Jump to content

Otkazano ''Vidovdansko hodocasce 2011''

Оцени ову тему

Препоручена порука

Evo i saopstenja:

Обавештавамо све пријатеље, сараднике као и пријављене учеснике за Видовданско Ходочашће да овогодишње Ходочашће отказујемо. Отказујемо га из два разлога:први и небитан разлог је незаинтересованост било које државне или друштвене институције као и битних појединаца који могу много а не желе да помогну ни мало, неки чак и одмажу. То је небитан разлог јер смо и протеклих година захваљујући само вољи Божијој и нашој вери и жељи увек успевали да дођемо на одредиште и поклонимо се нашим светима. други, битан и одлучујући разлог је тај што нисмо добили благослов наше Србске Православне Цркве тј. службеника који на томе раде. Прво смо обавештени да имамо благослов, а после десетак дана нам је факсом јављено да немамо благослов и да се за исти обратимо Владики Јовану Шумадијском. Већина пријављених учесника Ходочашћа је тиме била разочарана и повређена. Оно што смо одавно наслућивали коначно се и обистинило. Нашим властодршцима како световним, тако и црквеним ми нисмо потребни и то што радимо, стичемо утисак да њима није по вољи. Остаје нам само да се са тугом и носталгијом, али и са великом срећом и чашћу сећамо дана када нам је блаженопочивши Патријарх Павле давао благослове и духовне савете.

Зарад мира у кући писали смо и молили, савијали главу и ћутали. Томе је дефинитивно дошао крај. Нисмо ми тог соја и те вере да би наше мученике и свеце и народне жртве поистовећивали са њиховим мучитељима и убицама. Остало је само да свима кажемо истину а истина је света и само једна. СВЕТОСАВСКА ПОНОСНА СРБИЈА!

Овом приликом обавештавамо све пријатеље и сараднике као и заинтересоване да учествују да ћемо;

са благословом Владике Артемија организовати Видовданско Ходочашће које ће кренути 27. јуна у 24:00 часова од споменика Кнезу Михајлу до капеле у Барајеву где ће бити централна прослава Видовдана правоверног Србског народа. Литургију ће служити Његово Преосвештенство Владика Артемије а биће уприличена духовна академија као и пригодан порограм.

Браћо и сестре, праштајте. Желели смо све најбоље, желели смо Ходочашће, желели смо на наш Космет. Не дају нам. Ово је једина истина и једино што нам преостаје.

Све Вас искрено волим и верно Вам служим,

За ФСН

Владица М. Симоновић

НП: За све информације и даља саопштења важе исти контакти.

069 55 77 040

Збогом и уздрављу!

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Otkazuje ''Familija srpskih navijaca'' na cijem celu je Vladica Simonovic Simona.

Inace ovu familiju ne podrzavaju navijaci Zvezde, Partizana, Rada, Vojvodine... te im s'toga n treba pridavati neki znacaj kada govorimo o brojnosti.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...