Jump to content

Константинов дар - Donatio Constantini

Оцени ову тему

Препоручена порука

Шта је Цар поклонио Папи, и какав је то утицај имало на даљни ток историје Цркве?

Шта браћа Римокатолици мисле о овоме?

post-3736-131421819811_thumb.jpg

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

radi se o tome,

da je Konstantin,svjesno išao na ujedinjavanje hrišćana,tj institucionalizovanje hrišćanstva

sa ciljem Srbija do Tokija

I da je Crkva na to pristala.

Ima još i o Vaseljenskom saboru itd itd

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Константинова даровница је лажни документ о томе како је наводно цар Константин када се преселио са двором и Сенатом у Константинопољ даровао папи власт над Западом. Тај лажни документ био је главни доказ о политчкој власти папа на Западу кроз читав средњи век... Лоренцо Вала, хуманиста и папин секретар, 1440. године доказао је да је даровница кривотворина која је настала у 8. веку и да је требала да оправда папске тежње на световну власт.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Мислим да је ово једна од највећих историјских срамота и да показује докле се долази када се Бог замени жељом за световном влашћу.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Мислим да је ово једна од највећих историјских срамота и да показује докле се долази када се Бог замени жељом за световном влашћу.

facenew22222222

Трагедија није у самом чину, већ у последицама: ударен је темељ највећој хришћанској заблуди историји Цркве, која је резултирала знамо чиме...и ко зна колико дуго ће трајати, можда и до другог доласка Господњег.

Видјећемо шта каже брат Лео на све.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

• Гости

Извините што ћу можда спамовати дуплирањем ове фотографије,

хтео бих да поставим фреску у пуној величини како би је лакше сви видели!

Хвала

Подели на овим сајтовима

Хвала, ја слабо баратам тим, само убацим фајл, па буде како буде...тј., како не треба да буде.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...