Jump to content

Sveštenomučenici Slobodan Šiljak i Milorad Vukojičić

Оцени ову тему

Препоручена порука

Образложење председника Уставног суда др Јована Мартиновића: "Уставни суд Републике Црне Горе доноси једногласну пресуду да је осуда Земаљске комисије Црне Горе за утврђивање злочина окупатора и њихових помагача од 15. фебруара 1946. године била неуставна и незаконита. Наиме, свједоци су под принудом лажно свједочили и многи од њих нису били ни физички присутни на саслушањима... (Пресуда се по ставкама образлаже на наредне 2 куцане стране). Стога, овај Суд рехабилитује оштећење и постхумно им враћа грађанска права и законом загарантоване слободе. Подгорица 22. мај 2005."

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

• Одговори 130
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Одлично је што неко овде помену јуридичке категорије, пошто видимо да је и јуридика овог пута сведочила у корист свештеномученика и да су оптужбе тада као и сада биле лажне. И земаљски суд је пресудио у њихову корист. Заиста је правда спора али достижна и заклела се земља Рају да се све тајне сазнају. Иако су били клеветани тада и покушавано да се оправда њихова мученичка смрт непостојећим злочинима, иако сада неко покушава да их дезавуише заиста је сила Божија неприкосновена и свесилна. "Диван је Бог у светима својим!" Молитвама светих свештеномученика пљеваљских помилуј нас Господе!

Подели на овим сајтовима

Леонтијев смири страсти. Причаш небулозе. Правосалвни си Србин, престављаш се као римокатолик, пљујеш и нападаш на светитеље СПЦ, на овом форуму ти то неће проћи имаш ОПОМЕНУ, коју овај пут нећу повући јер клевећеш. За ово кратко вријеме упознах твоју плитку личност увијену у "теорије завјере" те стога ми је јасно да ти ни  послије ове опомене нећеш стати, тако да ће ићи и друга а вјероватно и бан.

Престани да обмањујеш и саблазњујеш људе својим "илија чворовић" фазонима.

Подели на овим сајтовима

Брате Србине, ја разумем твој проблем. Видиш таквих као ти је одувек било. Имаш ти свог господара и верно му служи јер си у својој слободи то одлучио. Пошто немаш одговор на уништење твојих лажи ти се мученик бориш. Уколико желиш да се ослободиш свог стања постоји молитва Светог Марка Ефеског посвећена ђавоиманим људима и мислим да ће ти већина духовника изаћи у сурет.

Подели на овим сајтовима

Леонтијев смири страсти. Причаш небулозе. Правосалвни си Србин, престављаш се као римокатолик, пљујеш и нападаш на светитеље СПЦ, на овом форуму ти то неће проћи имаш ОПОМЕНУ, коју овај пут нећу повући јер клевећеш. За ово кратко вријеме упознах твоју плитку личност увијену у "теорије завјере" те стога ми је јасно да ти ни  послије ове опомене нећеш стати, тако да ће ићи и друга а вјероватно и бан.

Престани да обмањујеш и саблазњујеш људе својим "илија чворовић" фазонима.

Proglasite me ludim :drugarstvo: To vam je puno bolje. U nedostatku odgovora na sve ono što ja pitam vi me banujte.
Подели на овим сајтовима

1. Свештеномученици су убијени од стране брата другарице Милисаве

2. Мајка Мише Јанкетића је убијена по његовим речима од стране Италијана

3. Одлука Земаљске комисије је одбачена као незаконита од стране Уставног суда ЦГ и свештеномученици су рехабилитовани и на земаљском суду

4. Отац другарице Милисаве је заклан од стране комшија јер је крао свиње

5. У Пљевљима постоји иницијатива за подизање капеле посвећене њима

6. Ниједан озбиљан научник није потврдио њене тврдње

7. Друг Никола о којем си писао је бивши припадник КОС-а

Ево ти одговори на сва твоја питања.

Подели на овим сајтовима

Leontijev=Vukman Cejovic

Pavelicu, ja zaista ne nalazim ni jedan normalan razlog tvog dolaska na ovaj forum. Dosao si ovde bez problema, pa si poceo da LAZES, OBMANJUJES, KLEVECES, PODMECES i kada te neko opomene tebi smeta.

Vidis, na pojedinim hrvatskim forumima cim pomenes da si Srbin inbox ti je pun poruka koje ne mogu ovde da citiram. Tebi je dopusteno i previse, opominjan si i ne smirujes se. Mozda bi mogao umesto tih komunistickih sajtova na kojim crpis ''istinu'' da posetis i neke koji se bave mentalnim zdravljem.

p.s. Pokatoliceni brate, znam da imas nenormalnu zelju da pokazes koliki si srbomrzac. Bas,bas janjicarski fazon...

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

1. Pitanje nije bilo od koga su ubijeni sveštenomučenici.

2. Miša Janketić je javni izjavio da je čin SPC proglašenja za svete dotične ljude morbidan čin.

3.Nisam upoznat sa tim, ali primjećujem kako ti sada Montenegrino nije protiv Crkve. Siguran sam da su ostali svećenici iz skupine ubijenih bili nevini i nepravedno osuđeni i vjerovatno je to prevladalo. Upravo činjenioca da se optužuju konkretno ova dva svećenika, dok druge niko ne dra u tom smislu, govori da tu ima materijala za opravdanu sumnju. Prošetaj po Pljevljima, pa neka ti narod kaže. Inače, i Ustavni sud Hrvtaske je poništio odluke  procesa protiv Blaženog Alojzija Stepinca.

4.To ti kažeš.

5.Kako javlja Svetigora 0110_hahaha , a ljudi su sablažnjeni i ogorčeni. Čak i srpski pjesnik Momir Vojvodić je među njima i zastupa stajalište da se te freske jednostavno-prekreče.

6.Ma, kakvi greengrin Jesu Rotkovi, Andrijašević, Kilibarda, Cerović...Ova imena tebi nisu relevantna jer su to mntenegrini, koji ti u ovom slučaju neodgovaraju.Ali, najvažnije-potvrdila je njena bol prijatelju moj.

7.razbojnik s desne strane Križa se spasio. Tako da ja ne bi otpisao ni druga Nikolu, a ni sveštenomučenike, ali ne bi ni jedne ni druge dizao na čast oltara.

Подели на овим сајтовима

Leontijev=Vukman Cejovic

Pavelicu, ja zaista ne nalazim ni jedan normalan razlog tvog dolaska na ovaj forum. Dosao si ovde bez problema, pa si poceo da LAZES, OBMANJUJES, KLEVECES, PODMECES i kada te neko opomene tebi smeta.

Vidis, na pojedinim hrvatskim forumima cim pomenes da si Srbin inbox ti je pun poruka koje ne mogu ovde da citiram. Tebi je dopusteno i previse, opominjan si i ne smirujes se. Mozda bi mogao umesto tih komunistickih sajtova na kojim crpis ''istinu'' da posetis i neke koji se bave mentalnim zdravljem.

p.s. Pokatoliceni brate, znam da imas nenormalnu zelju da pokazes koliki si srbomrzac. Bas,bas janjicarski fazon...

Pokatoličen? 0110_hahaha pa, ja sam iz Crne Gore, koja je poslijerascjepa bila pod okriljem Katličke Crkve. Kuči su do 17 stoljeća bili katolici. Stevan Nemanja kji se rodio u Podgorici današnjoj rođen je kao katolik:)

Подели на овим сајтовима

1. Pitanje nije bilo od koga su ubijeni sveštenomučenici.

2. Miša Janketić je javni izjavio da je čin SPC proglašenja za svete dotične ljude morbidan čin.

3.Nisam upoznat sa tim, ali primjećujem kako ti sada Montenegrino nije protiv Crkve. Siguran sam da su ostali svećenici iz skupine ubijenih bili nevini i nepravedno osuđeni i vjerovatno je to prevladalo. Upravo činjenioca da se optužuju konkretno ova dva svećenika, dok druge niko ne dra u tom smislu, govori da tu ima materijala za opravdanu sumnju. Prošetaj po Pljevljima, pa neka ti narod kaže. Inače, i Ustavni sud Hrvtaske je poništio odluke  procesa protiv Blaženog Alojzija Stepinca.

4.To ti kažeš.

5.Kako javlja Svetigora 0110_hahaha , a ljudi su sablažnjeni i ogorčeni. Čak i srpski pjesnik Momir Vojvodić je među njima i zastupa stajalište da se te freske jednostavno-prekreče.

6.Ma, kakvi greengrin Jesu Rotkovi, Andrijašević, Kilibarda, Cerović...Ova imena tebi nisu relevantna jer su to mntenegrini, koji ti u ovom slučaju neodgovaraju.Ali, najvažnije-potvrdila je njena bol prijatelju moj.

7.razbojnik s desne strane Križa se spasio. Tako da ja ne bi otpisao ni druga Nikolu, a ni sveštenomučenike, ali ne bi ni jedne ni druge dizao na čast oltara.

1. Питање како и од кога је од суштинске важности за наставак разговора, али и мотив зашто се нападају свештеномученици

2. Миша Јанкетић то никада није изјавио

3. Пресуда је образлагана појединачно и сваки СВЕШТЕНИК је поименце рехабилитован, а не применом већинског одлучивања, што је ИДИОТСКИ

4. то ја знам

5. ти који желе да прекрече фреске су они који су стоку уводили у храмове и наравно да им смета препород Цркве под вођством светог митрополита

6. ууу! То су све виђене њушке. Њена бол је грижа савести и непокајаност, али Црква са тим нема везе.

7. друг Никола се није покајао, а свештеномученици се покушавају убити и након мученичке смрти - али не плашите се оних који убијају тело, али душу не могу убити.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...