Jump to content

Kako se ponasati kad si (NE)opravdano optuzen?

Препоручена порука

Ja lakše opraštam neopravdane optužbe i kritike nego one opravdane.

ja bas obrnuto, al ne radi se o prastanju, nego poludim kad sam neopravdano optuzen, a kad sam opravdano optuzen onda sednem duboko da se zamislim prstgore

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Одговори 70
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14089.msg441191#msg441191 date=1305578877]

Advokatura je u danashnje vreme postala nespojiva s hriscanskim modelom zivota. Advokat koji ne zeli da krshi Bozanski zakon bice advokat par dana. Profesija je apsurdna sama po sebi, jer i kad brani nevinog svodi se na licnu sujetu i koristoljublje a kad brani krivog oslanja se na gomilu lazhi i mora da radi protiv sopstvene savesti.

чекај, јеси ти то управо исповедила да за адвокате нема спасења?  bendoff :) zru

елем, то су причали некад и за глумце, па је то на нивоу ником-ништа.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

na zalost....ispada da je tako gledajuci primere u svim verzijama i svuda oko nas. Generalno greengrin

Ih..glumac glumi a advokat se i bukvalno igra sa zivotima a da je nacelni nivo morala kod te branshe ispod svakog nivoa..nazalost.

a sto se tice konkretnih slucajeva, vazi ono sto je rekao Ivan Cvetkovic  :cheesy:

Подели на овим сајтовима

Једнога јутра у колиби, неко закуца на врата. Погледам кроз прозор да видим ко је, јер још није било време да отворим. Угледам младића озарена лица и схватим да је имао духовне доживљаје, јер је одисао благодаћу Божијом. Због тога, иако сам био заузет, прекинуо сам то што сам радио, отворио сам врата, увео сам га унутра, послужио сам га чашом воде и пажљиво почеода га испитујем о његовом животу, јер сам видео да у њему има духовности. "Каквим се послом бавиш, момче?" Упитах га. "Ма, какав посао, оче?" Рече ми, "Ја сам одрастао у затвору. Највећи део живота провео сам тамо. Сада ми је двадесет и шест," "Па, добро, момче, шта си учинио да допаднеш затвора?" - упитах га, а он ми отвори срце: "Још док сам био мали, 'много ме је болело да видим несрећне људе. Познавао сам све који су имали неку невољу, не само у нашој парохији, већ и у другим парохијама. Наш свештеник је непрестано сакупљао новац, подизао зграде и трошио тај новац на сличне ствари. Непрестано су нешто поправљали и улепшавали. Потпуно су занемарили сиромашне породице. Нисам ту да судим да ли је било неопходно све што су чинили, али видео сам много несрећних људи. Одлазио сам, тако, кришом, и крао од новца који су сакупљали од парохијана. Узимао сам само део, нисам ни намеравао да узмем све. Куповао сам од тога храну и разне неопходне потрепштине и, да нико не види, остављао пред вратима сиромашних. После сам, одмах, да не би неког другог окривили, одлазио у полицију и говорио: "Ја сам украо новац из цркве и потрошио га." Ништа им друго не бих рекао. Тукли су ме и псовали: "Битанго, лопове!" Ја сам ћутао. После су ме бацали у затвор. Тако је то трајало годинама. Читав град у коме сам живео (са око тридесет хиљада становника) сазнао је за мене, а и други градови и сви су ме називали лоповом и пропалицом. Ја сам ћутао и осећао сам радост. Једном су ме затворили на читаве три године. Неколико пута су ме затворили без разлога, па су ме пустили тек када су нашли правог кривца. Ако га нису нашли, ја бих одлежао у затвору целу казну уместо њега. Зато сам ти рекао, оче, да сам већи део свог живота провео у затвору." Пошто сам га пажљиво саслушао, рекох му: "Али, момче, ма колико изгледало добро то што радиш, ипак није добро и немој то више да чиниш. Слушај шта ћу ти рећи. Хоћеш ли да ме послушаш?" "Послушаћу те, оче." - одговори он. "Иди из тог града," почех да га саветујем, "отиди негде где те не познају, у тај и тај град, на пример, а ја ћу се побринути да будеш у друштву добрих људи. Ради и помажи несрећним људима, колико год можеш, од онога што сам зарадиш, јер то има већу вредност. Али, чак и када човек нема ништа да удели сиромашном и боли га срце због тога, тада он призове милосрђе свише, призове та крвљу свога срца. Зато што би дао нешто да има, осетио би и радост у томе, а када нема ништа да удели, осећа бол у срцу." Обећа ми да ће да послуша мој савет и оде радостан. После седам месеци добијем од њега писмо из затвора. У писму је стајало ово: "Сигурно ћеш се питати, оче, зашто ти пишем из затвора после толиких савета које си ми дао и после обећања које сам ја теби дао. Знај да овога пута издржавам заслужену затворску казну. Догодила се некаква грешка. Срећа је што не постоји људска правичност, зато што би, у супротном, неправда била нанета духовним људима, не би заслужили небеску награду." Када сам прочитао последњу реченицу, осетио сам дивљење према том младићу, који је тако топло пригрлио духовни живот и који је тако добро разумео најдубљи смисао живота! Господе Боже, лопов! Поседовао је Христа у себи! Није могао да се заустави само због радости коју је осећао. Божанствене ли лудости!

STARAC PAJSIJE SVETOGORAC-knjiga CUVAJTE DUSU

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

Питање:

Поштовани оци,

У правосуђу је битна материјална истина тј.она истина која се може доказати доказним средствима(писменим доказима, сведочењем,вештачењем итд.),која у великом броју случајева нема везе са правом истином..Ако ја као адвокат, износим чињенице које нису истините, или пак оспоравам чињенице које су истините, а друга страна услед недостатка правих доказа изгуби спор,ја сам победио у спору лажући и добар сам адвокат..шта је са мојим спасењем?

Mислим да се без манипулације и лажи се не може бити добар адвокат..

Мислим да су адвокати,као цариници у Христово време,знам да су се и цариници спасавали после покајања, али предпостављам да се више нису бавили истим послом

Добар адвокат и добар хришћанин..да ли је то могуће?

Свако добро од Бога

Н.Н

--------------------------------------------------------------------------------

Одговор:

Драги брате,

У овом свету који сав у злу лежи (I Јн. 5, 19.), нису само адвокати стављени у веома незгодан положај. Људи који се баве бизнисом или пословним предузетништвом, трговином, угоститељством, путничком или туристичком агенцијом, који продају на пијаци или плаћају порез, који покушавају да задовоље многобројне бирократске и плутократске прописе који сваке године постају све већи и компликованији, млади који траже посао или запослење, радници у фабрикама који покушавају да испуне норму коју послодавац захтева од њих, политичари и представници својих партијских странака, дипломате, војни стратези или људи задужени за односе са јавношћу, као и безбројни други, осећају се принуђенима да лажу, искривљују чињенице, да запостављају своју савест свесно варајући друге ради голог опстанка и чистог преживљавања у оваквој култури и друштву. Сви они, као што кажеш, сматрају да, ако желе да опстану и преживе, морају да "износе чињенице које нису истините, или пак да оспоравају чињенице које јесу истините..."

Хришћанство, Христос, Црква, Јеванђеље, Вера, Православље, стоје у непријатељству према овом свету и његовим трендовима. Јер, овај свет не зна за Бога и не прати Божију Реч. Стога, "ови хуле на оно што не знају. А што по природи, као бесловесне животиње знају, у томе се развраћују." (I Јак. 1, 10.) То јест, живе развратно, уједајући једни друге, отимајући се о коску као животиње...

На свима нама, хришћанима и нехришћанима, је да изаберемо којим путем желимо да ходимо. Јер постоје само два пута: пут живота и пут смрти: „Сведочим вам данас небом и земљом, да сам ставио пред вас живот и смрт, благослов и проклетство; зато изабери живот, да будеш жив ти и сјеме твоје." (IV Мој. 30, 19.) - говори нам Сам Господ Бог. Пред сваким од нас дакле, стоји избор између добра које води у живот и зла које води у смрт. Тако су се, они који желе живот, одувек држали добра и - Господ их никада није остављао. За такве се одувек налазило и посла и хлеба, јер доброг и праведног човека нико не одбацује. Зато је још праведни Давид говорио: "Бејах млад и остарех и не видех праведника остављена ни деце његове да просе хлеба. Уклањај се од зла и чини добро и живи довек. Јер Господ љуби праведни суд и не оставља светаца својих, увек се они чувају, а племе ће се безбожничко истребити." (Пс. 37, 25 - 28.)

Поздравља те,

о. Срба 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Upravo se spremam na put,tako da cu vase odgovore procitati tek za nekoliko dana kada se vratim.Evo o cemu se radi,ovih meseci sam preokupljen sudskim procesom,naime,nevin sam optuzen,i normalno je da imam advokata koji ce da me brani.Zanima me,kako bi trebao da se ponasa neko ko je sa punim praviom optuzen!?Da li on treba uzeti advokata i braniti se,to jest,izvrtati cinjenice i samim tim da ne bi bio okrivljen?Da li je nas postupak u tom slucaju hriscanski i kako se zaista treba ponasati?Znaci,ako je neko sasvim pravedno optuzen,onda  da bi se odbranio mora da LAZE I IZVRCE CINJENICE da ne bi bio okrivljen!?Sta i kako treba postupiti u tom sucaju???

...kuku deni,da te nije tuzila ona 'lujka' 1000000001010

Da,tuzila me je,imam sudski proces sa njom

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Upravo se spremam na put,tako da cu vase odgovore procitati tek za nekoliko dana kada se vratim.Evo o cemu se radi,ovih meseci sam preokupljen sudskim procesom,naime,nevin sam optuzen,i normalno je da imam advokata koji ce da me brani.Zanima me,kako bi trebao da se ponasa neko ko je sa punim praviom optuzen!?Da li on treba uzeti advokata i braniti se,to jest,izvrtati cinjenice i samim tim da ne bi bio okrivljen?Da li je nas postupak u tom slucaju hriscanski i kako se zaista treba ponasati?Znaci,ako je neko sasvim pravedno optuzen,onda  da bi se odbranio mora da LAZE I IZVRCE CINJENICE da ne bi bio okrivljen!?Sta i kako treba postupiti u tom sucaju???

...kuku deni,da te nije tuzila ona 'lujka' 1000000001010

tek onako te tuzi,iz cista mira,ti skroz nevin?

Подели на овим сајтовима

ako cete tako onda molim na pm 1000000001010

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

pa ne znam o cemu se radi tako da ne mogu da ucestvujem u razgovoru- mozda i koji savet 1000000001010

Подели на овим сајтовима

Upravo se spremam na put,tako da cu vase odgovore procitati tek za nekoliko dana kada se vratim.Evo o cemu se radi,ovih meseci sam preokupljen sudskim procesom,naime,nevin sam optuzen,i normalno je da imam advokata koji ce da me brani.Zanima me,kako bi trebao da se ponasa neko ko je sa punim praviom optuzen!?Da li on treba uzeti advokata i braniti se,to jest,izvrtati cinjenice i samim tim da ne bi bio okrivljen?Da li je nas postupak u tom slucaju hriscanski i kako se zaista treba ponasati?Znaci,ako je neko sasvim pravedno optuzen,onda  da bi se odbranio mora da LAZE I IZVRCE CINJENICE da ne bi bio okrivljen!?Sta i kako treba postupiti u tom sucaju???

...kuku deni,da te nije tuzila ona 'lujka' joooj

Pa nije iz cista mira,nego iz povredjene sujete,ali bih pre rekao zato sto je lujka....Posto sam se uverio da je PATOLOSKI LAZOV i da je skroz nestabilna,lepo sam se UDALJIO od nje,a ona je iz osvete i povredjene sujete izmislila kako sam hteo nju i njeno dete da ubijem,to jest,da iznajmim kako ona kaze "mafiju" da joj otmu dete za 50 € (da,da,za PEDESET evrica) nesiguran.....i sad tece sudski proces

А плод Духа јесте: љубав, радост, мир, дуготрпљење, благост, доброта, вера, кротост, уздржање. За такве нема закона. (Галатима 5:22,23)

Подели на овим сајтовима

Pa nije iz cista mira,nego iz povredjene sujete,ali bih pre rekao zato sto je lujka....Posto sam se uverio da je PATOLOSKI LAZOV i da je skroz nestabilna,lepo sam se UDALJIO od nje,a ona je iz osvete i povredjene sujete izmislila kako sam hteo nju i njeno dete da ubijem,to jest,da iznajmim kako ona kaze "mafiju" da joj otmu dete za 50 € (da,da,za PEDESET evrica) nesiguran.....i sad tece sudski proces

aha...pa nista,rekoh ti vec,ti samo govori istinu,samo u tom slucaju ce ti Bog biti na pomoci! a ja ti zelim da se to sve dobro zavrsi!!!!!

Подели на овим сајтовима

aha...pa nista,rekoh ti vec,ti samo govori istinu,samo u tom slucaju ce ti Bog biti na pomoci! a ja ti zelim da se to sve dobro zavrsi!!!!!

Ma dobro to,nego mene zanima kako se ponasati ako je covek kriv,odnosno ucinio je zaista nesto i izveden je pred sud,naravno u interesu mu je da ne bude osudjen....eto,da mi se sve ovo nije desilo nikad se ne bi bavio ovim razmiljanjem...ma kazem ja,knjige su knjige,ali licno iskustvo je najupecatljivije

Подели на овим сајтовима

evo iscitah sve

stvarno neobican slucaj i delikatno pitanje

postoji vise mogucnosti zasto je to tako, a tipujem na prvu stavku:

- imas pogresan pogled na svet, otud si magnet

"Kakve su ti misli, takav ti je zivot" rece starac dal Pajsije, ne znam mozda je i neko drugi, nebitno

fora je u tome "sto na umu to na drumu!", isprobana varijanta svaki dan sam svestan toga

nesto ne stima u tvom nacinu razmisljanja, i moras menjas ako neces da ti se ovo desava kao u filmu "Dani mrmota"(vrh komedija joooj ), kriv si sam jer privlacis psihopate(a sve sto tvrdis o njima jesi 90% u pravu, tako je kako kazes, i nekima samo cudo moze da pomogne), pored toga da se videti da si, sto kazes, imao problematicnu proslost, znaci verovatno si bio u drustvu nekih siledzija i mafijasa, e sad! pitanje koje se namece je: odakle bas ista spika kod obe lujke da oces da im ubijes nekoga? mozda je slucajnost, a mozda je i tvoja zasluga, ne poznajem te i to ne mogu da komentarisem, samo iznosim ociglednost, mozda si im pretio jer nisi znao kako drugacije da ih se otarasis, pa sad ova poslednja to upotrebljava protiv tebe! Ako si im pretio onda treba da dobijes kaznu za pretnju, ako nisi onda je lako dokazati na sudu da je ova psihicki nestabilna tj da ima neki posesivno kompulzivni poremecaj ili kako se to vec zove i resen problem

- takav ti horrorskop iliti obicna slucajnost

nema sta da se objasnjava

- mozda treba da spases jednu lujku da se prica ne bi ponavljala

mozda je to jedini nacin da prekines da ti se to desava nesiguran

Подели на овим сајтовима

evo iscitah sve

stvarno neobican slucaj i delikatno pitanje

postoji vise mogucnosti zasto je to tako, a tipujem na prvu stavku:

- imas pogresan pogled na svet, otud si magnet

"Kakve su ti misli, takav ti je zivot" rece starac dal Pajsije, ne znam mozda je i neko drugi, nebitno

fora je u tome "sto na umu to na drumu!", isprobana varijanta svaki dan sam svestan toga

nesto ne stima u tvom nacinu razmisljanja, i moras menjas ako neces da ti se ovo desava kao u filmu "Dani mrmota"(vrh komedija aman ), kriv si sam jer privlacis psihopate(a sve sto tvrdis o njima jesi 90% u pravu, tako je kako kazes, i nekima samo cudo moze da pomogne), pored toga da se videti da si, sto kazes, imao problematicnu proslost, znaci verovatno si bio u drustvu nekih siledzija i mafijasa, e sad! pitanje koje se namece je: odakle bas ista spika kod obe lujke da oces da im ubijes nekoga? mozda je slucajnost, a mozda je i tvoja zasluga, ne poznajem te i to ne mogu da komentarisem, samo iznosim ociglednost, mozda si im pretio jer nisi znao kako drugacije da ih se otarasis, pa sad ova poslednja to upotrebljava protiv tebe! Ako si im pretio onda treba da dobijes kaznu za pretnju, ako nisi onda je lako dokazati na sudu da je ova psihicki nestabilna tj da ima neki posesivno kompulzivni poremecaj ili kako se to vec zove i resen problem

- takav ti horrorskop iliti obicna slucajnost

nema sta da se objasnjava

- mozda treba da spases jednu lujku da se prica ne bi ponavljala

mozda je to jedini nacin da prekines da ti se to desava joooj

Nisu me obe lujke optuzile za pretnju,nego samo ova poslednja!Radi se o istoj lujki nesiguran

Inace,na vise od  dve lujke sam naletao u zivotu,ali sam sa dve bas bio u vezi,ali i ove ostale sa kojima sam imao "neka posla" mogu da ih svrstam u isti kos.....imaju neku zajednicku crtu,ne kaze se za dzaba za nekog  da ima "ludacku crtu u sebi"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...