Дејан Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Не би се сложио.Ако неко има генетску предиспозицију ка хомосексуалности то не значи да ће он то и бити јер генетска предиспозиција може а и не мора да се изрази тј може да се потисне.Али кад се неко роди са мушким и женским полним органима то је већ нешто друго,то се мора хирушки решити.Црква мора имати став према овим људима нису они криви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 ?? ??? ?????? ???????????? ?? ?????? ?????? ?????????????,?? ??? ?? ????? ????? ??????? ???? ?? ?? ??????? ?? ?????? ?? ????. ??? ??? ?????? ????????? ??????... 0409_feel ?? ?? ??????? ? ????? ?????? ?? ??????. ? ??? ????? ?? ?????? ????? "??????". ?? ?? ????? ????????? ????. ?? ?? ???? ????? ?? ???????? ?? ????. ?? ?? ?? ?????? ???? ????? ??? ?? ?? ???? ????? ??? ?? ????? ?? ???????? ???????? ???????? ? ???????????. ???? ?? ??????? "??????" ????? ??? ???? ?????? ??? ? ?? ??? ??. ?? ??? ???????? ???????? ? ??????????? ?? ????? ????????? ???? ?????? ? ??????????? ???? ?? ????????? ???? ????????. ???? ???? ???? ? ?? ????? ?????. ??? ?? ?? ? ?????? ???? ???? ?????? ??????-?????? , ? ??? ?? ???? ?????? ??? ????? ????? ??????? ???? ?????? ?? ???? ?????? ????? ??????? ??? ?? ??????????? ?????????? ?????? ?????????????? ??????? ? ?????????. ??????? ?????? ??? ??? ?? ??? ?? ??????? ???? ???????? ????? ? ????? ?????? ???. "Ја сам пут и истина и живот; нико неће доћи к Оцу до кроза ме."(Јован 14,6) Ако ти се догоди нешто добро, благослови Господа и продужиће ти се! Ако ти се догоди нешто лоше, благослови Господа и прекратиће ти се! Св.Јован Златоусти Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ковач Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 ??? ???? ??? ???????? ?????????????? ?? ???????????????? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ?? ? ???? ??? ???????? ?????????????? ???? ? ? ?? ???? ?? ?? ?????? ?? ???? ?? ?? ???????.??? ??? ?? ???? ???? ?? ?????? ? ??????? ?????? ???????? ?? ?? ??? ????? ?????,?? ?? ???? ??????? ??????.????? ???? ????? ???? ????? ???? ?????? ???? ??? ?????. ???? ?? ???????. ?? ???? ?????: ????????? ?? ????????? ? ? ????????? ?? ??? ? ????? ??????? ??????? ??????????? ? ?????????? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
konstantin Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 ??? ???? ??? ???????? ?????????????? ?? ???????????????? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ?? ? ???? ??? ???????? ?????????????? ???? ? ? ?? ???? ?? ?? ?????? ?? ???? ?? ?? ???????.??? ??? ?? ???? ???? ?? ?????? ? ??????? ?????? ???????? ?? ?? ??? ????? ?????,?? ?? ???? ??????? ??????.????? ???? ????? ???? ????? ???? ?????? ???? ??? ?????. ???? ?? ???????. ?? ???? ?????: ????????? ?? ????????? ? ? ????????? ?? ??? ? ????? ??????? ??????? ??????????? ? ?????????? ??????. Ma slucajno, garant 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Braco, sta mislite-da li zelite,da osobe koj su promijenile pol budu u Crkvi, u Hristu, ili budu van Crkve,van Hrista? Odgovorite sebi na to pitanje,pa ce vam biti jasno i saopstenje koje je u ime Mitropolije crnogorsko-primorske uputio svestenik Velibor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 ?? ??? ?????? ???????????? ?? ?????? ?????? ?????????????,?? ??? ?? ????? ????? ??????? ???? ?? ?? ??????? ?? ?????? ?? ????. ??? ??? ?????? ????????? ??????... 0409_feel ?? ?? ??????? ? ????? ?????? ?? ??????. ? ??? ????? ?? ?????? ????? "??????". ?? ?? ????? ????????? ????. ?? ?? ???? ????? ?? ???????? ?? ????. crvenilo ?? ?? ?? ?????? ???? ????? ??? ?? ?? ???? ????? ??? ?? ????? ?? ???????? ???????? ???????? ? ???????????. ???? ?? ??????? "??????" ????? ??? ???? ?????? ??? ? ?? ??? ??. ?? ??? ???????? ???????? ? ??????????? ?? ????? ????????? ???? ?????? ? ??????????? ???? ?? ????????? ???? ????????. ???? ???? ???? ? ?? ????? ?????. ??? ?? ?? ? ?????? ???? ???? ?????? ??????-?????? confused, ? ??? ?? ???? ?????? ??? ????? ????? ??????? ???? ?????? ?? ???? ?????? ????? ??????? ??? ?? ??????????? ?????????? ?????? ?????????????? ??????? ? ?????????. ??????? ?????? ??? ??? ?? ??? ?? ??????? ???? ???????? ????? ? ????? ?????? ???. Ja brate mili ne smatram da su oni losi pastiri i jeretici,to misle samo pojedinci ,kosi ti da mislis da si kompetentan da govoris ko je los pastir a ko dobar,jesi ti pisao dogmate pa da mozes da sudis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 ??? ???? ??? ???????? ?????????????? ?? ???????????????? ?? ?? ????? ?? ?? ?? ?? ? ???? ??? ???????? ?????????????? ???? ? ? ?? ???? ?? ?? ?????? ?? ???? ?? ?? ???????.??? ??? ?? ???? ???? ?? ?????? ? ??????? ?????? ???????? ?? ?? ??? ????? ?????,?? ?? ???? ??????? ??????.????? ???? ????? ???? ????? ???? ?????? ???? ??? ?????. ???? ?? ???????. ?? ???? ?????: ????????? ?? ????????? ? ? ????????? ?? ??? ? ????? ??????? ??????? ??????????? ? ?????????? ??????. brate Kovac cemu toliko nepoverenje,ja nevidim razlog za to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Занима ме како је овај проблем решаван у стара времена у Цркви , знам да су постојали евнуси и ушкопљеници , да ли је неко од њих био можда у клиру? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Постоји ли некаква канонска одредба за оне који сами себе ушкопе? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Света Апостолска правила говоре да тај не може да чинодејствује ако је сам себе ушкопио,а ако га је неко други ушкопио онда му се дозвољава. Говори се да се велики Ориген ушкопио 0409_feel pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 ????? ?????????? ??????? ?????? ?? ??? ?? ???? ?? ????????????? ??? ?? ??? ???? ???????,? ??? ?? ?? ???? ????? ??????? ???? ?? ?? ?????????. ?????? ?? ?? ?? ?????? ?????? ??????? 0409_feel ??? ?? ?? ?? ???????? ?? ???? ??? ???????????? crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
karadjordje Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 Немам појма 0409_feel Да се није ушкопио вјероватно би било још малих Оригена 0104_cheesy pratis.me a? :P Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 24, 2009 Пријави Подели Написано Август 24, 2009 http://en.wikipedia.org/wiki/Ignatius_of_Constantinople 797–877, свети Патријарх Игњатије Константинопољски 847–858 и 867–877, два пута постављен. не енглеском је, позитивно потврђен евнух, Патријарх: He was forcibly castrated (and thus made ineligible for becoming emperor, since the emperor could not be a eunuch) and tonsured after his father's deposition in 813. He founded three monasteries on the Princes' Islands, a favorite place for exiling tonsured members of the imperial house. српски слободан превод: Насилно кастриран (и према томе неподобан за цара, пошто цар није могао бити евнух) и пострижен после очевог силаска са престола 813. Основао три манастира на Кнежевским острвима, омиљено место за изгнане пострижене чланове царске породице. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IXTUS Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 “Sveštenik je kao duhovnik dužan da tu osobu sasluša i pouči upoznajući je sa stavom Crkve Hristove. Nakon toga, parohu se mora dostaviti valjana medicinska dokumentacija koja svedoči da se operacijama nije pristupilo iz hira, nego iz razloga medicinske nužnosti", objasnio je paroh podgorički. Svako ima pravo da bude krsten, ali na ovaj nacin moze da se desi da dokumenta budu falcifikovana, i da je pol zaista promjenjen iz hira, kosto se obicno cini. Takodje ja bih u crkvi napravio organ koji bi se bavio ovim pitanjima, da se sve provjeri na nacin na koji treba. A ne samo paroh i osoaba, to mora da ide na veci nivo cak po meni i do samog Episkopa. Takodje moje je misljenje, da osoba koja je tako rodjena treba da nosi svoj krst, jer zasto mjenja pol ako ne radi uzivanje, jer moze li takva osoba da ima djecu, mislim da ne, sem ako je nauka toliko uznapredovala. Takodje postoji slucaj i dvopolnih ljudi, ali dosta rijedji..... Mislim ovo je krst parohov, ili vec onoga ko krsti pa nek se sam nosi sa tim i promislja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Август 25, 2009 Пријави Подели Написано Август 25, 2009 “Sveštenik je kao duhovnik dužan da tu osobu sasluša i pou?i upoznaju?i je sa stavom Crkve Hristove. Nakon toga, parohu se mora dostaviti valjana medicinska dokumentacija koja svedo?i da se operacijama nije pristupilo iz hira, nego iz razloga medicinske nužnosti", objasnio je paroh podgori?ki. Svako ima pravo da bude krsten, ali na ovaj nacin moze da se desi da dokumenta budu falcifikovana, i da je pol zaista promjenjen iz hira, kosto se obicno cini. Takodje ja bih u crkvi napravio organ koji bi se bavio ovim pitanjima, da se sve provjeri na nacin na koji treba. A ne samo paroh i osoaba, to mora da ide na veci nivo cak po meni i do samog Episkopa. Takodje moje je misljenje, da osoba koja je tako rodjena treba da nosi svoj krst, jer zasto mjenja pol ako ne radi uzivanje, jer moze li takva osoba da ima djecu, mislim da ne, sem ako je nauka toliko uznapredovala. Takodje postoji slucaj i dvopolnih ljudi, ali dosta rijedji..... Mislim ovo je krst parohov, ili vec onoga ko krsti pa nek se sam nosi sa tim i promislja. ?? ??????? ?? ???? ?????? ??????? ?? ???? ?????? ? ??????? ??????????, ??? ??? ??? ????. ??? ??? ???? ???? ?? ???? ??????, ??? ?????? ?? ?????????. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука