Jump to content

Замјеник Сина Божјег (на земљи) - Vicarius Filii Dei

Оцени ову тему

Препоручена порука

Utemeljenje, nazivi i tituli tih pet patrijaršija nisu nikakvim izmišljotinama već upravo dijelom svetootačkog predanja i tradicija na koje se tako srčano pozivate, ne vjerujem da se pravoslavlje natoliko izmjenilo pa da te titule i apostolsku sukcesiju prema Petru, Pavlu, Jovanu, Tomi, jakovu itd. smatra izmišljotinama
Тo nema šta da se smatra, to se zna. Patrijaršije su uvedene dosta kasno, a te titule i apostolske katedre su izmišljane još kasnije, tokom vremena, svaka od pet patrijaršija je sebi vremenom kačila sve veće, gordije i laskavije titule...

In communio sanctorum

Подели на овим сајтовима

Пошто ти тврдиш да се Православље изменило, молим те да ми одговориш на једно питање: да ли ти данас у овом тренутку постиш Васкрсши пост?

Није злонамерно веруј ми, само одговори.

Da postim, petkom se kod nas posti o hljebu i vodi, pogotovo korizmenim, ustao sam u 4 ujutro a do sada u usta nisam uzeo ništa osim par zalogaja hljeba i par puta se vode napio.

Подели на овим сајтовима

tamo je sve napisano jasno, to ste nešto pogrešno razumjeli. Ordensgemeinshaften znači redovničke zajednice a njihovim pripadnicima mogu da budu samo redovnici i redovnice tj. monasi i monahinje. Ni u kojem slučaju u Njemačkoj nije samo nekakvih tih 9 monaha. Inače katoličkih sveštenika je tamo i mnogo više, 15.136 a od tog broja je 9.857 na parohijama i 2205 redovničkih svećenika. Ili ster tamo šta razumjeli loše, možda se to odnosilo samo za jedan red ta brojka, moguće je da određenog reda bude samo desetak pripadnika u cijeloj Njemačkoj, to su ti mali redovi, mali brojčano. A ta se brojka onda odnosi samo na taj red. Mi nemamo jedan red kao pravoslavci, red svetovasilijanski već mnogo redova različitog brojčanog stanja. A cilj monaškog života nije postati ljutom zmijom već učenikom Hristovim.

Очигледно не разумеш реч Ореденс гемајншафт. Имаш тамо линк на википедији, кликни на њега и на првој страни која ти се отвори у првој реченици видећеш кога убрајају у Орденсгемајншафт.

Подели на овим сајтовима

Da postim, petkom se kod nas posti o hljebu i vodi, pogotovo korizmenim, ustao sam u 4 ujutro a do sada u usta nisam uzeo ništa osim par zalogaja hljeba i par puta se vode napio.

Да ли ти постиш на тај начин јер ти се (потајно= допада Православље па се држиш нашег обичаја или је то католички типик за васкршњи пост?

Подели на овим сајтовима

Очигледно не разумеш реч Ореденс гемајншафт. Имаш тамо линк на википедији, кликни на њега и на првој страни која ти се отвори у првој реченици видећеш кога убрајају у Орденсгемајншафт.

Razumio sam ja dobro tu riječ, ako hoćete pogledajte, sve ovo dole su ti redovi koji spadaju pod tu imenicu : Liste der Ordensgemeinschaften): sve su to redovi katoličke Crkve a sci njihovi pripadnici su redovnicima i redovnicama i monasima i monahinjama. Dole je konkretna situacija u Njemačkoj, ta lista važi samo za Njemačku a na toj gore Listi su navedeni svi katolički redovi i muški i ženski što postoje bilo gdje u svijetu. pored toga imamo i laičke, sekularne redovničke zajednice, tercijare i sl. ali u tim statistikama se nikad oni ne davaju zajedno sa pravim monasima, tamo oni podaci se odnose zaista samo na prave, stvarne realne monahe i monahinje, redovnike i redovnice koji imaju položen bilo koji od zavjeta i na iskušenike a tamo se samo posebno uvijek navede koliko je tih iskušenika. Ako ne vjerujete meni lako te podatke možete provjeriti bilo gdje drugdje, to pišem tako zato jer ta cifra od 9 monaha u cijeloj Njemačkoj je zaista problematična, da nije rezultatom očiglednog nesporazuma bila bi totalnom besmislicom.

Liste katholischer Männerorden

http://de.wikipedia....%C3%A4nnerorden

Liste der katholischen Frauenorden

http://de.wikipedia....hen_Frauenorden

Liste der Ordenskürzel (katholisch)

http://de.wikipedia....28katholisch%29

Systematik [Bearbeiten]

In der westlichen katholischen Kirche unterscheidet man heute sechs Grundformen des Ordenslebens, denen sich die einzelnen Verbände zuordnen lassen (siehe auch Liste der Ordensgemeinschaften):

Nicht in dieser Systematik erfasst sind die mit dem Ordensleben verwandte, relativ junge Lebensform der Säkularinstitute sowie die Gesellschaften apostolischen Lebens (etwa die Pallottiner oder die Vinzentinerinnen), die formalrechtlich nicht als Ordensinstitute betrachtet werden.

Подели на овим сајтовима

Да ли ти постиш на тај начин јер ти се (потајно= допада Православље па се држиш нашег обичаја или је то католички типик за васкршњи пост?

Post o kruhu i vodi je stari katolički običaj, naročito se i dan danas udržava kod katolika u BiH odakle sam ja porijeklom.

Подели на овим сајтовима

@Josip: Monasi u RKC su samo kartuzijani, bazilijani, benediktinci, cisterciti i trapisti. Sve ostalo nisu monasi. I nije tačno da mi imamo samo jedan red. Mi nemamo nijedan red, već je svaki manastir nezavisan od ostalih, i pod lokalnom episkopijom, kako je bilo i na Zapadu do Klinijevskih reformi.

Ако ти се тема не свиђа, немој учествовати у њој.
U redu. Ali valjda je očigledno 'zašto ići u crkvu' s pravoslavne tačke gledišta.

In communio sanctorum

Подели на овим сајтовима

@Josip: Monasi u RKC su samo kartuzijani, bazilijani, benediktinci, cisterciti i trapisti. Sve ostalo nisu monasi. I nije tačno da mi imamo samo jedan red. Mi nemamo nijedan red, već je svaki manastir nezavisan od ostalih, i pod lokalnom episkopijom, kako je bilo i na Zapadu do Klinijevskih reformi.

U redu. Ali valjda je očigledno 'zašto ići u crkvu' s pravoslavne tačke gledišta.

Ja nisam ni napisao da su tamo sve to monasi, mi imamo redove monaške i nemonaške. ali Randyja vjerovatno nije zanimalo kojiko imamo monaha a koliko nemonaha redovnika već najvjerovatnije to koliko je u njemačkoj ljudi koji su svoj život posvetili Bogu. Iz one statistike tamo onda se vidi da je u Njemačkoj pravih monaha Benediktina 763, što znači da ih je najmanje 763, tom broju treba pridodati i ostale muške i ženske monaške redove pa mislim da ih u Njemačkoj bude 3, 4 ili možda 5 hiljada jer najveći broj njih čine monahinje.

Подели на овим сајтовима

Видиш г. Брибићу - значи ти постиш данас јер:

1. јер је данас петак

2. и јер ти мислиш да тако треба (на основу обичаја старих католика из Босне).

Значи да преведемо: Католичка црква данас нема Васкршки пост.

Е сад да те питам главно питање: ако ви немате а ми имамо Васкршни пост, и ако су Хришћани пре 1054 имали ваксрши пост, ко се променио, ми или ви?

Подели на овим сајтовима

Видиш г. Брибићу - значи ти постиш данас јер:

1. јер је данас петак

2. и јер ти мислиш да тако треба (на основу обичаја старих католика из Босне).

Значи да преведемо: Католичка црква данас нема Васкршки пост.

Е сад да те питам главно питање: ако ви немате а ми имамо Васкршни пост, и ако су Хришћани пре 1054 имали ваксрши пост, ко се променио, ми или ви?

Postim jer imamo korizmeni ili vaskršnji post, jedino što sam dodao to da kod katolka je svakim petkom u Korizmi post o hljebu i vodi, kojim se taj post tako "prioštrava" i da je to i dan danas takva tradicija kod BiH katolika. Osim toga katolici obično petkom u vrijeme kroz godinu, ne mrse, na prve petke u mjesecu poste, također kroz cijelu godinu a petkom u Korizmi i Adventu (Došašću), preduskrsnom i predbožićnom postu je zapovijedan post, ko ne može drži samo nemrs a ko se drži strožih pravila onda posti petkom al samo tako o kruhu i vodi 24 sata, od jutra do sljedećeg jutra.

Подели на овим сајтовима

Ja nisam ni napisao da su tamo sve to monasi, mi imamo redove monaške i nemonaške. ali Randyja vjerovatno nije zanimalo kojiko imamo monaha a koliko nemonaha redovnika već najvjerovatnije to koliko je u Njemačkoj statistički ljudi koji su svoj život posvetili Bogu. Iz one statistike tamo onda se vidi da je u Njemačkoj pravih monaha Benediktina 763, što znači da ih je najmanje 763, tom broju treba pridodati i ostale muške i ženske monaške redove pa mislim da ih u Njemačkoj bude 3, 4 ili možda 5 hiljada jer najveći broj njih čine monahinje.

Подели на овим сајтовима

Prije bile sve srijede nemrsne i petci posni a sada se na tom popustilo, sad ono što je važilo za srijede važi za petke, svi bi trebali bit bez mrsa a potom kroz Advent, Korizmu i oni prvi u mjesecu, posni a korizmeni posni al ne obično već o kruhu i vodi, dakle oštriji. Svaki petak kroz korizmu (posebno o Veliki petak) se znači taj normalni post da kažemo "pritvrdi" postom o hljebu i vodi.

Подели на овим сајтовима

Der aktuelle CIC von 1983 unterscheidet drei Formen von Ordensgemeinschaften bzw. neueren verwandten, nach dem II. Vatikanischen Konzil entstandenen Lebensformen:

Ordensinstitute werden zusammen mit den Säkularinstituten als Institute des geweihten Lebens (Cann. 573–606) bezeichnet.

http://de.wikipedia.org/wiki/Ordensgemeinschaft

Погледај пажљиво шта овај чланак подразумева под Орденсгемајншафт:

- Редовнички институти,

- Секуларни институти,

- Друштва апостолског живота.

То значи у тих 20000 редовника спадају припадници разних института верника, удружења итд. А ја ти кажем да од 20.000 има само 9 класичних монаха, а ти мени не мораш да верујеш.

Подели на овим сајтовима

Prije bile sve srijede nemrsne i petci posni a sada se na tom popustilo, sad ono što je važilo za srijede važi za petke, svi bi trebali bit bez mrsa a potom kroz Advent, Korizmu i oni prvi u mjesecu, posni a korizmeni posni al ne obično već o kruhu i vodi, dakle oštriji. Svaki petak kroz korizmu (posebno o Veliki petak) se znači taj normalni post da kažemo "pritvrdi" postom o hljebu i vodi.

Стари, не знам да ли се трудиш да пратим кад пишеш на овом хард кор латинском. Да ли можеш да пробаш да пишеш мало нормалнијим језиком.

Дакле, ви у ствари постите само петак у васкршњем посту, јели тако?

У ствар, ови овде тврде да је тако:

http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=19474

Што значи да сте ви одбацили (променили) правило поста. Што значи да сте се ви променили а не ми. Ви сте ти који сте одбацили Догмате и Предање.

Дакле, ви треба да се вратите отачкој вери, у покајању. И још увек има времена, ево пример овог бенедиктанског монаха из Немачке (једног од 9) би могао да буде добар пример за све вас остале.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...