Jump to content

Да је сада почео Други Светски Рат у Србији ја бих био...

Оцени ову тему

Кад би сада била 1941. година и да је почео рат у Србији, ја бих био...  

69 члановâ је гласало

1. 1. Кад би сада била 1941. година и да је почео рат у Србији, ја бих био...

• четник код Чиче
      32
    • недићевац
      4
    • љотићевац
      4
    • партизан
      7
    • не би се опредељивао
      21

Препоручена порука

Za mene nema razlike između ustaše i četnika .Poredite obje slike i vidite zbog čega.

Ti Enize ipak se ovde predstavljaš kao školovan čovek,bilo bi lepo da tako i razmišljaš.

Ne postoji vojska koja u ratu ne ubija,siluje,pali i pljačka dakle ne postoji!

Ono što nas određuje koga podržavamo ili ne podržavamo je sama politika i pravac borbe nekog pokreta.

Ustaše su po svojim statutima otvoreni fašisti dok za četniko to nikako ne važi...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ti Enize ipak se ovde predstavljaš kao školovan čovek,bilo bi lepo da tako i razmišljaš.

Ne postoji vojska koja u ratu ne ubija,siluje,pali i pljačka dakle ne postoji!

Ono što nas određuje koga podržavamo ili ne podržavamo je sama politika i pravac borbe nekog pokreta.

Ustaše su po svojim statutima otvoreni fašisti dok za četniko to nikako ne važi...

Dejane, da bi razgovarali trebamo se uvažavati.Ovo što si gore napisao nikako nije u tom pravcu.

A ako je uslov da bi me ti poštovao ili neko drugi da budem kao papagaj i da ponavljam nečije stavove onda mi ne treba takvo uvažavanje i poštivanje.

Dragi Bog mi je dao razum. Historiju sam volio zahvaljujući nastavnici historije Mariji-Srbijanki, koja je bila vrstan pedagog.

Ako uvažavate ideologiju koja je poklala u istočnoj Bosni sve što je mogla, onda je to uistinu veliki problem.

Čitaj malo o četničkim zločinima nad muslimanima, vidjet ćeš ako budeš htio da gledaš ko su oni bili.

I ustaše su za mene isti bili po pitanju muslimana.

Razlika između ustaša i četnika je u tome što su prvi bili javne sluge fašista a drugi tajne.

I jedni i drugi su sanjali o velikim državama Srbiji i Hrvatskoj.I jedni i drugi su muslimane smatrali kolateralom na ostvarivanju tih ciljeva.

I jedne i druge bih volio da im sa sjeme zatre jer su iuzvor zla i okrvavili su ruke o moj narod.

E ako ćeš me zbog ovog moga stava neuvažavati i nipodištavati to je problerm do tebe jer i sam podržavaš one koji su zlo činili.

Podsječam te da je u drugom svjetskom ratu poginulo oko deset posto muslimana.Nisu od kuge umrli.Umrli su od ruke komšija prije svega četnika a zatim i ustaša samo u manjoj mjeri.

Zato nemoj meni soliti pamet šta je bilo i kako trebam razmišljati.

Da, dio muslimana je pristupio četničkom pokretu ali to četnike nije spriječilo da čine što su činili nad muslimanima.

Četnički pokret je mrlja u historiji srpskog naroda.

I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran)

Подели на овим сајтовима

I vi muslimani sanjate o velikoj islamskoj državi samo o tome ćutite,dakle niste ni vi ništa bolji.

Možemo i ovako da razgovaramo,a argumena ima na pretek...

Ako hoćeš da te uvažavam daj malo samokritike,to mogu ipak samo ljudi koji imaju određenu zrelost...

Подели на овим сајтовима

I vi muslimani sanjate o velikoj islamskoj državi samo o tome ćutite,dakle niste ni vi ništa bolji.

Možemo i ovako da razgovaramo,a argumena ima na pretek...

Ako hoćeš da te uvažavam daj malo samokritike,to mogu ipak samo ljudi koji imaju određenu zrelost...

Vidiš bolan ulaziš i u ono što jedino Bog zna a to je ono što se krije u srcima ljudi?Jeli ti to znaš brate nepoznato?

Samokritika kod mene postoji samo neznam da li ona postoji na drugoj strani.

Slažem se da objektivni i zreli ljudi mogu prihvatiti kritiku, samo koliko smo mi od njih svako neka zapita samoga sebe.

Подели на овим сајтовима

Četnici nisu samo okrvavili ruke o tvoj narod,u velikoj meri su okrvavili i o svoj narod

T

u se slažemo.Samo me brine to da je najveći broj glasača dao njima glas.Znači dobrim djelom se slažu sa onim što su oni uradili.

ako znaš da je neko nešto uradio što nije dobro.I ti poslije svea daješ glas njemu zar se ne poistovječuješ tim svojim glasom sa njim?

Подели на овим сајтовима

Нажалост, био је братоубилачки рат и ту нема неокрвављених руку. И тада, као и у задњем рату, убијали су се браћа међусобно. У оном ранијем чак и браћа у оквиру једног народа, а због идеологије. Немојте мислити ни да су партизани остали чистих руку. Нису. Итекако су им руке крваве. Не само за време рата, већ, што је најтрагичније, и по његовом окончању.

Подели на овим сајтовима

Ako uvažavate ideologiju koja je poklala u istočnoj Bosni sve što je mogla, onda je to uistinu veliki problem.

Dejan je hteo da kaze da nije bila ideologija ta koja je kriva, jer su ta nedela i zverstva bili cinovi pojedinacnih divljaka i baraba, to nije bilo nesto sto je organizovano od strane vrha pokreta niti je to bio smisao pokreta.

Pa mislim, samo rezimiraj - antifasisti su se uclanjivali u 2 pokreta, jedni su bili monarhisti, drugi komunisti, sa razlikom u modelu posleratnog uredjenja, nista drugo.

Подели на овим сајтовима

Četnici nisu samo okrvavili ruke o tvoj narod,u velikoj meri su okrvavili i o svoj narod

Ја како да не..само на дизни каналу...

по теби испаде да је ЈВуО вршила масовна стрељана политичких неистомишљеника..од 1945 до 1970 тих...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Е сада сарадња усташа и комуниста на почетку рата...те заједнички напади на регуларну Војску Краљевине...

свесно жртвовање Срба зарад југословенства...

аууу...о томе се могу написати књиге...

масовно примање усташа и муслиманских усташа у партизане по директиви другова...

те стрељања Срба монархиста...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Милослав Самарџић

САРАДЊА ПАРТИЗАНА СА НЕМЦИМА, УСТАШАМА И АЛБАНЦИМА

НИП "Погледи", Крагујевац, 2006.

У једном комунистичком билтену помиње се да су 8. августа у борби код Космаја погинули ови комунистички бандити: Фриц Рајнпрехт, Никола Зубов и Јуро Котро. У другом једном комунистичком извештају, који је пао српским оружаним одредима у руке, пише да су 8. октобра у борби код Венчана погинули комунисти Еди и Фриц, а да је рањен Махлајгер.

У трећем једном комунистичком документу, листи Срба сељака из околине Београда, које су ови међународни бандити осудили на смрт, што неће њихову акцију да помажу, налазе се и имена чланова комунистичке тројке, која има извесне људе да побије. Ту комунистичку тројку сачињавају Смајо, Еди и Борис. Све чиста сама српска имена.6

Дакле, акција комуниста у Србији није била српска ствар - па чак ни српских комуниста - већ пре свега странаца доведених са одређеним циљем. Управо у Србију Коминтерна је, уз помоћ Гестапоа, послала највећу групу професионалних комунистичких "револуционара", плаћеника какви ће се касније називати "пси рата". Прву базу за проширење они налазе међу робијашима, који су управо преплавили Србију, пошто су током Априлског рата све казнионице биле распуштене. По правилу, жандарми који нису желели да наставе службу у оквиру Комесарске управе Милана Аћимовића, одлазили су у четнике, док су робијаши одлазили у партизане.

Опасна комунистичка дружина већ током прве ратне године успела је да у Србији ликвидира преко 1.000 цивила, извршивши притом пљачке огромних размера.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Ја како да не..само на дизни каналу...

по теби испаде да је ЈВуО вршила масовна стрељана политичких неистомишљеника..од 1945 до 1970 тих...

Pa nije bas tada, ali od 1941-1945. ? ;)

Подели на овим сајтовима

Тако је утврђено да се међу комунистичким вођама, политичким комесарима или истакнутим комунистима, налазе или су се налазила, пошто су погинула, заробљена или стрељана, следећа лица:

Аца Барниц, трговац из Новог Бечеја, Венцел Бауер, Аца Межнар, Хенрих Мелцер, Лука Шурл, Рожа Шулман, Младен Штурза, Аврам Пијаде, Јосиф Мајер, др Краус, др Курт Леви, лекар из Земуна са женом, Франц Бер, Фрањо Богве, др Јосип Бузек, лекар, Буyат Џелиловић из Градице, Франц Банкибер, Израило Хасан, студент медицине, Валент Хорват, Алојз Хиршл, Хаим Харабан, Винко Фолиновић из Златара, Емерик Гедулдих, Леополд Грашничар, Конрад Тергловчник, Јожа Тот, Хаим Абрахам судија, Исак Соломон Анаф, адвокат, Александар Турк, Милутин Туроман, Јохан Пакаји, Јохан Ритхен, Јанош Сечењи, Франц Визек, Јуре Сарић, Јосиф Фајл, Јанош Јерковић, Јосиф Ерјавец, Ивана Ситер, Стеван Стелер, Мартин Микуш, Розалија Керн, Мартин Красно, Иванка Кухар, Јоха Ленђел, Хајим Хороваш, Ерих Коен, Исак Форка, Александар Девајид, Моша Бенвенисти, Моске Конфино, Исак Беара, Хаим Садикаријо, Валтер Коен, Бенцион Леви, Елида Илешковић, Феодор Махин, Скуз Бамновић, Мујо Ибрић, Штефица Косијер, Анте Михаљевић, Мика Арпад, Адам Мулаосмановић, Хаим Медина, Никола Крга, Хрват из Кореничког среза, Марко Данити, Жива Френч, Андрија Кокотовић, Хрват, Бела Арањи, Фадим Мулић из Бијељине, Петар Лабеш, Живко Шиншар, Александар Ушћебрка, Боганић, Јанкулов, Ботев, Звонимир Одак, Мастељица, Валентин Козомарник, Мурат, Хинко Мајер, велетрговац из Загреба, командант комунистичког одреда који је српским сељацима тестерисао главе, Лазар Лалије, Иштван Борота, командант комунистичког одреда који је секао српским подофицирима, добровољцима и четницима руке и ноге, нос, уши и полне органе, Бела и његов син Карло Хиршвалд, Худалес, Фрањо Пунцер, Шобер, Хриберник, Алија Фотић, Алмузлино, отац, син и ћерка, Зденко Сењић, Друмка ћурђевић, Пера Јурковић, Ева Граушник, Хрвоје Белош, Лујо Хитри, Моле Рабас, Јаков Албахари, Тома Водничек, Иван Даклер, Иван Пухловец, Барбарезе, Вита Гутман, Иван Вентричек, Нисим Барух, Фрањо Мартер, Моша Кабиљо, Ирена Мункер, Иван Катић, Хрват, Шериф Хусрефовић, муслиман који је заклао неколико десетина Срба, међу њима и православног свештеника Милошевића из Азање: Иван Михар, Иван Кап, Мухадиновић, муслиман из Бијељине, инжењер Вајнер, Јеврејин из Сарајева, Пишега, Иван Бајазит, Јожи Барух, Линдмајер, Иван Гарански, Хрват из Сарајева, крволоци Мурат и Смајо из Тузле, цревар Асим из Сарајева који је уместо овчјих и говеђих, парао црева православних Срба усред Србије уз припомоћ отпадника од српског народа, православне вере и здравога разума.

Ето, то су ти велики "Срби" који су пошли да "ослобађају Србију" тиме што пљачкају српски народ, уништавају милијарде његове имовине и кољу на најбестијалнији начин стотине и хиљаде најбољих српских родољуба.

То су "вође" српског народа који га свим својим силама гурају у неповратну пропаст.

То је тај међународни олош који је дошао да опогани, окрвави и уништи херојску и мученичку Србију.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...