Jump to content

Nasi Ljubimci

Оцени ову тему

Препоручена порука

Danas sam kupila morsko prase!  :drugarstvo: bighugbighug bighugbighug

Ima 2 meseca i zove se Dia(od grckog Kardia),jer je mnogo lepo reagovalo na pesmu Kardia mou od Remosa

bighugbighug algabacaju 319.gif

Подели на овим сајтовима

Danas sam kupila morsko prase!  :drugarstvo: bighugbighug bighugbighug

Ima 2 meseca i zove se Dia(od grckog Kardia),jer je mnogo lepo reagovalo na pesmu Kardia mou od Remosa

bighugbighug algabacaju 319.gif

To su oni debeli mišovi, hahahaha?  319.gif

moje morcatka vs. pes

fNkOPAG6O4o

moje morcatka a pes - OVO NISU MOJI; HAHAHA. NEKI VIDEO S YOU TUBE!

Подели на овим сајтовима

dada dada dada

Posto sam u nemogucnosti da ubacim sliku u komp prvom cu prilikom  0110_hahaha 4chsmu1 :)

Pa možeš naći sliku nekog slčnog da vdimo boju, jer kakav aguti ili smeđi ili bijeli, crni?

Dugodlaki ili kratkodlaki, koliko, jedan ili više? Stavi u search: guinea pig, pa će da ispadnu sličice svakakvih, izabereš tu najsličniju i napišeš da to nije tvoje novo morčatko ali neko slično a daćeš pravu njegovu sliku staviti kasnije. A kako se zove, jel curica ili dječak? Pišti li, moja stalno pištala čim sam izašao iz sobe, bojala se ostat sama u kući. ja odem u supermarket a oni pište, jednom sam ih ostavio s upaljenim magnetofonom da vidim šta će da bidne kad odem u prodavnicu, kad sam se vratio oni cijelih tih pola sata propištali za to vrijeme dok sam bio vani, ostalo to snimljeno na kaseti, hahahaha! Čim ga/ju hraniš? Jel jedan ili ih je tamo više? Budu valjda mladi, tek rođeni, od mjesec dana?

Подели на овим сајтовима

Kratkodlaka je,zove se Dia(Kardia),zenka,stara 2 meseca,mirna je ko bubica  bliss jeeee , samo nju imam (posto nemam uslova ovde za vise njih),uzeta je pre nekih 5 sati, boja je braon crno bela.Inace do 6.meseca se hrani senom koje kupim u pet sopu i hranom koju ima pakovanje 400g oko 80 RSD,pije vodu normalno womens

sad cu proceprkati za sliku  :bla:

Подели на овим сајтовима

Meni se sviđa ovakvo ko ovečka, merino morče, hahahaha!

Vidio sam da imaš samo jedno, Dia, 2 mjeseca. Muški ili ženski?

texel%20%282%29.jpg

bliss jeeee      womens

http://chskatie.svetu.cz/19654-dlouhosrsta-morcata.html

Подели на овим сајтовима

Kratkodlaka je,zove se Dia(Kardia),zenka,stara 2 meseca,mirna je ko bubica  4chsmu1 , samo nju imam (posto nemam uslova ovde za vise njih),uzeta je pre nekih 5 sati, boja je braon crno bela.Inace do 6.meseca se hrani senom koje kupim u pet sopu i hranom koju ima pakovanje 400g oko 80 RSD,pije vodu normalno :cheesy:

sad cu proceprkati za sliku   ;)

Pišti li puno?

greengrin

Подели на овим сајтовима

ovo je link se Face-a,posto ne znam kako da ukacim sliku

http://www.facebook.com/pages/Morsko-PraseGuinea-Pig/55153255748?ref=ts&sk=wall#!/photo.php?fbid=1949528138339&set=o.55153255748&type=1&theater

Подели на овим сајтовима

ovo je link se Face-a,posto ne znam kako da ukacim sliku

http://www.facebook.com/pages/Morsko-PraseGuinea-Pig/55153255748?ref=ts&sk=wall#!/photo.php?fbid=1949528138339&set=o.55153255748&type=1&theater

196329_1949528138339_1246662401_32373165_47389_n.jpg

Evo to je ta, sad sam to uradio ja, moraš uzeti link od slike, ne znaš kako se to radi?

Подели на овим сајтовима

Ne znam jos uvek,ali nije strasno,naucicu  :)

Kazi mi koje ti imas i koliko su stari?

Iz nekog tvog iskustva sa njima,koja je idealna velicina kaveza za drzanje posto ja imam neki stari u kom sam drzala hrcka pre par godina pa je Dia privremeno u njemu?

Koliko ih cesto hranis,posto je Dia bas puno jela od kad sam je uzela,tj postoji li neka dnevna mera jer koliko god da joj stavim ona i dalje jede?

Da li je normalno da se cesu?Stalno se ceska a ociscena je.

Подели на овим сајтовима

Ne znam jos uvek,ali nije strasno,naucicu  bendoff

Kazi mi koje ti imas i koliko su stari?

Iz nekog tvog iskustva sa njima,koja je idealna velicina kaveza za drzanje posto ja imam neki stari u kom sam drzala hrcka pre par godina pa je Dia privremeno u njemu?

Koliko ih cesto hranis,posto je Dia bas puno jela od kad sam je uzela,tj postoji li neka dnevna mera jer koliko god da joj stavim ona i dalje jede?

Da li je normalno da se cesu?Stalno se ceska a ociscena je.

ja sam imao dva davno, više nemam. Taj kavez za hrčka je mali, mora biti nešto veće, neki veći kavez ili drvena kutija, tako metar sa metar otprilike. Mislim da sam im davao u posudicu, na mjeru je to, kad pojedu tek poslije dobiju ponovo, najbolje davat dva puta dnevno, ujutro i predvečer. Nisu to baš jeftine životinjice jer za ispravno hranjenje je potrebno im davati mnogo prvoklasne zelenine, a ta je danas skupa. Inače kad se ispravno hrane skoro da ni ne moraju piti vodu, svu uzimaju iz zelenine. Ali mislim da ta mlađa vodu piju, starija već mnogo ne piju. da li si bila kod veterinara, ako niste svejedno idite, biće da su to roztoči, ne znam naš naziv za to, takve male životinjice od pola milimetra u ušima, nisu to buhe ni vaši, nešto drugo. Nije baš normalno da se stalno češu. šta si češe najviše, kud se češe, koji dio tijela, po glavi ili kuda, kako? Ja se podsjetim kako je to bilo s njima što se tiče hrane itd. pa ti napišem.

Подели на овим сајтовима

Skontala sam da je moguce da je golica piljevina pa se ceska,inace ona je u pet sopu automatski pregledana pa sam sigurna da joj nista ne fali  7896634

Подели на овим сајтовима

Jídelníček morčat - Jelovnik za morčata, prevedem to čim stignem

Den

Ráno Večer

Pondělí

Tráva, listy z pampelišek Slupky z okurek

Uterý

Slupky z okurek Tráva, listy z pampelišek

Středa

Listy z pampelišek, seno Ohryzek z papriky, listy z pampelišek

Čtvrtek

Tráva, listy z pampelišek 2 ohryzky z paprik, petržel, seno