Jump to content

Одакле гордост?

Препоручена порука

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал ne_shvata link=topic=14298.msg446502#msg446502 date=1306017258]

Gordost dolazi baš iz slobodne volje,

jer ko je savršen on i nema svoju slobodnu volju

dakle gordost dolazi od želje za svojom voljom

zemo je li te ovo zadovoljava,opuči nas  :291291291:

Бог је савршен, само по себи. мислиш ли да Њему фали слободне воље?

онај ко се усавршио у Богу, светитељи рецимо, да не узимам анђеле у обзир, стигну чак и до бестрасја ...

а кад тамо стигну, знаш ли шта их баци на колена, назад у страст, ропство ?

гордост, не слободна воља која може да се употреби и на Божје радовање и на жалост.

ђаволу је била потребна слободна воља да изабере, али одакле мисао о избору, одакле гордост да се удари на Бога?

дакле, стално та гордост, одакле она?

сад знамо да није од Бога, није од анђела, није од ђавола, није од човека ...

одакле, од кога, од чега?

Dolazi od samih nas putem iskušenja, a slobodna volja omogučava realizaciju gordosti.... opet ... ništa

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446455#msg446455 date=1306016144]

Хај напиши одговор па да идем, прошла поноћ. . . ne_shvata

не може, мора да се размишља. :291291291:

Куд прочитах ово вечерас, могла сам лепо сутра да прочитам са све одговором :cheesy:

Овако ми не гине да целу ноћ капирам што је ђаво прокоцкао положај .mislise.

А та прича је фантастична опомена за оне који су на високом духовном нивоу, потсећа их да то докле су стигли није гаранција да ће ту и остати.

хммм ...

коцкамо ли положај, љубав или нешто треће, пали анђели и ми?  0409_feel

а да не морамо да се подсетимо и људи којима је дата светост Апостолског чина (епископство=владичанство) због деценијских заслуга, па га прокоцкају тек тако зато што умисле свашта.

ми, људи, посрнемо на искушење ово или оно, ал на шта је посрнуо ђаво?

Мислиш да му је нешто деловало привлачније од тога што је био?

Самодовољност.

Једино Богу нико не треба да би постојао.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Medo, ne maltretiraj nas više. Kaži nam odgovor pa da idemo na spavanje. .mislise.

мора да се научи да се мисли, не може стално готову храну да примате, морате мало и да се помучите.  :291291291:

ne_shvata 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Medo, ne maltretiraj nas više. Kaži nam odgovor pa da idemo na spavanje. ne_shvata

мора да се научи да се мисли, не може стално готову храну да примате, морате мало и да се помучите.  :291291291:

Ау, па ти постао други Смиле..

Nikola dođi da rešiš jednačinu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  .mislise.

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

ako srcem razmisljam a ne razumom onda je odgovor

samozivost.

otud i recenica:

"изједначићу се с Вишњим."

da sam sebi bude dovoljan.

зашто је ђаво помислио да може без Бога?

где да оде да не буде Бога, где да буде без Бога, шта да ради, како да живи, без Бога?

Сведржитеља, Творца Неба и Земље и свега видљивог и невидљивог, Беспочетног и Бескрајног?

одакле та суманута мисао, шта је дало сигурност том слепилу?

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446489#msg446489 date=1306017016]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446455#msg446455 date=1306016144]

Куд прочитах ово вечерас, могла сам лепо сутра да прочитам са све одговором :)

А та прича је фантастична опомена за оне који су на високом духовном нивоу, потсећа их да то докле су стигли није гаранција да ће ту и остати.

хммм ...

коцкамо ли положај, љубав или нешто треће, пали анђели и ми?  0409_feel

а да не морамо да се подсетимо и људи којима је дата светост Апостолског чина (епископство=владичанство) због деценијских заслуга, па га прокоцкају тек тако зато што умисле свашта.

Đavo je posrnuo zbog zavisti. Zavideo je Bogu i tu je "pao" jer je hteo on sam da postane bog. 'El sam blizu odgovora? :cheesy:

одлично, нек буде за сад завист.  dada

али одакле та црна, помрачујућа мисао, шта је навело ђавола да помисли да може без Бога?

шта му је ''гарант'', како је мислио да надвлада, искључи Бога од себе, ако не већ из света ?

Подели на овим сајтовима

Неинформисаност.

Није знао шта га чека,

:291291291:

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

želju

одлично, напредујемо  :291291291: ne_shvata .mislise.

жељу за чим?

Pa želja za vlast.

не верујем да је ђаво баш толико глуп, а живи већ (по благодати Божјој) ко зна колико ...

шта је то власт, ако није благодат од Бога, како је мислио да искључи Бога из једначине?

шта га је навело да помили да може без Бога, Сведржитеља и Творца Неба и Земље, свега видљивог и невидљивог?

Nadam se da cemo stici do odgovora...

Đavo prvo je bio dobar kao ostali anđeli, posle je pao zbog gordosti t.j zbog želje da vlada nad Bogom. Ta želja govori da je đavo bio zavidljiv. Ako je zavidljiv onda je gord, ali gordost je opet u želji, znači nešto nam fali da bi išli dalje.

Možemo da uzmemo u obzir da je đavo bio u nekom iskušenju pa je pao. To iskušenje je opet od želje znači opet fail...

Uh.......

није лош смер, ал се самоограничаваш на природу.

ајде овако, људи и анђели су од истог Оца, Творца, не могу рећи родитеља јер је само Господ Исус Христос Јединорођен. дакле, по истом смо лику створени.

шта је оно што нас (људе и анђеле) раздваја, по природи и благодати, а шта је оно што нас укупно раздваја од Бога?

Подели на овим сајтовима

Medo, ne maltretiraj nas više. Kaži nam odgovor pa da idemo na spavanje. .mislise.

мора да се научи да се мисли, не може стално готову храну да примате, морате мало и да се помучите.  :291291291:

Ау, па ти постао други Смиле..

ајде, можеш ти и боље  0409_feel

желиш ли да учествујеш?  ne_shvata

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446515#msg446515 date=1306017584]

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14298.msg446489#msg446489 date=1306017016]

Куд прочитах ово вечерас, могла сам лепо сутра да прочитам са све одговором :)

хммм ...

коцкамо ли положај, љубав или нешто треће, пали анђели и ми?  :cheesy:

Đavo je posrnuo zbog zavisti. Zavideo je Bogu i tu je "pao" jer je hteo on sam da postane bog. 'El sam blizu odgovora? dada

одлично, нек буде за сад завист.  :)

али одакле та црна, помрачујућа мисао, шта је навело ђавола да помисли да може без Бога?

шта му је ''гарант'', како је мислио да надвлада, искључи Бога од себе, ако не већ из света ?

Сопствена моћ му је била гарант, помислио је да је довољна 0409_feel

Подели на овим сајтовима

Đavo je posrnuo zbog zavisti. Zavideo je Bogu i tu je "pao" jer je hteo on sam da postane bog. 'El sam blizu odgovora? :291291291:

одлично, нек буде за сад завист.  ne_shvata

Garant mu je možda blagodat koju je imao, da s' njom uspe da nekako pobedi Boga. Ali ovo je opet glupost iz moje glave, jer blagodat je od Boga i nemože se Izvor blagodati zaustaviti blagodatću.

Potrebna nam je pomisao ćime hoće đavo da zatrpa taj Izvor...

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал ne_shvata link=topic=14298.msg446502#msg446502 date=1306017258]

Gordost dolazi baš iz slobodne volje,

jer ko je savršen on i nema svoju slobodnu volju

dakle gordost dolazi od želje za svojom voljom

zemo je li te ovo zadovoljava,opuči nas  :291291291:

Бог је савршен, само по себи. мислиш ли да Њему фали слободне воље?

онај ко се усавршио у Богу, светитељи рецимо, да не узимам анђеле у обзир, стигну чак и до бестрасја ...

а кад тамо стигну, знаш ли шта их баци на колена, назад у страст, ропство ?

гордост, не слободна воља која може да се употреби и на Божје радовање и на жалост.

ђаволу је била потребна слободна воља да изабере, али одакле мисао о избору, одакле гордост да се удари на Бога?

дакле, стално та гордост, одакле она?

сад знамо да није од Бога, није од анђела, није од ђавола, није од човека ...

одакле, од кога, од чега?

Dolazi od samih nas putem iskušenja, a slobodna volja omogučava realizaciju gordosti.... opet ... ništa

искушењима нас витлају ђаволи јер смо робље тим гресима, промашајима, уображавањима, назови то како 'оћеш, јер смо у паду.

пао је и анђео због истих будалаштина, само другачије врсте - има бестелесну природу па и другачија искушења.

одакле онда искушења, шта је то што квари Божју творевину, шта је то чиме смо подједнако привучени као мољци на сијалицу да се спржимо?

Подели на овим сајтовима

Почех да пишем о ђаволу у првом лицу,куку мени :291291291:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...