Jump to content

Уво боли највише од свега..шта радити?

Препоручена порука

Вероватно је највећи бол који може да се осети у телу, бол увета (бубна опна...и оно унутар увета, шта год то било)..

Разлог: Зубобоља, прехлада, промаја...

Шта радити?

Неко каже да ваља ставити у уво вату, а неко каже да треба да буде отворено уво.

Неко каже да има нешто што се стави у уво (направи се туба са папиром) и као нешто се стави ваљда ту и запали... И то у тренутку извуче ваљда ваздух из увета, и буде супер... Све то има у апотеци.

Неко каже да помаже чуваркућу исцедити у уво...

Ајде и ви још неки савет, али проверен (на себи) 0102_laugh

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Пробај чуваркућу и тинктуру Шведен Битнер (код нас је то мешавина Бачки цвет, која се неко време држи у ракији, па процеди). Мој мали комшија је капањем Бачког цвета избегао операцију пре неколико месеци.

Подели на овим сајтовима

Веома добро на жалост знам како уво боли. Испробали су и на мени неке од народних лекова (чуваркућу, топло улје). Хвала Богу није ми нашкодило. Моја препорука је ОБАВЕЗНО КОД ЛЕКАРА. Касније ми је један лекар објаснио да се у уво ништа не сме сипати, ако се није 100% сигурно да у бубној опни нема никакве рупице, настале од нпр. неке упале, јер ако уље или друга течност прође у средње ухо онда је проблем. Кад се оде код лекара то се успешно лечи.

Подели на овим сајтовима

Našao sam taj lek što se pali u uvo... to je zapravo vosak...

"Za uši (začepljenje i zujanje): komadić belog pamučnog platna (ili lanenog) saviti u vidu fišeka i pri dnu odseći tako da ostane mali otvor (rupica), zatim potopiti u rastopljeni vosak, ohladiti, pa vrh fišeka staviti u uvo i gornji deo zapaliti šibicom. Fišek zatim pridržavati sve dok ne sagori na 5-6 cm od uva, kada se fišek izvuče, a u uvo stavi komadić vate."

ovo je sa stranice...

http://www.pcelica.co.rs/proizvodi/vosak/vosak_kao_lek.php

Подели на овим сајтовима

"Za uši (začepljenje i zujanje): komadić belog pamučnog platna (ili lanenog) saviti u vidu fišeka i pri dnu odseći tako da ostane mali otvor (rupica), zatim potopiti u rastopljeni vosak, ohladiti, pa vrh fišeka staviti u uvo i gornji deo zapaliti šibicom. Fišek zatim pridržavati sve dok ne sagori na 5-6 cm od uva, kada se fišek izvuče, a u uvo stavi komadić vate."

Ово је тачно.....и провјерено 100%

Подели на овим сајтовима

Ово је тачно.....и провјерено 100%

Ја решио да пробам и то чудо и замало залио ушни отвор воском.

Подели на овим сајтовима

Ја решио да пробам и то чудо и замало залио ушни отвор воском.

:cheesy2: Опрости, ал да ти мало не измишљаш.То са фишеком човек не може ни у лудилу сам себи да одради. Потребна је помоћ најмање још једне особе, јер мораш лежати на страну.

Или...ако си заиста пробао..да кажемо- Богу хвала да се ниси испеко и осмудио косу kucanje :) greengrin whackado

Ја сам једаред била присутна када су то радили..не могу рећи да ли је помогло,није нашкодило.Чудно је да се ,док гори,у том фишеку нахвата неки прашкасти чеп и онда пламен сам згасне,и тада замене новим фишеком.....па тако до 101 иназад.

И мене интересује шта се то у ствари деси,зашто су то људи смислили...

Ипак,одговорније је, не играти се са тим него ићи лекару што пре. srecan

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Ja imam problem sa levim uhom i kad je napolju vetar, po preporuci ORL lekara stavljam komadić vate unutra i tad me uvo ne boli. Ako zaboravim da stavim (što je najčešće slučaj 0212_rolleyes) imam užasan bol i onda pijem nešto protiv bolova. Baš danas me dobro produvalo a nisam stavila vatu. Nisam je stavila jer podižem kosu i ne volim kad mi se u uvetu vidi da imam vatu. E neka mi je sad ovako, neka me boli kad ne slušam lekara...

P.S. Ranije mi je pomagalo da na vatu stavim par kapi običnog ulja i tako držim jedno vreme, ali dugo to nisam radila...

Подели на овим сајтовима

Leti su mnogo češće te upale, jer su vrata i prozori svuda otvoreni, pa promaja produva...  0212_rolleyes

Da nema promaje, u principu ne bi bilo ni tih letnjih upala.

Подели на овим сајтовима

Leti su mnogo češće te upale, jer su vrata i prozori svuda otvoreni, pa promaja produva...  1414_feel

Da, i klima me ubija. Malopre sam bila u "Merkuru" i toliko mi je bilo hladno da mi je došlo da odmah izađem. Pustili su klimu, brate, kao da je napolju 40 stepeni. Ali, nisam izašla dok nisam pokupovala cveće zbog kojeg sam došla- vodenu palmicu i ukrasne saksije... 0110_hahaha 0212_rolleyes I kupila sam digitalni radio-sat za buđenje i dve šolje za kaHvu- velike 0110_hahaha

Uh, odoh ja u off 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Leti su mnogo češće te upale, jer su vrata i prozori svuda otvoreni, pa promaja produva...  1414_feel

Da, i klima me ubija. Malopre sam bila u "Merkuru" i toliko mi je bilo hladno da mi je došlo da odmah izađem. Pustili su klimu, brate, kao da je napolju 40 stepeni. Ali, nisam izašla dok nisam pokupovala cveće zbog kojeg sam došla- vodenu palmicu i ukrasne saksije... 1414_feel 0212_rolleyes I kupila sam digitalni radio-sat za buđenje i dve šolje za kaHvu- velike 0110_hahaha

Uh, odoh ja u off 1414_feel

dobro je da nisi kilo stipaljki za ves kao ja  0110_hahaha

Gde si kupio kilo štipaljki? 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

0212_rolleyes Опрости, ал да ти мало не измишљаш.То са фишеком човек не може ни у лудилу сам себи да одради. Потребна је помоћ најмање још једне особе, јер мораш лежати на страну.

Ја сам бар пет пута сама себи то радила, али с куповним фишеком. Има граничник где се пламен сам гаси, плус за сваки случај држим огледало и пратим докле је стигло.

Подели на овим сајтовима

Da li takav fišek ima u apoteki?

Neki naziv komercijalni...

Nešto sam o ovome našao na

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=76023#p4573456

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...