Zayron Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Ma gde od pocetka hriscanstva.Malo sutra.To je menjano,menjano,menjano........do sadasnjeg oblika koji ce se najverovatnije opet menjati.Niko na pocetku hriscanstva nije bio smatran za zamenika Hrisa,a ni apostol Petar koga je Pavle javno kritikovao sto ukazuje na ravnopravost i pogresivost svih ljudi u svemu pa i u verskim pitanjima. Fali vam informacija, to što ih nemate to ne znači da ne postoje, ja ih imam. Možete ih imati i vi ako se potrudite. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Fali vam informacija, to što ih nemate to ne znači da ne postoje, ja ih imam. Možete ih imati i vi ako se potrudite. Da nije apostol Petar znao da je Isusov zamenik ali to nije zapisao ni on a ni ostali koji su pisali Novi Zavet,nego je to u tajnosti prenoseno sve dok to sveti otac nije objavio ljudima ? http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Fali vam informacija, to što ih nemate to ne znači da ne postoje, ja ih imam. Možete ih imati i vi ako se potrudite. Naravno, mi smo debili, niko od nasih teologa ne zna nista iz vremena rane Crkve... :rolleyes: Kako covek posle ovakve odvale da vodi dalje ozbiljan razgovor? Rekoh ti lepo, iz vremena rane Crkve postoji mnogo dokaza, dokumenata, saborskih akata, koji redom potvrdjuju sve ono sto sam ti ispisao unazad... ako ima ko da cita... Uzeo bih na sebe da ti sad lepo prekucam nesto od toga, ali se bojim da je uzalud, kao i do sad, jer ces na to opet da kazes nesto tipa ovoga od pre par strana: "Naravno da svako može da nas naziva kako hoće a to nimalo i ni u čemu ne promjeni na nama ono čim jesmo" "A ja jednostavno kažem da svako treba da se drži toga što smatra vjerodostojnim. Tačka." "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Naravno da ću to reći jer nisam ovdje da se s nekim raspravljam. A oko informacija se svako mora potruditi sam, ja takvih koje trebaju meni imam dovoljno. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Ne sumnjam da ih imas dovoljno, samo sto nisu tacne... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Ne sumnjam da ih imas dovoljno, samo sto nisu tacne... Tačnost je ovjerena i provjerena istorijom, nisu nama ni Turci razvalili Patrijaršiju, ni komunisti pravili oktobarsku revoluciju a nismo još ni bankrotirali. S tim je to kao u školi: učitelj tačne odgovore nagrađuje a netačne.... ispravlja. A sada smo se proširili po cijelom svijetu, zato što učitelj voli tačne odgovore, ti se nagrađuju. Netačni međutim, križaju crvenim flomasterom. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Tačnost je ovjerena i provjerena istorijom, nisu nama ni Turci razvalili Patrijaršiju, ni komunisti pravili oktobarsku revoluciju a nismo još ni bankrotirali. S tim je to kao u školi: učitelj tačne odgovore nagrađuje a netačne.... ispravlja. A sada smo se proširili po cijelom svijetu, zato što učitelj voli tačne odgovore, ti se nagrađuju. Netačni međutim, križaju crvenim flomasterom. Nisu, mi smo stajali kao zivi stit da ne dodju do vas... Dakle, osim sto je ovakva izjava bezobrazna i drska (= nebratoljubiva), takodje je i netacna i Jevandjelski neutemeljena... Da te malo podsetim sta veli Arhipastir: "Ne boj se malo stado, jer bi volja Oca vaseg da vam dade Carstvo" "U svetu cete imati nevolja" I jos jedan svetitljelj veli: "Smatram, braco, kao cistu radost sto za Hrista stradam" Naravno, kad neko nije Crkva, kao vi, nego politicki establisment pre svega, onda se gleda koliko si velik i tome slicno... .................. I ne znam samo kako ti toliko manjka osnovna logika: Koliko je samo Pravoslavna Crkva gonjena i ubijana, unistavana i zatirana, nasilno prekstavana, i od Turaka, i od komunista, i od rimokatolika (!), i posle svega ne da se nije smanjila nego raste i to neprestano... pametnome dosta... Дијана., Crveni Baron and Patrijarh_Zapada је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Nisu, mi smo stajali kao zivi stit da ne dodju do vas... Dakle, osim sto je ovakva izjava bezobrazna i drska (= nebratoljubiva), takodje je i netacna i Jevandjelski neutemeljena... Da te malo podsetim sta veli Arhipastir: "Ne boj se malo stado, jer bi volja Oca vaseg da vam dade Carstvo" "U svetu cete imati nevolja" I jos jedan svetitljelj veli: "Smatram, braco, kao cistu radost sto za Hrista stradam" Naravno, kad neko nije Crkva, kao vi, nego politicki establisment pre svega, onda se gleda koliko si velik i tome slicno... .................. I ne znam samo kako ti toliko manjka osnovna logika: Koliko je samo Pravoslavna Crkva gonjena i ubijana, unistavana i zatirana, nsilno prekstavana, i od Turaka, i od komunista, i od rimokatolika (!), i posle svega ne da se nije smanjila nego raste i to neprestano... pametnome dosta... Ne manjka meni logika, to vjerovatno ti onda i za Boga tvrdiš da je bezobrazan i drzak jer On je taj koji u Svetom Pismu tvrdi da dobro dobrim nagrađuje a zlo, grijeh i neposlušnost kažnjava, takvih citata ja imam još više. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Naravno da nagradjuje dobro, svi pravednici smatrali su za nebesku nagradu to sto su gonjeni... kad neko postane sveti mucenik Boga radi, to nije kazna, nego nagrada, i to kakva... Onaj ko zivi pravedno bice gonjen, to Crkva ispoveda od svog nastanka... nigde nije obecano da ce da ima velika carstva i tome slicno... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 12, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2011 Naravno da nagradjuje dobro, svi pravednici smatrali su za nebesku nagradu to sto su gonjeni... kad neko postane sveti mucenik Boga radi, to nije kazna, nego nagrada, i to kakva... Onaj ko zivi pravedno bice gonjen, to Crkva ispoveda od svog nastanka... nigde nije obecano da ce da ima velika carstva i tome slicno... Slažem se, i katolički misionari su pri širenju hriščanstva po cijelom svijetu bili svuda proganjani a današnja veličina tog kako si ti nazvao geopolitičkog establishmenta ili kako je to pisao neko vatikanskog konglomerata je iskupljena krvlju mučenika. Zato je Katolička Crkva tolika kolika je danas, zato što u njoj nikada nije nedostajalo nesebičnih ljudi spremnih za Hrista dati i svoj život i podnijeti bilo kakvo mučeništvo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 Slažem se, i katolički misionari su pri širenju hriščanstva po cijelom svijetu bili svuda proganjani a današnja veličina tog kako si ti nazvao geopolitičkog establishmenta ili kako je to pisao neko vatikanskog konglomerata je iskupljena krvlju mučenika. Zato je Katolička Crkva tolika kolika je danas, zato što u njoj nikada nije nedostajalo nesebičnih ljudi spremnih za Hrista dati i svoj život i podnijeti bilo kakvo mučeništvo. Vise su katolicki misionari proganjali one narode na koje su nailazili i brutalno ih iskoriscavali kao robove i na silu pokrstavali.Ej bre,na silu su "pokrstavali" i same hriscane srbe pravoslavce u NDH,a to nije bilo tako davno. Unistili ste mnoge radove majanskog naroda i sada ne znamo sta ce se tacno desiti 2012 godine.Zalio se jedan arheolog. Strasno http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 Vise su katolicki misionari proganjali one narode na koje su nailazili i brutalno ih iskoriscavali kao robove i na silu pokrstavali.Ej bre,na silu su "pokrstavali" i same hriscane srbe pravoslavce u NDH,a to nije bilo tako davno. Unistili ste mnoge radove majanskog naroda i sada ne znamo sta ce se tacno desiti 2012 godine.Zalio se jedan arheolog. Strasno Ko o čemu vi o antikatoličkoj propagandi, o čemu drugom, hahahaha! Zasmijavate me! Ili što bi reko švabo Krieger srpski: Vi mene činiti smijati. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 Ko o čemu vi o antikatoličkoj propagandi, o čemu drugom, hahahaha! Zasmijavate me! Pa kad vam je istorija krvava do preko glave.Ajde sta je RKC nekada radela,bilo nekad.Problem je sto nikada ne spava nego najaktivnije ubacije svoje ljude u nasu Crkvu da nas uvuce u ekumenizam i da nas podcini da i mi koji smo sacuvali istinu apostolske vere pocnemo da se menjamo i prihvatimo izmisljotine koje su padale na pamet papama kroz vreme.Nikada necu biti clan toga ma koliko lepo zvucalo. "Drvo cije korenje vuce sokove iz otrovnog bezdana ne moze davati zdrave plodove" http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 Pa kad vam je istorija krvava do preko glave.Ajde sta je RKC nekada radela,bilo nekad.Problem je sto nikada ne spava nego najaktivnije ubacije svoje ljude u nasu Crkvu da nas uvuce u ekumenizam i da nas podcini da i mi koji smo sacuvali istinu apostolske vere pocnemo da se menjamo i prihvatimo izmisljotine koje su padale na pamet papama kroz vreme.Nikada necu biti clan toga ma koliko lepo zvucalo. "Drvo cije korenje vuce sokove iz otrovnog bezdana ne moze davati zdrave plodove" Na propagandističke izljeve i ispoljavanja ne budem reagovat - ne reagujem. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 13, 2011 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2011 Na propagandističke izljevene ne budem reagovat - ne reagujem. Kakve sad "propagandističke izljeve".Ako neces da razgovaras ne moras.Ja nemam nista protiv katolickih vernika,simpatizera,svecenika pa cak ni protiv samog vrha koji se nalazi u Vatikanu,jer "nasa borba nije protiv krvi i tela,nego protiv poglavarstva, i vlasti , i gospodara tame ovoga sveta, protiv duhova zlobe u podnebesju". Ko njima sluzi treba mu pomoci. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука