Дејан1 Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Наша црква саветује да се молимо Богу за оне који су на власти. Да ли се то односи и на (православне) политичаре који су у опозицији? Како да то уклопе са говором мржње и тежњом да дођу на власт? Не мислим на политичаре који су тренутно у опозицији него уопште. Да ли је могуће у нашем времену уклопити политичку борбу и хришћанску љубав? 1000000001010 Можда је било боље да сам ову тему отворио у зони сумрака... Будимо људи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Наша црква саветује да се молимо Богу за оне који су на власти. Да ли се то односи и на (православне) политичаре који су у опозицији? Како да то уклопе са говором мржње и тежњом да дођу на власт? Не мислим на политичаре који су тренутно у опозицији него уопште. Да ли је могуће у нашем времену уклопити политичку борбу и хришћанску љубав? Можда је било боље да сам ову тему отворио у зони сумрака... Iskreno se mislim da za politicare ne treba da se molimo,nego se trebamo moliti Bogu da nas sacuva od njih i njihovih odluka А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 да ниси мислио "да ли Црква треба да се моли за оне који су на власти" 4chsmu1 ако јеси исправи питање prstgore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан1 Написано Јун 3, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Мислио сам на појединце и личну молитву. Сама политика делује као прилично прљава игра па се питам како је уклопити у лични духовни живот. Не питам зато што се бавим политиком. Нисам члан ни једне партије, покрета, организације... Дакле, нисам мислио на Цркву већ на појединце. Али можда не би било лоше променити назив теме у: "Да ли се молите за оне који су на власти и када странка за коју сте гласали изгуби на изборима?" или нешто слично. Нека неки модератор процени, па ако мисли да је боље променити - нека слободно промени. Нема љутње. .please. Будимо људи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан1 Написано Јун 3, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Политичка партија (или политичка странка) је организована политичка група чији је циљ освајање власти, задржавање и учешће у власти. Онај ко је овако дефинисао заборавио је само да дода "не бирајући средства" (јер то се у реалности догађа). Оваква дефиниција ми не делује здраво и нормално. Зато се и питам како један политичар (или симпатизер) успева да то уклопи у свој духовни живот? Замисли једног политичара који "агитује" у своју корист, а када оде кући моли се за оне који су на власти да би нас разумно водили. Можда само делује немогуће... А можда је и непотребно? Будимо људи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 Ubedjen sam da su i politika,ekokomski sitem,a pogotovu pravo delo necastivog i u njegovoj vlasti...znam da to nije zvanicni stav Crkve,ali sam ubedjen da mnogi monasi,a i mirjani koji su prodrli u vise duhovne sfere znaju to А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 нормално да треба, ако је рђав владар да се умилостиви, ако је добар да добије крила. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пивопија Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 Нећу да се молим за оне који су ми уништили живот, који су ми уништили породицу, другаре, Отаџбину! Против њих могу само да се борим! Као што каже песма Директора: Чека вас, чека страшни суд, није Бог горе узалуд, вечна се ватра спрема за вас, док будете горели мислите на нас! ''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски https://www.facebook.com/smrt.svetu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 Нећу да се молим за оне који су ми уништили живот, који су ми уништили породицу, другаре, Отаџбину! Против њих могу само да се борим! Као што каже песма Директора: Чека вас, чека страшни суд, није Бог горе узалуд, вечна се ватра спрема за вас, док будете горели мислите на нас! нисам видео да се помињу директори у Јеванђељу ... 43 Чули сте да је казано: Љуби ближњег свог, и мрзи на непријатеља свог. 44 А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне; 45 Да будете синови Оца свог који је на небесима; јер Он заповеда свом сунцу, те обасјава и зле и добре, и даје дажд праведнима и неправеднима. 46 Јер ако љубите оне који вас љубе, какву плату имате? Не чине ли то и цариници? 47 И ако Бога називате само својој браћи, шта одвише чините? Не чине ли тако и незнабошци? 48 Будите ви дакле савршени, као што је савршен Отац ваш небески. Свето Јеванђеље по Матеју, глава 5 амин. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 Нећу да се молим за оне који су ми уништили живот, који су ми уништили породицу, другаре, Отаџбину! Против њих могу само да се борим! Као што каже песма Директора: Чека вас, чека страшни суд, није Бог горе узалуд, вечна се ватра спрема за вас, док будете горели мислите на нас! нисам видео да се помињу директори у Јеванђељу ... 43 Чули сте да је казано: Љуби ближњег свог, и мрзи на непријатеља свог. 44 А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне; 45 Да будете синови Оца свог који је на небесима; јер Он заповеда свом сунцу, те обасјава и зле и добре, и даје дажд праведнима и неправеднима. 46 Јер ако љубите оне који вас љубе, какву плату имате? Не чине ли то и цариници? 47 И ако Бога називате само својој браћи, шта одвише чините? Не чине ли тако и незнабошци? 48 Будите ви дакле савршени, као што је савршен Отац ваш небески. Свето Јеванђеље по Матеју, глава 5 амин. А исто је и написано"Не упрежите се у исти јарам с неверницима; јер шта има праведност са безакоњем; или какву заједницу има светлост са тамом" (Посланица друга Корићанима гл. 6 стих 14.) зато,сви који се баве политиком су на ова или она начин НЕВЕРНИЦИ,јер у политици влада ЛАЖ,КОПРУПЦИЈА,ПОХЛЕПА,ДРСКОСТ,а неретко и УБИСТВА...... А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 Нећу да се молим за оне који су ми уништили живот, који су ми уништили породицу, другаре, Отаџбину! Против њих могу само да се борим! Као што каже песма Директора: Чека вас, чека страшни суд, није Бог горе узалуд, вечна се ватра спрема за вас, док будете горели мислите на нас! нисам видео да се помињу директори у Јеванђељу ... 43 Чули сте да је казано: Љуби ближњег свог, и мрзи на непријатеља свог. 44 А ја вам кажем: љубите непријатеље своје, благосиљајте оне који вас куну, чините добро онима који на вас мрзе и молите се Богу за оне који вас гоне; 45 Да будете синови Оца свог који је на небесима; јер Он заповеда свом сунцу, те обасјава и зле и добре, и даје дажд праведнима и неправеднима. 46 Јер ако љубите оне који вас љубе, какву плату имате? Не чине ли то и цариници? 47 И ако Бога називате само својој браћи, шта одвише чините? Не чине ли тако и незнабошци? 48 Будите ви дакле савршени, као што је савршен Отац ваш небески. Свето Јеванђеље по Матеју, глава 5 амин. А исто је и написано"Не упрежите се у исти јарам с неверницима; јер шта има праведност са безакоњем; или какву заједницу има светлост са тамом" (Посланица друга Корићанима гл. 6 стих 14.) зато,сви који се баве политиком су на ова или она начин НЕВЕРНИЦИ,јер у политици влада ЛАЖ,КОПРУПЦИЈА,ПОХЛЕПА,ДРСКОСТ,а неретко и УБИСТВА...... дени, кажи баби да ти не тумачи те стихове како јој се снило, и да се покрије по ушима дакле, ти стихови су упућени онима који су причасници идолатрији и отпадништву од Бога, и не може се човек (непријатељ) иако чини злодела изједначавати са ђаволом, поготово што смо сви оптерећени смртним гресима: http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/Druga_Korincanima_Sveti_Justin/06.htm АВВА ЈУСТИН ПОПОВИЋ ТУМАЧЕЊЕ ДРУГЕ ПОСЛАНИЦЕ КОРИНЋАНИМА СВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА ШЕСТА ГЛАВА 6:14 "Не вуците јарам с неверницима: јер шта има правда с безакоњем? или какву заједницу има светлост с тамом?" Ето зашто вам је "тесно у срцима вашим". Хоћете да служите два господара, два схватања света; хоћете да здружите у себи веру с неверјем: хришћанство с идолопоклонством; задржавате идолопоклоничка схватања и расположења, и хоћете да их у себи помирите са хришћанским схватањима и расположењима. У томе је ваш грех, и ваш слом, и ваш пад, и ваше безакоње. Добро размотрите и измерите: шта заједничко има правда с безакоњем? Ништа, сигурно нишгга, - тако нам сведочи Еванђеље Свезнајућег. И то може несумњиво видети сваки, ако му је здрав духовни вид. Но то ци не видите, су су вам очи загнојиле неверјем, или бар његовим остацима: његовом "философијом". Треба знати: незнабоштво и хришћанство су два схватања света и два начина живота, сасвим супротва међу собом. Не може се бити незнабожачки хришћанин, ни хришћански незнабожац. Старо мора одбачено, и ново свим срцем прихваћено. "Старо прође, гле, све ново настаде" у Христу (2 Кор. 5,17; ср. Гл. 6,15). Ви то не осећате, зато и вучете јарам с неверницима. Али знајте: њихова тама нема никакву заједницу са нашом светлошћу. Освестите се: постоје само два света: Христос и Велијар. Ми људи припадамо једном или другом; не можемо ми сачињавати неки засебан, трећи свет; ми смо или уз једног или уз другог. Стога је и природно и логично ставити јасно и одлучно питање: 6:15 "Како се слаже Христос с Велијаром? Или какав удео има верни с неверником?" Нема ничег заједничког иамеђу Бога и ђавола. То су два одређено и јаоно одвојена бића, два засебна света, са потпуно супротним својствима. Може их мешати само болестан ум, и духовни слепац. И то заиста чине људи посувраћене душе. Они називају зло добрим, и добро злим; њима је сваједно Бог или ђаво, ђаво или Бог. Али, то је последњи пад људског духа. Јер ни ђаво не изједначује себе са Богом. И увек је свестан бескрајне разлике која постоји између њега и Бога. "Како се слаже Христос с Велијаром": како се слаже Христова Љубав са ђаволовом мржњом, Христово добро са ђаволовим злом, Христока истина са ђаволовом лажи, Христова правда са ђаволовом неправдом, Хриатова светлост оа ђаволовом тамом, Христов рај са ђаволовим паклом? Не, нема моста којим се провалија између тога може премостити. На једној странм је вера, на другој неверје. Не може се бити и у једном и у другом. Вера држи васцелог човека у Хриту, неверје - у ђаволу. Верни сав живи Христом, Еванђељем, Црквом, а неверни - ничим сличним. Два сасвим засвбна и опречна живота и схватања. "Какав удео има верни с неверником?" клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 Тврдим ти да људи који су у политицу,да су вођени сатанском силом А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Протомајстор Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 Тврдим ти да људи који су у политицу,да су вођени сатанском силом Ја тврдим да су и они који нису у политици, такође вођени сатанском силом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 Ја тврдим да тврдо тврдите. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deni72 Написано Јун 4, 2011 Пријави Подели Написано Јун 4, 2011 Тврдим ти да људи који су у политицу,да су вођени сатанском силом Ја тврдим да су и они који нису у политици, такође вођени сатанском силом. Наравно,мислиш на оне који се баве правом или економијом,али пре свега правом А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука