Oglo Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 "A Simon Petar imaše nož, pa ga izvadi i udari slugu poglavara svešteničkog, i odseče mu desno uho. A sluzi beše ime Malho" Kaže Pismo Zna li iko zbog čega je značajno ime sluge,u stvari šta znači ime Malho "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 А зашто би морло на том месту имати неко специјално значење? Споменут је именом јер им је био добро познат, посебно зато што им је након тога постао и брат. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Pa eto pitam Interesuje me etimologija imena,možda ima neke veze Da je beznačajno ne bi se spominjalo dosta bi bilo slugu prvosveštenikovoga "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 На другом месту, код Луке, пише да је Христос том човеку ицелио уво. Могуће да је име наведено да би се знало о коме се ради и да би (тадашњи) читаоци могли да провере. https://www.pouke.org/svetopismo/biblija.php?lang=sinod&lang2=&book=42&chap=22&v=49#49 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Da to i ja mislim, zbog isceljenja kao još jednog čuda uvijek mi je bio interesantan kada se čitaju jevanđelja ovaj dio "A sluzi bješe ime Malho" ako ima neko drugo objašnjenje neka podijeli "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 То сам му и ја рекао. Знали су га, па га називају по имену. Исто као што Марко спомиње имена Симона из Киринеје (Либија): Руфус и Александар. То не треба да нас чуди, или да тражимо неко мистично значење њихових имена, јер се та имена не спомињу ради неког значења, већ ради тога што су то особе веома добро им познате. Твоје питање може да гласи и овако - Шта значи Понтије Пилат? Да је безначајно не би се спомињало. Па није безначајно. Тако се звао гувернер или намесник, и то је то. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 27, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Nisam mislio neko skriveno značenje već konkretno npr kao Petar-kamen, u tom smislu, a da je značajan lik kao Pontije Pilat i nije,niti je odigrao veliku ulogu kao Pontije,već je sluga "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Треба имати у виду да људи ни тада нису били наивни и блесави. Тај ко је писао овакве ствари морао је да има веома јаке и конкретне доказе, јер су први читаоци били људи који су све то могли да провере. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Златоусти и Теофилакт тумаче баш као Звонко и Веља, мада и мене, као и Оглоа, такво објашњење баш и не задовољава.leteti Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Златоусти и Теофилакт тумаче баш као Звонко и Веља Ех бре, а баш смо се трудили да останемо анонимни... leteti Oglo је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Мај 27, 2011 Пријави Подели Написано Мај 27, 2011 Сад сам прочитао у Католичкој енциклопедији једно врло логично објашњење. Наиме, познато је да је јеванђелист Јован познавао првосвештеника, а самим тим и његове људе (то он сам и напомиње у Јн. 18,15, зато су га и пустили у двориште Синедриона, за разлику од осталих), те је следствено томе знао и имена већине њих. А само име је Малхо је грчки превод (дакле, није аутентично име дотичног слуге) и значи "саветник", те се може закључити да је то заправо био његов надимак који је добио по служби коју је обављао. Из тога се може закључити да је он у неку руку био један од предводника екипе која је дошла у Гетсиманију да ухвати Исуса, зато се Петар окомио баш на њега. Остали јеванђелисти су прећутали његово име (неки чак и Петрово) или што га нису знали, или да не би апостола и прву хришћанску заједницу изложили опасности. Oglo је реаговао/ла на ово 1 Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука