Jump to content

Како се колапси тржишта дешавају (са аспекта еконофизике)

Оцени ову тему

Препоручена порука

за Ивицу: у клипу се спомиње да ни Епл на пример није имун на ове ствари

Зашто си ово мени нагласио? 0102_laugh

А шта, сад као ниси фанбој?  bleh

Па и нисам. Једино што ми њихова платформа тренутно највише одговара. А чак и да јесам, био бих фанбој зато што волим њихове производе, а не епл као компанију. Штавише епл ми иде на живце у многим стварима, а Гејтс ми је омиљенији него Џобс, мада од обојице могу да се чују неке паметне ствари. Али ипак је Гејтс откупио Фајнманова предавања и учинио их доступним.  0405_feel

Подели на овим сајтовима

Hayek Institute

Звучи океј судећи по имену факса 4chsmu1

Јели а каква је атмосфера на економском факсу у Београду, која школа је "доминантна", Кејнз, аустријанци, монетаристи, самоуправни социјализам?

Atmosfera je, kratko receno, kao i sve ostalo u Srbiji-PODELJENA.

Samoupravni socijalizam vise niko naravno ne spominje, ali bi svi nekako da "navrnu kapitalisticku vodu na samoupravnu vodenicu" a to bas i ne ide, sto se da videti iz prilozenog...

Upravo zbog gore navedenog, javlja se Kejnz kao spasonosno resenje u smislu "prolazi kod strejndzera a  nase gore list"-ovo naravno zbog idejne bliskosti po pitanju drzavne regulacije, kao nase jos uvek neprevazidjene ljubavi... i tako... jedan napred, nazad dva...pa okret...

To su naravno samo moji licni utisci... 4chsmu1.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' />

A kako je kod vas i gde ste uopste?

Подели на овим сајтовима

Hayek Institute

Звучи океј судећи по имену факса greengrin

Јели а каква је атмосфера на економском факсу у Београду, која школа је "доминантна", Кејнз, аустријанци, монетаристи, самоуправни социјализам?

Atmosfera je, kratko receno, kao i sve ostalo u Srbiji-PODELJENA.

Samoupravni socijalizam vise niko naravno ne spominje, ali bi svi nekako da "navrnu kapitalisticku vodu na samoupravnu vodenicu" a to bas i ne ide, sto se da videti iz prilozenog...

Upravo zbog gore navedenog, javlja se Kejnz kao spasonosno resenje u smislu "prolazi kod strejndzera a  nase gore list"-ovo naravno zbog idejne bliskosti po pitanju drzavne regulacije, kao nase jos uvek neprevazidjene ljubavi... i tako... jedan napred, nazad dva...pa okret...

To su naravno samo moji licni utisci... 4chsmu1.gif' class='bbc_emoticon' alt='dada' />

A kako je kod vas i gde ste uopste?

Е супер, фала. Ја сам из Београда, а ова двојца су гастербајтерски издајници негде у далеким Америкама.  prstgore

Нисам економиста само ме занима тематика као нешто што има убедљиво највећи утицај на наше животе од свих ствари које су овде, нажалост, у рукама политичара.

Подели на овим сајтовима

У Америци се у последње време дешава занимљива ствар, у медијима су почели да помињу "Кејзијанизам", "Аустријску школу" и остало што до сада просечан човек није ни знао шта значи. Пази само ово: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13578.0.html mocart

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Е супер, фала. Ја сам из Београда, а ова двојца су гастербајтерски издајници негде у далеким Америкама.  :drugarstvo:

Нисам економиста само ме занима тематика као нешто што има убедљиво највећи утицај на наше животе од свих ствари које су овде, нажалост, у рукама политичара.

Onda verovatno i sami znate... Na zalost, imam utisak da to cesto nema nikakve veze sa nekim ubedjenjem ili pripadnoscu nekoj ecc. skoli ili pravcu, vec je u pitanju cisto neznanje i to od profesora i savetnika do studenata i obicnih gradjana...Niko ne zeli da se udubi, da malo proanalizira stvari, vec sve na krace staze, tzv. dnevna ekonomija... Puno se uci a nekako bas malo nauci... Kazem opet, to su samo moji utisci...

Подели на овим сајтовима

У Америци се у последње време дешава занимљива ствар, у медијима су почели да помињу "Кејзијанизам", "Аустријску школу" и остало што до сада просечан човек није ни знао шта значи. Пази само ово: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,13578.0.html :drugarstvo:

Hmm...interesantno... A kako kod vas stoje zagovornici npr. odrzivog razvoja i sl. poput Elinor Ostrom?

Imam utisak da bi to mogao biti neki "main stream" ekonomije ubuduce....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...