак. То ти желим и поздрављам. Свети Николај Жички Можда ипак да прочитамо текст у целости, у нади да ћемо малом концентрацијом и проницљивошћу сазнати срж која и Јесте Циљ. У свету, пак, нити је било нити има какве силе, која може човека учинити савршено добрим, осим силе вере Христове. ...без обзира која је национална припадност у питању, и још једном потврђује своје мишљење као резултат свог слободног избора Ваистину и основа и подлога свему набројаном јесте вера Христова. а обзиром да је аутор писанија Србин, (сасвим свеједно да ли је Свети авва Јустин Ћелијски кога данас прослављамо или Свети владика Николај Жички), он из свеопштег човечанства сужава савет и коначно, да би било потпуно јасно, шта свеобухватно то значи, наводи најбоље од најбољих Срба, јер се као Србин обраћа Србима: Добар Србин, си ако имаш слатку душу краља Владимира, издржљивост Немањину, христољубље Савино, ревновање Милутиново, кротост Дечанскога, смерност Урошеву, пожртвовање Лазарево, витештво Страхињино, правдољубље Марково, срце Југовића мајке, поуздање Миличино, благост Јевросимину, милост Косовке девојке, трпељивост поробљеног србског робља, видовитост слепих гуслара, мудрост србских свештеника и калуђера, стидљивост народних девојака, надахнуће народних певача, даровитост народних занатлија, отменост народних ткача и везира, јасноћу народних пословичара, одмереност и умереност српских сељака, сјај Крсне Славе свих крштених Срба. Они који у Бога не верују, нека се распитају о наведеним врлинама Срба познатих свим Србима, и увидеће у ком смеру себе исправљати.(цитат бр.3) Они који у Бога верују, кренуће овим редоследом, одакле се потпуно јасно види градација, од најбитнијег ка мање битном... :djetalina: :229229229: :291291291: "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Ma moz' da ga mrsimo do sutra kad lepo pise da meni treba "sjaj krsne slave" i "vera hristova" da bih bio "Dobar Srbin".. uz duzno postovanje ovaj tekst je neozbiljan... Opet vidim paralele sa jednom istorijskom drzavom koju cu, rasprave radi, zvati "Nedodjija". Ni u toj nedodjij nisi mogao da se zoves nedodjijanac osim i iksljucivo ako nisi "Dobar (cist) Nedodjijanac"... sta vise ako si Liliputanac koji zivi u nedodjij mozes samo da se nadas preoterivanju ili necemu gorem... jer nisi cist Nedodjijanac... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јун 13, 2011 Пријави Подели Написано Јун 13, 2011 Ma moz' da ga mrsimo do sutra kad lepo pise da meni treba "sjaj krsne slave" i "vera hristova" da bih bio "Dobar Srbin".. uz duzno postovanje ovaj tekst je neozbiljan... Opet vidim paralele sa jednom istorijskom drzavom koju cu, rasprave radi, zvati "Nedodjija". Ni u toj nedodjij nisi mogao da se zoves nedodjijanac osim i iksljucivo ako nisi "Dobar (cist) Nedodjijanac"... sta vise ako si Liliputanac koji zivi u nedodjij mozes samo da se nadas preoterivanju ili necemu gorem... jer nisi cist Nedodjijanac... Па Ти одабери бар једну било коју другу врлину наведених Срба, Србине. :djetalina: "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука