Ako-Heka Написано Фебруар 25, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 25, 2010 Charley Pride Kiss An Angel Good Morning Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Фебруар 26, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 26, 2010 a ovo...... Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Hristos je rekao zenu brata svoga sa zeljom,a ne zenu sa zeljom.Ne lupaj , lepo sam ti postavio citat-proveri А ја вам кажем да сваки који погледа на жену са жељом, већ је учинио прељубу у срцу својему.(MAT.5, 28) Библистика нам каже да је у грчком тексту овде употребљена реч која означава удату жену "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 veoma,veoma zanimljiv podatak.... možete li navesti izvornik ili neki sajt gde bismo mogli više o tome da vidimo... hvala unapred Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Хм, малом сам затечен... Нарочито од стране колеге Лава :-) Шалим се. Сада сам погледао - реч је γυναίκα - ипак неутрална реч за жену уопште... Исто тако, један од најбољих коментара на енглеском језику, Метју Хенри, каже: "Whosoever looketh on a woman (not only another man’s wife, as some would have it, but any woman), to lust after her, has committed adultery with her in his heart". Е сад, треба да заузмем дефанзивни став и да се покријем ушима?! Е па не баш! :-) Јер у самом коментару се лепо каже да неки (библисти) сматрају да је у питању удата жена. Ја се ипак не бавим толико Новим заветом :-) У сваком случају извињавам се због брзоплетости :-) "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 Hristos je rekao zenu brata svoga sa zeljom,a ne zenu sa zeljom.Ne lupaj , lepo sam ti postavio citat-proveri А ја вам кажем да сваки који погледа на жену са жељом, већ је учинио прељубу у срцу својему.(MAT.5, 28) Библистика нам каже да је у грчком тексту овде употребљена реч која означава удату жену Наравно, треба правити разлику између "гини" (удата жена, што стоји у библијском тексту) и "партхенос" (девојка). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 А ја ипак мислим да ге "гини" - неутралан израз, тј. да означава људско биће женског пола. У руском синодском преводу израз је "женщина" - управо женска особа, без обзира на то да ли је удата или не. "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Март 6, 2010 Пријави Подели Написано Март 6, 2010 А ја ипак мислим да ге "гини" - неутралан израз, тј. да означава људско биће женског пола. У руском синодском преводу израз је "женщина" - управо женска особа, без обзира на то да ли је удата или не. Проверићемо са етимолозима, Гркљанима. 0104_cheesy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 7, 2010 Пријави Подели Написано Март 7, 2010 veoma,veoma zanimljiv podatak.... Da ne trazimo mi neka ovde opravdanja... 0205_whistling svako vidi ono što hoće..... 0104_cheesy Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука