Jump to content

Razvod braka

Оцени ову тему

Препоручена порука

Човек може оставити жену или жена човека само због прељубе и ни због чега другог. Ако због неког другог разлога напусте једно друго самим тим они чине прељубу. Да ли ико о томе размишља кад се "разводи"? Увек се може наћи решење, а најбољи метод је самоосуда. Када и муж и жена себе лично прекоревају за проблем који настане између њих и одмах опросте једно другом све се на крају добро заврши. Ово вам говорим из искуства. А због свог детета треба претрпети до краја и молити се за супружника да га Господ на прави пут изведе и да буде на корист својој породици. Значи, само прељуба је та због које је дозвољен "развод" хришћанског брака. Све остало су ситнице које се могу за дуже или краће време исправити (зато је потребно свакодневно жртвовање оба суприжника).

СВАКО ВАМ ДОБРО И УТЕХУ ОД ГОСПОДА ЖЕЛИМ (нарочито онима "разведенима").

• Волим 1

"Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6)

Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се!

Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се!

Св.Јован Златоусти

Подели на овим сајтовима

ГОСПОДЕ ИСУСЕ ХРИСТЕ, СИНЕ БОЖИЈИ, ПОМИЛУЈ МЕ ГРЕШНОГ

"Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6)

Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се!

Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се!

Св.Јован Златоусти

Подели на овим сајтовима

?? ??????? ??????, ?? ?? ?? ??????? ???????!!

??? ???? ???? ?? ????????? ??????!!

Nista ja ne pretjerah Medo. Kako kaze Gospod kroz apostola svoga : "A nezenjenim i udovicama velim dobro im je ostati kao i ja sto sam.Ako li se ne uzdrze neka se zene i udaju, jer je bolje zeniti se nego li uspaljivati se."Korincanima 7, 8-11

Ako li se ne uzdrze (primoraju sebe) nije li to isto.

Dalje u poslanici se veli: "A ozenjenima zapovjedem, ne ja nego Gospod da se zena od muza ne razdvaja. A ako se pak razdvoji da se vise ne udaje ili da s epomiri sa svojim muzom i muz da ne pusta zenu."Korincanima 7, 8-11

Tako ja tebi brate savjetujem da bolje upoznas pismo prije nego sto nekoga osudis.

Svako dobro od Gospoda

Koliko se ja se?am to je savet a ne naredba A.Pavla 0110_hahaha

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

а сад ми паде нешто на памет: нешто нисам приметио да је неко од овде разведених и био у црквеном браку, већ спорадично у цивилном.

који црква не признаје као свој, тако да се ово све о црквеном не односи, у неку руку, на њих.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Pogledajte prvu temu u postu. Ovde smo da pomažemo ljudima  a ne da slušamo nečija predavanja i osude na teološkoj osnovi.  1317_womens Teoretičari, možete otvoriti temu za to, ali ovde smo da se ljudi  ne osete sami u muci. Milane, da li ste mislili o tome, kako se oseća taj čovek i mnogi drugi koji su se našli  u ovoj situaciji, dok se vi preganjate i osuđujete. Ili to činite sa namerom da se ljudima smuči i da odu?.Toliko sujete i bezosećajnosti...Pre nego što počnete da teoretišete, setite se naziva foruma i obavezno pročitajte pisma ljudi u nevolji!

Подели на овим сајтовима

??? ? ????????????? ???? ?? ???????? ???? ? ?????? ? ??????,

Od celog teksta ovaj deo recenice mi je najinteresantniji..... Jer stvarno ne verujem da suprotnosti, osim na fizickom nivocu, mogu da se privuku,a jos manje da opstanu.

Pre mislim da osobe sa slicnim gledistima, stavovima istremljenjima mogu da opstanu u skladnom odnosu. Naravno razliciti su putevi i nacini na koji dolaze do istih "stvari," ali u tome i jeste lepota.

Imam u familiji rastavljenih brakova... Prvo treba da prodje vremena da se sve slegne i da moze sa distance da se sagledaju stvari. Ako moze da se odrzi normalan, prijateljski odnos super, ali ako ne- onda je bolje smatrati tu osobu mrtvom i ne ocekivati ista od nje.

Подели на овим сајтовима

Znaš medo meni ej ejdan "pravovernik" 3 godine mlatio citatima, isprao mozak, ali bila je to odlična škola za mene, tada sam shvatila punoću hrišćanstva...Ljubavi ako nemaš ništa si

danas sam zahvalna Bogu što ga ej postavio na moj put, napravio mi ej pakao ali sam se poput feniksa izdigla jača nego ikada.. što bi rekao frankl..Iz svake se životne situacije može naučiti nešto korisno :smiley:

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

"Sta te najvise iznenadjuje kod ljudi?"

Bog odgovori:

"Sto im je detinjstvo dosadno. Zure da odrastu, a potom bi zeleli ponovo biti deca.

Sto trose zdravlje da bi stekli novac, pa potom trose novac da bi vratili zdravlje.

Sto razmisljaju teskobno o buducnosti, zaboravljajuci sadasnjost. Na taj nacin ne zive ni u sadasnjosti ni u buducnosti.

Sto zive kao da nikada nece umreti, a onda umiru kao da nikada nisu ziveli."

Bog me primi za ruku. Ostadosmo na trenutak u tisini.

Tada upitah: "Kao roditelj, koje bi zivotne pouke zelio da tvoja deca nauce?"

Osmehujuci se, Bog odgovori:

"Da nauce da nikoga ne mogu prisiliti da ih voli.

Mogu samo voleti.

Da nauce da nije najvrednije ono sto poseduju, nego ko su u svom zivotu.

Da nauce kako se nije dobro uporedjivati s drugima ...

Da nauce kako nije bogat onaj covek koji najvise ima, nego onaj kojem najmanje treba.

Da nauce kako je dovoljno samo nekoliko sekundi da se duboko povredi voljeno bice, a potom su potrebne godine da se izleci.

Da nauce oprastati.... tako da sami oprastaju.

Da spoznaju kako postoje osobe koje ih nezno vole, ali to ne znaju izreci niti pokazati.

Da nauce, da se novcem moze kupiti sve. Osim srece i ljubavi.

Da nauce da dve osobe mogu promatrati istu stvar, a videti je razlicito.

Da nauce da je pravi prijatelj onaj koji zna sve o njima ... a ipak ih voli.

Da nauce kako nije uvek dovoljno da im drugi oproste. Moraju i sami sebi oprastati.

Ljudi ce zaboraviti sto si rekao.

Ljudi ce zaboraviti sto si ucinio.

Ali nikada nece zaboraviti kakve si osecaje u njima pobudio."

Подели на овим сајтовима

Osmehujuci se, Bog odgovori:

"Da nauce da nikoga ne mogu prisiliti da ih voli.

Mogu samo voleti.

Da nauce da nije najvrednije ono sto poseduju, nego ko su u svom zivotu.

Da nauce kako se nije dobro uporedjivati s drugima ...

Da nauce kako nije bogat onaj covek koji najvise ima, nego onaj kojem najmanje treba.

Da nauce kako je dovoljno samo nekoliko sekundi da se duboko povredi voljeno bice, a potom su potrebne godine da se izleci.

Da nauce oprastati.... tako da sami oprastaju.

Da spoznaju kako postoje osobe koje ih nezno vole, ali to ne znaju izreci niti pokazati.

Da nauce, da se novcem moze kupiti sve. Osim srece i ljubavi.

Da nauce da dve osobe mogu promatrati istu stvar, a videti je razlicito.

Da nauce da je pravi prijatelj onaj koji zna sve o njima ... a ipak ih voli.

Da nauce kako nije uvek dovoljno da im drugi oproste. Moraju i sami sebi oprastati.

Divna i pou?na pri?a, jedna od omiljenih pored Stopa i pesku :smiley:

Подели на овим сајтовима

Evo još jedne za laku i mirnu noć :)

Naučio sam...

Naucio sam...

Da je vaznije biti ljubazan nego biti u pravu.

Naucio sam...

Kada si zaljubljen, to se vidi.

Naucio sam...

Najbolji skolski cas je sedeti na podu ispred nogu starije osobe.

Naucio sam...

Kada mi samo jedna osoba kaze "ulepsao si mi dan"... onda je moj dan sasvim drugaciji.

Naucio sam...

Da je najmirniji osecaj na svetu, kada ti dete zaspi u narucju.

Naucio sam...

Da nikada od deteta ne smes odbiti poklon .

Naucio sam...

Da uvek mozes za nekoga moliti, ukoliko sam nema snage da moze sebi pomoci na drugi nacin.

Naucio sam...

Da ti je, bez obzira koliko ozbiljnosti zivot od tebe zahteva , uvek potreban prijatelj s kojim se mozes glupirati.

Naucio sam...

Da je ponekad sve sto je nekome potrebno, necija ruka za drzanje i srce za razumevanje.

Naucio sam...

Da su najjednostavnije setnje u letnim vecerima s mojim ocem, dok sam bio dete, ucinile za mene cudo kada sam odrastao.

Naucio sam...

Da je zivot kao rolna toaletnog papira. Sto je blize kraju brze ide.

Naucio sam...

Da trebamo da budemo zahvalni sto nam Bog ne daje uvek ono sto trazimo. Da se novcem ne mogu kupiti cast i stalez.

Naucio sam...

Da mali svakodnevni dogadjaji cine zivot spektakularnim.

Naucio sam...

Da je ispod svacijeg tvrdog oklopa neko ko zeli da je cenjen i voljen.

Naucio sam...

Da Bog nije sve ucinio u jednom danu. Zasto ja mislim da mogu?

Naucio sam...

Da cinjenice, ako ih ignorisem ili izbegavam, ne menjam.

Naucio sam...

Kada planiras osvetiti se nekome, time samo dozvoljavas sebi da te ta osoba nastavi vrijedati.

Naucio sam...

Da ljubav, a ne vreme, leci sve rane.

Naucio sam...

Najlaksi nacin da kao licnost rastem, da se okruzim ljudima koji su pametniji od mene.

Naucio sam...

Da svako koga sretnes, zasluzuje da ga pozdravis s osmjehom.

Naucio sam...

Da niko nije savrsen, dok se ne zaljubis u njega.

Naucio sam...

Da je zivot tvrd i zahtevan, ali da sam ja zilaviji i izdrzljiviji.

Naucio sam...

Da dobre prilike nikada nisu izgubljene; neko ce se uvek posluziti onima koje ti propustis.

Naucio sam...

Kada naucis da zivis u luci gorcine, sreca ce se uvijek sidriti negdje drugdje.

Naucio sam...

Da bih voleo da sam svom dedi , pre nego sto je umro, jos jednom rekao da ga volim.

Naucio sam...

Da treba podeliti reci koje su nezne i mekane, jer ces ih sutra mozda morati pojesti.

Naucio sam...

Da je osmeh jedan jeftin nacin da popravis svoj izgled.

Naucio sam...

Da ne mogu da biram kako cu da se osecam, ali da mogu odlucim sta cu da uradim sa tim.

Naucio sam...

Da , kad ti jednom novorodjeno unuce uhvati mali prst svojom sacicom, ti si zarobljen dozivotno.

Naucio sam...

Da svi zele da zive na planini, ali da se sva sreca i rast dogadaju dok se penjes.

Naucio sam...

Da je dobro davati savet samo u dva slucaja: kada ga neko trazi ili kada je pitanje zivota i smrti.

Sto imam manje vremena, vise stvari mogu napraviti.

Naucio sam...

Ujed psa nece proci ako psa ubijes.

Подели на овим сајтовима

Jednog je dana Svetac imao priliku popričati s Bogom pa Ga upita:

-Gospode, bilo bi mi zadovoljstvo znati kako izgledaju Pakao i Raj.

Bog odvede sveca do dvoja vrata.

Otvori jedna od vrata i dozvoli mu da pogleda unutra.

Na sredini sobe, stajao je veliki okrugli sto.

Na sredini stola, nalazila se velika posuda, s jako finom i mirišljavom

hranom.

Osobe koje su sedele za stolom bile su izrazito mršave, ljubičaste boje

i bolesnog izgleda.

Izgledali su svi izgladnelo. Imali su kašike s jako dugačkim drškama,

koje su bile pričvrsćene za njihove ruke. Svi su mogli dohvatiti tanjir s

hranom i uzeti malo, no kako je drška kašike bila duža od njihove ruke, nisu mogli staviti hranu u usta.

Sveti se čovek stresao na sam pogled njihovog jada i njihovih patnji.

Bog reče: Upravo si video Pakao!

Bog i čovek se uputiše prema drugim vratima.

Bog otvori druga vrata.

Scena koju je čovek ugledao bila je identična prethodnoj.

Bio je tu veliki okrugli sto, posuda prepuna fine hrane. Osobe za stolom su isto imale kašike dugih drški.

No ovaj su put, osobe bile dobro nahranjene i srećne te su razgovarale

međusobno zadovoljno se smeškajući.

Sveti čovek reče Bogu:

- Ne razumem!

- Jednostavno je, odgovori Bog, sve zavisi od jedne veštine: oni su

naučili hraniti jedni druge dok drugi ne misle ni na ništa osim na sebe same.

Kada

je Isus umro na krstu, mislio je na tebe.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ја сам вероватно особа која последња треба да остави пост у овој теми и не замерите ми на томе....помислила сам нешто овако а ви ме исправите....Ако узмемо у обзир да у чисто православним браковима ретко долази до развода, али да су и такви бракови врло ретки...да ли можемо да помислимо да Господ спаја неверујућег и верујућег како би неверујући постао верујући? И да ли тај развод може да значи да нисмо успели, да смо се прерано предали у таквој једној мисији?

Јасно је да нико из брака не излази из хира, већ због бола, физичког или психичког...јер другог излаза није било...Али има ли основа да помислимо да се нисмо довољно дуго и јако молили за оног до нас, ако је наша  љубав постала млака према њему/њој да ли смо и даље уопште били способни да се са таквом јачином молимо, и зашто смо онда дозволили да икакав потез, реч, са његове/њене стране (ма какав он био) ослаби ту љубав....Оградићу се још једном, јер заиста немам искуства, али се трудим да разумем комплексност целог тог  догађаја и само сам хтела да питам да ли са оваквог становишта има смисла посматрати све то....

А они који су прошли кроз горко искуство развода – Слава Богу! Слава му и хвала што нас напаса на зеленој трави и тихој води поји, верујмо да он зна шта је за нас најбоље и да нас не оставља, хвала му за очи којима видимо, руке којима додирујемо, ваздух који удишемо,ноге којим ходимо, кров над главом колики толики, парче хлеба, јер чиме смо ми то заслужили а неки нису? Деца су ту, дајмо им колико можемо, васпитавајмо их, не размишљајмо о томе кад би било шта би било, ту смо где смо, све је по допуштењу Боѕијем, чим се збило значи да је тако требало да буде....И она прича - чији завршетак проналазимо у лазаричином потпису: Gospod je odgovorio:

"Moj sine,moje dragoceno dete,

Ja te volim и ja te nikada ne bih ostavio.

U vremenu i periodu tvoje patњe

Kada si video samo jedno stopalo na pesku

To je bilo kada sam te JA nosio."

posaljisvojuporuku.png

"Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?"

Подели на овим сајтовима

ево ја сам опет ''разведен''!  joooj

частим, оће неко да пије са мном до обезнањивања pa идемо да се ........ на полицијску станицу?  8084.gif

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...