Jump to content

Бициклизам

Оцени ову тему


Guest Светлана

Препоручена порука

  • Гости

Четвртак, 20. aвгуст 2009.

Међународна бициклистичка трка „Трофеј Београда” 22. и 23. августа

Међународна бициклистичка трка „Трофеј Београда” одржаће се током викенда, 22. и 23. августа, на стази дугој 157,6 километара. Трка се одржава 61. пут и у њој ће учествовати 74 јуниора и кадета из националних тимова Пољске, Словачке, Бугарске и Мађарске и клубова из Румуније, Словеније, Републике Српске и Србије. Организатор такмичења је Бициклистички савез Београда, а покровитељ Секретаријат за спорт и омладину.

– Прва етапа трке почеће у суботу, у 16 часова, у Макишу, а завршиће се на врху Авале, када такмичари пређу стазу дугу 92,6 километара. Друга етапа возиће се на Кошутњаку – такмичари ће у 10 кругова прећи 65 километара. Првог дана трке бициклисти ће из Макиша возити према Барајеву, одакле ће продужити за Сопот и даље према Раљи и Авали – рекао је Небојша Попов, председник Бициклистичког савеза Београда.

Трку ће у суботу, у 15 часова, свечано отворити председница општине Стари град Мирјана Божидаревић испред општинске зграде у Македонској улици, одакле ће се такмичари одвести до Макиша. У центру Барајева ће, у 17 часова, бити дат и знак за почетак трке „Дунавски куп”, у којој ће учестовати ветерани и рекреативци.

http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1355288

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 7 months later...

22.04.-.24.04.2010. трећа по реду бициклистичка трка "Бања Лука - Београд". Организатори БК БСК Бања Лука и БК Партизан Београд. Још један начин да повежемо нашу Републику Српску са матицом! 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 3 weeks later...

Вожњом на хронометар у дужини од осам и по километара у суботу почиње 93. издање легендарне бициклистичке трке Ђиро Д'Италија која ће ове године окупити 22 екипе и близу 200 возача.

Трка која се одржава од 1909. године ће по девети пут у својој историји почети ван Италије, а прве три етапе биће одржане у Холандији.

Место поласка је Амстердам где ће бити вожена прва етапа на хронометар, док ће друге две бити вожене од Амстердама до Утрехта (209км) и Амстердама до Миделбурга (224км).

После једнодневне паузе, трка се сели у Италију, а пред такмичарима се укупно налази 21 етапа и три хиљаде 433 километара вожње која се 30.маја завршава у Верони.

Једна од промена у односу на неке претходне године ће бити и повратак коренима када је у питању класификација, па ће, мимо традиционалне ружичасте мајице за водећег у генералном пласману, преостале мајице бити у бојама италијанске заставе - црвена за највише поена тј спринт, зелена за пењаче и бела за најбољег младог возача (испод 25 година).

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Tradicionalna međunarodna biciklistička trka "Kroz Srbiju", koja će ove godine proslaviti redak jubilej, 50 godina takmičenja i 70 godina postojanja, održaće se od 14. do 19. juna na drumovima širom Srbije.

Ovogodišnja biciklistička trka će startovati u Mladenovcu, a završetak je nakon šest dana u Rumi. Prema najavi, koja je danas objavljena u Ministarstvu omladine i sporta, ukupna dužina trke iznosiće 1.073 km, a prosečna kilometraža po danu je 178 kilometara.

Kao i ranijih godina i ove će trka se voditi pod sloganom "Turizam i biciklizam zajedno" i imaće zadatak da promoviše prirodne lepote i turističke potencijale naše zemlje. Nagradni fond trke iznosiće oko 18.000 evra.

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 months later...

Да ли се ко од вас бави рекреативно бициклизмом?

Ја сам скоро пазарио један Цаприоло Роадстер Трекинг са алу рамом, и то ми је најбољи бајс који сам икада имао. За врло кратко време сам обрнуо 1000 км, на уобичајеним стазама по БГ и околици, што је с обзиром да сам рекреативац сасвим добра цифра.

Постављена слика

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 5 years later...

Да ли возите бициклу?

Град, ван града...?

Препорука за неку комбиновану бициклу, да не буде чисто за асфалт.

 

Овде нема још те културе, мислим на вожњу бицикла, а и на возаче, који не обраћају пажњу на бициклисте, чак и пешаци, који иду бициклистичким стазама и баш их брига за бициклисте.

  • Волим 1

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Град и стазе уз Дунав, Саву и Аду, може и даље ако има друштва. У саобраћају без проблема. :)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Да ли возите бициклу?

Град, ван града...?

Препорука за неку комбиновану бициклу, да не буде чисто за асфалт.

"Сутра ћу путовати много миља бициклом"? https://www.youtube.com/watch?v=ONz8f3GuMs0

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 years later...

Да ли можда зна неко, ако ставим нормалне друмске гуме на mountain bike бициклу да ли ће да иде брже (по путу)? Питао сам једног који се бави сервисом и продајом бицикла он каже да то има неку малу разлику у брзини.

Шта да радим ако хоћу бржу бициклу? Јел морам да купим нову, и да буде што лакша? Да ли величина точкова (у пречнику) има везе?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...