Jump to content

Трагичне последице медикаментозних терапија у психијатрији?

Препоручена порука

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

• Одговори 55
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

I šta hoćeš da kažeš (j)Opet?Ajd jednostavnije nam obrazloži šta želiš da nam kažeš ovim klipčićima?

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

I šta hoćeš da kažeš (j)Opet?Ajd jednostavnije nam obrazloži šta želiš da nam kažeš ovim klipčićima?

Ако кажеш у чије име говориш рећићу ти.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

На јелинском/грчком:

http://gr.cchr.org/videos.html

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Таблетоманија осваја Балкан

Док становници балканских земаља покушавају да се опораве од последица ратова, употреба антидепресаната незадрживо расте

Незапамћен раст продаје психоактивних супстанци у Бугарској, Србији и БиХ

Софија – „Почела сам са благим транкилизерима још у школи. После неког времена више нису деловали, па сам прешла на седативе. У оно време су се још могли купити без рецепта”, каже ‘Радост’, започињући причу о дугој историји своје зависности. „Исто се догодило и са њима – ефекат је почео да слаби, па сам морала да појачам дозу или пронађем нешто јаче.”

„Таблете сам узимала годинама пре него што сам почела да пијем алкохол. На антидепресанте сам се навукла када су ме послали у болницу на скидање са алкохола.”

Радост је модераторка првог онлајн форума у Бугарској на којем овисници од таблета могу добити помоћ других корисника или бивших овисника. Она верује да већину посетилаца сајта „Лекарствено зависими”, који је део глобалне мреже „Pills Anonymous” – чине људи који су се нашли у зачараном кругу зависности, неретко захваљујући олаком издавању рецепата код лекара опште праксе.

http://www.politika.rs/rubrike/region/Tabletomanija-osvaja-Balkan.sr.html

„Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа

Подели на овим сајтовима

Таблетоманија у Србији

Лекови за смирење, седативи или бензодиазепини, међу најкоришћенијим су таблетама у Србији, показују подаци Републичког завода за здравствено осигурање. Прошле године више од милион људи подигло око 10 и по милиона кутија неких од седатива.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88%D1%82%D0%B2%D0%BE/902588/%D0%A2%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B0+%D1%83+%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B8.html

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Antipsihotici su jedini lekovi koji mogu da pomognu kod psihoza kada se javljaju halucinacije

i kod drugih psihickih bolesti

Да, јако ефикасно враћају из психозе, али након извесног времена опет се запада у психозу. То је санирање симптома, а болест остаје.

Улази се у тзв. "болесни круг", који се сатоји из селдећег: психоза-антипсихотиц-психоза-антипсихотици...и постаје трајни зомби, неспособан за интеграцију у друшво.

Све чешће се у психијатрији чују гласови од угледних стручњака да обољелог треба путити да се болест "испољи", да "дође до краја".

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Ако кажеш у чије име говориш рећићу ти.

Nama...valjda se obraćaš NAMA na forumu,mojne te demagoške fore,u čije ime govorim.
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Antipsihotici su jedini lekovi koji mogu da pomognu kod psihoza kada se javljaju halucinacije

i kod drugih psihickih bolesti

Да, јако ефикасно враћају из психозе, али након извесног времена опет се запада у психозу. То је санирање симптома, а болест остаје.

Улази се у тзв. "болесни круг", који се сатоји из селдећег: психоза-антипсихотиц-психоза-антипсихотици...и постаје трајни зомби, неспособан за интеграцију у друшво.

Све чешће се у психијатрији чују гласови од угледних стручњака да обољелог треба путити да се болест "испољи", да "дође до краја".

Mene zanima šta ti koji si konstatovao da su psihijatri nesposobni i da  jadne ljude nepotrebno drogiraju,u svom teškom neznanju,jer naravno psihijatri,psihoterapeuti,pa i lekari pojma nemaju o lečenju ljudi...šta ti predlažeš?
Подели на овим сајтовима

Vracaju se simtomi ako se prekine sa terapijom

Да. То је та квака, шта и како? Враћају се и под тераијом (рјеђе), а проблем је што су људи неспособни за нормалан живот под антипсихотицима...е сад је питање алтернативног лијечења које никад није пробано. Од одстрањивања дијелова мозга - лоботомије, електро-шокова, хемијске лоботомије (антипсихотицима)...нигдје се није дошло.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...