звечанац Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Interesuje me koliko vremena treba da protekne da nekima neke stvari udju u glavu. Najlakse je "obrazovati" i lupati gluposti, a cinjenica je da mi kosovo trenutno ne kontrolisemo i jedina sansa da to ikada uradimo je podelom. Kada bi ste sada Ave Serbia pitati sta uraditi sa albancima kada bi nam se nekim cudom Kosovo vratilo; on bi predlozio da iste proteramo ; sto samo govore u kakvim oblacima pojedinci zive. Па добро, пошто ти тако тврдиш, питао бих те једно само: Србији остане север Косова, остали део територије припадне шипцима, не држави ''Косово'', него лично шиптарима. Е сад, ајде ти мени реци шта ћемо да радимо за оне светиње на Косову: Манастир Девич, Пећку Патријаршију, манастир Св. Архангели, манастир Св. Врачи Козма и Дамјан, манастир Св. Тројице и многи други да их сад не набрајам....Шта ћемо за остале Србе који доле живе? Да неће можда Албанци да их одржавају и чувају од самих себе? kriminalac valjda smo u stanju, da ih odrzavamo kao sto odrzavamo i Hilandar i sta ce biti drugacije u sadasnju situaciju kada su isto na siptarskoj teritoriji?. Ја колико знам Хиландар се налази на Светој Гори, исправи ме ако грешим.... 1127_battle Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Не знам више шта да мислим.Осим да Дачић претерао ,и да су политичари криви што нико није водио бригу о Србима на Космету.И сад он нашао да дели нешто што није његово. 1127_battle kriminalac Брат, прочитај ово: http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/137956/Nije-realno-da-Kosovo-ostane-u-Srbiji И онда ништа више не треба да те чуди... Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Nova muzika starih majstora: Ivica Dačić Photomontage: Zlica U duhu sve otvorenije promocije ideje o podeli Kosova, potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da nije realno da Kosovo ostane u sastavu Srbije i da je podela jedno od mogućih rešenja problema njegovog statusa Lider partije sledbenika Slobodana Miloševića, izjavio je za televiziju B92 da su međunarodni odnosi takvi da nije moguće da Kosovo ostane u sastavu Srbije i pozvao stranke koje kritikuju predlog o podeli Kosova da iznesu svoje predloge za rešavanje tog pitanja. "Teško je očekivati da će neki srpski političar govoriti o priznanju Kosova jer je cilj države da ga sačuva. Siguran sam da i građani Srbije znaju da je podela Kosova realno rešenje koje će morati da prihvate i vlasti u Prištini. Za stolom u vladi se, međutim, nije o tome raspravljalo", kazao je Dačić. http://www.e-novine.com/srbija/vesti/47550-Nezavisno-Kosovo-realnost.html Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Не знам више шта да мислим.Осим да Дачић претерано се**,и да су политичари криви што нико није водио бригу о Србима на Космету.И сад он нашао да дели нешто што није његово. facenew22222222 facenew22222222 Брат, прочитај ово: http://www.vesti-online.com/Vesti/Srbija/137956/Nije-realno-da-Kosovo-ostane-u-Srbiji И онда ништа више не треба да те чуди... Слушао сам га јутрос на б92.Ово је већ одавно припремљано.Из Европе и Америке су долазили притисци,али тада су били избори и нико није смео да зуцне о овоме,него је морао да глуми да није за поделу Космета. Ово сад покушавају да нас припреме за оно што треба да буде,ЛДП и СПС,већ доста напредују.А ДС пошто нема шанси великхи на изборима њихови бирачи ће вероватно прећи на ове 2 горе наведене партије,јер је људима више беде преко главе,и дошли су до тога да ће дати Космет,само да уђемо у Европу,јер не могу више да издрже да живе овако. Сасвим је и тај њихов потез разумљив,али све ово сада није толико битно,не смемо да заборавимо да је у понедељак био ИНСАЈДЕР,па ја онда Ивица да заштити партије,правио хапшење власника кладионица,па онда сад ово за Космет,само да се скрене са те теме,колико политичке партије краду и лажу народ. Јел се слаже неко са мном,ја мислим да нисам нигде омануо? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Слушао сам га јутрос на б92.Ово је већ одавно припремљано.Из Европе и Америке су долазили притисци,али тада су били избори и нико није смео да зуцне о овоме,него је морао да глуми да није за поделу Космета. Ово сад покушавају да нас припреме за оно што треба да буде,ЛДП и СПС,већ доста напредују.А ДС пошто нема шанси великхи на изборима њихови бирачи ће вероватно прећи на ове 2 горе наведене партије,јер је људима више беде преко главе,и дошли су до тога да ће дати Космет,само да уђемо у Европу,јер не могу више да издрже да живе овако. Сасвим је и тај њихов потез разумљив,али све ово сада није толико битно,не смемо да заборавимо да је у понедељак био ИНСАЈДЕР,па ја онда Ивица да заштити партије,правио хапшење власника кладионица,па онда сад ово за Космет,само да се скрене са те теме,колико политичке партије краду и лажу народ. Јел се слаже неко са мном,ја мислим да нисам нигде омануо? facenew22222222 facenew22222222 dada Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Vidim i ti je ponosno branis. Ziveo si u Bosni i kada je poceo rat pobegao si na Kosovo jer si se setio da ti je to djedovina. A onda kada je poceo rat na Kosovu setio si se da si Bosanac. facenew22222222 facenew22222222 Шта сам ја бранио и како..о томе ће Бог и људи који ме знају да суде... Ти као "Хришћанин" ..требао би друге бриге да бринеш... dada А о теби многи сведоче колики си "Хришћанин" :bla: Svi znamo sta si ti branio. U stanju si da pretis, vredjas, nazivas ljude izdajnicima; a onda kada ti se neko obrati tvojim recnikom setis se Hriscanstva i hriscanskih nacela. Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zeebedee Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 valjda smo u stanju, da ih odrzavamo kao sto odrzavamo i Hilandar. А то бих баш волео да видим како би их ''ми'' одржавали....Добио си оно што си тражио, а сада пусти нас да радимо шта ми хоћемо, или боље речено - шта нареде Амери, у преводу. facenew22222222 Dobro objasni mi kakva je razlika izmedju stanja u kom se sada nalaze i stanja u kom bi bili kada bi Srbija priznala podelu? Ili jos bolje kako ti zamisljas da se mi vratimo na Kosovo; a bez da mi spominjes prorocanstva raznoraznih budala i ruske careve, krajeve Amerike, Kinu, Kubu i slicne gluposti? Not Available Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 valjda smo u stanju, da ih odrzavamo kao sto odrzavamo i Hilandar. А то бих баш волео да видим како би их ''ми'' одржавали....Добио си оно што си тражио, а сада пусти нас да радимо шта ми хоћемо, или боље речено - шта нареде Амери, у преводу. 0110_hahaha Dobro objasni mi kakva je razlika izmedju stanja u kom se sada nalaze i stanja u kom bi bili kada bi Srbija priznala podelu? Ili jos bolje kako ti zamisljas da se mi vratimo na Kosovo; a bez da mi spominjes prorocanstva raznoraznih budala i ruske careve, krajeve Amerike, Kinu, Kubu i slicne gluposti? Човече нисам знао да је Старац Тадеј будала! А реци ти мени ко је крив,ако нису политичари?Прво да будемо тако протерани,и да се ништа не ради ни на чувању људи доле,нити на враћању људи. Да ли знаш колико је новца дато да се Срби врате доле,ДОСТА!Али то су све они који су били главни за то покупили,никог нису враћали,једино они који немају у Србији ништа,па им је боље да се врате. Ко је то дозволио,да се тако разбацују парама и да хи покупе.Па сви знамо да се ово спремало вековима од кад се Албанци и шиптари доводе у контакт са нама.Сви знамо какви су код њих закони да се коте минимум испод 7 деце смеју да имају. И после свега тога ти дођеш и питаш звечанца,или било ког Србина који нема никакав утицај на то..ајде реци ти мени шта је боље! Па јел обичан грађанин треба да овиси од политичара и неспособних.Јесте само ми треба да ћутимо! Сад је неко зезнуо ствар и ајде све лепо да заборавимо?Сутра Војводина,јел знаш колико су у Војводини,Новом Саду,људима полако испирају мозак да праве нову државу. Ајде ако дамо Космет,шта ћемо са Војводином,нико не прича о њој.А само по коментатору који преносе фудбалске мечеве може да се види колико на остали део Србије гледају као друга држава! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 valjda smo u stanju, da ih odrzavamo kao sto odrzavamo i Hilandar. А то бих баш волео да видим како би их ''ми'' одржавали....Добио си оно што си тражио, а сада пусти нас да радимо шта ми хоћемо, или боље речено - шта нареде Амери, у преводу. 0205_whistling Dobro objasni mi kakva je razlika izmedju stanja u kom se sada nalaze i stanja u kom bi bili kada bi Srbija priznala podelu? Ili jos bolje kako ti zamisljas da se mi vratimo na Kosovo; a bez da mi spominjes prorocanstva raznoraznih budala i ruske careve, krajeve Amerike, Kinu, Kubu i slicne gluposti? Како замишљам...? -Једина нада да повратимо Косово, јесте да се вратимо на прави пут, тј. на Христов пут. Ајде да кренемо да живимо евхаристијским животом. Молитва, пост, исповест, све нас то враћа на Христов пут. Толико смо се удаљили од Бога, да је то жалосно. Када кажу за Косово да је светиња, колевка Српског рода, не кажу то зато што се тако неком свиђало, већ зато што је од Бога дато на чување. Ту су бројни манастири, којих ни по коју цену не би смели да се одрекнемо. Погледај овај клип, и замолио бих те за твоје мишљење... 0205_whistling А што се тиче ''разноразних будала'', како их назва - но комент. 0212_rolleyes Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dusha Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=vxLfx4oeYh4&feature=related ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Svi znamo sta si ti branio. U stanju si da pretis, vredjas, nazivas ljude izdajnicima; a onda kada ti se neko obrati tvojim recnikom setis se Hriscanstva i hriscanskih nacela. какав си ти јадо.. ..сада си превазишао сам себе 0442_feel Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Joko Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 Текст из Политике, пренео сајт Епархија Рашко Призренске МР ЖИВОЈИН РАКОЧЕВИЋ - ПОДЕЛА КОСОВА ЈЕ ГОРА ОД НЕЗАВИСНОСТИ Политика 17. мај 2011 http://www.politika.rs/rubrike/ostali-komentari/Podela-Kosova-je-gora-od-nezavisnosti.lt.html Заговорници поделе у српској политици одлучили су да покрајином прогласе делић севера Косова који би се добио приликом разграничења Подела Косова је тренутно најгоре решење за Србе јужно од Ибра и сигуран знак да се избегли никада неће вратити тамо одакле су истерани. Подела је порука да Срби, њих 80.000, јужно од Ибра могу да нестану. За њихов коначни нестанак постоје две опције: прва је насиље великих размера, изазвано поделом, и сеоба према северу; друга је постепено цурење и меко етничко чишћење. Многи од 230.000 расељених, а и оних који су остали већ су искусили оба метода. Политичари који мисле да ће сеоба према северу оснажити Косовску Митровицу и поправити етничку крвну слику грдно греше, јер једном покренути људи са југа неће и не могу остати код својих 35.000 сународника на северу. Неће се задржати чак ни у Рашкој (близу је границе), избегаваће и Краљево, они беже што даље – према Београду или западу. Тако ће север Косова заувек изгубити залеђе, универзитет студенте, болница пацијенте, трговина какве-такве послове... Постаће слепо црево где су једино криминалци способни да нешто размене. Идеја о подели Косова траје отприлике колико и конфликт, постоји као решење, као нужда кад се ништа друго не може добити, као коначно раздвајање Срба и Албанаца, као прагматично и реално решење, као терет који нико нема храбрости да уврсти у свој програм. Она се јавља у тешким моментима као некакав излаз за који нико не зна како изгледа и ко и када треба да плати цену њене примене. Њен највећи промотор и заговорник је Добрица Ћосић, последње године свог рада Зоран Ђинђићје подржао поделу, а Ивица Дачић је први српски политичар из власти који се након њега јавно заложио за то решење. Тренутно умиривање косовске савести српских политичара и дела јавности постигло би се добитком делића „своје територије”, вечном опсесијом балканских губитника. Група заговорника поделе покрајине ће, ако и наметну идеју поделе, имати проблем са Српском православном црквом чије ће највеће светиње Дечани, Патријаршија, Грачаница, Љевишка... остати с оне стране границе. Ако Албанци који су тренутно пристали на нове српске општине и посебне мере заштите СПЦ баштине буду изгубили север Косова тражиће компензацију која ће нанети разорну штету и Србима и светињама. СПЦ никада неће подржати поделу Косова и Метохије. То може озбиљно угрозити иначе добре односе државе и цркве. СПЦ нема намеру да било шта дели на Косову јер је то на штету народа и цркве. Јужно од Ибра су највеће вредности наше цркве, државе и уметности, познати је став СПЦ. Препрека подели је и Устав земље који гарантује територијални интегритет и неодвојивост АП Косово и Метохија. Да би се овај проблем решио заговорници поделе у српској политици одлучили су да покрајином прогласе делић севера Косова који би се добио приликом разграничења. Тако би формално могао да се испоштује Устав Србије. Овим се, уколико се догоди, показује да је суштински циљ Србије проста територија и прање образа пред бирачима и историјом, а не интереси већине српског народа који живи на КиМ. Дугорочно одрицање од културног и верског наслеђа,које представља одвећ помињану душу српског народа и државе,може имати фаталне последице по ионако нестабилни и једва пронађени српски идентитет. Зато Косово српској политици и њеним актерима јесте нека врста лека. Његово прекомерно узимање значи да можете проћи као Демократска странка Србије и Војислав Коштуница, а избегавање коришћењатог лека подразумева да пролазите као Либерално-демократска партија и Чедомир Јовановић. И на крају, трећа опција као лек узима Косово за болест која се њиме не лечи. Е, они пролазе као Социјалистичка партија Србије Слободана Милошевића, данас Ивице Дачића. Већина, па и од ових поменутих, зна просту дијагнозу: рад, одговорност, вишедеценијско решавање проблема, добри кадрови, излаз из бедног економског стања Срба и Албанаца... Етничке државе Балкана или оне које су након „чишћења територија” своје грађане друге нације и вере свеле испод „прихватљивих” пет одстонису ни близу пројектованог етничког раја који се чинио тако достижан и реалан пре почетка крвопролића. Исто је и на микроплану, јужно од Ибра – рецимо у Пећи, Срби готово не постоје, па Албанци не живе ништа боље: криминал је – кажу – већи, свађају се око политике страсније и теже неко кад су комшије биле ту, деца се једнако дрогирају,а посла нема.Према истраживању УН 80 одстомладих жели да истог тренутка одавде иде на запад. Како је то могуће, кад Срба више нема да их тлаче, терају и мрзе? У десет километара удаљеној српској енклави Гораждевцу (мање од 1.000 становника) локална мржња, завист, политичка подељеност, злоба гета и фатална депресија условљена нерадом и херметичком изолацијом унизили су живот преко границе бесмисленог. Бесмислена је спољашња албанска пресија, зверско убијање деце на реци – више од бесмисла је мржња у мојој кући. Зато је подела, мржња у нашој кући без обзира на то који се језик у њој чује и ком Богу се молимо, (ако то и чинимо); зато је подела могућност да никада не сретнете другог и другачијег – о њему ћете „научити све из историје и из приче својих дедова и очева”; зато је пут те историје лепо поплочан и води према паклу кроз који смо прошли; зато је подела први услов пропасти и храна за маргиналне, профашистичке, екстремне, фундаменталистичке групе које увек имају решење и за своје и, што је горе, за туђе проблеме. Они на крају увек дођу у нашу кућу, па макар она била Косово, Прешево, Санџак... Подела је горе решење од данашњег облика независности Косова. Подела ће створити независност Срба од Косова јер ће њоме нестати и они и њихове светиње, па и оно мало љубави и стрпљења према другима. Члан Савета РРА Мр Живојин Ракочевић објављено: 17.05.2011. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 нешто сам размишљао ... шиптарима је очигледно довољно да добију и парче - а то инсинуира да их то парче и највише и занима, ако не и једино. мислим да им не треба дозволити да га добију, ионако није њихово. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Мај 18, 2011 Пријави Подели Написано Мај 18, 2011 нешто сам размишљао ... шиптарима је очигледно довољно да добију и парче - а то инсинуира да их то парче и највише и занима, ако не и једино. мислим да им не треба дозволити да га добију, ионако није њихово. И ти нешто паметн да кажеш данас. thank_you777 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука