Милан М. Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Као препорука за сигурносну меру, ФБ и ГМејл траже број мобилног телефона корисника. Дати им број или не дати? Са једне стране на ФБ се логујемо преко е-адресе, а све чешћи је случај да различити е-сервиси користе ФБ или ГМејл налог за пријављивање. То олакшава регистрацију и пријаву, али губитком контроле над једним налогом (нпр ГМејл) губите све остале. Ако посматрамо са те стране, треба ојачати безбедност тог "централног" налога. Али, давањем број мобилног телефона се губи део приватности и анонимности на интернету. Дакле, шта чинити? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Ако им тај број телефона не даш може ти се лако десити да ти буде заблокиран тј. одбијен улаз на ФБ. Прво те неколико пута на то позову да то учиниш сам/сама, потом ако не учиниш услове ти улазак придањем броја телефона с образложењем да твој идентитет није довољно верификован и због тог како би се предупредило злоупотребама. То се десило мом ФБ пријатељу из БГ, једном сам ја чак морао ући умјесто њега у његов порофил, он ми дао свој код а ја опет свој број мобилног телефона јер његов није хтио акцептирати, немам појма зашто. И тако смо провели цијело једно вече то рјешавајући. А и мени се то десило да сам био позван ултимативно задати неки свој број телефона иначе ме не пусти даље што сам и урадио, другачије то није ни ишло. Али нисам примјетио да би те бројеве потом како злоупотребили, просто су тако мало ваљда ограничили хиперпродукцију профила, многи су их из забаве отварали и по стотине профила на једну своју особу а тако што су их тим везали за телефонске бројеве и SIM картице бар мало су увели некакву минималну контролу и регулацију, дакле опет можеш отворити стотине профила али за то мораш имати стотине телефонских бројева тј. SIM картца, за сваки по један па ако се то неком исплати и на те игрице има живце, хоће му се то и нема никаквог паметнијог посла, ништа прече у животу онда ОК, нек се игра до Hallelujah! Gmail затим још само чини ми се тражи број телефона као помоћ, алтернативну идентификацију у случају да заборавиш шифру али није искључено да и они то исто заведу исто као ФБ па да ни тамо никог не пусте без SIM картице тј. броја телефона Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Недић Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Често су у питању хакери и спемери! "В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская) "Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев) --- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. --- Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 Често су у питању хакери и спемери! Jok. Ovo je GMail. Ja nemam problem s davanjem broja telefona. Missim, ipak se to menja danas kao gaće... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 8, 2011 Пријави Подели Написано Мај 8, 2011 нисам дао, нити имам намеру. сасвим ми је довољно већ скривено питање, тако да не видим потребе да им дајем информација да праве профил својих корисника и да ми избацују којекакве рекламе које ће да ме зраче, с обзиром да од тога живе. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 9, 2011 Пријави Подели Написано Мај 9, 2011 Ja sam dao broj ... http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука