Jump to content

Љубљење

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pieta,sejo mila,svaka ti je zlatna! 0110_hahaha

Meni je Izida zao sto moram ovako da pisem. Medjutim, mnogi koji se nisu ucvrstili u veri, upravo zbog ovakvog ponasanja pojedinih clanova nase Crkve samo se odaljuju od nje, veruj mi, pisem ovo iz iskustva. Nemaju prilike da vide prave vrednosti i pravu istinu, jer Istina je mirna, nenametljiva i trazi strpljenje, a mrznja, laz galami i bode oci.

Nadam se da si me razumela, malo sam zakukuljila ovu misao....   crvenilo

Вкусите и видите јако благ Господ....

Подели на овим сајтовима

Pieta,sejo mila,svaka ti je zlatna! 0110_hahaha

Meni je Izida zao sto moram ovako da pisem. Medjutim, mnogi koji se nisu ucvrstili u veri, upravo zbog ovakvog ponasanja pojedinih clanova nase Crkve samo se odaljuju od nje, veruj mi, pisem ovo iz iskustva. Nemaju prilike da vide prave vrednosti i pravu istinu, jer Istina je mirna, nenametljiva i trazi strpljenje, a mrznja i laz galami i bode oci.

Nadam se da si me razumela, malo sam zakukuljila ovu misao....   crvenilo

Pieta, niko nije savrsen kod nekog je nacionalizam malo vise naglasen...a o tome  koliko treba ljubiti svoje neprijatelje, sta bi bilo da je npr car Lazar izasao u boju na Kim sa sa takvom idejom??Pa ipak postade svetitelj....Lako je ljubiti svoje neprijatelje i pokazivati hriscansku ljubav u sigurnoj sredini dalako od iskusenja, a ko je od vas u stanju da akze da bi tako razmisljao da je npr kao starac vukasin(mislim da se tako zvao)  u jasenovcu, zaista odgovorio mirnocom i ljubavlju pred monstrumima, ili kao dakon avakum pred turcima???

Volimo mi najprvo sebe i psvoje prijatelje...pa kad se usavrsimo za toliku ljubav i prema neprijateljima onda i necemo zjevati po celi dan po forumu...pozzz

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Volimo mi najprvo sebe i psvoje prijatelje...pa kad se usavrsimo za toliku ljubav i prema neprijateljima onda i necemo zjevati po celi dan po forumu...pozzz

Smatram da pravoslavlje nema nikakve veze sa nacionalizmom, ama bas nikakve. Nacionalista moze biti i pravoslavac ali i ateista. Takodje i pravoslavac moze biti nacionalista ali i ne mora... Nema ti tu bas neke veze.... Pri tom pod nacionalizmom podrazumevam patriotizam a ne sovinizam.

Ne vidim kakve veze imaju nasi realni prijatelji sa forumom  0110_hahaha

A kad to vec kazes, pogledaj sebe, pa to reci sebi, jer koliko sam primetila, vec duze vremena ti si ovde dezurni.... A to nije nista lose, naravno... nego kad si vec pomenuo....

Postujem tvoje misljenje i tvoj stav, kao i svakog drugog (iako se ne slazem sa mnogim tvojim mislima i nacinom razmisljanja), te ti u to ime saljem  crvenilo

Ziv bio!!!

I nemojmo vise da pravimo ovoliki off pivo

Подели на овим сајтовима

Љубљење за мене никад није грех. Ма који дан да је у питању. А то што неко мисли да је то лоше и да се треба суздржавати од тога.. то је његова ствар.... ја стварно не морам да трчим код неког тамо монаха да питам да ли треба да се љубим кад је пост или не....

Подели на овим сајтовима

dakle, 0110_hahaha , tj ljubljenje je greh ili ne?

Kao sto sam napisala, ne smatram da je ljubljene greh, jer ne vodi svaki crvenilo do seksualnog uzbudjenja. Uostalom, ako umemo sebe da kontrolisemo i ako znamo da je u toku post,koja je njegova svrha i imamo partnera koji to razume i prihvata...onda nema problema. Nezgodno je kada partner ne podrava takav stav pa ocekuje mnogo vise.

Elem, ljubav nije greh, pa zasto bi bilo i ljubljenje kao nacin iskazivanja iste....

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Neki kazu da je ljubljenje pre braka (u usta) blud, da li je to tacno???

Kao da je bitno sto kazu neki, ja, ti....itd

bitno je sta kazes Gospod."Svaki koji pogleda na zenu sa zeljom, vec je ucinio preljubu u srcu svojemu.Ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, cinite dobro onima koji vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone." (Matej 5,28.44) "

Narvno misli se na to da je i sama zelja greh bez djela.

A sad dal to ko i kako moze ne znam.

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

bitno je sta kazes Gospod."Svaki koji pogleda na zenu sa zeljom, vec je ucinio preljubu u srcu svojemu.Ljubite neprijatelje svoje, blagosiljajte one koji vas kunu, cinite dobro onima koji vas mrze i molite se Bogu za one koji vas gone." (Matej 5,28.44) "

Blago tebi savrsenom  0311_womens
i tebi osamucenom...

pa koga je zaista briga sta ces ti da napises ili ja, il neko treci.Uzmi ti sestro pa citaj jevandjelje i samo ce ti se reci.Uostalom istorija predbracnih poljubaca i bluda i nije toliko velika, ako krenemo unazad kroz nasu svetosavsku istoriju videcemo sta je greh pre braka.U to se svako moze uveriti pitajuci svojeke bake, pa i neko svoje savremene roditelje..jel neko mozda misli da su oni menjali devojke\momke kao carape, hahhaah, nema sanse.je receno.Svaki dan se ta moralna granica lomi i pomera, nove genearcije  uvek zele sto liberalnije stavove bez Boga naravno.

Lepo rekoh ko moze, a ne da se mora.Al to je istina, pa akko god se to svidelo Dejanu.

PS.

Cilj zivota sigurno nije ko ce se bolje ljubiti....Al sta cemo sad i ja se volim ljubiti, iako sam jos bez bracnog druga 0409_feel

potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

Blago tebi savrsenom  0311_womens
i tebi osamucenom...

pa koga je zaista briga sta ces ti da napises ili ja, il neko treci.Uzmi ti sestro pa citaj jevandjelje i samo ce ti se reci.Uostalom istorija predbracnih poljubaca i bluda i nije toliko velika, ako krenemo unazad kroz nasu svetosavsku istoriju videcemo sta je greh pre braka.U to se svako moze uveriti pitajuci svojeke bake, pa i neko svoje savremene roditelje..jel neko mozda misli da su oni menjali devojke\momke kao carape, hahhaah, nema sanse.je receno.Svaki dan se ta moralna granica lomi i pomera, nove genearcije  uvek zele sto liberalnije stavove bez Boga naravno.

Lepo rekoh ko moze, a ne da se mora.Al to je istina, pa akko god se to svidelo Dejanu.

PS.

Cilj zivota sigurno nije ko ce se bolje ljubiti....Al sta cemo sad i ja se volim ljubiti, iako sam jos bez bracnog druga 0409_feel

Sestro citaj ti jevanjdjelje ali ga nemoj sama tumaciti.Ipak se ti posavetuj sa nekim svestenikom.A nasi preci samo nisu mnogo pricali o tim stvarima,cisto sumnjam da bi tebi tvoja baba pricala kako se sa nekim tamo ljubila dok su skupljali seno.Ajde molim te
Подели на овим сајтовима

Blago tebi savrsenom  0110_hahaha
i tebi osamucenom...

PS.

Sestro citaj ti jevanjdjelje ali ga nemoj sama tumaciti.Ipak se ti posavetuj sa nekim svestenikom.A nasi preci samo nisu mnogo pricali o tim stvarima,cisto sumnjam da bi tebi tvoja baba pricala kako se sa nekim tamo ljubila dok su skupljali seno.Ajde molim te
Ne shvatas sustinu, sigurno da nije pricala skim se ljubila, al realno gledaj velika vecina ljudi iz tog vremena se udavala iz "ljubavi na prvi pogled".Cak i crkva blagosilja dva braka tj "dve ljubavi", jer sve sto je vise od toga je blud.A za blud se ide na sud 0311_womens
potpisp.jpg
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...