Zayron Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Погледај пажљиво шта овај чланак подразумева под Орденсгемајншафт: - Редовнички институти, - Секуларни институти, - Друштва апостолског живота. То значи у тих 20000 редовника спадају припадници разних института верника, удружења итд. А ја ти кажем да од 20.000 има само 9 класичних монаха, а ти мени не мораш да верујеш. Mili Randy, znam šta su sekularni instituti, međutim u tačno onim konkretnim statistikama koje sam ti pokazao su samo redovnici i redovnice kako ti monaški tako i nemonaški, tamo čak nisu ni katolički sveštenici koji nisu redovnici, koji su samo jereji a kamo li bilo kakvi drugi laici. Pronaću ti zvaničnu detaljnu statistiku Njemačke biskupske konferencije a tamo će biti to sve detaljno napisano koliko tačno koji a kakav red ima redovnika ili redovnica, da li monaški, nemonaški itd. Inače nemonaški redovnici također kao i monasi polažu zavjete a u nikojem slučaju to zaista nisu nikakvi laici, mirjani. jedino su njihova pravila drugačija, većinom ponešto lakša i blaža od monaških ali ima i slučajeva gdje su ravna monaškim ili ekstremno stroga u cjelini ili u jednom posebnom aspektu, pogledu. Imaš nove redovničke zajednice Majke Tereze i Fukoove Male isusove Braće (Charles de Foucauld) čija pravila - tipik se mogu izravnati monaškim a nekad su i stroža. Ili kod jezuita, isusovaca je posebno važan zavjet poslušnosti čije dodržavanje se kod njih traži na besprijekornom nivou, mnogo strože nego kod mnogih monaških pravih redova. Charles de Foucauld http://en.wikipedia....les_de_Foucauld Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Mili Randy, znam šta su sekularni instituti, međutim u tačno onim konkretnim statistikama koje sam ti pokazao su samo redovnici i redovnice kako ti monaški tako i nemonaški, tamo čak nisu ni katolički svešteneci koji nisu redovnici, koji su samo jereji a kamo li bilo kakvi drugi laici. Pronaču ti zvaničnu detaljnu statistiku Njemačke biskupske konferencije a tamo će biti to sve detaljno napisano koliko tačno koji a kakav red ima redovnika ili redovnica, da li monaški, nemonaški itd. Inače nemonaški redovnici također kao i monasi polažu zavjete a u nikojem slučaju to zaista nisu nikakvi laici, mirjani. jedino su njihova pravila drugačija, većinom ponešto lakša i blaža od monaških ali ima i slučajeva gdje su ravna monaškim ili ekstremno stroga u cjelini ili u jednom pogledu. Imaš nove redovničke zajednice Majke Tereze i Fukoove Male isusove Braće koje se mogu izravnati monaškim ako nisu i teža. Ili kod jezuita, isusovaca je posebno važan zavjet poslušnosti čije dodržavanje se kod njih traži na besprijekornom nivou, mnogo strože nego kod mnogih monaških pravih redova. Стари, ти сад хоћеш да кажеш да ја не могу да схватим оно што читам испред себе. Па ти си поставио тај чланак вики и ту ти лепо све црно на бело пише. Е сад, ти се можеш правити тоша и тврдити да оно што пише не пише, али то је већ твоја ствар. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Pa pogledaj, kad tamo piše da ima 763 benediktinskih monaha, a oni jesu monaisma, odmah to znači da ih nema samo 9 već 763. Ali pošto tamo nisu nabrojani i ostali monaški redovi onda to znači da je u Njemačkoj najmanje 763 monaha a nikako samo tih tih 9. tačnu brojku bismo dobili kad bismo na tih 763 benediktinaca dodali još sve kartuzijane, cistercite, trapiste i ostale monaške redove što tamo u Njemačkoj postoje. To kako vidiš je samo skraćena statistika, za potrebe Wikipedije, takva informativna, za prvu informaciju. Kompletna detaljna statistika se pronaći može i u njoj se može vidjeti tačno koliko koga gdje ima. Čak i po klošterima, manastirima, koliko ih je gdje u kojem. Tu takvu detaljnu benediktinsku statistiku za Evropu s tačnim brojkama po pojedinim manastirima, opatijama sam negdje davno vidio. Osim benediktina tamo bili još i popisani trapisti, cisterciti i kartuzijani. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Одлично! Цифру си са 20.000 спустио на 783 плус минус неколико стотина. Е сада, кад би ја имао довољно времена да се прегањам са тобом и да копам по интернету вероватно би видели да ни ти тих 783 нису 783 већ знатно мање. Али на твоју радост и моју жалост сада немам времена, а и рекао сам ти што сам имао: папа није никакав епископ, ваше приче су давно испричане и свима познате, нико више ни на западу не иде код вас у цркву и пустите нас на миру, а мало више се забавите вашим проблемима. (А пре свега проблем како да обаците бројне јереси које сте увели и како да се покајнички вратите у крило Православне Цркве.) www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Одлично! Цифру си са 20.000 спустио на 783 плус минус неколико стотина. Е сада, кад би ја имао довољно времена да се прегањам са тобом и да копам по интернету вероватно би видели да ни ти тих 783 нису 783 већ знатно мање. Али на твоју радост и моју жалост сада немам времена, а и рекао сам ти што сам имао: папа није никакав епископ, ваше приче су давно испричане и свима познате, нико више ни на западу не иде код вас у цркву и пустите нас на миру, а мало више се забавите вашим проблемима. (А пре свега проблем како да обаците бројне јереси које сте увели и како да се покајнички вратите у крило Православне Цркве.) Za prvo, izgledalo je da te zanima koliko je ljudi posvećenih Bogu u Njemačkoj, pa sam ti dao statistiku o svima njima, iz nje si mogao vidjeti da ih je ukupno i ženskih i muških 25.000 a onda dalje sam i pročitati kako su rasčlanjeni. Potom si uzeo tvrditi da te ne zanimaju svi već samo monasi pa sam ti dao i tu drugu brojku od najmanje 763 ili koliko ih je, monaha - ne vidim dobro jna te trojke, šestice i osmice. No, trudio sam se odgovoriti na sva tvoja pitanja a za tu dobru volju samonda tako i nagrađen. Drugi put bude onda najbolje da si te podatke tražiš sam a radije nikom ne pričaj da je u Njemačkoj samo 9 monaha da te ljudi čudno ne gledaju, moj prijateljski savjet. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Ренди, спусти тон. Лепо разговарај или се искључи из дискусије!. Администрација. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Za prvo, izgledalo je da te zanima koliko je ljudi posvećenih Bogu u Njemačkoj, pa sam ti dao statistiku o svima njima, iz nje si mogao vidjeti da ih je ukupno i ženskih i muških 25.000 a onda dalje sam i pročitati kako su rasčlanjeni. Potom si uzeo tvrditi da te ne zanimaju svi već samo monasi pa sam ti dao i tu drugu brojku od najmanje 763 ili koliko ih je, monaha - ne vidim dobro jna te trojke, šestice i osmice. No, trudio sam se odgovoriti na sva tvoja pitanja a za tu dobru volju samonda tako i nagrađen. Drugi put bude onda najbolje da si te podatke tražiš sam a radije nikom ne pričaj da je u Njemačkoj samo 9 monaha da te ljudi čudno ne gledaju, moj prijateljski savjet. Не, него сам те одмах питао колико има монаха и ти си рекао 20.000. Прелистај неколико постова уназад. А онда кад си сам себе демантовао са сајтом који си сам навео, онда си понудио цифру од 780 монаха. Е сада мене мрзи да копам мало дубље, али верујем да би тврдња немачког професора од 9 монаха била пре тачнија него твоја тврдња од 780. И да, не тврдим ја, него немачки професор (задрти католик из Франкфурта). Што се мене тиче, пропутовао сам Немачку уздуж и попреко и видео сам укупно само 1 монаха у свом животу. Искрено да ти кажем, ја професору чак нисам веровао кад је рекао да их има 9, мислио сам да претерује јер су католичке цркве у Немачкој буквално празне. Буквлано нема никога а верујем да најмање 50 % Немаца појма нема шта значи реч "монах". Католичка вера у Немачкој је на тако ниским гранама да је мени ова цифра од 9 монаха изгледала веома претерана. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Evo ponovo tvoje pitanjer i moj odgovor, u ničem te ja nisam "prevario", kako sam rekao za nas su svi oni redovniici i ti monasi i ti iz nemonaških redova. Колико имате рецимо монаха у Немачкој? U Njemačkoj je 448 aktiivnih manastira (ženskih i muških) sa 26.000 redovnika iredovnica, od toga monaha 4.887 i monahinja 21.021 A od muških ih je 3.081 sveštenika, 88 iskušenika a ovako je to prema najvećim redovima: Zahlenmäßig stärkste Ordensgemeinschaften in der Bundesrepublik Deutschland sind nach den Benediktinern (763) und Franziskanern (745) die Jesuiten (353), die Salesianer Don Boscos (305), die Steyler Missionare (291) und die Pallottiner (271). Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Е, а када си већ ту, како је уређен пост код католика? Мислим, чуо сам да једете јаја (и пилетину?) за време поста, али даље од тога не знам. А не знам ни када постите, а када не Ако те не мрзи, ајд ми испиши који ред о томе, баш ме интересује? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Crkvena pravila kod nas nisu tako stroga ali svakom ko može i zdravlje, vijek ili situacija mu to omogućuje se preporučuje učiniti više od tog što je zapovijeđeno, više od tog minimuma. Tako ja na primjer postim danas o hljebu i vodi iako to striktno nisam obavezan, niko od mmene to ne traži ni tražio nije. Ja sam se baš spremio otići od PC kad sam vidio ovo pitanje pa barem onda dam dva linka dok ne stignem napisati nešto od sebe: Ovo je oficijalno saopštenje naših biskupa: Korizma - vrijeme posta i obraćenja http://www.ktabkbih....fo.asp?id=19474 A ovo je za mlade, saopštenje mladima: Korizmeni post http://www.pastoralm...zmeni-post.aspx Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Evo ponovo tvoje pitanjer i moj odgovor, u ničem te ja nisam "prevario", kako sam rekao za nas su svi oni redovniici i ti monasi i ti iz nemonaških redova. Колико имате рецимо монаха у Немачкој? U Njemačkoj je 448 aktiivnih manastira (ženskih i muških) sa 26.000 redovnika iredovnica, od toga monaha 4.887 i monahinja 21.021 A od muških ih je 3.081 sveštenika, 88 iskušenika a ovako je to prema najvećim redovima: Zahlenmäßig stärkste Ordensgemeinschaften in der Bundesrepublik Deutschland sind nach den Benediktinern (763) und Franziskanern (745) die Jesuiten (353), die Salesianer Don Boscos (305), die Steyler Missionare (291) und die Pallottiner (271). Ниси ме преварио зато што сам ја био опрезан па сам одмах проверио тво извор. Морао сам да ти овде документујем на немачком да то што си ти навео се не односи на монахе већ на све припаднике разноразних удружења (једно од њих чак изричити спадају у категорију "Секуларна друштва"). И као што видиш ови Орденсгемајнпафтен, где су Бенедиктанци 780, укључују у не-монахе, тј. цивиле. И зато ти опет понављам, у Немачкој класичних монаха има 9 (плус минус неколико комада). www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Хвала! Пусти и неки ред када будеш стигао о овој теми, пошто је баш слабо познајем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Randy Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Хвала! Пусти и неки ред када будеш стигао о овој теми, пошто је баш слабо познајем. Немаш шта да познајеш јер нема шта да се познаје - људи просто не посте. Једно од новина које су латини увели је да им за спасење душе не треба пост, па су га једноставно избацили. По њима, за спасење је потребно да си одан папи и да ту и тамо окренеш по коју круницу и откупиш коју индулгенцију. Ово што Брибић прича је чисто избегавање директног одговора јер га је срамота да призна да католици не посте, иако су постили до 1054. www.heysuccess.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Немаш шта да познајеш јер нема шта да се познаје - људи просто не посте. Једно од новина које су латини увели је да им за спасење душе не треба пост, па су га једноставно избацили. По њима, за спасење је потребно да си одан папи и да ту и тамо окренеш по коју круницу и откупиш коју индулгенцију. Ово што Брибић прича је чисто избегавање директног одговора јер га је срамота да призна да католици не посте, иако су постили до 1054. Волим да видим свачије мишљење, али мишљења православаца о католичком посту сам чуо, и то много пута. Ово ми је јединствена прилика да о католичком посту чујем од католика који се придржава типика, тако да је нећу пропустити. И не брини се, нећу постати католик ако не хватам за гушу сваког католика ког видим. То што неко исповеда другу веру или другачије исповеда оно за шта сматра да је иста вера, ако тебе не угрожава, не значи да га треба кињити због тога. У здравље! nishizawa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Март 2, 2012 Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Latini izbacili post... mislim stvarno Rendy ,pričaš koješta.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука